Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
pégyé mozija
pégyé mozija
Bocsánat, a maszkoló aluminium lapok,MATT ,fekete szövetanyaggal vannak bevonva.,a fény miatt, ne legyen csillogásuk.
pégyé mozija
Itt a fél maszkernyő leengedve.
pégyé mozija
A panoráma 16:9-es (2.40:1) filmekhez, ahogy a nagy könyvben leirták, maszkolást használok.
a kép alján keletkezö sötétszürke csikot a vászon aljának fentebb engedésével tüntetem, maszkolom el.
A felsö csikhoz, két félből álló maszkoló ernyőt használok. Ezek aluminium lemezek, melyek a plafonhoz vannak rögzitve, cszklópánttal,s fekete szövethevederrel áálitom a magasságát. (nehéz elmagyarázni,lesznek róla képek.)
A kezdetekkor a maszkolást én sem tartottam fontosnak.,de amikor egy ilyen nyujtott kép fölé ,ideiglenesen kifeszitettem egy mattfekete szvetvásznat, megdöbbentő volt a látvány., kell maszkoltatni, muszáj, pláne ekkora képméretnél.
pégyé mozija
Majka papa klipje, de a második képen igyekeztem lázhatóvá tenni, azt a 10-12cm-t, ami a falig még van ahová préselni kellene, a szegény fronhangfalakat.
pégyé mozija
Heló-heló.
Nagyon tetszett a szocsa féltizeneggyes munkája, ma délelött centimétereztem a szobában s ha jutok valamire, azonnal beszámolok róla.Látom hogy a frontok mindenkinek a képzeletét elinditoota., megtaláljuk a megfelelő megoldást.
Itt vannak ujabb képek , ahol már képeket is látunk.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
pégyé mozija
Hű ez nagyon jó lett! Gratulálok! Sok munka volt vele biztosan. A hangszigetelés, sötétítés nagyon rendben van.
Esetleg volna két tanácsom:
A front hangfalakat valahogy a vászon két oldalára kellene elhelyezni állítva. (ahogy a többiek is mondták) A mélysugárzóknak nem muszáj elöl a sarokban lenniük.
A kanapét 1 méterrel előrébb tolnám az oldalsó surround hangfalakkal együtt. Esetleg dipolra cserélném, ahogy bubu javasolta.
Sokat számítana a hangzásban.
Tényleg nem kukacoskodom, próbáld ki!
Kb mindenkinek ugyanaz jutott eszébe,vajon min lehetne variálni.Ez jó,akkor egy húron pendülünk! Szerintem a topik gazdája is elfogadja atanácsokat és ha tud változtat dolgokon.Én is kaptam sok pozitív kritikát és segítséget is.
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Ez az én szobám építése
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
pégyé mozija
Hű ez nagyon jó lett! Gratulálok! Sok munka volt vele biztosan. A hangszigetelés, sötétítés nagyon rendben van.
Esetleg volna két tanácsom:
A front hangfalakat valahogy a vászon két oldalára kellene elhelyezni állítva. (ahogy a többiek is mondták) A mélysugárzóknak nem muszáj elöl a sarokban lenniük.
A kanapét 1 méterrel előrébb tolnám az oldalsó surround hangfalakkal együtt. Esetleg dipolra cserélném, ahogy bubu javasolta.
Sokat számítana a hangzásban.
Tényleg nem kukacoskodom, próbáld ki!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
pégyé mozija
name='cinda' timestamp='1345922499' post='1349022']Nekem tetszik.
Ha lehet még képeket.
Én is gondolkodom, az épitésen, szedem össze az infókat.
Látni é s hallani kellene ,s akkor lehetne igazán jót vagy rosszat mondani. :bigball:
Ez az én szobám építése
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Ha lehet még képeket.
- Igen képek jöhetnek,akár nagyobb felbontásban is!
- Akkor lehet egy új topik is majd,ha már te is gondolkodol az építésen!
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Fodesznek válasz a szobáról.
A méreteit már irtam, ez egy csupasz,fehér,parkettés szoba volt.
AZ oldalfalakat hangszigetelés miatt,5-cm-es kőzetgyapot boritja ,párazáró fóliával,osb-lappal, melyet körbe vesz a hullámban felrakott szürke függőny.
A háromszárnyu ablakot megszüntettem,s az ajtót is kőzetgyapot táblával, fekete szövettel boritottam. Az ajtó puha gumicsikra záródik rá, igy ha a moziban minden fényforrás kivan kapcsolva , beleértve a kütyüket is ,s zárva az ajtó,jelentem, hogy a helyiségben korom sötét van, 1cm-re se lehet látni. Igy sikerűlt kizárnom minden idegen fént ami ronthatja a vetitett képet.
padló: parkettás volt, én ugy éreztem, hogyaccsal kongott,pattogott a hang, igy 3-cm-es szivaccsal és fekete szövetanyaggal boritottam.
Mennyezet: 5-cm-es nikecellt ragasztottam fel, a hang és hő szigetelés miatt, melyet bordó selyemszövettel.,fekete szövetcsikokkal tette kazettés jellegü mennyezetté.A fényvisszaverős csillagok ráadás,nagyon sötét jelenetnél gyenge fénnyel világitanak,szép látvány.
Egyébként azt meg akartam jegyezni hogy a szoba sötétítése nagyon jó! Látszik hogy figyeltél a megfelelő csillapításra is! Király!
pégyé mozija
Örülök, hogy bemutatod a moziszobádat!
Csatlakozva - én is kérnék még képeket! Az eddigieken sajnos semmit sem látok - nagyon sötétek.
A többiek jól leírták a dolgokat. Persze sok minden pénz kérdése, de ahogy ATC írta sokkal többet ki lehetne hozni a szobádból!
A két legnehezebb dolgot sikerült megoldanod: A "sötétség" és az akusztika. A mozi egyik eleme - a kép - rendben van! A hangon viszont lényegesen lehet javítani, amihez nincs más mód, le kell cserélni a jelenlegi rendszert.
Ezt lehet fokozatosan is persze, de nagy vonalakban amit gondolok:
-A házimozi erősítő nem mai darab. A kép mindenképpen "megérdemelne" egy HD-s erősítőt.
-A center a legfontosabb hangfal. A mozi-élmény a sokszorosára ugrik egy center-cserével.
-A surround sugárzók cseréje! A te szobádba, ha az oldalfalat vesszük alapul mindenképpen egy dipol sugárzó elhelyezése javasolt!
-A frontok cseréje. Igazodva legalább a centerhez. Nem igazán fontos az öblös mély-hang, hiszen ott vannak a mélynyomók.
pégyé mozija
ahogy elnézem a fronthangfalak simán elférnének a vászon mellett, a sub elhelyezése lehetne probléma, de ha a frontokat egy falra szerelt polcra rakod akkor már nem, az se optimális megoldás, de ennél sokkal jobb.
így gondoltam:
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
pégyé mozija
Nekem tetszik.
Ha lehet még képeket.
Látni é s hallani kellene ,s akkor lehetne igazán jót vagy rosszat mondani. :bigball:
pégyé mozija
A mennyezet.
pégyé mozija
Fodesznek válasz a szobáról.
A méreteit már irtam, ez egy csupasz,fehér,parkettés szoba volt.
AZ oldalfalakat hangszigetelés miatt,5-cm-es kőzetgyapot boritja ,párazáró fóliával,osb-lappal, melyet körbe vesz a hullámban felrakott szürke függőny.
A háromszárnyu ablakot megszüntettem,s az ajtót is kőzetgyapot táblával, fekete szövettel boritottam. Az ajtó puha gumicsikra záródik rá, igy ha a moziban minden fényforrás kivan kapcsolva , beleértve a kütyüket is ,s zárva az ajtó,jelentem, hogy a helyiségben korom sötét van, 1cm-re se lehet látni. Igy sikerűlt kizárnom minden idegen fént ami ronthatja a vetitett képet.
padló: parkettás volt, én ugy éreztem, hogyaccsal kongott,pattogott a hang, igy 3-cm-es szivaccsal és fekete szövetanyaggal boritottam.
Mennyezet: 5-cm-es nikecellt ragasztottam fel, a hang és hő szigetelés miatt, melyet bordó selyemszövettel.,fekete szövetcsikokkal tette kazettés jellegü mennyezetté.A fényvisszaverős csillagok ráadás,nagyon sötét jelenetnél gyenge fénnyel világitanak,szép látvány.
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija

Ujabb képeket tettem fel,a surround sugárzók Jamo Studio hangfalak, a back surroundok pedig, Yamaha studio hangfalak, 60-80wattosak.
A képet az új vetitőm szolgáltatja, EPSON EH-TW 6000-es, HDMI-FULL HD-3D.,2db aktiv szeműveggel.Tegnap olvastam, hogy a vetitőm nagytestvére dijat kapott ,EISA az év vetitője lett, az EHTW-9000-es.,egy picit örűlök neki.
Ezek már jobb minőségű képek! Gratulálok! A projektorod is nagyon spéci.Amit ATC-vel beszéltünk szerintem fontold meg,mert mindíg van lehetőség és sokszor pénzben sem kerül.A frontoldalon alakítassz kicsit és rendben is van
pégyé mozija

Ujabb képeket tettem fel,a surround sugárzók Jamo Studio hangfalak, a back surroundok pedig, Yamaha studio hangfalak, 60-80wattosak.
A képet az új vetitőm szolgáltatja, EPSON EH-TW 6000-es, HDMI-FULL HD-3D.,2db aktiv szeműveggel.Tegnap olvastam, hogy a vetitőm nagytestvére dijat kapott ,EISA az év vetitője lett, az EHTW-9000-es.,egy picit örűlök neki.
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Ebben a melegben szombaton lehet más programja is.
Szerintem elindítottunk valamit a kobakjában.
Lehet egy idő után nem csak a mélyhangok mennyisége lesz csak fontos a számára.
Biztos jó néven veszi,hogy pozitívan próbálunk segíteni,mit lehetne így elsőre alakítani.
Ha topikot nyit akkor azzal véleményekre számíthat,ez így egészséges.Több szem több csipa
pégyé mozija
Na eltűnt a topik gazda. Biztos csak dolga van és nincs otthon
Ebben a melegben szombaton lehet más programja is.
Szerintem elindítottunk valamit a kobakjában.
Lehet egy idő után nem csak a mélyhangok mennyisége lesz csak fontos a számára.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Én lehet a dobozokkal is variálnék utána.
Kicsit egységesebb rendszerben kellene gondolkodnia.
A Clarus használt ára nagyon jó,így azt mozira én is csak ajánlani tudnám neki.
Az új árát nem éri meg,de itt a fórumon időnként harmad,sőt negyed áron is felbukkan ilyen rendszer.
Na eltűnt a topik gazda. Biztos csak dolga van és nincs otthon Vagy megijesztettük
De abszolút segítő szándékkal írunk ide úgy hiszem.
pégyé mozija
Mindíg van lehetőség utólag is módosításra.Nem könnyű,de ha a lehető legjobbat akarjuk kihozni a mozinkból akkor muszáj variálni.
Én lehet a dobozokkal is variálnék utána.
Kicsit egységesebb rendszerben kellene gondolkodnia.
A Clarus használt ára nagyon jó,így azt mozira én is csak ajánlani tudnám neki.
Az új árát nem éri meg,de itt a fórumon időnként harmad,sőt negyed áron is felbukkan ilyen rendszer.
Webáruház:
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Örülök,hogy egy nyelvet beszélünk.
Én azt tenném,hogy ráragasztanék egy fekete csíkot körben a vászonra úgy,hogy az bármikor levehető legyen,ha eladásra kerül.A kisebb kép kontrasztosabb lenne.
A szoba kialakítása egész jó.Jóval több lehetőség van,mint ahogy a tulaj jelenleg kihasználja.
Ez a legegyszerűbb módja és a vásznat így kisebbre lehetne venni.Nem költséges ami szintén előnyös.Igen biztos hogy a kép minőség is jobb lenne,a frontok pedig helyükre kerülhetnének. A szoba mérethez mint mondtam bőven elég lenne a 110-120 col.Az kb 2,5 méter széles,a szoba szélessége 3,5 méter,tehát maradna hely a két frontnak is.
Mindíg van lehetőség utólag is módosításra.Nem könnyű,de ha a lehető legjobbat akarjuk kihozni a mozinkból akkor muszáj variálni.
pégyé mozija
De ahogy nézem az adottságok miatt csak úgy lehetne kivitelezni,hogy a vászon méretből elvenni,ami költséges,
Örülök,hogy egy nyelvet beszélünk.
Én azt tenném,hogy ráragasztanék egy fekete csíkot körben a vászonra úgy,hogy az bármikor levehető legyen,ha eladásra kerül.A kisebb kép kontrasztosabb lenne.
A szoba kialakítása egész jó.Jóval több lehetőség van,mint ahogy a tulaj jelenleg kihasználja.
Webáruház:
- fodesz
- V.I.P.
pégyé mozija
Segíts neki.Te ebben nagy guru vagy.
A hangsugárzók elhelyezése nagyon nem frankó,de én már inkább nem mondok semmit.
Én biztosan picit kisebb vásznaz használnék.
Az sem jó,hogy a fejünk szinte a hátsó falnál van.Zene hallgatásra ez így totál alkalmatlan.
Persze szívesen segítek,ha tudok.Köszi! A hallgatási pont,vagyis a kanapé tényleg nagyon hátul van.Előrébb kellene hozni úgy hogy a fül mögé essenek a háttérsugárzók.Ha egy 60-70cm-el előrébb lehetne tolni a kanapét,akkor javulna a háttér,a térhatás.Én órákat próbálkoztam 10-20centiméter differenciákkal. Nekem is volt falra tolva,de az felejtős és érdemes ezzel próbálkozni.
A vászon a szoba mérethez képest nagy. Egy 110-120 colos vászon is megtenné,így a kép minősége is valamelyest javulna,mivel kisebb lenne valamelyest és a két frontsugárzót is a helyére lehetne tenni. Csak jóindulatból írom,hogy a fektetett megoldás szerintem túlzottan összemossa a térhatást.Minden hangsugárzó középen egy csomóban van lepakolva,ami biztosan nem elégséges.
De ahogy nézem az adottságok miatt csak úgy lehetne kivitelezni,hogy a vászon méretből elvenni,ami költséges,(Ha nem DIY megoldást választunk)vagy az egész vásznat előrébb hozni és mögé rejteni a hangsugárzókat. Akkor a két front álló pozícióban üzemelhetne a két szélen.