Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ezek tűnnek jónak és elég jó vételnek.Egyébként valami más javaslat?(Ha nem ez a három?)

Sose vegyél semmit kinézet alapján. Ha tudsz járd körbe az üzleteket. mennyi a pénz amit rá szeretnél szánni?

Zola74
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Zola74 »

Én a Dalira szavazok, de miért ragaszkodsz ehhez a háromhoz?

Ezek tűnnek jónak és elég jó vételnek.Egyébként valami más javaslat?(Ha nem ez a három?)

Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: underattack »

Köszönöm, de ez nem az az árkategória, több, mint 2X annyiba kerül...
A HD560B 25eFt bruttó több helyen is...

Én ebben az árkategóriában a popcorn-t venném.

http://www.bartimexa...hour-a-210.html

üdv svga

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

http://www.bartimexa...hour-a-210.html

üdv svga

vagy a Dune-t bár az picivel több meg jobb is talán

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: svga »

http://www.bartimexaudio.hu/index.php?/ ... a-210.html

üdv svga

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: underattack »

Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Médialejátszót szeretnék venni, az olcsó szegmensből. Van már egy WD TV Live-om, amivel nagyjából elégedett is vagyok, de most kéne egy lejátszó a másik szobába is. Valami hasonló kaliberben gondolkozom és ez tetszene: HiMedia HD560B, az ára is jó, de sajnos semmi tesztet nem találok. Esetleg van valakinek ilyen lejátszója, vagy tudtok róla valamit? Köszi

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én a Dalira szavazok, de miért ragaszkodsz ehhez a háromhoz?

Zola74

Hozzászólás Szerző: Zola74 »

Hello srácok!
Lenne egy apró kérdésem,van egy Marantz sr 5005 erősítőm.
Szeretnék hozzá egy megfizethető árú de elég jó hangfalszettet,jelenleg Wharfedale Obsidian 600-m van Kef C4 subb-al.
Háromféle szettre gondoltam:
1.:Polkaudio TSi 400 + 200 + CS20
2.:Dali Concept Szett 6 + 1 + Center
3.:Mission M35i Cinema Pack
A fent-említett szettek közül választanék a ti segítségetekkel.Szakértelmetekkel valamint tápasztalaitok megosztásával hátha sikerül eldöntenem mit is hajtson az erőlködőm.
Válaszaitokat előre is köszönöm. Zoli

Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4

Vendég

Sziasztok!

Egy 22 nm-es szobát szeretnék házimozis hangokkal megtölteni. Az erősítő már megvan , egy Onkyo TX-SR308-as lenne, amihez most kifejezetten jó áron tudnék venni egy Jamo S606-os 5.0-ás szettet. A kérdésem az lenne, hogy meg tudja-e rendesen szólaltatni az Onkyo 5x100w-ja a 606-ost, egy ismerősömnél ugyanis ez a szett egy sima H/K AVR132-essel gyönyörűen szól!
Köszönöm mindenkinek aki segít!

Üdv!

Az milyen kitétel, hogy "meg tudja-e rendesen szólaltatni" ???
Szólni fog persze. De hogy a HK-hoz képest hogyan az már más dolog.
De nem is ez fogja befolyásolni a legdöntőbben a dolgot már a hangját, hanem pl a szoba akusztikája, a berendezése az elhelyezése, pl nálad fel lesz-e tolva a falra a hangfal vagy lesz-e hely hátul meg oldalt? A HK-s cimbinél hogy van?
És a műsorforrás, pl amivel a hangot és képet szolgáltatod, az ugyanaz lesz-e?
Annyi változó és ismeretlen van egy ilyen dologban hogy teljesen értelmetlen lenne bármit konkrétan mondani.
Ha meg oly kedvező az ár, vedd meg és ha nem jön be akkor ugyanannyiért bztos el tudod passzolni. Vagy veszel HK-t a hangfalakhoz

roberto85
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: roberto85 »

Sziasztok!

Egy 22 nm-es szobát szeretnék házimozis hangokkal megtölteni. Az erősítő már megvan , egy Onkyo TX-SR308-as lenne, amihez most kifejezetten jó áron tudnék venni egy Jamo S606-os 5.0-ás szettet. A kérdésem az lenne, hogy meg tudja-e rendesen szólaltatni az Onkyo 5x100w-ja a 606-ost, egy ismerősömnél ugyanis ez a szett egy sima H/K AVR132-essel gyönyörűen szól!
Köszönöm mindenkinek aki segít!

Üdv!

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: wigand »

Szia,
nekem ilyen van
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
kis térben (kb 12m2) használom, csak mozira. A tv hangszórójánál sokkal jobb. Ezen nincs digitális bemenet. Minőségileg nincs vele semmi gondom, kb. másfél éve van meg.

Sziasztok!

Vettem egy Panasonic 42G30 plazmát és mellé egy popcorn hour A-210 médialejátszót.
Egy ősrégi Philips mini hifire van rákötve a hang RCA-n aminek a hangszórói már haldoklanak (mély néha berecseg).

Szeretném megvenni életem első erősítőjét
Először stereo rendszerben gondolkodtam, de a filmek miatt jobb lenne az 5.1

Max keret amit rászánnék: 90 ezer Ft.

Gondolom csak használt jöhet szóba ennyi pénzért (vagyis az érné meg), de tanácstalan vagyok...végigpörgettem a vaterát, expresszt, hardveraprót és nem találtam megfelelőt. Kérlek segítsetek, sürgősen kellene vennem mert félek meggondolom magam és elmegy másra a pénz
Ha az erősítő mondjuk 100w-ot ad le csatornánként akkor gondolom az 50w-os hangfalat tönkrevágja, ezt a szempontot is figyeltem. De ha mondjuk 80w-os a hangfal és 100 az erősítő, de odafigyelek a hangerőre, akkor nem lehet gond?

Onkyo/Denon erősítőket nézegettem, de alig találtam olyan 25-30 ezres kategóriában, amin van optikai bemenet (gondolom 5.1et csak az viszi át). 5.1-ben néztem ezeket az ATC-s szetteket, de félek mert nem találtam róla sehol infót. JBL SCS-178-at kerestem, de nem találtam használtan. 15nm-es szobába kellene, 50-50 zene-film. Ha valaki tudna linkelni innen a fórumról vagy máshonnan erősítőt+5.1-et azt nagyon megköszönném. Igazából a belépőszintű is jó lenne, ennyi pénzből úgyse lehet nagyon ugrálni, de azért jól szóljon az árához képest.

Köszi a választ előre is!

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Blackbird1 »

Első ízben itt nézz szét ! Aztán úgyis írnak még a többiek is

http://www.avx.hu/forum/index.php?/forum/32-erositok/
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Blackbird1 »

Helló Tomics !

Üdv a fórumon ! Hát a kérdésed adott igazából 50-50 % nál mindig belép a kompromisszum mert zenére is meg mozira is olyat találni ami szépen szól nem könnyű ezen a szinten. Én elfogult vagyok ezért hallgass meg több véleményt is de szerintem 50-90 ezres kategóriában a Yamaha háza tájékán néznék szét. Én inkább mozis vagyok ezért nekem az a mérvadó. Zenére inkább a Denont szokták emlegetni a többiek nekem nem volt olyanom így nem tudok véleményt mondani róla .Ma már szinte minden házimozi erősítőn van bőven csatlakozási lehetőség optikai, vagy digitális coax sőt HDMI vagy más video jeleket is továbbító csatikkal összekötögetni a rendszert. Tehát az 5.1 el nem lesz gondod.Igazából belépő szinten a hangfal szetten múlik a legtöbb egy jó erősítő is okozhat csalódást gagyi hangszórókkal.. Nézz szét a adás vétel résznél, van sok eladó HM erősítő . Hallgass meg minél többet és gondold át melyik jön be a legjobban. Ha megfertőződsz úgyis örökké fejleszteni fogod

Üdv

Balázs
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

Tomics
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Tomics »

Sziasztok!

Vettem egy Panasonic 42G30 plazmát és mellé egy popcorn hour A-210 médialejátszót.
Egy ősrégi Philips mini hifire van rákötve a hang RCA-n aminek a hangszórói már haldoklanak (mély néha berecseg).

Szeretném megvenni életem első erősítőjét
Először stereo rendszerben gondolkodtam, de a filmek miatt jobb lenne az 5.1

Max keret amit rászánnék: 90 ezer Ft.

Gondolom csak használt jöhet szóba ennyi pénzért (vagyis az érné meg), de tanácstalan vagyok...végigpörgettem a vaterát, expresszt, hardveraprót és nem találtam megfelelőt. Kérlek segítsetek, sürgősen kellene vennem mert félek meggondolom magam és elmegy másra a pénz
Ha az erősítő mondjuk 100w-ot ad le csatornánként akkor gondolom az 50w-os hangfalat tönkrevágja, ezt a szempontot is figyeltem. De ha mondjuk 80w-os a hangfal és 100 az erősítő, de odafigyelek a hangerőre, akkor nem lehet gond?

Onkyo/Denon erősítőket nézegettem, de alig találtam olyan 25-30 ezres kategóriában, amin van optikai bemenet (gondolom 5.1et csak az viszi át). 5.1-ben néztem ezeket az ATC-s szetteket, de félek mert nem találtam róla sehol infót. JBL SCS-178-at kerestem, de nem találtam használtan. 15nm-es szobába kellene, 50-50 zene-film. Ha valaki tudna linkelni innen a fórumról vagy máshonnan erősítőt+5.1-et azt nagyon megköszönném. Igazából a belépőszintű is jó lenne, ennyi pénzből úgyse lehet nagyon ugrálni, de azért jól szóljon az árához képest.

Köszi a választ előre is!

Denon AVR 1604, Dali Concept C2 front, Concept center, C1 surround, JBL E150P aktív Sub.
Panasonic 42G30 Neoplazma, Popcorn Hour A-210, Xbox360 Elite

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Szia!

Az általad említett JBL szett, egy akusztikailag összehangolt, egységes rendszer. Szerintem, nincs értelme megbontani, mert könnyen előfordulhat, hogy többet vesztesz a dolgon, mint amennyit nyersz. Attól, hogy előre nagyobb hangfalakat teszel, aminek komolyabb a mély-átvitele, nem valószínű, hogy elölről is fogod hallani a mélyeket, mert egy bizonyos frekvencia alatt, nem érzékelhető a hangok iránya. Ezért is elegendő egy mélynyomó a rendszerbe.

A 3 utas hangsugárzó, elvileg jobb, mert a hangszóróknak szűkebb tartományban kell dolgozni, mint a két utas esetében. Viszont, minél több utas a hangfal, annál bonyolultabb keresztváltót igényel, aminek a korrekt megtervezése és elkészítése nem egyszerű és főleg, nem olcsó. Ezért, egy bizonyos árkategória alatt, inkább kétutas hangfalat javaslok. Ez az árkategória mondjuk, 80-100 ezer Ft. Ez, az az árszint, ami fölött már meg lehet próbálkozni három utassal is, alatta inkább ne.

Amennyiben nem vagy megelégedve a JBL szetted hangjával, akkor inkább kompletten cseréld le és ne keverj bele más típusú hangfalakat, ha mégis ezt az utat választod, akkor elsősorban márkán belül próbálkozz!

Hello!

Köszi szépen a segítségedet és a véleményedet! A hangszettet nagyon szeretem, igazából meg vagyok vele elégedve, csak egy kicsi pluszt akartam kihozni belőle, de ha azt mondod, nem dobna a dolgon sokat, akkor megmarad a mostani állapotban. A legjobb megoldás az lenne, ha előre, a TV mellé tudnám tenni a mélyet, de nincs rá hely, régebben máshol laktam és ott volt helye, nagyon szuper volt. Így, hogy mellettem van ez nem olyan jó, jobb volt a hangzása míg előttem volt, nem mellettem és igazából ezért gondoltam erre a megoldásra. Egyébként kisebb rendszerben gondolkodóknak nagyon ajánlom ezt a szettet, mert szerintem szuper kis csomag!

Mégegyszer köszi a hozzászólást!!!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a front hangszóróimat és a tanácsotokat kérném!
Jelenleg van egy Pioneer VSX-417-es erősítőm és hozzá egy JBL SCS-178-as Házimozi szett. A front sugárzókat szeretném lecserélni egy kicsit nagyobbra, azt szeretném, ha olyan lenne, ami mélyet is tud sugározni, de nem akarok álló hangfalat, mert az nem fér el sajnos! A mélyláda a surroundok alatt, mellettem fért el és ezért is akarok valami erősebb frontot, hogy előlről is halljam azt a bizonyos mélyet. Szeretnék megmaradni a márkánál, de ha tudtok hasonló színvonalú márkát javasolni szívesen meghallgatlak titeket. Tehát a lényeg, egy olyan hangfalpárt szeretnék venni, amelyik a nekem meglévő kis hangfal és az álló között van és lehetőleg mélyet is tud sugározni. 90%-ban film 10%-ban zenehallgatásra használom, a szoba mérete 20m2. Kérdés még bennem az is, hogy hány utasnak kellene lennie? Én 3 utasban gondolkoztam, de nem tudom kell-e? Miben jobb a 3 utas a 2 utasnál? Ilyen kis rendszerben van-e értelme foglalkozni vele?

Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv.: Tamás

Szia!

Az általad említett JBL szett, egy akusztikailag összehangolt, egységes rendszer. Szerintem, nincs értelme megbontani, mert könnyen előfordulhat, hogy többet vesztesz a dolgon, mint amennyit nyersz. Attól, hogy előre nagyobb hangfalakat teszel, aminek komolyabb a mély-átvitele, nem valószínű, hogy elölről is fogod hallani a mélyeket, mert egy bizonyos frekvencia alatt, nem érzékelhető a hangok iránya. Ezért is elegendő egy mélynyomó a rendszerbe.

A 3 utas hangsugárzó, elvileg jobb, mert a hangszóróknak szűkebb tartományban kell dolgozni, mint a két utas esetében. Viszont, minél több utas a hangfal, annál bonyolultabb keresztváltót igényel, aminek a korrekt megtervezése és elkészítése nem egyszerű és főleg, nem olcsó. Ezért, egy bizonyos árkategória alatt, inkább kétutas hangfalat javaslok. Ez az árkategória mondjuk, 80-100 ezer Ft. Ez, az az árszint, ami fölött már meg lehet próbálkozni három utassal is, alatta inkább ne.

Amennyiben nem vagy megelégedve a JBL szetted hangjával, akkor inkább kompletten cseréld le és ne keverj bele más típusú hangfalakat, ha mégis ezt az utat választod, akkor elsősorban márkán belül próbálkozz!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a front hangszóróimat és a tanácsotokat kérném!
Jelenleg van egy Pioneer VSX-417-es erősítőm és hozzá egy JBL SCS-178-as Házimozi szett. A front sugárzókat szeretném lecserélni egy kicsit nagyobbra, azt szeretném, ha olyan lenne, ami mélyet is tud sugározni, de nem akarok álló hangfalat, mert az nem fér el sajnos! A mélyláda a surroundok alatt, mellettem fért el és ezért is akarok valami erősebb frontot, hogy előlről is halljam azt a bizonyos mélyet. Szeretnék megmaradni a márkánál, de ha tudtok hasonló színvonalú márkát javasolni szívesen meghallgatlak titeket. Tehát a lényeg, egy olyan hangfalpárt szeretnék venni, amelyik a nekem meglévő kis hangfal és az álló között van és lehetőleg mélyet is tud sugározni. 90%-ban film 10%-ban zenehallgatásra használom, a szoba mérete 20m2. Kérdés még bennem az is, hogy hány utasnak kellene lennie? Én 3 utasban gondolkoztam, de nem tudom kell-e? Miben jobb a 3 utas a 2 utasnál? Ilyen kis rendszerben van-e értelme foglalkozni vele?

Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv.: Tamás
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: JBL L90 »

jbl es250

Én is azt akartam, csak nekem az sok lett volna a 26nm-re. De ha ez a kábeles dolog neked ennyire jót tett, akkor én is veszek hozzá normálisat.

Filmhez: Dynavioce Challenger m-63  5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1

A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán

savoldelli

Hozzászólás Szerző: savoldelli »

Köszönöm a válaszokat.!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Denon + Dali nagyon jó párosítás. Nálam is ezek vannak.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sziasztok
Segítségre lenne szükségem.

HM erősítő vásárlás előtt állok, van is kettő kiszemelt áldozat.
Yamaha RX-V1065
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model

Denon AVR-2808
http://www.denon.hu/hu/Product/Pages/Pr ... Id=AVR2808

22 m2 szoba, 4 db. Dali C. 6, Cc.center, Magnat aktív láda, 60-40% zene/mozi.
Mind a kettő használt 3 év körüliek lehetnek közel azonos kategória és az áruk is szinte azonos. (Árat azért nem írok mivel ez az eggyik kérdésem.)
A Yamahával pozitív tapasztalataim vannak a Denont nem ismerem. Szerintetek melyiket és miért, mennyiért.?

Én is Yamaháról Denonra váltottam, és nem bántam meg. Zenére jobb a Denon.

Vendég

Sziasztok

Yamaha RX-V1065

Denon AVR-2808

Mind a kettő használt 3 év körüliek lehetnek közel azonos kategória és az áruk is szinte azonos. (Árat azért nem írok mivel ez az eggyik kérdésem.)
A Yamahával pozitív tapasztalataim vannak a Denont nem ismerem. Szerintetek melyiket és miért, mennyiért.?

A Denon jobban kijön a Dalikkal hangzásban, finomabb zeneibb a Denon..De alapból komolyabb gép a Denon

savoldelli

Hozzászólás Szerző: savoldelli »

Sziasztok

Yamaha RX-V1065

Denon AVR-2808

repaharcos
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: repaharcos »

jbl es250

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: JBL L90 »

Szia!
Én most vettem az enyémhez Gladen audio (Audio System) rca-t. 2,5méter 5300Ft és tuti vele..teljesen megnyugodott a hangja..mintha egy másik Jbl mélyláda lenne

Üdv Harcos!

Neked milyen JBL ládád van? Én kaptam hozzá gyárilag valamit, aranyozott, de nem hiszem, hogy maradni fog.

Laci.

Filmhez: Dynavioce Challenger m-63  5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1

A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”