Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

repaharcos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: repaharcos »

Lehet, hogy én lennék az embered te a polkaudio hangját sajnos nem ismerem..Amerikai márka azt tudom,így vannak elképzeléseim de nem akarok kollektivizálni, hogy Amerikai akkor annak ilyen meg olyan hangja van. még surányihifi.hu oldalon volt polkaudio hangfal teszt NAD erősítővel. Ott elég jó párosításnak találták a kettőt, és persze a NAD se az a túl finom lágy hangú készülék és mindamellett méregdrágák.

Vásárláskor Pioonert, onkyot (140eFt-os), és ezt a harman kardont hallgattam meg az MM-be JBL ES szériával (szerencsére nekem is ez van így könnyű volt a választás). Piooner gyorsan kiesett nálam. Onkyo is tetszett nagyon, bár túl puhának tartottam...Olyan kis finomkodó, mindenből csak annyit amennyit oda gondoltak (basszusba még talán kicsit kevesebbet is)..H/K meg igazi dörgedelem, volt ereje a mélynek, közép egy kicsit mintha kiemelt lett volna (bár szerintem erről a jbl hangfal tehet) a magas meg pont annyi amennyi kellett (nem húzott az egekbe, megmutatta hogy van)

Ha jazzt vagy komolyabb zenét hallgatsz szerintem az onkyo lesz a befutó 149eFt ért
De az igazán jó vétel szerintem most a H/K 360 lenne most netdepon akciós 300eFt helyett 150eft igaz ez inkább pop/ elektronikus zenén futja ki magát

Hát kb ennyit tudtam segíteni

Pola
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pola »

H/K minden csak nem lágy andalító...kemény nyomulós,de nem érzelemmentes.. én JBL-ek mellé vettem mert ez dukál hozzájuk. Egy hangzásvilág..B&W és hasonló hangzásvilágú hangfalhoz például a világ semmi pénzéért se ajánlanám..viszont amit korrektnek tartok 540 W teljesítményfelvétel mellett 2*50W stereo teljesítményt ad meg a gyártó..végre valaki nem akar kammerolni. Nézd meg a piot vagy többieket.. kisebb táppal is simán ráírják hogy 130-140 Watt..Vicc

Na, Te vagy az en emberem: Polkaudio hangfalakhoz a H/K illik?

Pola

Ha szeretted az Onkyo hangját, és mint írtad: van 200-ad akkor veheted akár a 708-at is: 195 a streamaudióban.

Koszi, erre nem is gondoltam, de megnezem.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

viszont amit korrektnek tartok 540 W teljesítményfelvétel mellett 2*50W stereo teljesítményt ad meg a gyártó..végre valaki nem akar kammerolni. Nézd meg a piot vagy többieket.. kisebb táppal is simán ráírják hogy 130-140 Watt..Vicc

Sajnos a többiek a H/K és még 1-2 gyártó kivételével rászoktak az "IEC" szerinti mérésre,ami a következőt takarja: egyetlen csatlakozót kötnek fel,annak mérik a teljesitményét,torzitását,damping faktorát,stb.. a többi kimenetet. leföldelik, és a kapott értékeket fogják megadni minden csatornára. Nem tudom mit jelent a kammerolás, de az értékek mértek,hitelesek,valósak, és reprodukálhatók,mindösssze az a bibi velük(de az nagy!) hogy nem azt irják,hogy egy csatornán egy csatrona meghajtásakor mért érték,hanem pl.csatornánként vagy 7x ami erősen félrevezető.... mert uyge ha mind az 5-6-7 üzemben van akkor más jóval kisebbek ezek az értékek,igy lesz pl. az Onkyo TX-NR 609 160 feltüntetett wattjából 63 watt,amit 7 hangfal egyidejű terhelésekor lehetséges levenni.

repaharcos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: repaharcos »

H/K minden csak nem lágy andalító...kemény nyomulós,de nem érzelemmentes.. én JBL-ek mellé vettem mert ez dukál hozzájuk. Egy hangzásvilág..B&W és hasonló hangzásvilágú hangfalhoz például a világ semmi pénzéért se ajánlanám..viszont amit korrektnek tartok 540 W teljesítményfelvétel mellett 2*50W stereo teljesítményt ad meg a gyártó..végre valaki nem akar kammerolni. Nézd meg a piot vagy többieket.. kisebb táppal is simán ráírják hogy 130-140 Watt..Vicc

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Felreertettel, en nem azt mondtam, hogy tobbet Onkyot nem veszek, csak Onkyo NR609-et nem veszek tobbet

Ha szeretted az Onkyo hangját, és mint írtad: van 200-ad akkor veheted akár a 708-at is: 195 a streamaudióban.

Pola

Sztem a Harmanokkal mozin nem nyúlsz mellé, vannak is eladók, legalábbis voltak a fórumokon. De ha véletlen elromlik, nehogy azt se vegyél többet! Nekem a Denon cuccom adta meg magát 2 hónap alatt, de ebből is van aki 10 éve használja és semmi baja.

Felreertettel, en nem azt mondtam, hogy tobbet Onkyot nem veszek, csak Onkyo NR609-et nem veszek tobbet

Pola

Nézd: a whathifi-től vannak komolyabb oldalak is,fórumokon pedig boldog-boldogtalan megfordulhat (senki ne vegye személyeskedésnek:itt izlésről van szó)... Elöször is,ez az az árkategória,ahol már ne csak az oldalaknak,hanem a fülednek is kell hinned. Jó a H/k láttam-hallottam (oké,a mérőmikit benéztem) és ezért is merem ajánlani.A nagyobbik Denon is tud kemény lenni,de meg kell hallgatni, és a H/K-t is. ÉS aki a H/K-ra azt mondja hogy lágy,na azzal nem teszteltetnék... És ha nem kell HD akkor Arcam vagy NAd használtan remek választások. Pio-Yamaha:na azok lágyak,különösen ebben az osztályban.. Pioban inkább a 1020-es való az Onkyo NR609 mellé,nem a 920,legalábbis szerintem,..

Jo tanacs, de meghallgatni nincs lehetosegem egyiket sem. Es ha lenne, sokra akkor se mennek vele, mivel egy masik hangfalszetten tuti tok maskepp is szolna, mint az enyemen.

H/K-ra egy helyen irtak, hogy lagy, az lehet csak felreertes, mindenesetre mashol sehol nem olvastam ezt, szoval valoszinuleg netto hulyeseg.
Viszont szinte mindenhol azt olvasom, amit Te is irsz, melyek a lagy erositok es melyek a kemenyek. De a Polkhoz a lagy illik, mert amugy hangja nagyon nyitott, eros es harsany. Azzal egyutt legtobben a Polkaudio hangfalakat Denon es H/K erositovel hasznaljak, szoval most legyek okos

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hat nalam a HD hang az egyik legfontosabb, anno az Onkyo SR605-ot is azert vettem, mert mar tobb ilyen anyagom volt, csak nem tudtam mivel lejatszani.

Sztem a Harmanokkal mozin nem nyúlsz mellé, vannak is eladók, legalábbis voltak a fórumokon. De ha véletlen elromlik, nehogy azt se vegyél többet! Nekem a Denon cuccom adta meg magát 2 hónap alatt, de ebből is van aki 10 éve használja és semmi baja.

Pola

Nem attól lesz valami jó, mert drágább...Meg ugye nem mindegy mikori készülékekről beszélünk. Szívem szerint, ha a HD hang nem érdekel akkor mindenképp régebbi erősítőket ajánlanék. Gondolok ez alatt az olyan darabokra mint a Pioneer xX3, Ax5 csak hogy példát mondjak.

Hat nalam a HD hang az egyik legfontosabb, anno az Onkyo SR605-ot is azert vettem, mert mar tobb ilyen anyagom volt, csak nem tudtam mivel lejatszani.

Pola

Ezzel csak az a baj, és itt bele lehet tojni az egészbe, h a Harman minden csak nem lágy. Teljesen más hangzasvilag mint a Denon és Marantz. Tehát nem értem hogy lehet őket egy lapon ajánlani együtt a polkhoz... :ddd Nem szabad mindent elhinni és szó szerint venni amit olvasol.

Denont mondjuk csak egy helyen olvastam, olyanokat ajanlanak Polkhoz, mint Marantz, HK vagy valami Elite, amirol gozom sincs, mi fan terem (talan Pioneer Elite?).
Mindenesetre a HK-t tenyleg eleg sok helyen olvasom, lehet az lesz belole

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ne hulyeskedj, nem felek en tole

De teny, hogy HK erositot soha nem hallottam (mig pl. Onykom, Yamaham es Piom volt), sot, szerintem latni is csak kepen lattam. Egyertelmu szerintem mindenki szamara, hogy nem lehet szar, hisz arban feljebb van, mint az Onkyo/Pio/Yamaha, sot, a Denonnal is valamivel.

Forumokon meg vegyesen olvasok rola, van, aki isteniti, van, aki szerint szar, van, ahol azt emelik ki, hogy milyen nehezkes jol beloni, nem kezdoknek valo, stb.

Nézd: a whathifi-től vannak komolyabb oldalak is,fórumokon pedig boldog-boldogtalan megfordulhat (senki ne vegye személyeskedésnek:itt izlésről van szó)... Elöször is,ez az az árkategória,ahol már ne csak az oldalaknak,hanem a fülednek is kell hinned. Jó a H/k láttam-hallottam (oké,a mérőmikit benéztem) és ezért is merem ajánlani.A nagyobbik Denon is tud kemény lenni,de meg kell hallgatni, és a H/K-t is. ÉS aki a H/K-ra azt mondja hogy lágy,na azzal nem teszteltetnék... És ha nem kell HD akkor Arcam vagy NAd használtan remek választások. Pio-Yamaha:na azok lágyak,különösen ebben az osztályban.. Pioban inkább a 1020-es való az Onkyo NR609 mellé,nem a 920,legalábbis szerintem,..

Pola

szerintem a "belövése" nem túl bonyolult. A menüje átgondolt, jól értelmezhető. Én inkább a mérőmikrofonnal történő bemérést tartom feleslegesnek. Nem lesz olyan jó mintha te állítod be magadnak.

A hanga igen erőteljes dinamikus, talán van akinek ez nem jön be. Ill. nem illeszkedik a hangfalaihoz...

Az biztos, hogy annal jobb lesz, mint ha en allitom be

Vendég

De teny, hogy HK erositot soha nem hallottam (mig pl. Onykom, Yamaham es Piom volt), sot, szerintem latni is csak kepen lattam. Egyertelmu szerintem mindenki szamara, hogy nem lehet szar, hisz arban feljebb van, mint az Onkyo/Pio/Yamaha, sot, a Denonnal is valamivel.

Forumokon meg vegyesen olvasok rola, van, aki isteniti, van, aki szerint szar, van, ahol azt emelik ki, hogy milyen nehezkes jol beloni, nem kezdoknek valo, stb.

Nem attól lesz valami jó, mert drágább...Meg ugye nem mindegy mikori készülékekről beszélünk. Szívem szerint, ha a HD hang nem érdekel akkor mindenképp régebbi erősítőket ajánlanék. Gondolok ez alatt az olyan darabokra mint a Pioneer xX3, Ax5 csak hogy példát mondjak.

Vendég

A Harman egy keményebb, nyersebb, szrazabb, Amrikai stílust képvisel, hisz ott készül. Aki azt mondja rá, h meleg lágy hangú annak fingja nincs mit beszél.

Vendég

Az az igazsag, hogy olvasgatok egy halom kulfoldi forumot es tesztet is, es ezert vagyok teljesen osszezavarodva attol, amit ti tanacsoltok. Az sok helyen irjak, hogy a Polkhoz a Pio, Yama annyira nem illik (es ha mar itt tartunk, az Onkyo sem), inkabb az ilyen lagyabb hangzasu erositok, mint Marantz, Denon vagy Harman Kardon. Szal eddig ez oke.

De peldaul ebben az arszegmensben nyomul a Pio 921, ami EISA dijas, ez lenne a visszalepes?
Felre ne erts, nem ketelkedek abban, amit mondasz, csak furcsa.

Ezzel csak az a baj, és itt bele lehet tojni az egészbe, h a Harman minden csak nem lágy. Teljesen más hangzasvilag mint a Denon és Marantz. Tehát nem értem hogy lehet őket egy lapon ajánlani együtt a polkhoz... :ddd Nem szabad mindent elhinni és szó szerint venni amit olvasol.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

szerintem a "belövése" nem túl bonyolult. A menüje átgondolt, jól értelmezhető. Én inkább a mérőmikrofonnal történő bemérést tartom feleslegesnek. Nem lesz olyan jó mintha te állítod be magadnak.

A hanga igen erőteljes dinamikus, talán van akinek ez nem jön be. Ill. nem illeszkedik a hangfalaihoz...

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Pola

Pola miért félsz a Harman-tól ?

99e Ft-ért nagyon jó gép a 255-ös....Hidd el sok tipust hallgattam, de újonnan ennyi pénzért verhetetlen...

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Azért az az EISA dij nem feltétlenül a hangjának szól, lehet, hogy az általa nyujtott szolgáltatásoknak pl ipod vezérlés, amit lehet , hogy sosem fogsz használni....

Pola

Pola a Pioneer, Denon, Marantz ebben az árszegmensben nagyon visszalépett, a Yamaha nem rossz mozin, de nem az én világom sem formailag, sem pedig zeneileg. A Harman sztem elég jó a Polkok mellé. De gondolkodhatsz valami Nadban is. De voltak jó árban Arcamok is a fórumon.

Az az igazsag, hogy olvasgatok egy halom kulfoldi forumot es tesztet is, es ezert vagyok teljesen osszezavarodva attol, amit ti tanacsoltok. Az sok helyen irjak, hogy a Polkhoz a Pio, Yama annyira nem illik (es ha mar itt tartunk, az Onkyo sem), inkabb az ilyen lagyabb hangzasu erositok, mint Marantz, Denon vagy Harman Kardon. Szal eddig ez oke.

De peldaul ebben az arszegmensben nyomul a Pio 921, ami EISA dijas, ez lenne a visszalepes?
Felre ne erts, nem ketelkedek abban, amit mondasz, csak furcsa.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Pola miért félsz a Harman-tól ?

99e Ft-ért nagyon jó gép a 255-ös....Hidd el sok tipust hallgattam, de újonnan ennyi pénzért verhetetlen...

Vendég

Pola a Pioneer, Denon, Marantz ebben az árszegmensben nagyon visszalépett, a Yamaha nem rossz mozin, de nem az én világom sem formailag, sem pedig zeneileg. A Harman sztem elég jó a Polkok mellé. De gondolkodhatsz valami Nadban is. De voltak jó árban Arcamok is a fórumon.

Pola

Sanci83, Tigris: igazatok van az Onkyoval kapcsolatban teljesen. Mondjuk az meg hozzatartozik a temahoz, hogy en soha, semmilyen korulmenyek kozott nem veszek olyan cuccot, ami egyszer mar volt. Teljesen mindegy, hogy evekig hasznaltam vagy napokig, hogy mi miatt kerult cserere. Anno a szalonbol 2 napja kihozott automat tortek totalkarosra, biztosito a teljes arat kifizette, es utana nem olyan autot vettem helyette. Ilyen vagyok, na
Es valljuk be, Onkyobol ami megeri most az arat nagyon ebben a kategoriaban, az az NR609.

Sanci83: koszi az ajanlatot, elmondanad, hogy mi alapjan jutottal el ezekhez a keszulekekhez?
Csak azert kerdezem - es ez megzavar rendesen - mert en joval "konvencionalisabb" erositokre gondoltam, hogy ajanlani fogjatok, mint pl. egy Pio vagy Yamaha.
Harman Kardon tenyleg olyan jo? Csak mert pl. a whathifi a Pio 921-et vagy a Yamaha 671-et szarra dicseri, mig az oldalon talalhato ket (igaz, regebbi) H/K modellt ugy huzza le, mint a sicc.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

És ennyiért nagyon jó vétel annó 200e Ft felett volt. Szerintem jó hangja is van.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”