Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Szia,
Ezt nem ertem.
A marantzon van pre out a frontokra.
Nem azt kotom be a nad disc/cd in-be?
udv
LAci
Én azt mondom a Marantz pre out-ja menjen a Nad aux-ba és a lejátszódon amennyiben van sztereó vonalkimenet az menjen a Nad cd-be így jobb lesz a sztereód, mintha átvinnéd az erősítőn, valószínűleg, de érdemes azt is meghallgatni, hogy milyen ha átküldöd, milyen lejátszód/id vannak?
Szia,
Ezt nem ertem.
A marantzon van pre out a frontokra.
Nem azt kotom be a nad disc/cd in-be?
udv
LAci
A NAD 315-öt nem tudod a Marantz után kötni. Ha jól emlékszem nem választható szét elő-végfokra.
Ez így van, de ebben az esetben, ha egy sima vonalbemenetre köti a Marantz pre out FL és FR-jét, akkor szólni fog az és még mindig a Marantz fogja állítani a hangerőt, csak előtte össze kell lőni a két erősítőt, ezt lehetőleg elég közel az általában hallgatott hangerőn érdemes, vagy nem?
Sziasztok.
Par dologban kernem a segitsegeteket!
Van egy marantz 5006 erositom. Altalaban flacot hallgatok usb-rol (kulso dacom (meg) nincs).
Most elado egy nad 315bee stereo amit szivesen a marantz moge kotnek.
-Erezheto lenne stereoban a javulas?
-A velodyne melyladam jelenleg nem hangfalszinten van bekotve, viszont ha ugy kotnem akkor az audyssey kalibralasnal az nem zavarna be a frontoknal?
-Ha a frontokat a nadra kotnem akkor a marantz is szabalyozhatja a hangerot vagy csak a nad?
koszi
udv
Laci
A NAD 315-öt nem tudod a Marantz után kötni. Ha jól emlékszem nem választható szét elő-végfokra.
A NAD C372 már jó megoldás.
Olyan erősítőt keress, amelyiken PRE OUT/MAIN IN lehetőség van.
"Hangfal szinten" nem jó bekötni ilyen esetben a subot. Azt a házimozi sub out kimenetére kell dugni mindenképpen.
A hangerőt pedig a Marantz szabályozza.
Sziasztok.
Par dologban kernem a segitsegeteket!
Van egy marantz 5006 erositom. Altalaban flacot hallgatok usb-rol (kulso dacom (meg) nincs).
Most elado egy nad 315bee stereo amit szivesen a marantz moge kotnek.
-Erezheto lenne stereoban a javulas?
-A velodyne melyladam jelenleg nem hangfalszinten van bekotve, viszont ha ugy kotnem akkor az audyssey kalibralasnal az nem zavarna be a frontoknal?
-Ha a frontokat a nadra kotnem akkor a marantz is szabalyozhatja a hangerot vagy csak a nad?
koszi
udv
Laci
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Pár szóban: a 809 mögött tartom a NAD-ot amikor mozizok, de sztereóra bármily macerás is, ki fogom kötni és a NAD-ot magában hallgatom. Prózai oka van, sajnos az Onkyo valóban nem zenére termett, a sziszegésével nem vagyok kibékülve, ami mozin nem jön elő, de zenén sajnos megvan a "csilingelés". A másik szempont az, hogy a NAD viszont gyönyörűen muzsikál, úgyhogy inkább egy kis torna, így viszont kijön a rendszeremből a maximum. Aki gondolkodna azon, hogy a sztereót az integrált mögé köti, szerintem mindenképp tegye meg!!!
Osu no seishin!
Sziasztok.
Pár hete lecseréltem az onkyo 609-t egy marantz 5006-ra.
Úgy gondolom, hogy nagyjából egy kategória ezért az összehasonlításuk nem alaptalan.
Az onkyo nagyon dübörgős volt mozin, elképesztő dinamikával egy 25nms szobában. Sztereon a közepek hiányoztak és a magasak kicsit színesek voltak.
A marantz tényleg sokkal zeneibb, jobban a helyükre kerültek a hangok, de a dübörgés kevéssé van jelen, ezért vettem mélyládát:)
Tervezem, hogy egy stereot rákötök a marantzra a frontokat (JAMO C803) külön meghajtani, mert azért még ég és föld a különbség a stereo javára ebben a kategóriában.
A centerem csak ideiglenes darab és nem valami minőségi. Az onkyo alatt eléggé doboz hangja volt főleg zenei blu-ray alatt hallatszott, most azonban meglepően elviselhető a hangzása.
Sajnos küldő dac-t még nem hallottam, de nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyit dobna a dolgon?
üdv
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Itt egy Arcam 600 és egy Onkyo 808 belseje:
Bármennyire vagyok elfogult az Onkyo felé,az Arcam megépítésre első látszatra is klasszissal jobb ebben a kategóriában.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Én is kíváncsi lennék a CA-ra, mert volt pár fórumtárs, akivel priviben illetve személyesen konzultáltunk az AX10-ről és azt mondták, hogy az AX10ai-s-nél nem hdmi-s erősítőben nem igazán van jobb, ha valaki zenélni és hmezni is akar. Te mégis eladtad és biztos vagyok benne, hogy nem magad akarod ámítani, amikor azt írod, hogy egyáltalán nem bántad meg a váltást. Holott ugye ha csak a puszta kilókat nézem, akkor Te 19 kilót "fogytál", mégis jobbnak tartod a CA-t. Ugyanakkor bennem az van, hogy a jobb processzoros jelfeldolgozás miatt el kell fogadni a tényt, hogy a mostani erősítők a gyengébb anyaghasználat ellenére bizonyos téren többet nyújtanak. Ez van!
Igen igazad van.A tömörítetlen hangformátumok új mércét állítottak fel,bár a jó DAC ,végfokozat,a megfelelő méretű kondenzátorok és a combos transzformátor nélkül mit sem ér az egész. (A kilók többynire ezt igazolják) Ezek változatlanul fontosak maradnak,tehát nem elég ha csak teleszórjuk a HDMI ki és bemeneteivel az erősítő hátulját.Ezért vélik sokan gyengusznak az alap illetve közép kategóriás új erősítőket is.555bubu kolléga ezért mellékelte a képeket is.
Mi a különbség, ha csak a NAD-ot hallgatod sztereóban, vagy ha az erősítőn keresztül hallgatsz sztereót a "végfokkal"? Ez tényleg érdekel!
Én nemrégen egy 7 csatornás Audiolab végfokot kötöttem rá több inkább alsó-kategóriás erősítőre. Különös volt az eredmény, de mindegyik több kategóriával jobb hangot produkált.
Erre én is kíváncsi lennék
- leoneottiz
- V.I.P.
Én is kíváncsi lennék a CA-ra, mert volt pár fórumtárs, akivel priviben illetve személyesen konzultáltunk az AX10-ről és azt mondták, hogy az AX10ai-s-nél nem hdmi-s erősítőben nem igazán van jobb, ha valaki zenélni és hmezni is akar. Te mégis eladtad és biztos vagyok benne, hogy nem magad akarod ámítani, amikor azt írod, hogy egyáltalán nem bántad meg a váltást. Holott ugye ha csak a puszta kilókat nézem, akkor Te 19 kilót "fogytál", mégis jobbnak tartod a CA-t. Ugyanakkor bennem az van, hogy a jobb processzoros jelfeldolgozás miatt el kell fogadni a tényt, hogy a mostani erősítők a gyengébb anyaghasználat ellenére bizonyos téren többet nyújtanak. Ez van!
Osu no seishin!
Bubu félreérted, nem azért kötöttem mögé a NAD-ot, mert elégedetlen voltam a hangzásával, sőt. Ahogy Neked bejött a CA, úgy én is azt tudom mondani, hogy ilyen jó erősítőm még nem volt (pedig volt már pár...). Ugyanakkor más fórumon többen is leírták, hogy prociként használva az erősítőt még lehet javítani az összhatáson. Így is történt. Ellenben ne gondold, hogy a CA-n nem tudna javítani egy végfok! Kicsit - lehet, hogy üldözési mániám van, vagy szimplán öregszem - mégis úgy éreztem, hogy az Onkyo degradálása van a kilózás mögött, pedig ez is 18,3...amennyiben nem így volt, én kérek elnézést! Ugyanakkor egyet kell, hogy értsek azzal, aki azt írta, hogy dinamikában jobbak a régi erősítők, de a hangreprodukcióban nem rúgnak labdába az újakkal. Szerintem!!!
Én csak az anyaghasználat-súly-jobb hang összefüggést próbáltam kifejteni.
Érdekes dolog a végfok. Fodesz írta le jól itt, neki is Onkyo volt, utána Onkyo+végfok, most meg proci-végfok.
De hallottam már több fórumostól is, hogy azért adta el a sztereó végfokát, mert semmilyen változást nem tapasztalt. Ez számomra érthetetlen, de őket sem lehet meggyőzni ennek az ellenkezőjéről. Ha van ilyen, akkor ide leírhatná a tapasztalatát!
Mi a különbség, ha csak a NAD-ot hallgatod sztereóban, vagy ha az erősítőn keresztül hallgatsz sztereót a "végfokkal"? Ez tényleg érdekel!
Én nemrégen egy 7 csatornás Audiolab végfokot kötöttem rá több inkább alsó-kategóriás erősítőre. Különös volt az eredmény, de mindegyik több kategóriával jobb hangot produkált.
CA-ból most elkelt egy pár darab, de még így is nagyon kevés tulajdonos van. Vélemény meg még kevesebb. Talán hárman írtunk róla ezt-azt, kíváncsi lennék véleményekre! Egyébként ugye volt olyan, aki a tiédet összehasonlította a CA-val és az Onkyo-t vette meg.
Van még pár ilyen márka, mondjuk az Anthem. A kinti sajtója nagyon jó, de ritka. Kíváncsi lennék rá!
- leoneottiz
- V.I.P.
Bubu félreérted, nem azért kötöttem mögé a NAD-ot, mert elégedetlen voltam a hangzásával, sőt. Ahogy Neked bejött a CA, úgy én is azt tudom mondani, hogy ilyen jó erősítőm még nem volt (pedig volt már pár...). Ugyanakkor más fórumon többen is leírták, hogy prociként használva az erősítőt még lehet javítani az összhatáson. Így is történt. Ellenben ne gondold, hogy a CA-n nem tudna javítani egy végfok! Kicsit - lehet, hogy üldözési mániám van, vagy szimplán öregszem - mégis úgy éreztem, hogy az Onkyo degradálása van a kilózás mögött, pedig ez is 18,3...amennyiben nem így volt, én kérek elnézést! Ugyanakkor egyet kell, hogy értsek azzal, aki azt írta, hogy dinamikában jobbak a régi erősítők, de a hangreprodukcióban nem rúgnak labdába az újakkal. Szerintem!!!
Osu no seishin!
Továbbra is azt mondom, hogy mindenki a fülére hallgasson és ne a kilókra, persze a pénztárcája függvényében...azért biztos csak véletlen lehet, hogy annyian vesznek Onkyo hm erősítőt mozira és nem pl. Malacot...ma bekötöttem a 809 után a NAD C372-őt, az eddig is megelégedéssel hallgatott erősítőnél óriási dinamika javulás volt tapasztalható, arról nem is beszélve, hogy hd anyagokkal szerintem az átlag mozit simán übereli. Aki csak teheti, a frontok meghajtására legalább szerezzen be egy végfokot vagy olcsóbb megoldásként main in-es sztereót! Ja, azt meg ugye nem gondoltad komolyan, hogy a hűtőventi bezavar a hangzásba???
Nem mondom, hogy Shakti követ kell tenni egy házimozi erősítőre, de a hangzást minden befolyásolhatja. Én a képekkel csak azt szerettem volna jelezni, hogy mondjuk a 809-es erősítődből, ha jobban odafigyelnek a megépítésére szerintem sokkal-sokkal jobb hangot is ki lehetett volna hozni. Akkor lehet, hogy nem kellene NAD végfok. A jobb anyaghasználat és mondjuk, hogy elszeparálják a dolgokat, vagy a rezgéseket csökkentik egy készülékházban azzal jár, hogy nőnek a kilók. Persze van olyan példa is, amikor dög nehéz egy erősítő, de nem szól igazán jól. Az Onkyo-t egyébként (most) senki sem bántotta!
- leoneottiz
- V.I.P.
Továbbra is azt mondom, hogy mindenki a fülére hallgasson és ne a kilókra, persze a pénztárcája függvényében...azért biztos csak véletlen lehet, hogy annyian vesznek Onkyo hm erősítőt mozira és nem pl. Malacot...ma bekötöttem a 809 után a NAD C372-őt, az eddig is megelégedéssel hallgatott erősítőnél óriási dinamika javulás volt tapasztalható, arról nem is beszélve, hogy hd anyagokkal szerintem az átlag mozit simán übereli. Aki csak teheti, a frontok meghajtására legalább szerezzen be egy végfokot vagy olcsóbb megoldásként main in-es sztereót! Ja, azt meg ugye nem gondoltad komolyan, hogy a hűtőventi bezavar a hangzásba???
Osu no seishin!
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Tegnap, nem voltam gépközelben, így nem tudtam válaszolni, illetve hozzászólni a dolgokhoz. Az kiveséztük, hogy a Jamo S606, nem az igazi, HD-re. Eredetileg, Wharfedale Diamond 8-as szettet szerettem volna, de aztán, máshogy alakultak a dolgok. Szerintetek, a Wharfedale jobb lenne? A Yamaha elektronikákhoz, mennyire lett voilna jó, ha eredeti elképzelésemnél maradok?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Egyetértek, de az igazat megvallva, ha most betolná valaki ez egyiket a mostani helyére nem ellenkeznék :readytoeat: hanem fogyasztanám és hátradőlnék
A képekből az Arcam és a Pio belseje tűnik megfelelően "szeparáltnak". Táp, végfok különválasztva az elektronika többi részétől.
Onkyo tx-nr 5010
Denon avc-a1hda
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Amúgy nem tudom, hogy minek a hatására tették oda, de szerencsére alapzajt (én legalábbis) nem tapasztaltam eddig.
Persze látom én, hogy a többiben milyen szépen eltudták helyezni a dolgokat, de legutolsó tapasztalataim alapján abban az onkyo-ban az a két venti szintén ronthat a hangon, mivel rezgést generál
Mindenesetre igen egy kicsit zsúfolt, de amíg ilyen jól szól, mint most, addig felőlem akár rá is integrálhatták volna a nyákra
Az Onkyo-nál a silány anyagminőség látszik. A két venti is valami nagyon gagyi. Látszik, hogy az olcsóságra törekedtek. Persze ettől még szólhat jól valami, ezzel nem szeretném egyiket sem lehúzni.
Gondolom csavarozva
Amúgy nem tudom, hogy minek a hatására tették oda, de szerencsére alapzajt (én legalábbis) nem tapasztaltam eddig.
Persze látom én, hogy a többiben milyen szépen eltudták helyezni a dolgokat, de legutolsó tapasztalataim alapján abban az onkyo-ban az a két venti szintén ronthat a hangon, mivel rezgést generál
Mindenesetre igen egy kicsit zsúfolt, de amíg ilyen jól szól, mint most, addig felőlem akár rá is integrálhatták volna a nyákra
A Marantz-ba hogyan lehetett oda tenni a trafót? Nem értem!
Gondolom csavarozva
Viccet félretéve, így aztán nem könnyű elszeparálni a jelfeldolgozó egységektől, pedig ezeknek a vasaknak pont ez az egyik legnagyobb hibája a túlzsúfoltság, amiből aztán áthallások és üresjáraton is hallható alapzajok keletkeznek. Legalább a rendelkezésre álló helyen próbálnának az elrendezéssel is segíteni ezen, lásd a többi háromnál egészen jól átgondolt a belső megépítés.
Nem feltétlenül a súly miatt tettem be a képeket, hanem a mérnöki munka miatt.
Az anyaghasználat is szembetűnő és még egy pár dolog.
A Marantz-ba hogyan lehetett oda tenni a trafót? Nem értem!
Hát a hangzás az egyenletesen volt rossz De már fél hangerőn is hangosabbnak hat, mint a Marantz 70%-on.
Magasabb hangerőn is ugyanolyan maradt maga a karaktere az egésznek, de igazából mindegy is, mert maga a lényeg az volt, hogy a súly nem minden. Lehet, hogy maga a borítás van vagy 10 kiló, mert minőségi, a benne lévő anyag, meg 5. Ezzel szemben meg lehet, hogy valaki a borításnak nem szentel annyit (lásd Marantz SR7005), viszont a belbecs így is példás.
De ne azt vegyük alapul! Itt van a Marantz 7005 és a Pio AX10Ai belseje. A jó hanghoz szerintem anyag is kell!
Kérdés, hogy az "ordítás" közben megmarad-e a részletesség, nem tolódik-e el a hangzás egyensúlya (pl. a magasak nem kezdenek-e el bántóan hasogatni)?
Bubu, éppen fordítva írta, az Onkyo hangosabb volt. De hogy a hangzása milyen volt...
Hát a hangzás az egyenletesen volt rossz De már fél hangerőn is hangosabbnak hat, mint a Marantz 70%-on.
Magasabb hangerőn is ugyanolyan maradt maga a karaktere az egésznek, de igazából mindegy is, mert maga a lényeg az volt, hogy a súly nem minden. Lehet, hogy maga a borítás van vagy 10 kiló, mert minőségi, a benne lévő anyag, meg 5. Ezzel szemben meg lehet, hogy valaki a borításnak nem szentel annyit (lásd Marantz SR7005), viszont a belbecs így is példás.