Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

trippla
Isten Hozott! :)
Értékelés: -1

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: trippla »

Ennek ellentmondanék: ugyanis azzal kezdődik az egész ceremónia,hogy megállapitja a rácsatlakoztatott hangdobozok számát (és front R-el kezd!!). Ilyenkor teljesen mindegy a sub megléte vagy hiánya, ha nincs sub akkor a front hangfalakra irányitja a mélynyomóra szánt .1-et, és automatice large lesz a front nagyságrendi beállitása fizikai méretétől függetlenül.
Hamarabb elhiszem hogy nem megfelelő a mono jack hanem sztereó szükséges(pl épp a másik kivezetésen kapná a jelet) vagy akár azt is hamarabb elhiszem-igaz,banális-,hogy nem volt bekapcsolva a mikrofon.

Próbáltam sztereo jackkel is, de ugyan az a végeredmény. Mikor megkeresi a csatlakozásokat 5.1-et ír ki hangrendszernek, pedig a sub nincs rákötve. Elindítom a tesztet és néma csend! A mikrofonon nincs kapcsoló, pc-be bedugva működik.

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Akosh »

A H/K 445-ös erősitőt szerintetek megéri lecserélni egy Onkyo TX-SR876-ra ?

Szerintem más hangkarakter, meg kell hallgatni a hangfalaiddal és dönteni.
"Előnye" a 876-nak, hogy HDMI-n keresztül tudja kezelni a HD hangsávokat, illetve a videoprocesszora tud felkonvertálni 1080p-re.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 810

Hozzászólás Szerző: kimi- »

A H/K 445-ös erősitőt szerintetek megéri lecserélni egy Onkyo TX-SR876-ra ?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Szerintem kellene az a szub, mert ha nem hallja a hangját akkor nincs mit bemérnie...
Szub beállításával kezdődik az egész folyamat.

Ennek ellentmondanék: ugyanis azzal kezdődik az egész ceremónia,hogy megállapitja a rácsatlakoztatott hangdobozok számát (és front R-el kezd!!). Ilyenkor teljesen mindegy a sub megléte vagy hiánya, ha nincs sub akkor a front hangfalakra irányitja a mélynyomóra szánt .1-et, és automatice large lesz a front nagyságrendi beállitása fizikai méretétől függetlenül.
Hamarabb elhiszem hogy nem megfelelő a mono jack hanem sztereó szükséges(pl épp a másik kivezetésen kapná a jelet) vagy akár azt is hamarabb elhiszem-igaz,banális-,hogy nem volt bekapcsolva a mikrofon.

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Akosh »

Sziasztok

Vásároltam egy Harman 355 erősítőt használtan. Sajnos a mikrofonos hangfalkalibrációt nem tudom megcsinálni. a gép szerinte elvileg fut, gyakorlatilag nem csinál semmit. A mikrofonhoz nem volt vastag dugó, ezért vettem hozzá egy monó jack átalakítót. Kalibráció előtt megkérdezni, hogy 5.1, melyet leokézok és nem csinál semmit. Sajna subom még nincs, nem lehet, hogy miatta nem indul el? valakinek valami ötlete esetleg?

Szerintem kellene az a szub, mert ha nem hallja a hangját akkor nincs mit bemérnie...
Szub beállításával kezdődik az egész folyamat.

trippla
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: trippla »

Sziasztok

Vásároltam egy Harman 355 erősítőt használtan. Sajnos a mikrofonos hangfalkalibrációt nem tudom megcsinálni. a gép szerinte elvileg fut, gyakorlatilag nem csinál semmit. A mikrofonhoz nem volt vastag dugó, ezért vettem hozzá egy monó jack átalakítót. Kalibráció előtt megkérdezni, hogy 5.1, melyet leokézok és nem csinál semmit. Sajna subom még nincs, nem lehet, hogy miatta nem indul el? valakinek valami ötlete esetleg?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

a sub beállításánál van egy "extra" fül is, eddig abban a balga hitben éltem hogy "yes" meg "no" variáció van, semmi más De tegnap este ránéztem, működik most már ahogy kell

Na ugye hogy ugye!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Mau
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Mau »

a sub beállításánál van egy "extra" fül is, eddig abban a balga hitben éltem hogy "yes" meg "no" variáció van, semmi más De tegnap este ránéztem, működik most már ahogy kell

Mau

Szerintem akkor is van még mit csiszolgatni.
AX3 esetében... nagy frontoknál is szól a sub a spanomnál.
Mérőmikivel lőtted be?

Sajnos a készüléket úgy vettem hogy a mérőmikrofon nem volt meg, manuál állítottam be.
De akkor ezek szerint kell lennie más megoldásnak is? Hétvégén nem volt időm foglalkozni vele, ma este ránézek majd.

Szász László
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Szász László »

A probléma megoldódott. A hangfal méret menüben az volt beállítva, hogy a frontok "LARGE"-ok, így automatikusan kikapcsolta a mélyet. Áttettem "MEDIUM"-ra és egyből megszólalt.

Olyan nincs, hogy egy hm erősítő ne tudja a szubra keverni a mélyeket, bármilyen forrás esetén.
Kell lennie egy menüpontnak, hogy hova tegye. Általában front, szub* vagy mindkettő. (*: és vágási freki, hogy honnét keverje oda.)
Ha mediumra állítasz, akkor viszont sosem fog a front mélyet adni, ami nem túl jó.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

A probléma megoldódott. A hangfal méret menüben az volt beállítva, hogy a frontok "LARGE"-ok, így automatikusan kikapcsolta a mélyet. Áttettem "MEDIUM"-ra és egyből megszólalt.

Köszönöm a segítségeket.

Szerintem akkor is van még mit csiszolgatni.
AX3 esetében... nagy frontoknál is szól a sub a spanomnál.
Mérőmikivel lőtted be?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Mau

Valószínűleg az erősítőről a szubra kimenő jel nem éri el a megfelelő jelszintet, vagy a szub van túl halkra állítva, vagy a keresztváltók beállítása túl alacsony, de az is lehet, hogy a forrás nem tartalmaz elég mélyet (rádió, MP3, stb). Az erősítőben először is engedélyezni kell a szubot, a keresztváltót is feljebb lehet állítani, majd a kimenő jelszinten korrigálni. A szubon a keresztváltót fel kell tekerni maximumra, hogy ne szűrjön még egyszer az erősítő után és a szub hangerő-szabályzójával is lehet játszani. Az erősítő hangszintszabályzóit (bass/treble) is állítsd vissza 0-ra.

Köszönöm a segítségeket.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 343

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Zene elviekben 2.0 hangrendszerű, de az erősítő szétszedi 5.0-ra, ha olyan hangzásképet kapcsolsz be. A mélyet viszont kihagyja.
Ezelőtt egy Sony STR-DB840QS erősítőm volt, az simán megdolgozta a mélyládát is zenehallgatás közben. Ezek szerint vagy láma vagyok vagy az erősítő nem tudja

Valószínűleg az erősítőről a szubra kimenő jel nem éri el a megfelelő jelszintet, vagy a szub van túl halkra állítva, vagy a keresztváltók beállítása túl alacsony, de az is lehet, hogy a forrás nem tartalmaz elég mélyet (rádió, MP3, stb). Az erősítőben először is engedélyezni kell a szubot, a keresztváltót is feljebb lehet állítani, majd a kimenő jelszinten korrigálni. A szubon a keresztváltót fel kell tekerni maximumra, hogy ne szűrjön még egyszer az erősítő után és a szub hangerő-szabályzójával is lehet játszani. Az erősítő hangszintszabályzóit (bass/treble) is állítsd vissza 0-ra.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Mau

Mivel a zene nem tartalmaz .1-et.

Zene elviekben 2.0 hangrendszerű, de az erősítő szétszedi 5.0-ra, ha olyan hangzásképet kapcsolsz be. A mélyet viszont kihagyja.
Ezelőtt egy Sony STR-DB840QS erősítőm volt, az simán megdolgozta a mélyládát is zenehallgatás közben. Ezek szerint vagy láma vagyok vagy az erősítő nem tudja

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jó reggelt Mindenkinek!

Vásároltam egy Pioneer VSX-AX5i-S erősítőt. Az utóbbi két napom arra ment rá, hogy bekötöttem, teszteltem, a készülék elképesztő, nem vitás.

Egy bajom viszont van. Az aktív mélyláda csak és kizárólad filmnézés közben működik, bármi más egyéb forrásnál csendben van, mint nagymama téli estéken a sparhert mellett. Próbáltam már az összes hangzásképet, de zenehallgatásnál egyiknél sem szól a mély. Digitális optikaival kötöttem össze a készülékeket.

Van itt valaki akinek ugyanilyen erősítője van, és nem olyan láma, mint én?

Köszönöm a segítséget!

Mivel a zene nem tartalmaz .1-et.

imer

Hozzászólás Szerző: imer »

Egybemozi lehet ilyen, de a drágább fajtából. Ennél már tényleg olcsóbb a külön lejátszó + erősítő.
A csíptetőhöz miért ragaszkodsz? A tekerősbe olyan kábelt is be lehet fogatni, ami a csíptetősbe már nem megy be.

Igen, igazad van, csíptetős, tekerős mindkettő jó lenne, a lényeg, hogy fogadja a passzív hangfalak vezetékeit, de eddig hiába kutattam a guglin, itt-ott nem találtam olyan egybemozi blu-ray lejátszót, aminek ilyenje lenne, és külön beszerezhető lenne hangfalak nélkül. Pedig biztos lenne rá kereslet.

Mau

Jó reggelt Mindenkinek!

Vásároltam egy Pioneer VSX-AX5i-S erősítőt. Az utóbbi két napom arra ment rá, hogy bekötöttem, teszteltem, a készülék elképesztő, nem vitás.

Egy bajom viszont van. Az aktív mélyláda csak és kizárólad filmnézés közben működik, bármi más egyéb forrásnál csendben van, mint nagymama téli estéken a sparhert mellett. Próbáltam már az összes hangzásképet, de zenehallgatásnál egyiknél sem szól a mély. Digitális optikaival kötöttem össze a készülékeket.

Van itt valaki akinek ugyanilyen erősítője van, és nem olyan láma, mint én?

Köszönöm a segítséget!

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Tommyboy200 »

Üdv Mindenkinek!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek.(Sanci38, rozoga62, YvsMad, és a többi segítőkész ember) Így már minden világos.
Elnézést kérek ha valakit nagyon lefárasztottam kérdéseimmel.
További szép napot.

Üdv: Tommyboy200

Back Rear: DALI Concept 2
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR3009
Front: DALI Concept 6
Center: DALI Concept Center
Rear: DALI Concept 1
Sub: DALI Concept SUB
Banándugó: Nakamichi
Állvány: Söund Arts
Megjelenítő: Samsung UE40D6500
NAS: QNAP-269Pro

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nagyon nem egy a kettő.S-video sávszéle jóval kisebb,és teljesen másképp alakitja ki a képet.S-video vliágosságjel+ 2 szin információ+GND,komponens pedig Y:világosság egyfajta fekete-fehér kép,amely 4.5,illetve PAL-nál 5.5 MHz-es sávszéllel megy,ahol elfér az 1080p is,Pb: crominancia és -kék és Pr-piros

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

... a component video csatlakozás van olyan jó mint a HDMI? Lehet vele átkűldeni olyan jó minőségű képet mint HDMI kábelen keresztül? Vagy az olyan mint az s-vide csatlakozó csak más formában?...

Éppen most gugliztam rá ...

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én csak optikairol beszéltem. Abbol meg kettő van
Digitálist meg sem említettem.
Még annyi kérdésem lenne ami most jutott eszembe hogy a component video csatlakozás van olyan jó mint a HDMI? Lehet vele átkűldeni olyan jó minőségű képet mint HDMI kábelen keresztül? Vagy az olyan mint az s-vide csatlakozó csak más formában? Azért kérdezem mert ha a component video csatlakozó van olyan jó mint a HDMI akkor felesleges venni HDMI-s erölködőt hisz azzal is megoldható ugyan az a minőség.

Először is: Koaxiális is digitális csatlakozás,ugyanúgy mint az optikai,rövid távon jobb is annál.
Igen,a komponens is képes ugyanazt a 1080p Full HD-t átvinni mint HDMI,kivéve 3D,mert arra képtelen.És a HDMI 1.4 szabvány alattiak is képtelenek(ugyan leírták néhány 1.3a- High Speed kábel átviszi a 3D-t 24p-ben,de ez nem általános). De ha nem kell 3D akkor egyenértékű kép tekintetében a HDMI és az analóg.

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jó az 4-nek is. :-) ugyanis 2 optikai és 2 koaxiális digitális csatlakozója van egymás alatt.
Szempontok: mekkora szoba,milyen hangfalak,mekkora zene/film arány,összekötendő készülékek száma(mennyi HDMI,digitális bemenet,analóg,stb.)kell-e videokonverter(legtöbbször nem,tévé is megteszi a felkonvertálást)HDMi szükséges-e egyáltalán(mert ha a forráslejátszó is dekódol,akkor nem zsükséges.
Display port:arra köthető iPod csatoló,Sony házimozi készülék,laptop,stb. igaz,a sony készülék összekötéséhez külön kábel ára 60 ezer Ft. :-)

Én csak optikairol beszéltem. Abbol meg kettő van
Digitálist meg sem említettem.
Még annyi kérdésem lenne ami most jutott eszembe hogy a component video csatlakozás van olyan jó mint a HDMI? Lehet vele átkűldeni olyan jó minőségű képet mint HDMI kábelen keresztül? Vagy az olyan mint az s-vide csatlakozó csak más formában? Azért kérdezem mert ha a component video csatlakozó van olyan jó mint a HDMI akkor felesleges venni HDMI-s erölködőt hisz azzal is megoldható ugyan az a minőség.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Értem. Még annyit szeretnék kérdezni ,hogy ha vásárolni szeretnék egy hm erősítőt akkor milyen szempotokat kell figyelembe venni? Most ezt az onkyot is azért néztem ki mert jól is néz ki meg sok jót hallodtam róla. HDMI-s meg minden. Egy szóval minden rajta van amit szeretnék. Bár annyi hibás a dologban hogy az optikai bemenete nem sok van. szám szerint 2. Azt hagy kélrdezzem még meg hogy ez az universal port mire való ami rajta van?
Köszönöm a válaszokat és a fáradozásod.

Jó az 4-nek is. :-) ugyanis 2 optikai és 2 koaxiális digitális csatlakozója van egymás alatt.
Szempontok: mekkora szoba,milyen hangfalak,mekkora zene/film arány,összekötendő készülékek száma(mennyi HDMI,digitális bemenet,analóg,stb.)kell-e videokonverter(legtöbbször nem,tévé is megteszi a felkonvertálást)HDMi szükséges-e egyáltalán(mert ha a forráslejátszó is dekódol,akkor nem zsükséges.
Display port:arra köthető iPod csatoló,Sony házimozi készülék,laptop,stb. igaz,a sony készülék összekötéséhez külön kábel ára 60 ezer Ft. :-)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 343

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!

Segítségeteket kérném abban,hogy létezik-e egyáltalán önállóan olyan 3d kompakt blu-ray lejátszó, ami rendelkezik hagyományos csíptetős csatlakozókkal, amihez passziv hangfalakat és mélynyomót lehet csatlakoztatni (ez gondolom feltételezi, hogy a lejátszó beépített erősítős vagy valami ilyesmi). Arról már nem is álmodok, hogy esetleg HDMI-IN is legyen rajta, ami fogadna PC felöl érkező jelet, és továbbítaná tv felé video, hangfal felé audio jelet, vagy ezt csak lejátszó+külön erősítő párossal lehet csak elérni? Köszi a válaszokat.

Egybemozi lehet ilyen, de a drágább fajtából. Ennél már tényleg olcsóbb a külön lejátszó + erősítő.
A csíptetőhöz miért ragaszkodsz? A tekerősbe olyan kábelt is be lehet fogatni, ami a csíptetősbe már nem megy be.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia!

Igen létezik! Neve: Denon CARA
Itt egy link róla.
http://www.optimedia.hu/11/denon-cara-a ... ersit.html
Nem rég jelenhetett meg és ezáltal borsos lehet az ára. Youtube-n is van róla videó.
Hangfal csatlakoztatása nem éppen az amit te szeretnél (csiptetős) hanem tekerős. De ez jobb mint a csiptetős. Szerintem. HDMI-s is szóval szerintem ez megfelelne neked.

Uhhh.... Röpke 550 és 600 ezer forint! Hát annyit nem ér. Olcsóbban kijössz ha veszel egy hm erősítőt meg egy blu ray lejátszót.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”