Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Valahogy a 605-ös erősítőt egyébként ki lehet kapcsolni teljesen. Sajnos már nem emlékszem hogyan...

Nincs tápkapcsoló,csak Standby. Még ha hosszan nyomod akkor sem kapcsol ki teljesen.PL a Denon,Marantz egy gombal oldja meg az ON/OFF és POWER OFF kapcsolásokat,ami kényelmes.Persze a külön két gomb sem zavaró,de előny ha teljesen áramtalanítani tudjuk őket.A kondik is hosszabb élettartamúak,ha nincsennek folyton áram alatt. Én mindent áramtalanítok,projit is pl.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

"Denon erősítőkről úgy emlékszem mintha írták is volna,hogy kikapcsolva is melegszenek."

Ez szerintem egyáltalán nem jellemző a Denon-okra. Még bekapcsolva sem hajlamosak a komoly melegedésre, persze ez a terheléstől és az elhelyezéstől is függ azért.

A Denonok nem melegszenek úgy mint az Onkyok. Ez szerintem azért is van,mert sokkal jobb hűtőbordákat szerelnek bele,mint az Onkyoék. Egy alap Denonban is vastag (4-5mm) falu alu hűtőbordák vannak,míg az Onkyokban max a 8××-as szériáktól felfelé alkalmazzák ezeket,alatta kisebb lemezprofilú hűtőbordák vannak.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Nekem Onkyo 604 volt, de az is melegedett.
A készülék tetejére rá is volt ragasztva egy matrica, hogy a melegedés normális és nem okoz meghibásodást.
A 605 tetejre nincs ilyen ráragasztva?

Mindegyik Onkyon ott a matrica.Persze a sablon szöveg hogy hagyjunk helyet a fedél felett meg ne tegyünk rá virágot stb... Unásig zaklatják vele a vásárlókat és ezt még a leg analfabétább embernek is tudnia kellene.Sajnos az emberi hanyagság és nem törődömség ha nem hagynak felette helyet a szellőzésnek.Sokan régebbi tapasztalt házimozisok is bezsúfolják egy állványban mert nincs neki hely.Akkor csinálni kell .A melegedés önmagában nem gond,nekem is melegedtek az Onkyo-im,a 806 is,főleg a videoproci résznél. Kikapcsoltan viszont nem szabadna.

De nem standby állapotban melegedett!

Amúgy az Onkyo és HK erősítők tetején simán lehet tükörtojást készíteni!

A H/K AVR a nappaliban valóban melegszik.A nejem azon készíti reggel a rántottát

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Control : Disabled
Power Control : Disabled
Tv Control : Disabled, és nem fog melegedni standby módban.

Kíváncsi vagyok, hogy ez megoldja-e a problémát! Jó lehet...

Valahogy a 605-ös erősítőt egyébként ki lehet kapcsolni teljesen. Sajnos már nem emlékszem hogyan...

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

"Denon erősítőkről úgy emlékszem mintha írták is volna,hogy kikapcsolva is melegszenek."

Ez szerintem egyáltalán nem jellemző a Denon-okra. Még bekapcsolva sem hajlamosak a komoly melegedésre, persze ez a terheléstől és az elhelyezéstől is függ azért.
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Control : Disabled
Power Control : Disabled
Tv Control : Disabled, és nem fog melegedni standby módban.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A 604 még nem tudta feldolgozni a HDMI-ről érkezett jelet és csak bekapcsolt állapotban engedte tovább.
Ha a 605 kikapcsolt állapotban is erősíti a HDMI-n átmenő jelet, akkor melegedhet is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

A készülék tetejére rá is volt ragasztva egy matrica, hogy a melegedés normális és nem okoz meghibásodást.
A 605 tetején nincs ilyen ráragasztva?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A 605 tetejre nincs ilyen ráragasztva?

Vendég

Nem ismerem ezt az erősÍtőt.
Azt lenne jó tudni,hogy kikapcsolásnál mi az amit le kellene kapcsolnia.
Nem hiszem,hogy normális dolog,hogy kikapcsolt állapotban nagy legyen az áramfelvétele.
Szerintem max 100 mA-nek kell lennie,de még lehet,hogy ettől is kevesebb.
Nincs rajta az adatlapon,hogy mennyi a nyugalmi áramfelvétel?
Kellene egy szaki,akinek van váltóáramú árammérője,vagy egy Somogyis fogyasztásmérője.
Enélkül sok okosat nem tudok mondani.

Ki kellene húzgálni mindent belőle,kivéve a tápkábel.
Ha így OK,akkor folyamatosan kötném rá a kábeleket,ha nincs műszer.

ATC jól mondja, így kellene kipróbálni.
Valami nem OK vele, az biztos. Nekem is volt 605 és nem melegedett kikapcsolt állapotban, az biztos.
Valami miatt mégsem kerül stanby állapotba, vagy más lehet a gond, de nem elég áramtalanítani, ezt ki kell vizsgálni, nehogy komolyabb kárt okozzon.
Akkor szoktak melegedni mostanában az erősítők, ha a HDMI Pass-through be van kapcsolva, de akkor sem nagyon.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

nekem is volt 605, mivel nálam ki volt kapcsolva a video áramkör, így egyáltalán nem melegedett.
egyébként fodesz jól leírta.
én is áramtalanítottam, amikor nem használtam.
lényeg, hogy jól szellőző helyen legyen.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ismerem a 605-öst.Egyébként minden Onkyo-ra jellemző a túlzott melegedés.Főleg a videoproci résznél hátul. Ha kihasználod a HDMI portokat mind az is rátehet egy lapáttal,de kikapcsolt állapotban egyáltalán nem kéne melegednie. Szomorú baki a gyártótól hogy nem látták el a 605-öst tápkapcsolóval,csak standby módba lehet kikapcsolni,így áram alatt van.
Lehet hogy nem egyforma dolog,de nekem a beltéri egység ilyen.Standby módban is meleg a teteje. Szerintem áramtalanítsd a készüléket ha nem használod.Ez a legjobb jelenleg,mert ez a téma már szakmai irányú,más emberek kellenek ide konkrétabb választ adni. Kerítek neked valakit aki tudna benne jobban segíteni,de közben más is választ adhat.

Nem ismerem ezt az erősÍtőt.
Azt lenne jó tudni,hogy kikapcsolásnál mi az amit le kellene kapcsolnia.
Nem hiszem,hogy normális dolog,hogy kikapcsolt állapotban nagy legyen az áramfelvétele.
Szerintem max 100 mA-nek kell lennie,de még lehet,hogy ettől is kevesebb.
Nincs rajta az adatlapon,hogy mennyi a nyugalmi áramfelvétel?
Kellene egy szaki,akinek van váltóáramú árammérője,vagy egy Somogyis fogyasztásmérője.
Enélkül sok okosat nem tudok mondani.

Ki kellene húzgálni mindent belőle,kivéve a tápkábel.
Ha így OK,akkor folyamatosan kötném rá a kábeleket,ha nincs műszer.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok
Újabban azt vettem észre az erősítőmön (Onkyo sr605),hogy kikapcsolt állapotban is meleg,ha bekapcsolom akkor meg egy óra múlva iszonyat forró lesz .
Mostanában több hdmi kábel is rá van dugva.Amikor még nem használtam hdmi kábeleket akkor úgy emlékszem hogy nem volt meleg kikapcsolva.
Denon erősítőkről úgy emlékszem mintha írták is volna,hogy kikapcsolva is melegszenek.
Valaki meg tudná mondani hogy ez normális jelenség ,vagy az erősítőnek valami hibája ez?
G

Ismerem a 605-öst.Egyébként minden Onkyo-ra jellemző a túlzott melegedés.Főleg a videoproci résznél hátul. Ha kihasználod a HDMI portokat mind az is rátehet egy lapáttal,de kikapcsolt állapotban egyáltalán nem kéne melegednie. Szomorú baki a gyártótól hogy nem látták el a 605-öst tápkapcsolóval,csak standby módba lehet kikapcsolni,így áram alatt van.
Lehet hogy nem egyforma dolog,de nekem a beltéri egység ilyen.Standby módban is meleg a teteje. Szerintem áramtalanítsd a készüléket ha nem használod.Ez a legjobb jelenleg,mert ez a téma már szakmai irányú,más emberek kellenek ide konkrétabb választ adni. Kerítek neked valakit aki tudna benne jobban segíteni,de közben más is választ adhat.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Azért ha körbenézel itt a fórumon 100e köről elég sok komoly HM. erősitő van-volt...

Lehet,csak mind hurkalé az AVC A11-hez képest. Főleg sztereóban.

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: midian »

Sziasztok
Újabban azt vettem észre az erősítőmön (Onkyo sr605),hogy kikapcsolt állapotban is meleg,ha bekapcsolom akkor meg egy óra múlva iszonyat forró lesz .
Mostanában több hdmi kábel is rá van dugva.Amikor még nem használtam hdmi kábeleket akkor úgy emlékszem hogy nem volt meleg kikapcsolva.
Denon erősítőkről úgy emlékszem mintha írták is volna,hogy kikapcsolva is melegszenek.
Valaki meg tudná mondani hogy ez normális jelenség ,vagy az erősítőnek valami hibája ez?
G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

Vendég

köszi a tippet az a Denon tényleg jófajtának tűnik és még Budapest is ráadásul

Sztereóra egyébként is jók a Denon erősítők. Ez a THX-es 800 ezer forintba került.
Nagyon jól megépített erősítő! Belső képeket is érdemes megnézni róla.
Nem járnál rosszul vele! Jó kábeleket érdemes beszerezni hozzá.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

Nem egyszerű válaszolni.
A 806-os Onkyo egy jó erősítő és tudom általában ajánlani, de aki inkább zenét hallgat, annak nem biztos, hogy a legjobb. A 10% film miatt miért kell neked HD-s erősítő??
Szerintem nagyon jól járnál egy régebbi Denon-nal. Most is hirdetnek egyet. AVC-11SR.
THX ULTRA egyébként az is, de sokkal-sokkal zeneibb, mint az Onkyo.

köszi a tippet az a Denon tényleg jófajtának tűnik és még Budapest is ráadásul

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem sokkal kell átlépni a keretet hozzá - 120 ezer az irányára.
Ez volt a fő kérdés:
"Egy szó mint száz melyik márka a legjobb zenében szerintetek"

Szerintem a Denon AVC-A11SR a 100 ezer forint körüli kategóriában + mivel főleg zenére kellene a HD-s erősítőket nem érdemes nézegetni.

Azért kell HM. erősítő mert a sztereókban általában nincs rádió sem, azért szeretem nagyon a filmeket is kell a térhangzás, PC-ről jön a jel és az analógban (sztereó esetében) elég gyengécske venni egy jó hangkártyát vagy DAC-ot nem ér annyit az egész, HM-be tudok optikával menni és az úgy már jó szerintem, annyi helyem meg pénzem sincs, hogy két jó rendszert kiépítsek...
Bár nincs túl nagy tapasztalatom sztereó VS HM. (bár egy Cambridge Audio A300-at lezenélt az én HM-em) szerintem csak a nagyon drága sztereó rendszerek tudnak sokkal jobbat többszázezer forintért, egy erősítő és egy SACD pl. és ahoz még lemezeket venni....

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Max. 100 ezer volt a keret, ebből nemhogy a Denon AVC-11SR nem jön ki, de egy THX-es HD-s erősítő sem.

Azért ha körbenézel itt a fórumon 100e köről elég sok komoly HM. erősitő van-volt...

Vendég

Max. 100 ezer volt a keret, ebből nemhogy a Denon AVC-11SR nem jön ki, de egy THX-es HD-s erősítő sem.

Nem sokkal kell átlépni a keretet hozzá - 120 ezer az irányára.
Ez volt a fő kérdés:
"Egy szó mint száz melyik márka a legjobb zenében szerintetek"

Szerintem a Denon AVC-A11SR a 100 ezer forint körüli kategóriában + mivel főleg zenére kellene a HD-s erősítőket nem érdemes nézegetni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nem egyszerű válaszolni.
A 806-os Onkyo egy jó erősítő és tudom általában ajánlani, de aki inkább zenét hallgat, annak nem biztos, hogy a legjobb. A 10% film miatt miért kell neked HD-s erősítő??
Szerintem nagyon jól járnál egy régebbi Denon-nal. Most is hirdetnek egyet. AVC-11SR.

Vendég

Köszi a választ. Igen a Marantz-ok tetszenek, Denon van ismerősnek és az nagyon unalmas szerintem. Max 100e költenék, de nem újban gondolkozom, hanem innen valami pár éves vasra gondoltam. Nincs nagy teljesítményre szükségem, inkább a zenei minőség legyen minél jobb.
Jó lenne ha tudná az új szabványokat SACD, HD Audio, DTS HD,stb. A THX-re azért gondoltam, hogy jó lenne mert talán akkor még jobb minőségű alkatrészeket-technikát használnak és ezáltal jobb a hangminőség. Egyébként 7.1 re nincs is szükségem mozizni 5.1-et kötök rá, de a több lehetőség nem probléma. Egyébként Tannoy hangfalakat használok (Jupiter 303 (front) és Mercury F2 (háttér) )

Nem egyszerű válaszolni.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ha zene inkább és avr, akkor inkább a marantz, denon vonalat preferálnám. bár nem írtad, mekkora összeggel a zsebben lépnél tovább, mert az annyira nem mindegy. itt a felsőbb kategória, ami zenére is jó lehet. a THX-et felejtsd el, semmi jelentősége nincs a te szempontodból. ha ragaszkodsz a HD-s hangokhoz, akkor nagyon zsebbe nyúlós lesz. nekem is volt 2 hd-s vasam, de jelenlegi vasamban nincs és nem is hiányzik. én régebbi nagyvasat vennék vagy végfokot.

Köszi a választ. Igen a Marantz-ok tetszenek, Denon van ismerősnek és az nagyon unalmas szerintem. Max 100e költenék, de nem újban gondolkozom, hanem innen valami pár éves vasra gondoltam. Nincs nagy teljesítményre szükségem, inkább a zenei minőség legyen minél jobb.
Jó lenne ha tudná az új szabványokat SACD, HD Audio, DTS HD,stb. A THX-re azért gondoltam, hogy jó lenne mert talán akkor még jobb minőségű alkatrészeket-technikát használnak és ezáltal jobb a hangminőség. Egyébként 7.1 re nincs is szükségem mozizni 5.1-et kötök rá, de a több lehetőség nem probléma. Egyébként Tannoy hangfalakat használok (Jupiter 303 (front) és Mercury F2 (háttér) )

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok !
Elsősorban azokat a kedves hobbitársakat szólítanám meg akik sok márkát és készüléket használtak, de legalább kipróbáltak. Nekem most egy Yamaha RX V550-em van ( http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model ) amit főleg zenére használok, de kellenek a többi funkciók is, nem kell sztereó. Szeretnék feljebb lépni.
Mit ajánlotok maradjak a márkán belül vagy esetleg amik még tetszenek Onkyo,Marantz,Harman K, ebben a sorrendben, HD-s THX-es kategória kellene. Egyébként szeretem a Yamaha hangzását, de nincs nagyon összehasonlítási alapom.
Egy szó mint száz melyik márka a legjobb zenében szerintetek :quetionmark:

ha zene inkább és avr, akkor inkább a marantz, denon vonalat preferálnám. bár nem írtad, mekkora összeggel a zsebben lépnél tovább, mert az annyira nem mindegy. itt a felsőbb kategória, ami zenére is jó lehet. a THX-et felejtsd el, semmi jelentősége nincs a te szempontodból. ha ragaszkodsz a HD-s hangokhoz, akkor nagyon zsebbe nyúlós lesz. nekem is volt 2 hd-s vasam, de jelenlegi vasamban nincs és nem is hiányzik. én régebbi nagyvasat vennék vagy végfokot.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Kösz,de van hozzá mikrofon.
Egy hozzászólást még utoljára -és részemről lezárom a dolgot-lehet hogy nem kell állítani a szinteket-én szoktam főleg a subbot és a centert,lehet hogy ha jól bevan állítva a rendszer nem kell hozzányúlni-én szoktam,mivel ahány film vagy zene annyi keverés,basszus ill.centerszint,a legjobb péda erre a pl egy DTS-HD Master Demo Blu-Ray.Az edigi készülékeimen-amik azért nem tartoztak az olcsó fajták közé-B@K Reference21 proci,Emotiva UMC-1 proci ill.a legtöbb nagy gyártó-NAD,Arcam,Rotel stb- egybegépének távján közvetelenül ellehet érni a jelszintállítást a csatornákon,az szerintem nem véletlenül van rajta.Félreértés ne essék én ezzel nem lejáratni akarom a 663-ast,csak én megszoktam ezt a szolgáltatást az eddigi készülékeimnél a távról kényelmesen és itt is elérem csak egy kicsit macerásan.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást,hétvégén lesz időm és beállítom a 663-ast rendesen,maj akkor kiderül,hogy mennyire nem kell piszkálni.
Üdv.sanko

én is szoktam állítgatni!
ha már egyszer leülök filmezni, akkor ne kelljen már felkelni a szubon a potit tekergetni. ezért jó, ha a távirányítón van erre lehetőség. eddig minden vasamon volt ilyen... 3 yamahám és 2 onkyom volt.
én is főleg a szubot és ritkábban a center jelszintjét szoktam állítgatni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”