Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

gazben
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: gazben »

Kipróbáltam állítás nélkül, szól (avatar vége valami elképesztő volt : ) ) A nagy gondom az hogy nincs hozzá távirányítóm amivel be tudnék menni a beállításokhoz... :S lehet kapni valami utángyártott távírányítót erősítőkhöz? vagy csak az eredeti meg az ilyen spécik (PL: logitech) jók hozzá?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Igazából ez az első háimozim és nagyon legozva lett : D nem lenne hangosan hallgatva mert az erősítő 100w-os a hangfalak pedig kevesebbek (surround: 50w center: 70w front: 40w (ezek a 6ohmosak) nagyon kicsi szobában vannak kb 7 m2 szóval csöndben lennének. Csak valami olyasmit hallottam hogy a végfok túlmelegszik (most olyan szóthasználtam amiről fogalmam sincs hogy mit jelent) és hogy ez baj lehet ha kicsi az ellenállás. Meg elolvastam a használati útmutatót amire nagy betűkkel volt írva hogyha 6 ohmos a hangfal akkor át kell állítani (de sajnos nincs távom :S) de az erősítő szép nagyhelyen van szóval tud szellőzni.
Köszi a gyors választ : )

A Modern erősitők figyelik a rendszereiket és a kimenő portjaikat (a tied is!) így túlmelegedés előtt lekapcsolnak. És nem ismerem az Aiwa hangfalait de ha nem csak kamu- vagy "PMPO" a hangfalaidra megadott watt terhelhetőség, akor még nyugodtan akár háromnegyed hangerővel is meghajthatod azokat vagy még azon túl is.. Sokkal többet leadni -egyenlő eloszlás esetén- a Yamahád sem tud. 100 W csak egyetlen hangdobozra vonatkozik teljes terhelés esetén.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

6 Ohm-ra állítsd az erősítőt, nem lesz semmi gond, sőt...

gazben

Segítség,kezdő vagyok!

Igazából ez az első háimozim és nagyon legozva lett : D nem lenne hangosan hallgatva mert az erősítő 100w-os a hangfalak pedig kevesebbek (surround: 50w center: 70w front: 40w (ezek a 6ohmosak) nagyon kicsi szobában vannak kb 7 m2 szóval csöndben lennének. Csak valami olyasmit hallottam hogy a végfok túlmelegszik (most olyan szóthasználtam amiről fogalmam sincs hogy mit jelent) és hogy ez baj lehet ha kicsi az ellenállás. Meg elolvastam a használati útmutatót amire nagy betűkkel volt írva hogyha 6 ohmos a hangfal akkor át kell állítani (de sajnos nincs távom :S) de az erősítő szép nagyhelyen van szóval tud szellőzni.
Köszi a gyors választ : )

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Nem tudom hogy jó helyre írok-e de eléggé kezdő vagyok a témában :S
Van egy Yamaha RX-V361 erősítőm hozzá egy Jamo 18 center és két jamo surround 200 plusz 2 aiwa hangfal (ne nevessetek ki pls ) az a gond hogy a két aiwa csak 6 ohmos a jamok pedig 8ak ha az erősítőt átállítom 6 ohmra akkor lesz baja a 8ohmosoknak?

Nem nevetünk ki. Semmi baja nem lesz. Használd nyugodtan.
Az erősitőknél nincs 6-vagy 8 vagy 4 ohmos (köztudattal ellentétben), mivel a forrás szerepét töltik be, hanem csak ennyire vannak megadva a paraméterek ugysmnint teljesítmény torzitás, damping faktor,stb. természetesen hangfalban nem érdemes egy szint alá -ami 4 ohm- menni.És ráadásol ez nem állandó érték: frekvencia függvényében változik.
Ha nagyobb impedanciájú hangdobozt kötsz az erősitődre: halkabb lesz -mivel kissebb áramot hajt át rajta- és kevéssé melegedik az erősitő, késöbb éri el a torzitási küszöböt.
Ha kissebb impedanciájú dobozt kötsz rá: hangosabb lesz,megnő a leadott teljesítmény, ugyanakkor hamarabb torzit és sokal jobban melegszik, és ezért fokozottan be kell tartani a szellőzésre vonatkózó gyári előírásokat.
Ezek a hatások erősitőfüggőek: egy D, B vagy AB osztályu valamint IC-s és tranzisztoros erősítő -tehát majdnem minden HM és konsumer sztereó erősitő- érzéketlenebb mint egy A,AA, C valamint elektroncsöves erősitő.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Van egy Yamaha RX-V361 erősítőm hozzá egy Jamo 18 center és két jamo surround 200 plusz 2 aiwa hangfal (ne nevessetek ki pls ) az a gond hogy a két aiwa csak 6 ohmos a jamok pedig 8ak ha az erősítőt átállítom 6 ohmra akkor lesz baja a 8ohmosoknak?

Nem nevetünk ki. Semmi baja nem lesz. Használd nyugodtan.
Az erősitőknél nincs 6-vagy 8 vagy 4 ohmos (köztudattal ellentétben), mivel a forrás szerepét töltik be, hanem csak ennyire vannak megadva a paraméterek ugysmnint teljesítmény torzitás, damping faktor,stb. természetesen hangfalban nem érdemes egy szint alá -ami 4 ohm- menni.És ráadásol ez nem állandó érték: frekvencia függvényében változik.
Ha nagyobb impedanciájú hangdobozt kötsz az erősitődre: halkabb lesz -mivel kissebb áramot hajt át rajta- és kevéssé melegedik az erősitő, késöbb éri el a torzitási küszöböt.
Ha kissebb impedanciájú dobozt kötsz rá: hangosabb lesz,megnő a leadott teljesítmény, ugyanakkor hamarabb torzit és sokal jobban melegszik, és ezért fokozottan be kell tartani a szellőzésre vonatkózó gyári előírásokat.
Ezek a hatások erősitőfüggőek: egy D, B vagy AB osztályu valamint IC-s és tranzisztoros erősítő -tehát majdnem minden HM és konsumer sztereó erősitő- érzéketlenebb mint egy A,AA, C valamint elektroncsöves erősitő.

gazben

Segítség,kezdő vagyok!

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Így van, a TV beépített lejátszóját használom hozzá.
Ismerős a név, szerintem PH-n is szoktunk összefutni.

Így van.. az 1 sz hozzászólás társszerzője,vázlat, az alapok, hangnormák, összeköttetés, ár-érték "nincs ilyen Ohmos erősitő" és a választék/ajánlat tehát felénél több az én müvem. Többi (elhelyezés, részletek,akusztika) a másik két szerzőé

Viper26

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Viper26 »

Mindig a lejátszóelemen kell a hangot váltani. Ha a tévé játsza le (streamelve van) akkkor ott.

Így van, a TV beépített lejátszóját használom hozzá.
Ismerős a név, szerintem PH-n is szoktunk összefutni.
Samsung D5500RW | Denon AVR-1611 | Eltax Experience 5.0

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Csak azt hittem a TV-n egyszerűbb lenne hangsávot változtatni, eddig is úgy csináltam.

Mindig a lejátszóelemen kell a hangot váltani. Ha a tévé játsza le (streamelve van) akkkor ott.

Viper26

Segítség,kezdő vagyok!

PC-n kell a hangsávot váltanod.Erősitőn meg csak a hangzást mint Direct vagy aréna,stb..
Mind a tv, mind az erősitő csak megjelenitő eszköz itt, mint a monitor vagy pc hangszóró lenne, mert itt ezek is, azok is csak passzívak, forrás maga a PC.

Csak azt hittem a TV-n egyszerűbb lenne hangsávot változtatni, eddig is úgy csináltam.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Vasárnap rakom össze az első saját házimozit:

- Samsung D5500
- Denon AVR 1611
- Eltax experience 5.0

Ha össze lesz kötve akkor az erősítőn változtassam a forrást/hangsávot, és ne a TV lejátszóján, igaz?
PC-ről mennek a filmek UTP-n, egy optika, és egy HDMI lesz az erősítő, és a TV között.

PC-n kell a hangsávot váltanod.Erősitőn meg csak a hangzást mint Direct vagy aréna,stb..
Mind a tv, mind az erősitő csak megjelenitő eszköz itt, mint a monitor vagy pc hangszóró lenne, mert itt ezek is, azok is csak passzívak, forrás maga a PC.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Nem is értem a kérdés ?!

- Samsung D5500
- Denon AVR 1611
- Eltax experience 5.0

Ha össze lesz kötve akkor az erősítőn változtassam a forrást/hangsávot, és ne a TV lejátszóján, igaz?
PC-ről mennek a filmek UTP-n, egy optika, és egy HDMI lesz az erősítő, és a TV között.

Viper26

Segítség,kezdő vagyok!

- Samsung D5500
- Denon AVR 1611
- Eltax experience 5.0

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: midian »

Az elemeket nézted már?Lehet,hogy kicsit fáradtak.

Köszi
Sikerült már megoldanom
Igazából szétszedni nem mertem.
De félig kinyitottam és annyi látszódott hogy "valaki" a gomb két része alá betett egy kis alufólia vagy valami hasonló lapocskát ami a - nál ott maradt ,a + nál meg kicsit elcsúszott .Visszatettem ahol volt ,és azóta minden ok.
G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok bocs a nem idevaló kérdésért.
De gondoltam ide írok mert ez a topic elég jól pörörg.
Szóval a problémám az hogy az erősítőm távján valamiért nem működik a volume gomb.
Lefelé simán megy de felfelé egyáltalán nem . Használtam és kinyomtam a filmet utána megint fel akartam kicsit hangosítani de már nem reagált .
Tudnátok segíteni mit lehet ilyenkor tenni
üdv M

Az elemeket nézted már?Lehet,hogy kicsit fáradtak.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Szóval a problémám az hogy az erősítőm távján valamiért nem működik a volume gomb.
Lefelé simán megy de felfelé egyáltalán nem . Használtam és kinyomtam a filmet utána megint fel akartam kicsit hangosítani de már nem reagált .
üdv M

Bekoszolódott az érintkező. Szét kell kapni és alkohollal megtisztítani az érintkező felületeket a nyáklapon és a gombok alján.
Ha nem vállalod be, vidd el egy tévészerelőhöz.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: midian »

üdv M
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Koszonom a hozzászólasokat!
Azért is lehet gondolom én hogy a Bowers 603s3-hoz tartozó 600s3 helyett én a 602s3-at használom háttérnek
és ezért kell más beállítás neki.
De nem tom mennyire számít ez.

Szerintem számit mert más az érzékenységük és a basszuskezelésük is.
Kis segitség: Ha van okostelefonod,tölts le hangnyomásmérő programot, tekerd kb félhangerőre vagy feljebb is akár az erősítőd, és lődd be mindegyik hangfalat a mérőjellel (amit kiad teszthangot az erősitő)75 dBellre, és lehetőleg a hallgatási pontból is, és minél több ponton a hall.pont környékén. Subot is beleértve.Jó lehet szabo_pitty módszere is de ezt szerintem erősen befolyásolhatja az akusztika és az eltérő hangszóró távolságok is eltérést okoznak.

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Kovizoli »

Koszonom a hozzászólasokat!
Azért is lehet gondolom én hogy a Bowers 603s3-hoz tartozó 600s3 helyett én a 602s3-at használom háttérnek
és ezért kell más beállítás neki.
De nem tom mennyire számít ez.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Én, a hangfalak érzékenységét vettem alapul. A hátterek érzékenysége kisebb, ezért, azok szintjét, annyival nagyobbra állítottam.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Hello!Nekem van egy onkyoTx-sr308 erősítőm Bowers 5.0hangfalakkal.Hogyan szokták azt beallitani hogy a hatsó hangfalaknak mennyire kell szólniuk?Mert szól mind a ketto de nem tudom mihez kell azt beallitani hogy mennyire.
Erősítőn -12db +12db beálítás az most mind az 5 hangfalnál 0db -re van állítva elvileg ha mind egyformán van akkor az jó kell legyen?Ja és a távolság is egyunaz mindnél.

Mérőmikrofon vagy hangnyomásmérő nélkül csak fülre tudod beállítani: lényeg, hogy ugyanolyan hangosnak halld mind az 5 hangdobozt. Ehhez szokott lenni a beállítás-menüben rózsazaj. Ha lehet, inkább lefelé térj el a 0 dB-ektől, mint felfele.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Kovizoli »

Hello!Nekem van egy onkyoTx-sr308 erősítőm Bowers 5.0hangfalakkal.Hogyan szokták azt beallitani hogy a hatsó hangfalaknak mennyire kell szólniuk?Mert szól mind a ketto de nem tudom mihez kell azt beallitani hogy mennyire.
Erősítőn -12db +12db beálítás az most mind az 5 hangfalnál 0db -re van állítva elvileg ha mind egyformán van akkor az jó kell legyen?Ja és a távolság is egyunaz mindnél.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Én egy Yamaha Soavo hangfalrendszert simán bevállalnék.

A Yamaha is és a Jamo is gyárt nagyon jó termékeket.
Alacsonyabb árkategóriában viszont mindkettő felejthető. Persze ilyen nagy cégeknél kivételek akadnak.
Kivétel mondjuk a Jamo E7, ami szerintem egy nagyon jól eltalált mozira és zenére is jó összeállítás.

Amikor előző soraimat írtam, pont a Soavo jutott nekem is az eszembe. Azt, én is bevállalnám. Sajnos nem várható, hogy mostanában ahhoz hasonló kaliberű hangfalra fogja futni a fizumból.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tény, hogy a Yamahát, nem a hangfalai miatt szeretjük, sokkal inkább erősítői miatt.

Én egy Yamaha Soavo hangfalrendszert simán bevállalnék.

A Yamaha is és a Jamo is gyárt nagyon jó termékeket.
Alacsonyabb árkategóriában viszont mindkettő felejthető. Persze ilyen nagy cégeknél kivételek akadnak.
Kivétel mondjuk a Jamo E7, ami szerintem egy nagyon jól eltalált mozira és zenére is jó összeállítás.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”