feket663 írta: ↑2024.02.12., hétf. 22:24
mi motiválja az amúgy is árérzékeny magyarországi vevőt, hogy ne egy kattintással vegye meg a terméket, és utána már csak a postást várja a kanapéján ücsörögve?
Szerintem nem tudjuk elképzelni, hogy mennyien nem hajlandók/képesek vásárolni a netről, különösen külföldről. Számos esetben kaptam vissza olyan válaszokat az ilyen tanácsaimra, hogy nem tudok idegen nyelven, nem merek odakattintani, fogalmam sincs mi az a paypal, sőt: nincs bankkártyám, vagy ha van, nem merem a neten használni, annyi rosszat hall az ember.
A piac amúgy is elég furcsa néha. Szerszámgépeknél tapasztalom, hogy az USA-ban annyi $-ba kerülnek, mint Európában €-ba. Most nincs akkora különbség éppen, de korábban ez nagyon jelentős árkülönbség volt.
Nekünk meg ki kell használni, amit lehet. Valószínűleg ezért is olcsóbbak jóval időnként a nyugati használt termékek, mint nálunk. No meg ott könnyebben is lecserélnek dolgokat az emberek (megfagyás előtt).
Az is benne lehet, hogy (mint minden kereskedő állítja) a közepes árszínvonalú áruk nem fogynak, a drágábbak meg igen. Nagy tömeget úgysem tudnak belőle eladni, akkor az a kevés jó áron menjen el. Persze ez csak feltételezés, nem vagyok kereskedő.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla