Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Marantz sr5005-ös HM erősítőm van hozzá egy Polkaudio TSi 300-as szett. Ajánlottak nekem 3db Marantz MA 6100-as monoblokkot a két frontnak, és a centernek (120.000Ftért).

Az lenne a kérdésem, hogy hangban mekkora javulást fogok elérni, ezekkel a THX-es kütyükkel?

Szia!

Szerintem, több lesz az energia tartalék, az erősítő, könnyebben fogja kezelni a dinamikacsúcsokat és a jobb csatorna szétválasztás miatt, a térhatás is javul. Ezen kívül is várható még javulás az egészen biztos, de arról már csak meghallgatás után lehetne mondani valamit, illetve akkor, ha valaki ismerné az említett erősítőket. Ne spórolj a kábelen, ha már ennyit tudsz "tuningra" szánni!

Számolj majd be az eredményről!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Marantz sr5005-ös HM erősítőm van hozzá egy Polkaudio TSi 300-as szett. Ajánlottak nekem 3db Marantz MA 6100-as monoblokkot a két frontnak, és a centernek (120.000Ftért).

Az lenne a kérdésem, hogy hangban mekkora javulást fogok elérni, ezekkel a THX-es kütyükkel?
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

busman20
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: busman20 »

Köszönöm a hozzászólásokat,maradok a Yamaha erölködőnél,több már nem fér bele a költségvetésbe,ez nekem tökéletesen megfelel.(utána jön a mission m30i aztán finito)
:readytoeat:

"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."

Daniel Nathan Leone

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: globe »

Pár szólással alább ott a kép
De hogy nyomatékosítsam, ide teszem újra
HFK a megoldás, és nincs dugdosás, nem kell a preout-os erősítő sem, nincs megkötve az ember a készüékekkel.
Tehát igenis lehetséges a dolog, normálisan és mindezt úgy, hogy közben a lényeg sem vész el a MINŐSÉG!!

Ez szép, és igényes megoldás a két rendszer összedolgozására!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Esetleg használható a Zone 2 kimenet is erre a célra.

Vendég

Sziasztok!

Van egy stereo (elő-végfok) szettem, ehhez szeretnék most vásárolni egy házimozi-erősítőt. Egyik lehetséges jelölt, az ONKYO TX-NR609. A két erősítőt szeretném összehozni, úgy hogy a stereo rendszerem végfoka hajtaná a frontokat, ha mozizok akkor is. Viszont mint az alábbi kép mutatja, sajnos nincs pre-out az ONKYO-n. Hogyan tudom mégis összehozni a két gépet?
zone2 kimenet? VCR/DVR kimenet? stb.
Válaszokat, segítséget előre is köszönöm!

Üdv:
Norbi

Pre out nélkül - normálisan - sehogy.
Mivel a pre out kimenetnek az a lényege, ami ezen nincs, hogy szabályzott a hangerő függvényében
Ha Te bármilyen kimenetet használsz ezen, az fix 1V körüli max hangerőt fog adni.
Hiába veszed vissza a sztereo erősítőn, nem fogod tudni max egy féle hangerőn használni. .

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Sziasztok!

Van egy stereo (elő-végfok) szettem, ehhez szeretnék most vásárolni egy házimozi-erősítőt. Egyik lehetséges jelölt, az ONKYO TX-NR609. A két erősítőt szeretném összehozni, úgy hogy a stereo rendszerem végfoka hajtaná a frontokat, ha mozizok akkor is. Viszont mint az alábbi kép mutatja, sajnos nincs pre-out az ONKYO-n. Hogyan tudom mégis összehozni a két gépet?
zone2 kimenet? VCR/DVR kimenet? stb.
Válaszokat, segítséget előre is köszönöm!

Üdv:
Norbi

Aavik - Borresen - Ansuz

Vendég

A Lacy-féle hangfalátkapcsoló nagyon praktikus, de 50 ezerből (sajnos) nem lehet nagy várat építeni!

Hát igen ez az 50e éppen elég lenne egy HFK-ra meg némi kábelre hozzá

Vendég

annyiból egy 10 körrel jobb használt sztereó erősítőt kaphat
el azt kellene dönteni, hogy később akar-e a többcstornás irányba fejlődni. Ha nem, akkor vita nélkül egy sztereo a megoldás.

Így van.
A két említett HM erősítő 48 és 63 ezer forintba kerül.
Gondolom ez a keret, amiből gazdálkodni kell.
Elsősorban zenehallgatás a cél és három hangfal adott.

Itt azért fontos megjegyezni, pontosabban föltenni két kérdést. (Szerintem majdnem tojás és tyúk esete.)
Melyik jobb?
-Sztereó erősítővel és két hangfallal mozizni?
-Házimozi erősítővel zenét hallgatni?

A válasz persze az, hogy egyik se jó, ha viszont a zene a fontos, akkor 50 ezer forintért mindenképpen egy sztereó erősítő a jó választás. A Lacy-féle hangfalátkapcsoló nagyon praktikus, de 50 ezerből (sajnos) nem lehet nagy várat építeni!

Ha magamból indulok ki, akkor viszont én megvenném a Yamaha erősítőt és mindenképpen vennék két hátsó sugárzót. De nálam a mozi a fontos!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Csináljuk ezt páran, nem nagy erőfeszítés. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a kérdezőnek egy kisebb avr is megfelelne, mivel hangminőség igénye nincs akkora, az avr szolgáltatásokban, kényelemben és főleg árban is jobb megoldás, mint egy pre outos sztereó + dac + normálisabb IC kábelek.

megfelelne ok, de ha ugyannyi pénzből többet kap az baj? Kábelekre meg nem kell sokat költeni ezen a szinten.A legjobb lenne ha elmenne valahova hallgatózni. Kérdés hol lakik.

Vendég

Lacy, a preout a szub miatt kell

mért kéne? kb 3 megoldás is létezik sub működtetésére sztereo erősítővel...

Vendég

Ha busman20 nem érzékeny annyira a zenei hangminőségre,természetesen megfelelhet neki egy új, belépő, kisebb AVR is.

annyiból egy 10 körrel jobb használt sztereó erősítőt kaphat
el azt kellene dönteni, hogy később akar-e a többcstornás irányba fejlődni. Ha nem, akkor vita nélkül egy sztereo a megoldás.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lacy, a preout a szub miatt kell

Vendég

Üdv. A legtöbb esetben megoldhatatlan a két rendszer fentartása pláne egy szobában. Állandóan ki-be dugdosni kellene a hangsugárzó csatlakozókat.

Pár szólással alább ott a kép
De hogy nyomatékosítsam, ide teszem újra
HFK a megoldás, és nincs dugdosás, nem kell a preout-os erősítő sem, nincs megkötve az ember a készüékekkel.
Tehát igenis lehetséges a dolog, normálisan és mindezt úgy, hogy közben a lényeg sem vész el a MINŐSÉG!!

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Üdv. A legtöbb esetben megoldhatatlan a két rendszer fentartása pláne egy szobában. Állandóan ki-be dugdosni kellene a hangsugárzó csatlakozókat. Jobb megoldás egy pre-out kimenettel rendelkező hm erősítő amire a frontok meghajtására lehet használni sztereo erősítőt vagy végfokot. Később pedig ha rá kap az ízére akkor bármikor kiegészítheti centerrel és surround hangsugárzóval, amit sztereo erősítőnél nem tehet meg.

Két lovat egyszerre, nem egyszerű megülni. Én hajtottam egy időben, úgy a rendszeremet, ahogy leírtad, azaz a pre-out -os megoldással. Tulajdonképpen nem volt vele gond. Jobb mint dugdosni a hangszóró csatikat, az biztos. Most egy nagyobb gépem van, és ez már elfogadhatóan sztereozik. (Ettől függetlenül nem váltam meg a kis sztereo erősítőmtől. )
Evvel a megoldással csak annyi lehet a gond busman20 részéről, hogy most már a belépő szintű modelleken nincs pre-out kimenet. Sőt, szinte csak a nagyobb modelleken van. Persze itt az új erősítőkre gondoltam. Ha busman20 nem érzékeny annyira a zenei hangminőségre,természetesen megfelelhet neki egy új, belépő, kisebb AVR is.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Amúgy mijaza tesz?

Tesz: Cselekszik, csinál stb...

Foobar-hoz van egy abx kiegészítő, amivel - mint ahogy a neve is mutatja - jól lehet ilyen összehasonlító teszteket csinálni, úgy, hogy ne tudd átverni magad. Két fájt tudsz így összevetni, tudod melyik az A és melyik a B, és párosítani kell a véletlenül kisorsolt X és Y-nal.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Üdv. A legtöbb esetben megoldhatatlan a két rendszer fentartása pláne egy szobában. Állandóan ki-be dugdosni kellene a hangsugárzó csatlakozókat.

Csináljuk ezt páran, nem nagy erőfeszítés. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a kérdezőnek egy kisebb avr is megfelelne, mivel hangminőség igénye nincs akkora, az avr szolgáltatásokban, kényelemben és főleg árban is jobb megoldás, mint egy pre outos sztereó + dac + normálisabb IC kábelek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

audiofill
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: audiofill »

Én nem gondolom, hogy mellébeszélés lett volna amit leírtak a fórumtársak busman20 kérdésével kapcsolatban. Egyszerűen arról van szó, hogy többen elmondták a véleményeiket, tapasztalataikat.
Van nagy kategóriás AV erősítőm, és egy kisebb sztereo erősítőm is. Amikor kezdtem a házimozizást, engem is ugyanezek a kérdések foglalkoztattak. Kérdeztem én is, a fórumon, és válaszoltak is. Ezeket vagy megfogadtam, vagy nem. De 555bubu fogalmazta meg a legjobban, hogy mindenki a saját kárán tanul. Sokszor csak másik ember tapasztalatára lehet számítani, mert ahogy írtad, nagyon kevés hely van, ahol több mindent meg lehet hallgatni, pláne egy rendszeren. A szereo erősítőt azért vetették fel többen is, mert két belépő szintű AV erősítőnél emeletekkel jobban szól egy kisebb sztereo is. Függetlenül attól, hogy milyen a formátum, és milyen a lejátszó. Igaz, hogy busman20-nak kékfényű lejátszója van, de ha nem akar rákötni sourrand, ill. center sugárzót,az erősítőre, sokkal jobb minőségű sztereo zenét, ill sztereo film hangot kap, mint egy kis AV erősítővel.

Üdv. A legtöbb esetben megoldhatatlan a két rendszer fentartása pláne egy szobában. Állandóan ki-be dugdosni kellene a hangsugárzó csatlakozókat. Jobb megoldás egy pre-out kimenettel rendelkező hm erősítő amire a frontok meghajtására lehet használni sztereo erősítőt vagy végfokot. Később pedig ha rá kap az ízére akkor bármikor kiegészítheti centerrel és surround hangsugárzóval, amit sztereo erősítőnél nem tehet meg.

globe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Magam is sima belépő szintű hm erősítővel indultam a dvd-ék világában és mindig tetszett amit hallgattam. Én is Jászsági vagyok. Sajnos ezen a régión nagyon kevés bemutató terem van ahonnan tapasztalatokat szerezhet az ember. Ha valakit megbántottam attól megint elnézést kérek, semmi bántó nem volt a hozzászólásomban.

Én nem gondolom, hogy mellébeszélés lett volna amit leírtak a fórumtársak busman20 kérdésével kapcsolatban. Egyszerűen arról van szó, hogy többen elmondták a véleményeiket, tapasztalataikat.
Van nagy kategóriás AV erősítőm, és egy kisebb sztereo erősítőm is. Amikor kezdtem a házimozizást, engem is ugyanezek a kérdések foglalkoztattak. Kérdeztem én is, a fórumon, és válaszoltak is. Ezeket vagy megfogadtam, vagy nem. De 555bubu fogalmazta meg a legjobban, hogy mindenki a saját kárán tanul. Sokszor csak másik ember tapasztalatára lehet számítani, mert ahogy írtad, nagyon kevés hely van, ahol több mindent meg lehet hallgatni, pláne egy rendszeren. A szereo erősítőt azért vetették fel többen is, mert két belépő szintű AV erősítőnél emeletekkel jobban szól egy kisebb sztereo is. Függetlenül attól, hogy milyen a formátum, és milyen a lejátszó. Igaz, hogy busman20-nak kékfényű lejátszója van, de ha nem akar rákötni sourrand, ill. center sugárzót,az erősítőre, sokkal jobb minőségű sztereo zenét, ill sztereo film hangot kap, mint egy kis AV erősítővel.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1275

Hozzászólás Szerző: violin »

Venni kell egy ilyet...

Ezzel már zenét hallgatni sem gáz....
Az elődje már egész elérhető....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

audiofill
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: audiofill »

Azt írtad, hogy itt csak a "mellébeszélés megy". Talán ez bántott meg néhány hozzászólót.
Azért sokan segíteni próbálnak...
De nem kell elnézést kérned. A legjobb, ha mindenki leírja a véleményét. A mínuszokkal meg ne foglalkozz!

De amit írtál azzal nem értek egyet. Sajnos nekem sincs lehetőségem "szakembert" megkérdezni, sokszor megbízok a nagyobb tapasztalatú fórumosok véleményében és őket is szakembereknek tartom. Szolnoki vagyok, nagyon hallgatózásra sem tudok elmenni. Plusz mindenki a saját kárán tanul igazán és ez is izgalmassá teszi ezt a hobbit!

Üdv. Köszönöm. Ez volt az első számomra ami nekem irányult és nem - gombokat nyomogattak. Való igaz, hogy a mellé beszélés sértő lehet, de ha megnézzük az eredeti hozzászólást akkor láthatjuk, hogy busman20 tegnap reggel még azt hitte, hogy házimozi erősítőt szeretne vásárolni, ma pedig ott tart, hogy sztereo erősítőt vegyen-e. Ami felveti a következő kérdést, minek neki blu-ray lejátszó? Igen is lehet házimozi erősítővel zenét hallgatni és mint írta a legtöbb mp3, aminak tökéletesen megfelel a házimozi erősítő. A szakemberhez valö fordulás pedig ma az intarnet világában nem olyan bonyolult. Annak idején heteket /hónapokat/ vártam rá, hogy Darvas László válaszoljon. Sajnos legtöbbünk évente pár készüléket hall, barátoknál esetleg bemutató termekben. Ehhez képest akinek ez a szakmája /szaklapnál dolgozik/ annak sokkal több a tapasztalata mint a belépő szintű mint a felsőbb kategóriákban. Magam is sima belépő szintű hm erősítővel indultam a dvd-ék világában és mindig tetszett amit hallgattam. Én is Jászsági vagyok. Sajnos ezen a régión nagyon kevés bemutató terem van ahonnan tapasztalatokat szerezhet az ember. Ha valakit megbántottam attól megint elnézést kérek, semmi bántó nem volt a hozzászólásomban.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Volt már arról szó, hogy a kérdező milyen összeget szán a dologra? Ill. feltétel az új, vagy használt is játszik?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Ez nem úriemberhez méltó viselkedés. Ha leírja mi bántotta meg szivesen elnézést kérek ha jogos. Mindenkitől elnézést kérek e hozzászólás miatt.

Azt írtad, hogy itt csak a "mellébeszélés megy". Talán ez bántott meg néhány hozzászólót.
Azért sokan segíteni próbálnak...
De nem kell elnézést kérned. A legjobb, ha mindenki leírja a véleményét. A mínuszokkal meg ne foglalkozz!

De amit írtál azzal nem értek egyet. Sajnos nekem sincs lehetőségem "szakembert" megkérdezni, sokszor megbízok a nagyobb tapasztalatú fórumosok véleményében és őket is szakembereknek tartom. Szolnoki vagyok, nagyon hallgatózásra sem tudok elmenni. Plusz mindenki a saját kárán tanul igazán és ez is izgalmassá teszi ezt a hobbit!

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Meg hát

Én egy picit bánom, hogy eladtam.

Vendég

Az még egy kütyüvel több.