Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Bemásolom a Sony és a Pio DVD felvevők weboldalát mert lehet innen sem mindegyik tudja a bitrátás felvételt. Igazából megköszönném ha te adnál meg egy-egy típust. A Pionál nem lesz sok választás úgysem :taps:Annak örülnék ha egy igazán high end-et jelölnél meg és egy egy olyat ami közelít a high-endhez mind a két márkából.

Pio web:

Pio DVD felvevők

Sony web:

Sony DVD felvevők

1, Ami még kérdés. Ahol támogatott a külső USB-s HDD ott akár oda is lehet menteni a felvételeket (akár a VHS digitalizálást) vagy az csak lejátszásra szolgál?
Vagy a belső HDD-ről lehet oda menteni adatokat?

2, A VHS digizés megkezdése előtt kell megadni a bitrátát amivel a merevlemezre kerüljön az anyag vagy DVD-re írás előtt, mert a HDD-re csak simán áttöltődik tömörítetlenül?

3, Milyen bitrátát érdemes egyébként megadni? Ugye van pár olyan kazetta ami 4 órás. Feltételezem ha nem akarok kockaháborút akkor érdemes egy 4 órás kazettát két lemezre kiírni? Vagy te javaslod ilyen esetben a DL-es lemezeket?

4, Valamelyeset a videó digizésnél van valami képjavító lehetőség? Pl szinkorrekció, ha esetleg fent a képernyő tetején kicsit elhajlik a kép vagy néhol remeg (tipikus vhs gondok)

5, Mikor a VHS digitalizálás történik akkor a belső hdd-re az anyag már DVD formátumban illetve szerkezettel (AUDIO_TS, VIDEO_TS) kerül rögzítésre azonnal vagy majd csak DVD-re írás előtt kerül ilyen formátumba?

6, Nálam ez az Interlace probléma egy örök átok, de erre is rákérdezek. Ugye a VHS-en lévő anyag váltott soros. Nagyon zavaró tud lenne egy gyorsabb mozgás esetében. Most nem tudom pontosan, hogy a régi TV-k esetében vagy az Új LCD, Plasma Tv-knél látszódik ez az interlace nagyon durván. Azt hiszem a régieknél nem jön elő? Tévedek?

7, Meg lehet oldani a DVD felvevővel hogy deinterlace-olja a képet, vagyis hogy progresszív (full frames legyen). Remélem nem dobálóztam a szavakkal és írtam hülyeséget.
Általában jó hatásfokú ez vagy nagyon zajos lesz a felvétel. Ez fontos kérdés mert a későbbiekben az interlace-ból eredő csíkosodás nagyon bosszantó tud lenni.

8, Lehet hülyeséget kérdezek de a későbbiek miatt baj ha ezeken nincs Digitális földfelszíni hangolóegység ?

A Pio-nál az XP, SP, stb. végén az utolsó a manual. Ez a szabványosokon kívül a kézi felvételi minőség beállítást jelenti, konyhanyelven bitráta táblázatnak is hívjuk itt, a fórumon. A Sonynál is ugyanilyen MN (manual) üzemmódok vannak.
Nem tudom, hogy az egyrétegű lemezre préselt 3-4 órás VHS anyagok hogy jönnek össze az igazán high-end felvevővel, de ez PC-s hasonlattal élve olyan, mintha egy 20 évvel ezelőtti DOS-os szövegszerkesztőhöz a mai legmodernebb videokártyát akarnád megvenni. Egyszerűen üti egymást a két dolog, VHS-ből soha nem lesz DVD minőség, semmilyen felvevővel, ráadásul ha kockásra tömöríted, akkor az eredmény sokkal rosszabb lesz, mint az eredeti VHS. Erre a célra tök felesleges százezres vagy még drágább készüléket venni.

1. A DVD felvevő csak DVD lemezre ír és csak DVD-Video formátumban. Semmilyen PC-s adatformátumot nem fogsz kiszedni belőle. Az USB csak bemenet, főleg MP3-hoz és Jpeg-hez, néhány készüléknél DivX-hez is.

2. A bitrátát érdemes felvétel előtt beállítani. Tömörítetlen felvétel amúgy sincs, a DVD-felvevők MPEG2-t használnak, ami veszteséges tömörítést jelent, még a legjobb XP vagy HQ formátum is.

3. Megint bejön a high-end felvevő kontra egy lemezre sok órányi VHS örök ellentmondása. Egy lemezre egy filmet vegyél. A film hosszát elvileg tudod, ha nem, a videóval meg tudod nézni. Ezután olyan MN üzemmódot válassz, ami pont kitölti az egyrétegű lemezedet. 100-120 perc fölötti filmeknél jól jöhet a kétrétegű DVD+R DL lemez, bár én sajnálnám VHS-re pazarolni, hacsak nem megismételhetetlen családi felvételek vannak rajta. 4 órányi kamerás anyagot 2 db DL lemezre vegyél HQ minőségben. Minden további tömörítés csak ront az amúgy sem híres VHS forrásanyagon.

4. Elvileg vannak képjavítók mindkét márkánál, én a Sonymat ismerem jobban, ebben van szín, fényerő, élesség, zajszűrő, stb.

5. A HDD-re MPEG2 stream kerül, amit nem kell áttömöríteni, ha jól eltaláltad a felvételi bitrátát. Fájlokat és könyvtárakat nem fogsz látni a HDD-n, de a kiírás ugyanúgy gyorsmásolással történik, mintha pl. a Neroval írnád meg a lemezt.

6 és 7. Nem tudom, szerintem nem ez lesz a fő problémád, hanem az, hogy a VHS 320x240-es felbontása borzasztó lesz egy Full HD-s LCD-n. Én ezért is adtam el a videómat, mert a képe nézhetetlen volt az LCD-n.

8. Nem baj, ha van nálatok kábeltévé vagy set top box.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Sliders
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Sliders »

A DVD felvevő HDD nélkül olyan, mint a PC winyó nélkül. A kezdetekben volt olyan, de már rég elavult.  
Kell egy bármilyen VHS magnó (a legjobb az lenne, amivel a felvételek készültek) és egy HDD-s DVD felvevő (lehetőleg Sony vagy Pio, bár a Pio árai az utóbbi időben eléggé elszálltak). A két készülék egy scart kábellel egyszerűen összeköthető.
Fontos, hogy a VHS kazin ne legyen Macrovision másolásvédelem (gyári kaziknál szokás), mert akkor nem lehet a képet rendesen lemásolni. Ha mégis, akkor még egy Macrovision dekóderre is szükség lesz, scart helyett pedig a dekóderen lévő csatlakozós átalakítóra. Kombó esetén pl. nem is lehet dekódert közbeiktatni.

DVD felvevő esetében pontosan HDD-re kell először az anyagot venni, ott a felesleget kivágni, esetleg menüt rakni elé (pl. több film egy lemezen) és a kész anyagot lemezre írni. HDD nélkül nincs min szerkeszteni.
A Sony vagy a Pio azért kell, mert csak ez a két márka tud eleve olyan bitrátával a HDD-re venni, amivel végül a DVD lemezre kerül a felvétel. A DVD felvevőkben ugyanis nincs olyan szoftver, mint pl. a DVD Shrink vagy a Clone DVD 2, ami digitálisan áttömörítené a filmet tetszőleges bitrátára a DVD lemez optimális kitöltéséhez. Áttömörítést a DVD felvevők csak analóg módon tudnak, azaz lejátszák a filmet a HDD-ről és közben valós időben felveszik a lemezre. A Sony és a Pio kivételével a többi márkának nincsenek pontosan beállítható bitrátái, csak 1 óra/lemez, 2 óra/lemez, stb. 1,5 órás filmhez is a 2 órás üzemmódban feleslegesen túl kell tömöríteni a filmet ahhoz, hogy ráférjen a lemezre. Ráadásul az analóg másolás az idő mellett további minőségvesztéssel is jár, a felesleges D/A + A/D kettős konverzió miatt.
Több órát is rá lehet venni egy rétegre, de elég kockaháború lesz az eredmény. Én nem sajnálnám a 40-50 Ft-os DVD lemezeket annyira, hogy 2 filmet rájuk préseljek cipőskanállal.
A HDMI+felskálázás az LCD tévékhez kell. A mai jobb felvevők ezt úgyis mind tudják.

Szerintem nézzetek szét a piacon a Sony és a Pio felvevők között (www.argep.hu) aztán vegyétek meg azt, amelyik szimpatikus. Minőségbeli különbség nem sok van, inkább a HDD mérete és a digitális tunerek tesznek különbséget a kategóriák között. Ha a haverod nem akarja a teljes filmkollekcióját a beépített HDD-n tartani, akkor a 160 GB dosztig elég lesz, a digi tuner pedig attól függ, hogy akar-e földfelszíni digitális adásokat követlenül felvenni, kábeltévé vagy set top box esetén nem életbevágó.

Köszönöm az eddigi segítséged.

Még egy-két kérdés és utána nem zavarlak :taps:

Megnéztem mind a Pio mind a Sony hazai weboldalát. A Sony-é legalább magyar :taps:
Kerestem a bitráta beállítást a termékjellemzők között de nem találtam. a Pio-nál meg van adva hasonlóan amit írtál az XP SP LP megilyen módok melyek felvételi órákat rejtenek maguk mögött. De ugye ez nem a bitráta kiválasztás.
A Sonynál ilyen sem volt feltüntetve.

Bemásolom a Sony és a Pio DVD felvevők weboldalát mert lehet innen sem mindegyik tudja a bitrátás felvételt. Igazából megköszönném ha te adnál meg egy-egy típust. A Pionál nem lesz sok választás úgysem
Annak örülnék ha egy igazán high end-et jelölnél meg és egy egy olyat ami közelít a high-endhez mind a két márkából.

Pio web:

Pio DVD felvevők

Sony web:

Sony DVD felvevők

1, Ami még kérdés. Ahol támogatott a külső USB-s HDD ott akár oda is lehet menteni a felvételeket (akár a VHS digitalizálást) vagy az csak lejátszásra szolgál?
Vagy a belső HDD-ről lehet oda menteni adatokat?

2, A VHS digizés megkezdése előtt kell megadni a bitrátát amivel a merevlemezre kerüljön az anyag vagy DVD-re írás előtt, mert a HDD-re csak simán áttöltődik tömörítetlenül?

3, Milyen bitrátát érdemes egyébként megadni? Ugye van pár olyan kazetta ami 4 órás. Feltételezem ha nem akarok kockaháborút akkor érdemes egy 4 órás kazettát két lemezre kiírni? Vagy te javaslod ilyen esetben a DL-es lemezeket?

4, Valamelyeset a videó digizésnél van valami képjavító lehetőség? Pl szinkorrekció, ha esetleg fent a képernyő tetején kicsit elhajlik a kép vagy néhol remeg (tipikus vhs gondok)

5, Mikor a VHS digitalizálás történik akkor a belső hdd-re az anyag már DVD formátumban illetve szerkezettel (AUDIO_TS, VIDEO_TS) kerül rögzítésre azonnal vagy majd csak DVD-re írás előtt kerül ilyen formátumba?

6, Nálam ez az Interlace probléma egy örök átok, de erre is rákérdezek. Ugye a VHS-en lévő anyag váltott soros. Nagyon zavaró tud lenne egy gyorsabb mozgás esetében. Most nem tudom pontosan, hogy a régi TV-k esetében vagy az Új LCD, Plasma Tv-knél látszódik ez az interlace nagyon durván. Azt hiszem a régieknél nem jön elő? Tévedek?

7, Meg lehet oldani a DVD felvevővel hogy deinterlace-olja a képet, vagyis hogy progresszív (full frames legyen). Remélem nem dobálóztam a szavakkal és írtam hülyeséget.
Általában jó hatásfokú ez vagy nagyon zajos lesz a felvétel. Ez fontos kérdés mert a későbbiekben az interlace-ból eredő csíkosodás nagyon bosszantó tud lenni.

8, Lehet hülyeséget kérdezek de a későbbiek miatt baj ha ezeken nincs Digitális földfelszíni hangolóegység ?

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

A DVD felvevő...

:taps:

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nekem mindenki azt mondta hogy kombóba (DVDfelvevő-VHS egyben) épített egység a király. Én VHS-t gépre digizek de Ő ezt nem akarja, egy az egyben akarja a kazettákat lemezre írni. 
Tehát lehet én fogalmaztam rosszul.  VHS-t kellene DVD-re felírni. Nem tudtam, hogy két külön készülékkel is kivitelezhető. (analóg kort kevésbé vágom)

A két egységet milyen kábellel érdemes, célszerű összekapcsolni? Még egy kérdés, hogy a DVD felvevő esetében van olyan lehetőség hogy először HDD-re és onnan írja ki DVD-re? Ezek a felvevők tudnak két-három órás kazettát 4.7-es lemezre pörkölni vagy inkább Dual layeres?

HDMI, felskálázás? Nagyon hülyét kérdezek, de felskálázni mármint hova, miért? (kezdő vagyok sorry) Mármint a VHS felvételeket? Kérlek fejtsd ki nekem, tényleg sokat segítenél.

Pontosan mire érted, a Jpeg képe mindegyiknek jó?

Sonyban melyiket tudnád ajánlani ami tényleg jó? Piok nem annyira jók?

A DVD felvevő HDD nélkül olyan, mint a PC winyó nélkül. A kezdetekben volt olyan, de már rég elavult.

Kell egy bármilyen VHS magnó (a legjobb az lenne, amivel a felvételek készültek) és egy HDD-s DVD felvevő (lehetőleg Sony vagy Pio, bár a Pio árai az utóbbi időben eléggé elszálltak). A két készülék egy scart kábellel egyszerűen összeköthető.
Fontos, hogy a VHS kazin ne legyen Macrovision másolásvédelem (gyári kaziknál szokás), mert akkor nem lehet a képet rendesen lemásolni. Ha mégis, akkor még egy Macrovision dekóderre is szükség lesz, scart helyett pedig a dekóderen lévő csatlakozós átalakítóra. Kombó esetén pl. nem is lehet dekódert közbeiktatni.

DVD felvevő esetében pontosan HDD-re kell először az anyagot venni, ott a felesleget kivágni, esetleg menüt rakni elé (pl. több film egy lemezen) és a kész anyagot lemezre írni. HDD nélkül nincs min szerkeszteni.
A Sony vagy a Pio azért kell, mert csak ez a két márka tud eleve olyan bitrátával a HDD-re venni, amivel végül a DVD lemezre kerül a felvétel. A DVD felvevőkben ugyanis nincs olyan szoftver, mint pl. a DVD Shrink vagy a Clone DVD 2, ami digitálisan áttömörítené a filmet tetszőleges bitrátára a DVD lemez optimális kitöltéséhez. Áttömörítést a DVD felvevők csak analóg módon tudnak, azaz lejátszák a filmet a HDD-ről és közben valós időben felveszik a lemezre. A Sony és a Pio kivételével a többi márkának nincsenek pontosan beállítható bitrátái, csak 1 óra/lemez, 2 óra/lemez, stb. 1,5 órás filmhez is a 2 órás üzemmódban feleslegesen túl kell tömöríteni a filmet ahhoz, hogy ráférjen a lemezre. Ráadásul az analóg másolás az idő mellett további minőségvesztéssel is jár, a felesleges D/A + A/D kettős konverzió miatt.
Több órát is rá lehet venni egy rétegre, de elég kockaháború lesz az eredmény. Én nem sajnálnám a 40-50 Ft-os DVD lemezeket annyira, hogy 2 filmet rájuk préseljek cipőskanállal.
A HDMI+felskálázás az LCD tévékhez kell. A mai jobb felvevők ezt úgyis mind tudják.

Szerintem nézzetek szét a piacon a Sony és a Pio felvevők között (www.argep.hu) aztán vegyétek meg azt, amelyik szimpatikus. Minőségbeli különbség nem sok van, inkább a HDD mérete és a digitális tunerek tesznek különbséget a kategóriák között. Ha a haverod nem akarja a teljes filmkollekcióját a beépített HDD-n tartani, akkor a 160 GB dosztig elég lesz, a digi tuner pedig attól függ, hogy akar-e földfelszíni digitális adásokat követlenül felvenni, kábeltévé vagy set top box esetén nem életbevágó.

Sliders
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Most akkor kombó kell, vagy DVD felvevő?
Remélem nem a DVD felvevővel akar adatlemezeket írni...
HDMI+felskálázás is kell?
Szerintem olcsóbban kijön külön készülékkel.
A jpeg képe mindegyiknek szép, a legolcsóbb LG kombóban is olyan MediaTek chipset van, mint a nagyobb Pio DVD játékosokban.
Ha DVD felvevő, akkor Sony, plusz vegyen mellé bármilyen videót, akár használtat is.

Nekem mindenki azt mondta hogy kombóba (DVDfelvevő-VHS egyben) épített egység a király. Én VHS-t gépre digizek de Ő ezt nem akarja, egy az egyben akarja a kazettákat lemezre írni.

Tehát lehet én fogalmaztam rosszul. VHS-t kellene DVD-re felírni. Nem tudtam, hogy két külön készülékkel is kivitelezhető. (analóg kort kevésbé vágom)

A két egységet milyen kábellel érdemes, célszerű összekapcsolni? Még egy kérdés, hogy a DVD felvevő esetében van olyan lehetőség hogy először HDD-re és onnan írja ki DVD-re? Ezek a felvevők tudnak két-három órás kazettát 4.7-es lemezre pörkölni vagy inkább Dual layeres?

HDMI, felskálázás? Nagyon hülyét kérdezek, de felskálázni mármint hova, miért? (kezdő vagyok sorry) Mármint a VHS felvételeket? Kérlek fejtsd ki nekem, tényleg sokat segítenél.

Pontosan mire érted, a Jpeg képe mindegyiknek jó?

Sonyban melyiket tudnád ajánlani ami tényleg jó? Piok nem annyira jók?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! 
Egyik ismerősöm kérdezte, hogy milyen jó minőségű, kifejezetten digitalizálásra szánt VHS/DVD combót tudnátok javasolni.

Nem szeretné számítógépre tenni a felvételeket, hanem egyből szeretné kiírni őket DVD-re.

Létezik olyan VHS-DVD felvevő ami egy az egyben tudja ezt, esetlegesen kifejezetten erre lett tervezve. (képjavító javító áramkörök) Nem árt a minél jobb minőség elérése. Ezért az összeg akár lehet 100+-os is.

Segítséget előre is köszönöm. Nem árt ha több játszót is ajánlotok. Köszönöm a helpet.

Most akkor kombó kell, vagy DVD felvevő?
Remélem nem a DVD felvevővel akar adatlemezeket írni...
HDMI+felskálázás is kell?
Szerintem olcsóbban kijön külön készülékkel.
A jpeg képe mindegyiknek szép, a legolcsóbb LG kombóban is olyan MediaTek chipset van, mint a nagyobb Pio DVD játékosokban.
Ha DVD felvevő, akkor Sony, plusz vegyen mellé bármilyen videót, akár használtat is.

Sliders
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kérdezte, hogy milyen jó minőségű, kifejezetten digitalizálásra szánt VHS/DVD combót tudnátok javasolni.

Nem szeretné számítógépre tenni a felvételeket, hanem egyből szeretné kiírni őket DVD-re.

Létezik olyan VHS-DVD felvevő ami egy az egyben tudja ezt, esetlegesen kifejezetten erre lett tervezve. (képjavító javító áramkörök) Nem árt a minél jobb minőség elérése. Ezért az összeg akár lehet 100+-os is.

Segítséget előre is köszönöm. Nem árt ha több játszót is ajánlotok. Köszönöm a helpet.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Úgy tűnik, megtaláltam a megfelelő hangfalakat:
A Dali szettedet cseréled erre?
Szerintem rosszul teszed.

Mit szeretnél kihozni egy estleges cseréből? A 142-es H/K gyengébb, mint a marantzod.
Cseréld le a marantzot egy 607-es v. 608-as onkyo-ra és odaleszel a gyönyörtől. :foto:

Neeem, dehogy! Az ismerősömnek lesz, aki megkért, hogy max 250-ből állítsak neki össze valami 5.1-et. Ez fér bele neki. 5.0 90ezer, sub 50ezer, H/K 142 90ezer, és még valami dvd is belefér. A madzagok még benne sincsenek. Szóval így jó választás?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mit szeretnél kihozni egy estleges cseréből? A 142-es H/K gyengébb, mint a marantzod.
Cseréld le a marantzot egy 607-es v. 608-as onkyo-ra és beszarsz a gyönyörtől.

Pont ezen gondolkoztam én is! :foto:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Cseréld le a marantzot egy 607-es v. 608-as onkyo-ra és odaleszel a gyönyörtől. :foto:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

MV-8 álló hangfal MV-DS háttér MV-C center + MS-8 25cm es aktiv sub
http://budapest.olx.hu/mission-mv-8-han ... icsMission

Ehhez a szetthez hangkarakterisztikában milyen erőlködő illik? 90 körül kellene valami. Pl. H/K avr 142? Vagy esetleg egy Marantz?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Igen tudom, hogy nem sok a keret, de nincsenek túl nagy igényei sem. Foglalkozni nem nagyon akar vele, ő az a "bemegyek a MM-ba és veszek egy házimozi szettet x ezerért" típus.  Használt tutira nem jöhet szóba. Gondolom itt sokan képben vannak az épp aktuálisan termékekkel... Én látatlanban a JBL178-as hangfalakat ajánlottam neki valami olcsóbb Yamaha erőlködővel, meg egy valamilyen hdmi/pr.scn/felskálázás képes dvd-vel ez még 200-ból is kijönne kábelestől, és mégis jobb talán mint az egyben-rendszerek
A Yami is jó... de hallgassa meg egy H/K-val is!
Hátha az jobban tetszik neki!
Játékosból pedig Pioneer, CA, Pana.! :foto:
De 25 nm-re karcsú lesz az a kis szett szerintem!
Ide egy Dali C6, Jamo 606 jobb lenne...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Egy haverom szeretne venni 5.1 hangfalakat, erősítőt, dvd-t. én utoljára akkor voltam képben, amikor a sajátomat megvettem, ezért kérném a segítségeteket.Max 250 pénz van rá, kb. 25 m2-es a szoba, zenére nem, csak filmre lenne használva...
Mit ajánlatok?

Kicsit sovány a keret, két dolog van:

- vagy használt cuccokból ( kicsit lutri ) építkezik a barátod,

- vagy elég sovány rendszer lesz 250-ből.

Sajnos ez van.

Ha mégis vásárlásra adja a fejét, azt tanácsolom, nagyon NAGYON szagolgassa körbe a témát, mert HM építésben csúnyán mellé lehet fogni a rosz szinergia miatt (és akkor nem kidobott 1000-ől, hanem kidobott 10000-ről van szó :S), hiába jók a komponensek.
Körbe kell érdeklődni, hogy kinél milyen cuccok vannak, mivel vannak összekötve, és mennyire elégedett a hanggal. Esetleg elmenni hozzá fülelésre.

Igen tudom, hogy nem sok a keret, de nincsenek túl nagy igényei sem. Foglalkozni nem nagyon akar vele, ő az a "bemegyek a MM-ba és veszek egy házimozi szettet x ezerért" típus. Használt tutira nem jöhet szóba. Gondolom itt sokan képben vannak az épp aktuálisan termékekkel... Én látatlanban a JBL178-as hangfalakat ajánlottam neki valami olcsóbb Yamaha erőlködővel, meg egy valamilyen hdmi/pr.scn/felskálázás képes dvd-vel ez még 200-ból is kijönne kábelestől, és mégis jobb talán mint az egyben-rendszerek

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy haverom szeretne venni 5.1 hangfalakat, erősítőt, dvd-t. én utoljára akkor voltam képben, amikor a sajátomat megvettem, ezért kérném a segítségeteket.Max 250 pénz van rá, kb. 25 m2-es a szoba, zenére nem, csak filmre lenne használva...
Mit ajánlatok?

Kicsit sovány a keret, két dolog van:

- vagy használt cuccokból ( kicsit lutri ) építkezik a barátod,

- vagy elég sovány rendszer lesz 250-ből.

Sajnos ez van.

Ha mégis vásárlásra adja a fejét, azt tanácsolom, nagyon NAGYON szagolgassa körbe a témát, mert HM építésben csúnyán mellé lehet fogni a rosz szinergia miatt (és akkor nem kidobott 1000-ől, hanem kidobott 10000-ről van szó :S), hiába jók a komponensek.
Körbe kell érdeklődni, hogy kinél milyen cuccok vannak, mivel vannak összekötve, és mennyire elégedett a hanggal. Esetleg elmenni hozzá fülelésre.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Egy haverom szeretne venni 5.1 hangfalakat, erősítőt, dvd-t. én utoljára akkor voltam képben, amikor a sajátomat megvettem, ezért kérném a segítségeteket.
Max 250 pénz van rá, kb. 25 m2-es a szoba, zenére nem, csak filmre lenne használva...
Mit ajánlatok?

Vendég

erről mi a véleményetek?

Denon avc-a1sr

ax5 höz képest milyen lehet?
egyetlen problémám vele hirtelen, hogy nincs usb bemenete:(

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

hát akkor valszeg a 3. variációval járnál a legjobban. 
akkor az AX5 kuka?  :kiraly:

jajj, lemaradt, hogy egy haverom kérdése.

én most néztem körül és tudok neki postástul cakk und pakk marantzot londonból 540ért.
lehet ez lesz, de még kiváncsiak vagyunk vélaményekre

Nézz szét a Parasound háza táján is, mert azok is rendelkeznek XLR csatival, de HD-s nem lesz belőle jelenleg.
Naim-ZU

Vendég

akkor az AX5 kuka? :kiraly:

jajj, lemaradt, hogy egy haverom kérdése.

én most néztem körül és tudok neki postástul cakk und pakk marantzot londonból 540ért.
lehet ez lesz, de még kiváncsiak vagyunk vélaményekre

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

akkor az AX5 kuka? :kiraly:

Vendég

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném a tanácsotokat kérni egy előerősítő processzor vásárlásával kapcsolatban az 5-600ezer Forint körüli árkategóriában.
Teljesen új házi-mozi rendszer építésén vagyok és nagy dilemmában. 50-50%-ban nézek DVD és BLUE-RAY formátumú filmeket és koncerteket, így semmiképpen sem szeretnék lemondani az új formátumokról, mint például a True HD.
A hangfalakból megtaláltam a számomra ideálist a Genelec 8040A típusokban. Ezek aktív monitorok így gondoltam máris kiküszöbölöm a „milyen legyen a végfok” kérdést. Ezek a hangfalak rendelkeznek XLR (szimmetrikus) bemenetekkel, ami tudomásom szerint a legkisebb veszteséggel jár. Ebből adódóan mindenképp olyan procit keresek, mely rendelkezik XLR kimenetekkel. Eddig 3 a lehetséges variációk száma melyek a következők:
1. variáció az ONKYO PR-SC5507 lenne, ami 500ezer Ft körüli árával meg is felelne nekem. Ez a készülék mindent tud kicsit többet is, mint kellene így félő, hogy a sok szolgáltatás a hangminőség rovására menne, ami számomra az elsődleges.
2. variáció a Marantz AV8003, aminek állítólag jobb a zenei hangja, mint az ONKYO-é de árban jóval drágább 800ezer körül lehet megvenni, ami kicsit meghaladja a keretet, de lehet, hogy külföldről sikerülne 650ezer körül megvenni. A külföldi vásárlástól kicsit tartok a garanciális és egyéb problémák miatt.
3. variáció pedig egy Arcam AVP 700 lenne, ami nem tudja az 1.3 HDMI-t így az új szabványokat sem, viszont a hangminőségét mindenki csak dicsérte eddig és komoly presztízzsel bír. Ezt a procit használtan ugyan, de 300ezer körüli áron meg tudnám venni, ami mellé beférne egy olyan Blue-ray lejátszó, ami rendelkezik 5.1 illetve 7.1 analóg kimenettel, mint pl. a Marantz BD7004. Ezzel a megoldással kiküszöbölhetném a processzor dekódolási hiányát és nem kellene túllépnem a büdzsémet sem.
Várom a hozzászólásaitokat illetve az esetleges új alternatívákat a kérdéssel kapcsolatban.

Előre is köszönettel a segítséget:

VR

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Szerintetek az E-mu 0404 PCI-t érdemesebb megvenni vagy az E-mu 0202USB-t?Valós probléma az, hogy a PCI-on több zajt vesz fel a hangkártya mint USB-ről? Egyébként a két kártya egy árban van, de a 0404USB már dupla áron van. Ezekszerint a 0404PCI többet tud mint a 0202USB?

Én már egy szimpla Sound Blaster Audigy 1-nél sem hallottam semminemű elektronikus zajt a pc-mből, pedig minden fel volt tekerve a maximumra. Esi Maya 44-es mostani kártyám esetén sem hallottam semmit.

Nem tudom mitől függhet ez az elektronikus zaj, amiről a többi ember beszél, én csak abban vagyok biztos, hogy nem tapasztaltam hasonlót.

Saját véleményem szerint az USB és a hangkártya között nem lehet óriási különbség, hisz az usb-port is ugyanúgy az alaplapon van.... Akkor miért is jobb az?! Ha még azt is hozzáveszem, hogy ahol az USB portok szoktak lenni egy alaplapon, ott aztán van minden a táptól kezdve a fő-áram csatlakozon át a prociig.....
Én a kártyát venném biztos.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

Szerintetek az E-mu 0404 PCI-t érdemesebb megvenni vagy az E-mu 0202USB-t?
Valós probléma az, hogy a PCI-on több zajt vesz fel a hangkártya mint USB-ről? Egyébként a két kártya egy árban van, de a 0404USB már dupla áron van. Ezekszerint a 0404PCI többet tud mint a 0202USB?
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok, 
SOS-ben (ma meg kellene venni) van egy gyors kérdésem:
Jaytec DJT-40-es lemezjátszót vennénk ajándékba egy havernak, amit a meglévő HK AVR 132-re kötne rá.

1. Kell hozzá előerősítő, vagy egyszerűen összeköthető?
2. Egyáltalán összeköthető? Van a H/K 132-nek olyan bemenete, mint amilyen kimenete a lemezjátszónak?

Phono bemenetre kell kötni, ami azt jelenti, hogy nincs benne előerősítő.A H/K 132-nek nincs ilyen bemenete, kell közé egy előerősítő.Ha nem audiofil/hájend a célzott terület(gondolom a cuccokból, hogy nem)vegyél egy előerősítőt, 6-8e. Ft.- ért vannak már ilyen kis kütyük.

Köszi mindenkinek!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Phono bemenetre kell kötni, ami azt jelenti, hogy nincs benne előerősítő.A H/K 132-nek nincs ilyen bemenete, kell közé egy előerősítő.Ha nem audiofil/hájend a célzott terület(gondolom a cuccokból, hogy nem)vegyél egy előerősítőt, 6-8e. Ft.- ért vannak már ilyen kis kütyük.
Igazad van.

Jobban utána néztem és nincs külön sztereó kimenete a lemezjátszónak (azt hittem hogy a phono mellet van előerősített sztereó kimenete is... már nem emlékszem de láttam már valahol ilyet...).
Tehát valóban kell hozzá egy "előerősítő" hogy használható legyen a pörgettyű!

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok, 
SOS-ben (ma meg kellene venni) van egy gyors kérdésem:
Jaytec DJT-40-es lemezjátszót vennénk ajándékba egy havernak, amit a meglévő HK AVR 132-re kötne rá.

1. Kell hozzá előerősítő, vagy egyszerűen összeköthető?
2. Egyáltalán összeköthető? Van a H/K 132-nek olyan bemenete, mint amilyen kimenete a lemezjátszónak?

Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”