Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: akimot11 »

Nézd meg nem kapcsoltad-e át véletlenül másik zonában! Az előlap mögött.Ha igen úgy kapcsol ki és újra használatkor azért nincs hang.

Köszönöm,megnéztem.A 2-3 zóna off.Sajnos továbbra sincs hang. !36_7_11.gif
Javasoltak már resetet,de sajnos nem tudom hogy kell.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Sziasztok!
A segítségeteket kérném!Van egy Onkyo 807-es erősítőm,ami már nem garanciális.Nemrégiben történt hogy miután bekapcsoltam,nem volt hang.A képpel semmi gond,a hang viszont eltűnt.
Miután az előlapon lévő főkapcsolóval ki-be kapcsoltam,újra lett hang.Ez így lett használva ezidáig,mikor is hiába kapcsolgatom semmire nem reagál.Teljesen néma maradt.Kihúztam a táp kábelt,cseréltem hdmi kábelt,ellenőriztem a beállításokat az erősítőn,a lejátszón.Semmi!Az erősítő ír egy hibaüzenetet:resolution error.
Mindent ellenőriztem ami az eszembe jutott,de sajnos nem jutottam elöbbre.Ha van valaki aki tud segíteni a problémámban,hálás lennék érte!
Köszönöm!

Nézd meg nem kapcsoltad-e át véletlenül másik zonában! Az előlap mögött.Ha igen úgy kapcsol ki és újra használatkor azért nincs hang.

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
A segítségeteket kérném!Van egy Onkyo 807-es erősítőm,ami már nem garanciális.Nemrégiben történt hogy miután bekapcsoltam,nem volt hang.A képpel semmi gond,a hang viszont eltűnt.
Miután az előlapon lévő főkapcsolóval ki-be kapcsoltam,újra lett hang.Ez így lett használva ezidáig,mikor is hiába kapcsolgatom semmire nem reagál.Teljesen néma maradt.Kihúztam a táp kábelt,cseréltem hdmi kábelt,ellenőriztem a beállításokat az erősítőn,a lejátszón.Semmi!Az erősítő ír egy hibaüzenetet:resolution error.
Mindent ellenőriztem ami az eszembe jutott,de sajnos nem jutottam elöbbre.Ha van valaki aki tud segíteni a problémámban,hálás lennék érte!
Köszönöm!

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Olyan erősítőt keress, amelyiken PRE OUT/MAIN IN lehetőség van.

...vagy legalább az egyik (MAIN IN) Egy gombnyomás és máris végfokként használhatod. Egy százasért már lehet ilyet kapni használtan.

h.tony
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: h.tony »

Szia!

Szerintem minimum Onkyo TX-SR608!

Köszönöm a gyors választ.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szia!

Szerintem minimum Onkyo TX-SR608!

Sziasztok!

Nagyon nem tudok dönteni....
Remélem ti tudtok segíteni.
Egy ilyet akarok venni: http://www.teufelaudio.co.uk/home-cinem ... -p600.html
De nem tudom mmilyen erősítő kellene hozzá.
Kérlek mondjatok valamit:)

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Első gazdi vagy? Merre van az erősítő helyileg?
Forrás nem lett elkavarva?

Igen,első gazdi.Hatvan mellett.Bár nem kötöttem át korábban,azért mindent újra átnéztem és stimmel.Bemenetet is váltottam,de ott sem szólal meg.....

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Sziasztok!
Köszönöm!

Első gazdi vagy? Merre van az erősítő helyileg?
Forrás nem lett elkavarva?

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
Köszönöm!

h.tony
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: h.tony »

Sziasztok!

Nagyon nem tudok dönteni....
Remélem ti tudtok segíteni.
Egy ilyet akarok venni: http://www.teufelaudio.co.uk/home-cinem ... -p600.html
De nem tudom mmilyen erősítő kellene hozzá.
Kérlek mondjatok valamit:)

sting 2

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Elégedett vok. Lehet ráállok az akusztikára is mert ott van lemaradás.

Ebben voltam en is par eve.
Azota nagyjabol kiepitettem a HM vonalat, hellyel-kozzel, tokeletes es a vegsokig kihegyezve.
A sztereo szint, eppen most van nalam feljebb leptetve, szinten a veglegeshez kozelitve.
Sokaig "en is azt hittem"..., aztan egyszer sikerult ratennem a kezem egy alap Marantz CD-re es Erositore, es azota tudom hogy rosszul hittem.
Nem szabad sajnalni az elsore soknak tuno osszeget a 2.0-ra, kesobb nagyon halas leszel erte.
Ja, es igen - lehet jokat sztereozni az 5.0 frontjain is...

sting 2

sting 2

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Teljesen egyetértek az előttem szólóval
Annyit hozzátéve, ha zenei hiánnyosságod van a sztereó erősítőket (70-150k között) csak a nagyon drága hm erősítők érik utól és azok közül sem minden márka, így mindenképp ez a jobb és még talán olcsóbb megoldás is, ha egy jó vételbe beleszaladsz.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Akkor azt tanácsolom, ami nálam is van, nevezetesen ruházz be egy main in-es sztereó erősítőre, hm-en kösd össze az Onkyoval, amúgy meg vagy hagyd ugyanúgy (nekem ez jött be), vagy hallgasd zenén kizárólag a sztereót. Hidd el, hogy jobban jársz, mintha lecserélnéd a hm erősítőt (tényleg tartom magam, hogy hm-en nagyon ott van már a 8-as széria is az Onkyoból)
Osu no seishin!

Promethus
V.I.P.
V.I.P.

Mire akarod használni? Zenére? Vegyél egy Nad v. Rotel sztereót. HM-re? Ebben az árszegmensben szerintem az Onkyonál nincs jobb és ez nem hype! Mivel nem vagy elégedett?

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Mire akarod használni? Zenére? Vegyél egy Nad v. Rotel sztereót. HM-re? Ebben az árszegmensben szerintem az Onkyonál nincs jobb és ez nem hype! Mivel nem vagy elégedett?
Osu no seishin!

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Nincs velük személyes tapasztalatom, de meglátásom szerint egyre több gyártónál az új gépeik elég soványkák, lásd pl. a te onkyo-dban nagyobb táp van mint az említett Denonban és ha nem csal a szemem súlyban is a tiéd több 5kg-al, ezek sejtetnek valamit.

Mindenképp elmennék meghallgatni és vinném az Onkyo-t, mivel esélyes, hogy ez szól jobban, legalábbis mozin nagyon valószínű.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo 807 lecserélném(lenne rá lehetőségem) Denon 3310?

Pro, kontra?

Nincs velük személyes tapasztalatom, de meglátásom szerint egyre több gyártónál az új gépeik elég soványkák, lásd pl. a te onkyo-dban nagyobb táp van mint az említett Denonban és ha nem csal a szemem súlyban is a tiéd több 5kg-al, ezek sejtetnek valamit.

Promethus
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo 807 lecserélném(lenne rá lehetőségem) Denon 3310?

Pro, kontra?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Ha itt arra gondolsz, hogy a Marantz pre out-ja túlvezérelné magas hangerőn a sztereó vonalbemenetét (pl.:aux), akkor ehez tudnunk kéne, hogy a pre out jelszintje magasabb e mint a sima avagy sem, nemtudom ezért nem találgatok, de még ha így is van és magasabb, bizonyos mértékben ez kezelhető a beállítások segítségével: center, hátterek magasabb minimum szintről indulnak alapból, a sztereót min. 3/4-ig tekerjük, majd igy állítjuk öket egymáshoz, figyelve arra, hogy lehetőleg a frontok legyenek mínuszban.

Tehát tudni kéne, hogy a hm vasakon lévő pre out annyiból áll e, hoy ugyanazzal a jelszinttel rendelkező vonalkimenet mint a többi, azzal a különbséggel, hogy ezen a kimeneten a hangerő állításával egyszerre és arányosan változik a kimenő jelszint ereje ezzel kezelve az utána kötött erősítőt, vagy esetleg egy magsabb felerősített jelszinttel teszi ugyanezt. Ráadásul ha van ilyen ez márkánként is változhat, vagy szabvány? Valaki aki ezt tudja biztosan írjon kérem!?

A Pre out egy szabvány mely 0.001-4, de max 5 voltig ad jelet, ebbböl 0.1 a vaonali feszültséghez tartozó, az egy watthoz pedig 2.83 volt tartozik(tévedés ne essék: itt akár 90 dB erővel is bömbölhet a hangszóród!!), igy line in-en ezt elég hamar tulszárnyalod. Tehát a per outtal az HM erősitődön levő hangerőszabályozóddal változtathatod a hangszórók hamgerejét amibe a Main-in-be kötött végerősitővel már nem tudsz rendszerint befolyásolni. Arra kell csak vigyáznod hogy a Marantzzzal közelitőleg megegyező teljesitményü erősitőt válassz, mely 5 meghajtott csatorna esetén 70, 7 csat. esetén 50 wattos illetve ez közeli értékü legyen., 10-15 W oda vissza nem számit szerintem.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Ha AUX-ra rakod, próbáld ki brutálisabb hangerőn. Én azt tippeltem, hogy olyankor lesznek furcsaságok.

Ha itt arra gondolsz, hogy a Marantz pre out-ja túlvezérelné magas hangerőn a sztereó vonalbemenetét (pl.:aux), akkor ehez tudnunk kéne, hogy a pre out jelszintje magasabb e mint a sima avagy sem, nemtudom ezért nem találgatok, de még ha így is van és magasabb, bizonyos mértékben ez kezelhető a beállítások segítségével: center, hátterek magasabb minimum szintről indulnak alapból, a sztereót min. 3/4-ig tekerjük, majd igy állítjuk öket egymáshoz, figyelve arra, hogy lehetőleg a frontok legyenek mínuszban.

Tehát tudni kéne, hogy a hm vasakon lévő pre out annyiból áll e, hoy ugyanazzal a jelszinttel rendelkező vonalkimenet mint a többi, azzal a különbséggel, hogy ezen a kimeneten a hangerő állításával egyszerre és arányosan változik a kimenő jelszint ereje ezzel kezelve az utána kötött erősítőt, vagy esetleg egy magsabb felerősített jelszinttel teszi ugyanezt. Ráadásul ha van ilyen ez márkánként is változhat, vagy szabvány? Valaki aki ezt tudja biztosan írjon kérem!?

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok.

Par dologban kernem a segitsegeteket!
Van egy marantz 5006 erositom. Altalaban flacot hallgatok usb-rol (kulso dacom (meg) nincs).
Most elado egy nad 315bee stereo amit szivesen a marantz moge kotnek.
-Erezheto lenne stereoban a javulas?
-A velodyne melyladam jelenleg nem hangfalszinten van bekotve, viszont ha ugy kotnem akkor az audyssey kalibralasnal az nem zavarna be a frontoknal?
-Ha a frontokat a nadra kotnem akkor a marantz is szabalyozhatja a hangerot vagy csak a nad?

koszi
udv
Laci

Tehát felhoztam ezt újra, hogy mindenki képbekerüljön az eredeti kérdéssel, amivel kapcsolatban azt kéne eldöntenie "Lacinak", hogy a jövőben akar e ezen kívül is fejleszteni és milyen irányban, vesz e majd külső dac-ot vagy elég a Marantz-ról egy végerősítővel, vagy ?

Most így ennyi átrágás után mégis a fent leírt felhasználásra a Nad 315 nem éppen a legjobb megoldás, mivel zenét is a Marantz-on keresztül hallgat, mert csak azon van USB, ha marad ez a felhasználás alapelve akkor 555bubu által már az elején ajánlott sztereó végfok lenne a legjobb, hisz pre out-on keresztül jön a mozi és a zene is. Ebben a formában egy jó kis Rotel szvégfok biztosan javítana a jelenlegi előadásmódon mind moziban és zenén egyaránt. Ehez esetleg később lehet USB dac-ot venni, akár olyat ami előfokként is üzemel, de ezek nem olcsó dolgok azt tudni kell.
A Nad 315-ös verzió szerintem akkor életképes, ha zenét az asztali lejátszó line kimenetéről hallgatna, de ez nem valószínű az eddig leírtak alapján, bár kérdeztem már.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Auxra még nem raktam, csak main in-re, azt spéci nem is tudom, miért lenne jobb auxon mint main in-en??? Lehet, hogy azért teszek majd egy próbát.

Abban én sem hiszek, hogy jobb lenne, de próba cseresznye, már az is jó ha nem rosszabb vagy csak picit. Egy Nad 315 esetében mivel nincs main in bemenete, máshogy nem is lehet, így itt a dilemma nem kerülgeti az embert és akinek csak belépő sztereóra van pénze és nem akar túl régi készüléket, az nem sűrűn fog találni olyat ami szétválasztható elő/végfokra.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Amikor a hm erősítőn állítod a hangerőt, akkor a pre out szintje is változik és a sztereó erősítőn keresztül, a front hangsugárzók hangereje is. Ki kell sakkozni, hogy a sztereó erősítőt, mekkora hangerőre kell állítani ahhoz, hogy a rendszer jól szóljon. Ez után, minden egyes mozizáskor, ugyanoda kell állítani.

Mindezt nagyban segíti a mikrofonos kalibrációs rendszer is, így 3/4-re tekerve a sztereót a hm erősítő a saját hangerejéhez állítja a frontokat, de csak ha azzal használja az adott felhasználó a rendszert (mármint a mérőmikivel), mert van amikor jobb az egyéni beállítás, ez a macerásabb, de ezt már hallottam olyantól aki így használja és azt mondta türelemjáték, de megoldható, hisz neki is sikerült.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”