Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért ez elég márkafüggő.

De mivel sokat tud befolyásolni ebben a tartományban a szoba is, így a legkorrektebb, ha nem "csak úgy" beállítja az ember, hanem fülel, netán mér is.

Jaja én is mindenképp a fülemhez szoktam belőni..Nem szeretem ha nagyon dübörög, épp annyit szoktam tolni rajta, h azért még elfogadható legyen. Amúgy is alapból jobb mély jön a szubokból mint a frontokból, illetve más, mert ugye ott csak a mély szol. Nálam olyan 60hz körül szól a legjobban, 40-ig tudom levinni, a Dalikra azt irja 38, de az kamu.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: KMT »

Azért ez elég márkafüggő.

De mivel sokat tud befolyásolni ebben a tartományban a szoba is, így a legkorrektebb, ha nem "csak úgy" beállítja az ember, hanem fülel, netán mér is.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Jobb, ha nem hiszel annyira nekik...

zozo333:
Egyszerű, mindent oda állíts, ahol a legjobban szól.
A fázist ha rosszul állítod be, akkor rosszul időzítve szólhat a basszus (pl késve), vagy kioltás keletkezhet a frontokkal. Ezt könnyen hallani, hol a jó.
Ha zenei felhasználás is cél, akkor tényleg érdemes minél lejjebb állítani vágási ferit frekit. Persze úgy, hogy ne legyen "lyuk". Pl ha 60 Hz körül már esik a frontok átvitele, akkor hagyni kell, hogy itt még szóljon a szub. Azt vedd figyelembe, hogy nem végtelen meredekségűek a vágások, tehát ha pl 60 Hz-re állítod, felette is jönni fognak hangok, csak egyre halkabban. Tehát Tigrissel ellentétben én mindenképp azt javaslom, hogy frontok "határa" _alá_ állítsd.

(Egy picit még gyúrhatnál az írásmódodra.)

Én is oda állítom, ami frontra azt írják hogy tud 50 Hz-et az tuti nem tud csak 60 körül, tehát ha a szub 50-re van állítva az szinte biztos, h a front valós értéke alá fog esni. Tehát simán jó amit írtam Legalábbis én így szoktam számolni, h úgy sem tudja a front amit rá írnak.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: KMT »

Hmm érdekes dolgokat lehet olvasni..

Jobb, ha nem hiszel annyira nekik...

zozo333:
Egyszerű, mindent oda állíts, ahol a legjobban szól.
A fázist ha rosszul állítod be, akkor rosszul időzítve szólhat a basszus (pl késve), vagy kioltás keletkezhet a frontokkal. Ezt könnyen hallani, hol a jó.
Ha zenei felhasználás is cél, akkor tényleg érdemes minél lejjebb állítani vágási ferit frekit. Persze úgy, hogy ne legyen "lyuk". Pl ha 60 Hz körül már esik a frontok átvitele, akkor hagyni kell, hogy itt még szóljon a szub. Azt vedd figyelembe, hogy nem végtelen meredekségűek a vágások, tehát ha pl 60 Hz-re állítod, felette is jönni fognak hangok, csak egyre halkabban. Tehát Tigrissel ellentétben én mindenképp azt javaslom, hogy frontok "határa" _alá_ állítsd.

(Egy picit még gyúrhatnál az írásmódodra.)

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hmm érdekes dolgokat lehet olvasni..

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: earforce »

a kérdés a kovetkezo hogy mire jo a fazis valtas az aktiv szubbon? illetve minnek allitani a hz? nem egyertelmu hogy minnel alcsonyabb annal jobb? a masik kerdes peddig pc-re optiaki kabel vagy coax kabel jobb? 4 meter van az erosito es a gep kozott! gepem tamogat mindent
0

Olvasgass egy kicsit és sokmindenre választ kapsz:

http://forum.hifipiac.hu/surround/subwo ... stallalas/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... tasa-help/
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

a kérdés a kovetkezo hogy mire jo a fazis valtas az aktiv szubbon? illetve minnek allitani a hz? nem egyertelmu hogy minnel alcsonyabb annal jobb? a masik kerdes peddig pc-re optiaki kabel vagy coax kabel jobb? 4 meter van az erosito es a gep kozott! gepem tamogat mindent
0

A fázisfordítás a szoba akusztikához állítható, h a hangszóró milyen irányba dolgozzon. A Hz meg a frontokhoz állítható, ha a frontjaid nem tudnak csak 100 Hz-et akkor a szubot is oda kell állítani, h attól lefele dolgozzon. Nyilván ha a frontok képesek az 50-60 hz lesugárzására akkor a szub vágását is oda kell állítani. A Koax mindenképp jobb mint az optikai.

zozo333
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -12

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: zozo333 »

0

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hello!
A Bowers hangfalaknál mi célt szolgál az a kis kor alakú szivacs amit a reflexnyílásba kell dugni?Thx

Hát pont azt, hogy a reflex nyílásba lehessen dugni
és ha úgy jobban tetszik a hangja, akkor ott hagyod, ha nem akkor kiveszed

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Kovizoli »

Hello!
A Bowers hangfalaknál mi célt szolgál az a kis kor alakú szivacs amit a reflexnyílásba kell dugni?Thx

tyrex
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: tyrex »

Ha akkor csinálja ezt, mikor hangerőt állítasz, valószínűleg a potméter hibás. (Legalábbis úgy tudom, hogy ennek a gépnek motoros a hangerőszabályzója, így távirányításkor is mozog a potméter)

Köszönöm a gyors választ, valóban lehetséges mert néha még a hangerő is felugrik és utána úgy durran egy nagyot.
TV: JVC LT42R90BU
Hangfalak: Front-B&W 602 S2, Hátsó-B&W 601 S2, Center-B&W CC6 S2, Sub-B&W ASW500
Erősítő: Onkyo TX-DS 575X
DVD/Blu-ray: Pioneer DV454/PS4

www.fenyodistudio.hu

minimal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: minimal »

Kérdés hogy egyáltalán az erősítő-e a hibás vagy a hangfalak valamelyike?

Ha akkor csinálja ezt, mikor hangerőt állítasz, valószínűleg a potméter hibás. (Legalábbis úgy tudom, hogy ennek a gépnek motoros a hangerőszabályzója, így távirányításkor is mozog a potméter)

tyrex
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: tyrex »

Sziasztok!

Ha nem is újdonsült házimozis vagyok, inkább tanácstalan.
Következő a problémám, van egy Onkyo TX-DS 575X erősítőm ami 10 éves és sajnos egy jó ideje elkezdte azt a hibát produkálni, hogy működés közben "pattan" illetve durran
egy nagyot a hang majd az erősítő kikapcsol villogó standby lámpával, majd visszakapcsolom és megint megy egy ideig majd újra ezt csinálja.
Leginkább akkor jelentkezik a hiba amikor hangerőt próbálok rajta állítani, de ezt persze random szerűen.
Mindegy hogy milyen forrásról érkezik a hang DVD lejátszó v. PS3 akkor is ezt csinálja.

Kérdés hogy egyáltalán az erősítő-e a hibás vagy a hangfalak valamelyike?
Mi lehet a hiba, mit lehet tenni?
Esetleg milyen szervizet javasoltok?

Köszönöm!
TV: JVC LT42R90BU
Hangfalak: Front-B&W 602 S2, Hátsó-B&W 601 S2, Center-B&W CC6 S2, Sub-B&W ASW500
Erősítő: Onkyo TX-DS 575X
DVD/Blu-ray: Pioneer DV454/PS4

www.fenyodistudio.hu

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Udv:)KOszonom a segítséget hát nem tom h jól dontottem e de
ezek kozul eggyiket sem tudtam megvenni,igy hát
a center 77c lett
a hatsok pedig 771
De meg nem hoztak meg mert az ebay-rol vannnak.
Remélem azért igy hogy nem hozzávalók még szépen fognak szólni:)
De koszonom a sok hozzászólást:)

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Üdv!
Bocs hogy beleszólok,de a 70C1 és a 70C2 nem a 734 sorozatából való.A 73C a centere,ha a 734-es már szövet csipogóval van szerelve,akkor az az i-s változat és akkor a 73Ci a hozzá való.

Igazad van!
Azt nem ismerem.
Én régen 74-es és 72-es Mission hangfalakat használtam. Nem találtam hozzájuk centert és megvettem a 70C2 és 70C1 centereket. Jó lesz az, elég, ha Mission alapon. De nagyon nem jöttek be.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Üdv!
Bocs hogy beleszólok,de a 70C1 és a 70C2 nem a 734 sorozatából való.A 73C a centere,ha a 734-es már szövet csipogóval van szerelve,akkor az az i-s változat és akkor a 73Ci a hozzá való.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Nem elavult ez, sztem jobbak mint az újak ebben a kategóriában.

Ezek jobbak, de szerintem ha teljes 5.1-et v. 7.1-et szeretnél ebből a sorozatból - a centert nem érdemes megvenni.
Nálam volt 70C1 és 70C2 is nagyon régen, de nem igazán tetszett. A hátsó(ka)t viszont mindenképpen a 701 v. 702 közül válaszd!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hello!Sikerult elég olcsón hozzájutnom egy hangfalpárhoz.
Szerintetek házimozihoz mennyire elavultak ezek a hangfalak?Mennyiben másak az ujabb fajta Mission hangfalak?
Sokkal szebben szólnak vagy mennyire lehet beszélni a hangfalaknál elavultságról mert hát ez nem egy mostani darab.

Mission 734

Nem elavult ez, sztem jobbak mint az újak ebben a kategóriában.

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Hello!Sikerult elég olcsón hozzájutnom egy hangfalpárhoz.
Szerintetek házimozihoz mennyire elavultak ezek a hangfalak?Mennyiben másak az ujabb fajta Mission hangfalak?
Sokkal szebben szólnak vagy mennyire lehet beszélni a hangfalaknál elavultságról mert hát ez nem egy mostani darab.

Mission 734

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Ez sem rossz, annyit ez is tud mint a Polk vagy amaz a Bower..

Kosz szépen:)Tom sok kérdésem van de én még nagyon nagyon kezdo vagyok ezen a téren
és nem nagyon tudom hogy miket érdemes nézegetni.Koszonom a segitséget!!!!!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Es errol tud valaki véleményt mondani?

http://www.ebay.co.uk/itm/MISSION-SPEAK ... 2c5e109d2c

Ez sem rossz, annyit ez is tud mint a Polk vagy amaz a Bower..

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Es errol tud valaki véleményt mondani?

http://www.ebay.co.uk/itm/MISSION-SPEAK ... 2c5e109d2c

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szerintem sem igazán jó választás ez a két hangfalrendszer!

Szerintem hallgasd meg ezt! Például szerintem ebben az árban verhetetlen. De vannak még hasonlók a Streamnél! Főleg ehhez az erősítőhöz!

http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... on%20Libra

+

http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... 20Sub%2010
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Még lenne egy olyan kérdésem ha lehet:)hogy az 5.0-ás hanfalszettekhez kell feltetlenul melyláda?
Vagy a ket front is ad mélyet?

Nem feltétlen kell, meghallgatod elfogod tudni dönteni szükséged van -e rá..

Kovizoli
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Még lenne egy olyan kérdésem ha lehet:)hogy az 5.0-ás hanfalszettekhez kell feltetlenul melyláda?
Vagy a ket front is ad mélyet?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”