Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Használja valaki PRE OUT-on a front hangfalakat sztereó erősítővel hajtva mozin? Szívesen venném a tapasztalatokat, mennyire nehéz a hangerőszinteket összehozni a hm erősítő és a sztereó erősítő között mozi alatt, illetve ezt csak egy adott hangerőre lehet belőni, vagy esetleg több lépcsőben 3-4 adott hangerőszinten is egész jól összehozható? vagy? Én még nem próbáltam, lévén nincs PRE OUT az erősítőmön, de most tervezem lecserélni, pont emiatt, mert a hangfalkábel dugdosás nem valami frankó zene illetve mozi között, így tudnám mozin is hajtani a sztereó vassal a frontokat, ha könnyen megoldható a közös használat, de ha túl bonyolult és akár élvezhetetlen lehet az előadás eme párosítástól, akkor nem cserélem a mostani hm erősítőt, mert amúgy nekem mozira elég és marad a dugdosás.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ezért is írtam a végén, hogy kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplan!

Még a jobb hangú sztereó erősítők is műfajfüggőek, pedig azt már mindet zenére tervezték és mégsem jó mindegyik minden zenéhez.
Mellesleg megnézném a Denon AV erősítők frekvenciaátvitelét a 8.000-20.000 Hz-es tartományban...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: globe »

Nekem meg Denon 2105 volt és zenén szép mélyei voltak, de a pergő cineket úgy szétkente, hogy rossz volt hallgatni.
Egyszerűen mesterségesen szétkeni a magasakat, ezért lágyabbnak, selymesebbnek tűnik, de jazz és rock zenékre ellenjavallott a Denon.
Előtte volt nekem Yamaha 440 és Pio 1014, utána meg Onkyo 604 és Yamaha 663 is, de egyik sem csinált ilyen hülyeséget.

Ezért is írtam a végén, hogy kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplan!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Az, hogy kinek mi jön be,egyén,fül, és nem utolsó sorban hangfal függő.
Nekem volt Yamaha RX-V663, ÉS Denon AVR-1909 is. A What hifi-n annak idején a Yamahát,a kategória legjobbjának írták, míg a Denont nem hozták ki olyan jónak. Dehát a teszteknek sem kell mindíg hinni, meg kell hallgatni. Nekem, a Yamaha volt meg először. Az effektekkel nem volt baj, azzal beterítette a szobát. Nekem mégsem jött be. Nem tudtam megszokni. Túl karcosnak tűnt a hangja. Ez főleg a magasabb hangoknál volt nekem zavaró. Zenén sem teljesített túl jól, sőt ott még inkább kijött a mozis , effektes hatás. Tele volt mindenféle DSP programmal, amit szinte soha nem használtam. Miután eladtam, vettem meg a Denon 1909-et. Nekem megváltás volt. Igaz, hogy nem rombolta szét a szobát, de sokkal hallgathatóbb volt számomra a hangja. Selymesebb, lágyabb magasak, mélyebb basszus. Zenén határozottabban jobb volt, mint a Yamaha. Nekem természetesebbnek tűnt a hangja. Jelenleg is Denon erősítőm van, csak egy újabb, nagyobb modell. Dehát kinek a pap, kinek a ......

Nekem meg Denon 2105 volt és zenén szép mélyei voltak, de a pergő cineket úgy szétkente, hogy rossz volt hallgatni.
Egyszerűen mesterségesen szétkeni a magasakat, ezért lágyabbnak, selymesebbnek tűnik, de jazz és rock zenékre ellenjavallott a Denon.
Előtte volt nekem Yamaha 440 és Pio 1014, utána meg Onkyo 604 és Yamaha 663 is, de egyik sem csinált ilyen hülyeséget.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: globe »

Hellótok onkyo tx-sr606, denon avr 1909, yamaha rx-v663, ezek közül szeretnék vásárolni egyett használtan pár szoban mondjátok el ki mejikett találja jobbnak és miért?

Az, hogy kinek mi jön be,egyén,fül, és nem utolsó sorban hangfal függő.
Nekem volt Yamaha RX-V663, ÉS Denon AVR-1909 is. A What hifi-n annak idején a Yamahát,a kategória legjobbjának írták, míg a Denont nem hozták ki olyan jónak. Dehát a teszteknek sem kell mindíg hinni, meg kell hallgatni. Nekem, a Yamaha volt meg először. Az effektekkel nem volt baj, azzal beterítette a szobát. Nekem mégsem jött be. Nem tudtam megszokni. Túl karcosnak tűnt a hangja. Ez főleg a magasabb hangoknál volt nekem zavaró. Zenén sem teljesített túl jól, sőt ott még inkább kijött a mozis , effektes hatás. Tele volt mindenféle DSP programmal, amit szinte soha nem használtam. Miután eladtam, vettem meg a Denon 1909-et. Nekem megváltás volt. Igaz, hogy nem rombolta szét a szobát, de sokkal hallgathatóbb volt számomra a hangja. Selymesebb, lágyabb magasak, mélyebb basszus. Zenén határozottabban jobb volt, mint a Yamaha. Nekem természetesebbnek tűnt a hangja. Jelenleg is Denon erősítőm van, csak egy újabb, nagyobb modell. Dehát kinek a pap, kinek a ......

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem bőven.

Köszi.
Esetleg valami más alternatívát tudsz?
Eltax Experience hangfalakat hajtana majd az erősítő.
maradjon haver inkább az első gondolatnál, ami egy Denon 1312/1612-at volt.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Hozzászólás Szerző: kimi- »

A Harmon/Kardon AVR-156-ról mik a vélemények???
Egy kb 13-15nm-re elegendő lehet Eltax Experience hangfal szettel?
Haver ezt nézte ki magának.

Szerintem bőven.

Vendég

A Harmon/Kardon AVR-156-ról mik a vélemények???
Egy kb 13-15nm-re elegendő lehet Eltax Experience hangfal szettel?
Haver ezt nézte ki magának.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Sziasztok!

Tisztítás után is elmegy a center hangja időnként, majd jön a kábelcsere és meglátjuk, de egyelőre úgy néz ki, hogy tényleg az optikai foglalat a rossz , ha mozgatom, akkor visszajön a hang.
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

ja bocs 2009
nem tervezem nagyobb kategoriás gép vásárlását mer igy még hangfal terén is tudok valamennyit fejleszteni
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Vendég

és H\k avr 255, és pioneer vsx919 ezekröl mi a véleményetek bár ugy tudom a pio ujjab asszem az 2099évjárat?

Ha 2099-es a Pio, akkor tuti lehet!
HK 255-öt szintén hallgattam. Jó választás!

Ezek az erősítők olyan 70-85 ezer forint között kelnek el. Bár nem alap-kategória egyik sem, de ha esetleg egy kis összeget hozzá tudsz tenni, akkor már a középkategóriából tudnál választani. 100-130 ezer forint körül lehet kapni Yamaha 1800, Marantz 6003, Onkyo 809 vagy akár Onkyo 875 és hasonló erősítőket. Ezeknek a kezdeti ára 300 ezer forint fölött volt.
Egy Onkyo 875 már igen komoly mozigép és azt az esetleg 40 ezer forint különbséget bőven megéri!

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

és H\k avr 255, és pioneer vsx919 ezekröl mi a véleményetek bár ugy tudom a pio ujjab asszem az 2099évjárat?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Vendég

Denon zeneib, semlegesebb, részletető hangzású ezért több zenére jó választás,ha több jazz vagy komolyabb hangvételű zenét hallgatsz akor DEnon. Yamaha (nevével ellentétben) teljesen mozis karakter, hangban inkább egyenesebb karakter. Onkyo ezzel szemben ütős, dinamikus, kicsit ugyan loudneses, de ha erő kell és dinamizmus, akkor Onkyo a nyerő (ami nem azt jelenti hogy a másikakban nincs, csak az onkyónál hamarab kiütközik)valamint populáris (értsd:rock,pop és mulatós) zenére is ideális, van erőtartaléka rendesen viszont nem részletező..

Ezzel egyetértek, de nem hiszem, hogy ennél a kategóriánál a zenei képességek alapján kellene különbséget tenni.
Sztereóra biztosan a Denon a legjobb, de inkább egyik sem ajánlott.

A Yamaha erősítőt nem hallottam. A másik kettő már járt nálam. Csak akció mozira jobb az Onkyo, de összességében a Denon-t tudnám ajánlani. Az árához képes egy meglepően jól teljesítő erősítő. A hangja sokkal természetesebb. Rombolni nem tud, de azért odateszi magát, ha kell.
Yamaha erősítők közül csak HD mentes volt nálam és a DSP módokat nagyon jónak és hasznosnak tartottam (sokaknak nem jön be). A 663-as erősítőről elég jókat írtak a tesztekben - én talán azt választanám.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Hellótok onkyo tx-sr606, denon avr 1909, yamaha rx-v663, ezek közül szeretnék vásárolni egyett használtan pár szoban mondjátok el ki mejikett találja jobbnak és miért?

Denon zeneib, semlegesebb, részletető hangzású ezért több zenére jó választás,ha több jazz vagy komolyabb hangvételű zenét hallgatsz akor DEnon. Yamaha (nevével ellentétben) teljesen mozis karakter, hangban inkább egyenesebb karakter. Onkyo ezzel szemben ütős, dinamikus, kicsit ugyan loudneses, de ha erő kell és dinamizmus, akkor Onkyo a nyerő (ami nem azt jelenti hogy a másikakban nincs, csak az onkyónál hamarab kiütközik)valamint populáris (értsd:rock,pop és mulatós) zenére is ideális, van erőtartaléka rendesen viszont nem részletező..

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok, megtakarítottam a fejeket, majd tesztelem mi a helyzet. Másik kábelem nincs, azzal még nem tudom kipróbálni, de majd kerítek, vagy veszek egyet.
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Nálam az is elég volt, hogy nem megfelelő szögben állt a kábel, nem volt jól bepöccintve és máris oda a hang, bár nálam se sercegés se egyik megy másik nem, csak teljes csönd, vagy szól, illetve még az volt a jelenség, hogy akadozott a hang, de ez is a teljes 5.1-re igaz nem külön-külön. Bár ez nem zárja ki, hogy ne korlátozódhatna egy-egy dobozra a hiba a jel ilyen romlása miatt, csak nálam ez volt, mindenesetre nagyon érzékenyek az optikai csatlakozók, bevallom én nem is bánnám, ha valami új szabvány csatit találnának ki, pl. a MAC MINI-m Jack-mini optikai csatijával sokkal jobban kivagyok békülve. Persze mindez mellékes, mert ha az adott komponenseket nem feltétlenül kell optikai összeköttetéssel csatlakoztatni, vagyis van lehetőség Coaxra, akkor mindenképp ez a jobb választás, legalábbis egy bizonyos szint alatt. Ez nem jelenti azt, hogy az optikai rossz lenne, de egy adott ár alatt az egyértékű optikai és coax kábelek között magasan a coax nyer, általában minden esetben, persze biztos itt is van kivétel ,de kevés lehet.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Van egy Pioneer VSX-417-es erősítőm és az optikai bemenetével valami gond lehet. A center hangszóróm gyakran nem szól vagy kimaradozik, illetve az egyik surround hangszóróm néha recseg! Észrevettem, hogy ha megmozgatom az optikai kábel fejét a csatlakozóban ezek a hangok és kimaradások megszűnnek, de egyre tovább kell mozgatnom, hogy megjavuljon, azaz rosszabbodik a helyzet és idővel mindig vissza-vissza térnek a bajok. Ez komoly hiba lehet? Nem tudjátok esetleg, hogy ennek a hibának a javítása sok pénzbe kerül?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv.: Tamás

Lehet hogy csak valami kosz, vagy éppen a kábel van megsérülve!?
Ki kell azt is zárni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Van egy Pioneer VSX-417-es erősítőm és az optikai bemenetével valami gond lehet. A center hangszóróm gyakran nem szól vagy kimaradozik, illetve az egyik surround hangszóróm néha recseg! Észrevettem, hogy ha megmozgatom az optikai kábel fejét a csatlakozóban ezek a hangok és kimaradások megszűnnek, de egyre tovább kell mozgatnom, hogy megjavuljon, azaz rosszabbodik a helyzet és idővel mindig vissza-vissza térnek a bajok. Ez komoly hiba lehet? Nem tudjátok esetleg, hogy ennek a hibának a javítása sok pénzbe kerül?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv.: Tamás

Vendég

Erről valakinek valami vélemény
RX-V2400

qqc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: qqc »

Esetleg ha valaki ki tudna segíteni, Yamaha rx-v1600-hoz kellene magyar használati útmutató
Előre is köszönöm

Vendég

Ha bőviteni akar, mindenképp a 1612-est!! Nehogy már azon a pártizezren múljon.

Köszi.
Akkor szerinte megfogadjuk a tanácsodat és 1612-t választ majd ha eljön az idő.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi a választ.
Akkor azt mondod, hogy inkább a 1612-es vegye meg haver még akkor is ha csak pl egy Eltax hangfal szett lesz hozzá?
Vagy nyugodtan vegye meg 100ért a 1312-est az Eltax szettel és az is nagy előre lépés lesz neki a mostani kis bögre szettje után, ami egy Thomson DPL680HT Max később lecseréli a hangalait egy minőségibbre.

Ha bőviteni akar, mindenképp a 1612-est!! Nehogy már azon a pártizezren múljon.

Vendég

Igen hallható.De kis odafigyeléssel még a Denon 1312 és a Pioneer 421 között is meghallható.De akor nem a filmre/zenére koncentrálsz hanem a különbséget kel figyelned. Tehát normál filmnézés/zenehallgatás közben nem tudatosul. De a kategóriák közötti már odafigelés nélkül, tistán kivehető, első hallásra is.
Emlitetted a 1612 és 1912-t. Képzeld el, ez a két tipus ugyanazt a végfokot használja, még az USA-béli gyári forum szerint is! Csak annyira különbözik a két tipus köré épitett technológia és a táp mérete is hogy messze nem tartoznak egy kategóriába! Sőt mikor megemlitettem a másik fórumon levő Föszakinak, lehetetlennek tartotta, privátban vitáztunk,de végül elismerte hogy itt egy ugyan a végfok, de annyira eltér a tápegység és a kiszolgáló elektronika, hogy teljesen külön kategória. Ezt én is el kellett ismerjem.

Köszi a választ.
Akkor azt mondod, hogy inkább a 1612-es vegye meg haver még akkor is ha csak pl egy Eltax hangfal szett lesz hozzá?
Vagy nyugodtan vegye meg 100ért a 1312-est az Eltax szettel és az is nagy előre lépés lesz neki a mostani kis bögre szettje után, ami egy Thomson DPL680HT Max később lecseréli a hangalait egy minőségibbre.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tegyük fel, hogy egy Eltax Experience 5.0, vagy valamelyik TAGA szettett hajtjuk az említett erősítők közül valamelyikkel. Hallható lesz a különbség a két erősítő között, hogy 1312 vs 1612 vs 1912? Hangfalkábel mondjuk egy Inakusztik Star 2,5mm/1,5mm
Csak, hogy legyen viszonyítás.

Igen hallható.De kis odafigyeléssel még a Denon 1312 és a Pioneer 421 között is meghallható.De akor nem a filmre/zenére koncentrálsz hanem a különbséget kel figyelned. Tehát normál filmnézés/zenehallgatás közben nem tudatosul. De a kategóriák közötti már odafigelés nélkül, tistán kivehető, első hallásra is.
Emlitetted a 1612 és 1912-t. Képzeld el, ez a két tipus ugyanazt a végfokot használja, még az USA-béli gyári forum szerint is! Csak annyira különbözik a két tipus köré épitett technológia és a táp mérete is hogy messze nem tartoznak egy kategóriába! Sőt mikor megemlitettem a másik fórumon levő Föszakinak, lehetetlennek tartotta, privátban vitáztunk,de végül elismerte hogy itt egy ugyan a végfok, de annyira eltér a tápegység és a kiszolgáló elektronika, hogy teljesen külön kategória. Ezt én is el kellett ismerjem.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”