Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Ez téves!!4 H/K 255 be is van mérőmiki!!!!!!!!! És most a 99eFT ért el lehet hozni!!!Pár napja ennyiért hoztam el a Media Marktból!
Csak azért irtam hohy nincs mert a gyári oldalon nem láttam feltüntetve... Vagy csak átsiklott a szemem felette...
- repaharcos
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Ez téves!!4 H/K 255 be is van mérőmiki!!!!!!!!! És most a 99eFT ért el lehet hozni!!!Pár napja ennyiért hoztam el a Media Marktból!
Én is azt mondom pedig hogy ezért kár lehúzni az Onkyót:nagyon sokan megelégedéssel hazsnálják.És ahogy Tigris irja: sokmilliós rendserek is elromolhatnak akár pár bekapcsolást követően. Erre való a garancia.És ha addig tetszett a hangja akkor kár másikhoz fordulni.Ezt is az emocionális döntéskor figyelembe kellene venni.
És még egy: a 609 a legolcsóbb alternativa ebben a szegmensben ezekel a szolgáltatásokkal(mert pl a H/K 255 olcsóbban is tudná ugyanezeket,de abban nincs mérőmiki) tehát nemhiában voltak a 150 körüli ajánlások:ezek hozzák az 609 szintjét. Így anyagilag is hosszabban jössz ki.
Lehet, de en ezek utan rossz szajizzel vennek megint egy ilyen keszuleket. Tudom, hogy hulyeseg reszemrol, mivel ez egy maximalisan emocionalis dontes, nem racionalis. Ettol fuggetlenul igy dontottem, es pont azert nem veletlenul irtam, hogy az Onkyo-t huzzuk ki a listarol, mert ebben a tekintetben nem vagyok meggyozheto.
Én is azt mondom pedig hogy ezért kár lehúzni az Onkyót:nagyon sokan megelégedéssel hazsnálják.És ahogy Tigris irja: sokmilliós rendserek is elromolhatnak akár pár bekapcsolást követően. Erre való a garancia.És ha addig tetszett a hangja akkor kár másikhoz fordulni.Ezt is az emocionális döntéskor figyelembe kellene venni.
Sztem az miatt mert elromlott kár az egész márkára ráhúzni a vizes lepedőt! Ez előfordul a 20 milliós rendszerrel is.
Lehet, de en ezek utan rossz szajizzel vennek megint egy ilyen keszuleket. Tudom, hogy hulyeseg reszemrol, mivel ez egy maximalisan emocionalis dontes, nem racionalis. Ettol fuggetlenul igy dontottem, es pont azert nem veletlenul irtam, hogy az Onkyo-t huzzuk ki a listarol, mert ebben a tekintetben nem vagyok meggyozheto.
Sztem az miatt mert elromlott kár az egész márkára ráhúzni a vizes lepedőt! Ez előfordul a 20 milliós rendszerrel is.
Urak, segitseget kernek, mert tanacstalan vagyok!
Lecsereltem az Onkyo SR605-met egy NR609-re, ami ket nap utan kipurcant
Cucc el, penz majd jon vissza, de uj erosito kellene. A rossz tapasztalat miatt Onkyo-t nem szeretnek.
Van egy Polkaudio TSi400 + TSi100 + CS10 rendszerem, szinten Polk PSW110 subbal. A medialejatszom egy Dune Smart D1, HDMI-n lenne rakotve, meg egy X360 egy masik HDMI csatin. Keves kiveteltol eltekintve HD hang menne.
A rendszer CSAK es KIZAROLAG hazimozi (80%) es jatek (20%) celokra lesz, egy perc zenehallgatast nem tervezek rajta.
Ami fontos lenne, hogy az erosito jol es pontosan kalibralja be a hangsugarzokat a meromikivel, es termeszetesen a mozifilmek minel jobban szoljanak rajta.
Arban ilyen 100-150e korul gondoltam, ha valami nagyon megeri tobbert, max. 200e-ig hajlamos vagyok elmenni.
Akinek tapasztalata, tanacsa van azzal kapcsolatban, hogy o ehhez a hangfalszetthez, ilyen feltetelekkel milyen AV erositot venne, kerem, hogy ne fogja vissza magat. Koszonom!
Amennyiben szükséged van a mérőmikire és tavalyi modell is megfelel, és nem kell HDMI 1.4 a 3Dhez,ajánlom a Harmann/Kardon AVR 360-ast, ami a Streamaudiónál éppen 150 ezer. Ha szükséges lesz késöbb a 3D, akkor a H/K 265-öst , vagy a Denon AVR1912-e érdemel figyelmet számodra. 200 ezerért egy nagyon jó felső-középkategóriás,Denon 2312 erősitő vagy Harmann/Kardonn AVR460-as vásárolható.
Urak, segitseget kernek, mert tanacstalan vagyok!
Lecsereltem az Onkyo SR605-met egy NR609-re, ami ket nap utan kipurcant
Cucc el, penz majd jon vissza, de uj erosito kellene. A rossz tapasztalat miatt Onkyo-t nem szeretnek.
Van egy Polkaudio TSi400 + TSi100 + CS10 rendszerem, szinten Polk PSW110 subbal. A medialejatszom egy Dune Smart D1, HDMI-n lenne rakotve, meg egy X360 egy masik HDMI csatin. Keves kiveteltol eltekintve HD hang menne.
A rendszer CSAK es KIZAROLAG hazimozi (80%) es jatek (20%) celokra lesz, egy perc zenehallgatast nem tervezek rajta.
Ami fontos lenne, hogy az erosito jol es pontosan kalibralja be a hangsugarzokat a meromikivel, es termeszetesen a mozifilmek minel jobban szoljanak rajta.
Arban ilyen 100-150e korul gondoltam, ha valami nagyon megeri tobbert, max. 200e-ig hajlamos vagyok elmenni.
Akinek tapasztalata, tanacsa van azzal kapcsolatban, hogy o ehhez a hangfalszetthez, ilyen feltetelekkel milyen AV erositot venne, kerem, hogy ne fogja vissza magat. Koszonom!
Nem irták el. Viszont tudnod kell róla hogy valójában 100 Hz-et takar csak 8x villogtatják meg a háttérvilágitást.
Hogy pontositsak:6xxx sorozatig képet ismétel egyszer,közben mig az a egy beérkező kép megjelenités alatt van,aközben villog 8x tehát 8x 50=400 Hz.
Samsung Smart TV-kel kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata?
Láttam 400Hz (nem tudom elirták-e, de ezt olvastam a leírásában) képfrissítésű LED-est olyan 170ezer Ft körüli áron és ha jól emlékszem "csak" 82cm képáttmérőjű.
Házimozihoz, továbbá számítógép monitornak is használni.
Nem irták el. Viszont tudnod kell róla hogy valójában 100 Hz-et takar csak 8x villogtatják meg a háttérvilágitást.
Samsung Smart TV-kel kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata?
Láttam 400Hz (nem tudom elirták-e, de ezt olvastam a leírásában) képfrissítésű LED-est olyan 170ezer Ft körüli áron és ha jól emlékszem "csak" 82cm képáttmérőjű.
Házimozihoz, továbbá számítógép monitornak is használni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, akkor ezek szerint az Onkyot érdemesebb megvenni, főleg így, hogy még olcsóbb is jelenleg, mint a Pio.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Sziasztok!
Én jelenleg egy középkategóriás erősítő megvételén gondolkozom. Főleg filmnézésre lenne "kihegyezve" a termék.
A két eddigi jelöltem:
Onkyo TX-SR309
Pioneer VSX-521
Ezek közel azonos árban vannak. Esetlegesen más erősítők is érdekelnének hasonló árban.
Köszönöm a segítségeteket!
A Pio alap gépei nem valami combos erősítők. Az Onkyo 309 valszeg jobb választás lenne.
Sziasztok!
Én jelenleg egy középkategóriás erősítő megvételén gondolkozom. Főleg filmnézésre lenne "kihegyezve" a termék.
A két eddigi jelöltem:
Onkyo TX-SR309
Pioneer VSX-521
Ezek közel azonos árban vannak. Esetlegesen más erősítők is érdekelnének hasonló árban.
Hallottam pár hete ezt a kis Onkyot és az volt a kicsik közül a legjobb
Sziasztok!
A két eddigi jelöltem:
Onkyo TX-SR309
Pioneer VSX-521
Kettő közül az Onkyónak valamivel jobb hangja van,a Pio viszont több szolgáltatást tud.
Sziasztok!
A két eddigi jelöltem:
Onkyo TX-SR309
Pioneer VSX-521
- Robespierre
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Szerintem nem tudnál választani akkor sem, ha egymás után mindegyiket meghallgatnád.
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Az otthoni rendszeredben pedig lehet egész mások a körülmények, mint ahol meghallgatod és más eredményt hozna a teszt.
A 8001 kicsit kiemelkedik a többi közül, ha mindent figyelembe veszünk.
Ha viszont ebben az árkategóriában is keresgélsz, akkor érdemes Arcam 250/280/300 típusokat is számításba venni.
Ezek sokkal-sokkal jobbak, mint az említett erősítők SZVSZ.
Nagyon szépen köszönöm Neked a tájékoztatást.
Mindenképp utánanézek ezeknek az erősítőknek, és végre döntök melyiket is válasszam. Nehéz ügy tényleg, de talán menni fog!
Tudom, mint mindenben a határ a csillagos ég! Hát az lenne az igazi, ha megtudnám hallgatni valamennyi típust! Valószínűleg könnyebb lenne a döntés...
Kinéztem ezen típusokat:
Pioneer VSX-AX5, Marantz SR7001 vagy SR8001, Yamaha RX-V2600.
Te melyiket választanád?
Vagy esetleg Onkyo márkából tudnál ajánlani vmit?
Előre is nagyon köszi!
Szerintem nem tudnál választani akkor sem, ha egymás után mindegyiket meghallgatnád.
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Az otthoni rendszeredben pedig lehet egész mások a körülmények, mint ahol meghallgatod és más eredményt hozna a teszt.
A 8001 kicsit kiemelkedik a többi közül, ha mindent figyelembe veszünk.
Ha viszont ebben az árkategóriában is keresgélsz, akkor érdemes Arcam 250/280/300 típusokat is számításba venni.
Ezek sokkal-sokkal jobbak, mint az említett erősítők SZVSZ.
Elég sok Yamahat hallottam, a 2600-at pont nem, de jó pár felsőkategóriásat. A legtöbb tetszett moziban, viszont zenében talán egyik sem.
Nekem volt 2600-as Yamaha. Egy Denon 3805 után.
Nem kicsit volt jobb sztereóban, mint a Denon. Nagyon jó erősítő! De ez csak saját vélemény.
Bocs, hogy belekérdezek, de eléggé láma vagyok , és ez engem is érdekel... Ez hogy is működik így? A HM erősítő kimenete bele van kötve a stereo bementére, és a két frontot a stereo hajtja, a maradék 3.1 -et (vagy 4-5-x-et) pedig a HM erősítő ?
Nem okoz ez gondot a HM erősítőnek, hogy "féloldalasan" van leterhelve, hogy a front kimeneten nincs terhelés? Bocs, ha hülye kérdés, de csak kérdezve tanulok
A HM erősítő front pre-out kimenetére van kötve a stereo végfok. Ilyenkor a HM erősítő front végfoka(i) nem "üzemelnek".
Bocs, hogy belekérdezek, de eléggé láma vagyok , és ez engem is érdekel... Ez hogy is működik így? A HM erősítő kimenete bele van kötve a stereo bementére, és a két frontot a stereo hajtja, a maradék 3.1 -et (vagy 4-5-x-et) pedig a HM erősítő ?
Nem okoz ez gondot a HM erősítőnek, hogy "féloldalasan" van leterhelve, hogy a front kimeneten nincs terhelés? Bocs, ha hülye kérdés, de csak kérdezve tanulok
Az csak jó az erősítőnek, ha nincs annyira leterhelve..A HM erősítő Pre-out kimenetére kell a sztereó erősítőt valamelyik jelbemenetét kötni, nem lesz baja mivel itt ugyan olyan jel jön ki mint mondjuk egy CD lejátszóból..Nekem is így van bekötve..
.... De ahogy még az elején javasoltam, továbbra is azt mondom, hogy 70-80 körül egy HM erősítő, megtoldva egy stereo végerősítővel...
Tudom, mint mindenben a határ a csillagos ég! Hát az lenne az igazi, ha megtudnám hallgatni valamennyi típust! Valószínűleg könnyebb lenne a döntés...
Kinéztem ezen típusokat:
Te melyiket választanád?
Előre is nagyon köszi!
Ezen típusok közül egyedül a Pioneert hallottam, egy Dali szettel. Moziban nagyon jó volt, zenében kevésbé. Nagyon nehéz lesz olyan HM erősítőt találnod, ami zenélni is jól tud. Persze vannak olyanok, csak nem ebben az ársávban. Továbbra is a Nad-ot javaslom, az megfelelő kompromisszum lehet, mivel zenélni is egész szépen tud. De ahogy még az elején javasoltam, továbbra is azt mondom, hogy 70-80 körül egy HM erősítő, megtoldva egy stereo végerősítővel, vagy esetleg egy hangfalátkapcsolóval egy integrált stereo erősítő. Hogy konkrét legyek: AX3 + CA 640A. (Sőt, a Pio még a THX-es igényedet is teljesíti )
- Robespierre
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Pénzért mindent meg lehet venni.. Mint írtam, én továbbra is a Nadot ajánlanám, bár az lenne a legszerencsésebb, ha meghallgatnál minél több erősítőt, mert attól, hogy mi ajánlunk konkrét darabokat, nem feltétlenül fog neked is tetszeni.
Kinéztem ezen típusokat:
Te melyiket választanád?
Előre is nagyon köszi!
ÁÁÁ!!! Dehogy is! A hang legfontosabb!! Arra gondolván, hogy e minősítést (THX) nem mindegyik gép kapja meg. Lehet rosszul tudtam ezidáig?!
Pénzért mindent meg lehet venni.. Mint írtam, én továbbra is a Nadot ajánlanám, bár az lenne a legszerencsésebb, ha meghallgatnál minél több erősítőt, mert attól, hogy mi ajánlunk konkrét darabokat, nem feltétlenül fog neked is tetszeni.