Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Online vásárlás külföldről

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Re: Online vásárlás külföldről

Hozzászólás Szerző: pali923 »

tottyi írta:
2024.02.13., kedd 10:17
mit rendeltel es annak hogyan kene kineznie es a dobozban is lehet akarmi csak epp sulyra lesz megegyezo. :
Valamikor úgy a 70-es években a Fradi ifjúsági focicsapata vett részt egy tornán talán Tajvanon, vagy azon a környéken. Nyertek valamit, és a díj egy videómagnó volt (ami akkor még kuriózumnak számított). Mikor itthon kibontották, kiderült, hogy egy fából fűrészelt darabot kaptak, pont olyanra kifaragva, mintha magnó lett volna, szép fekete lakkal, és a súlya is meggyőző volt. :D :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

pali923 írta:
2024.02.13., kedd 10:08
tottyi írta:
2024.02.13., kedd 08:27
Meg annyit, hogy ezektol a szallitoktol sem kell annyira felni mert pl nekem is mondott valami szallitoceget amit sosem hallottam de azota meg minden heten legalabb haromszor latom elmenni a varosban csak egyszeruen nem ismertem es nem figyeltem
Nem biztos, hogy itt az a helyzet, de szerintem itt nem a szállítmányozóval van a baj, hanem ezzel a letétes konstrukcióval. Legalábbis én már olvastam róla, és bele is futottam volna egy magyar ügyletnél, ha nem vagyok szkeptikus. Valami olyasmi az ügylet, hogy befizeted a pénzed valahova, a vevő elküldi a pakkot, és csak akkor kapja meg a pénzét, ha jelzed, hogy megjött az áru - ez a működési elv. A részleteket nem ismerem, de a lényeg, hogy neked a végén se pénzed, se árud nem lesz.
Szóval a neten észnél kell lenni, és alaposan körüljárni az eladót is.
Viszont ha megbizhato a ceg akkor ez az egyik legbiztonsagosabb uzlet de ez csak akkor derul ki ha mar valaki uzletelt igy veluk. De meg ezen is lehetne csavarni mert a ceg nemtudja, hogy te mit rendeltel es annak hogyan kene kineznie es a dobozban is lehet akarmi csak epp sulyra lesz megegyezo. :rolleyes:
Egyebkent ez a fajta uzleteles a Diablo jatekban van, hogy egy Moderatornak van adva a jatekpenz es a cucc akiknek kulonleges statuszuk van a neten es rogton fel lehet ismerni oket. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.

konok írta:
2024.02.13., kedd 09:58
Amire még érdemes figyelni, hogy a PP igen rosszul váltja a Forintot,
Szerintem volt már itt arról szó, hogy régebben a PP alapból a saját árfolyamán váltotta a Ft-ot, és ha ezt át akartad állítani a bankod/bankkártyád árfolyamára, akkor nagyon mélyen kellett keresgélni a beállítások között. Ma azt látom, hogy ilyen ügyletnél feljön a kérdés, hogy melyik árfolyamot akarod használni. Természetesen a PP-t soha nem érdemes választani.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 493

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Ez tipikus marketplace-es lehúzásnak tűnik.
Usher - Valhalla - Emotiva

pali923
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
Meg annyit, hogy ezektol a szallitoktol sem kell annyira felni mert pl nekem is mondott valami szallitoceget amit sosem hallottam de azota meg minden heten legalabb haromszor latom elmenni a varosban csak egyszeruen nem ismertem es nem figyeltem
Nem biztos, hogy itt az a helyzet, de szerintem itt nem a szállítmányozóval van a baj, hanem ezzel a letétes konstrukcióval. Legalábbis én már olvastam róla, és bele is futottam volna egy magyar ügyletnél, ha nem vagyok szkeptikus. Valami olyasmi az ügylet, hogy befizeted a pénzed valahova, a vevő elküldi a pakkot, és csak akkor kapja meg a pénzét, ha jelzed, hogy megjött az áru - ez a működési elv. A részleteket nem ismerem, de a lényeg, hogy neked a végén se pénzed, se árud nem lesz.
Szóval a neten észnél kell lenni, és alaposan körüljárni az eladót is.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

konok írta:
2024.02.13., kedd 09:58
tonee73 írta:
2024.02.13., kedd 09:30
konok írta:
2024.02.13., kedd 09:27

3.4% a jutalék és 0.34EUR a fix költség, kártya használat költségmentes a vevőnek és ezért 180nap áll rendelkezésre vita indításra az eladóval, amibe keményen bele áll a PP, ha a vevő reklamációját jogosnak ítéli, ezt nem nyújtja a personal payment.
Na akkor ez is tiszta.Köszi. :smile53:
Nincs mit. Amire még érdemes figyelni, hogy a PP igen rosszul váltja a Forintot, ezért érdemes EUR alapú kártyát használni, vagy nyitni pl egy Revolut számlát és azt a kártyát használni, talán ez költségét tekintve a legjobb megoldás, az EUR alapú, PP-tól független vásárlásra is jól használható, HUF > EUR > bank transfer középárfolyamon és költségmentesen intézhető 350eFt/hó-ig (csak hétköznap, hétvégére felszámol díjat!).
Ezt tudtam eddig is, elég szépen hajlik maga felé a PP keze, ha váltásról van szó.Ilyen célokra én a Wise-t használom.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

tonee73 írta:
2024.02.13., kedd 09:30
konok írta:
tonee73 írta:
2024.02.13., kedd 09:09
A Paypalen keresztül fizethetsz "friends and family" módon is, így nem vesznek le annyit az utalásért.(sőt, ha jól tudom akkor semmit.)
"Within the United States (or within the U.K.), personal payments between friends and family are free via PayPal, as long as you're paying directly from your PayPal balance or bank account. If you're paying via debit or credit card, there's a “small charge” of 2.90% + a fixed fee."
Azt viszont nem tudom, hogy ha gebasz van akkor ugyanúgy kérhetsz-e kompenzációt, hiszen a családnak vagy barátnak fizettél... gondolkodik.gif
3.4% a jutalék és 0.34EUR a fix költség, kártya használat költségmentes a vevőnek és ezért 180nap áll rendelkezésre vita indításra az eladóval, amibe keményen bele áll a PP, ha a vevő reklamációját jogosnak ítéli, ezt nem nyújtja a personal payment.
Nincs mit. Amire még érdemes figyelni, hogy a PP igen rosszul váltja a Forintot, ezért érdemes EUR alapú kártyát használni, vagy nyitni pl egy Revolut számlát és azt a kártyát használni, talán ez költségét tekintve a legjobb megoldás, az EUR alapú, PP-tól független vásárlásra is jól használható, HUF > EUR > bank transfer, középárfolyamon és költségmentesen intézhető 350eFt/hó-ig (csak hétköznap, hétvégére felszámol díjat!).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára konok 2024.02.13., kedd 10:03-kor.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

konok írta:
tonee73 írta:

A Paypalen keresztül fizethetsz "friends and family" módon is, így nem vesznek le annyit az utalásért.(sőt, ha jól tudom akkor semmit.)
"Within the United States (or within the U.K.), personal payments between friends and family are free via PayPal, as long as you're paying directly from your PayPal balance or bank account. If you're paying via debit or credit card, there's a “small charge” of 2.90% + a fixed fee."
Azt viszont nem tudom, hogy ha gebasz van akkor ugyanúgy kérhetsz-e kompenzációt, hiszen a családnak vagy barátnak fizettél... gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

tonee73 írta:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tottyi írta:

A Paypal-al az a gond, hogy eleg nagyosszeget levesz maganak es minel nagyobb az osszeg annal nagyobbat. En pl egy Berlin-i kereskedotol vettem hifi-t es azt mondta ha atutalom bankon keresztul akkor 500 euroval olcsobban tudja adni mert maskulonben a Paypal annyit ratesz vagy levesz ahogy nezzuk. :) Igaz, hogy izgultam de azert utanajartam a cegnek es tobb helyen is van europaban meg face-n is utanajartam miket irogatnak az emberek stb. Ha ketes az illeto akkor persze Paypal de akkor talan dragabban fogja adni ha megegyeztek.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Linn írta:
2024.02.12., hétf. 19:15
Helló! Ismeri valaki ezt a módszert? Madeiráról, Portugália, jönne a hangfal, amennyiben megvenném.
Az eladó írja:
Általában ezzel a szállítmányozó céggel dolgozom: https://toptrans-transitarios-lda.eu/ ( TopTrans - Transitários, Lda. )

Úgy működnek, mint a letét: https://toptrans-transitarios-lda.eu/tr ... ection.php

Köszönöm.
Taarzan írta:
2024.02.12., hétf. 19:40
:ohnoohnoohno:

Ne ne...
ÁT vágás...
Sosem lesz hangfalad.
PP, ha nem tetszik neki, akkor ne is erőltesd!
A Paypal-al az a gond, hogy eleg nagyosszeget levesz maganak es minel nagyobb az osszeg annal nagyobbat. En pl egy Berlin-i kereskedotol vettem hifi-t es azt mondta ha atutalom bankon keresztul akkor 500 euroval olcsobban tudja adni mert maskulonben a Paypal annyit ratesz vagy levesz ahogy nezzuk. :) Igaz, hogy izgultam de azert utanajartam a cegnek es tobb helyen is van europaban meg face-n is utanajartam miket irogatnak az emberek stb. Ha ketes az illeto akkor persze Paypal de akkor talan dragabban fogja adni ha megegyeztek.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem mindegyik atveres aki nem akar Paypal-on keresztul eladni.
Meg annyit, hogy ezektol a szallitoktol sem kell annyira felni mert pl nekem is mondott valami szallitoceget amit sosem hallottam de azota meg minden heten legalabb haromszor latom elmenni a varosban csak egyszeruen nem ismertem es nem figyeltem amugy meg 3 napon belul itt volt amit meg helyben is nagy dolog nemhogy olyan messzirol tobb orszagon keresztul.
Nem biztatlak csak utana kell jarni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

pali923
V.I.P.
V.I.P.

feket663 írta:
2024.02.12., hétf. 22:24
mi motiválja az amúgy is árérzékeny magyarországi vevőt, hogy ne egy kattintással vegye meg a terméket, és utána már csak a postást várja a kanapéján ücsörögve?
Szerintem nem tudjuk elképzelni, hogy mennyien nem hajlandók/képesek vásárolni a netről, különösen külföldről. Számos esetben kaptam vissza olyan válaszokat az ilyen tanácsaimra, hogy nem tudok idegen nyelven, nem merek odakattintani, fogalmam sincs mi az a paypal, sőt: nincs bankkártyám, vagy ha van, nem merem a neten használni, annyi rosszat hall az ember.
A piac amúgy is elég furcsa néha. Szerszámgépeknél tapasztalom, hogy az USA-ban annyi $-ba kerülnek, mint Európában €-ba. Most nincs akkora különbség éppen, de korábban ez nagyon jelentős árkülönbség volt.

Nekünk meg ki kell használni, amit lehet. Valószínűleg ezért is olcsóbbak jóval időnként a nyugati használt termékek, mint nálunk. No meg ott könnyebben is lecserélnek dolgokat az emberek (megfagyás előtt).

Az is benne lehet, hogy (mint minden kereskedő állítja) a közepes árszínvonalú áruk nem fogynak, a drágábbak meg igen. Nagy tömeget úgysem tudnak belőle eladni, akkor az a kevés jó áron menjen el. Persze ez csak feltételezés, nem vagyok kereskedő. gondolkodik.gif

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Taarzan írta:
2024.02.12., hétf. 20:01
Hogy az 1.980 € árból hogyan lesz nálunk 900.000 Ft, azt nehéz megmagyarázni az ÁFA különbséggel, pláne hogy itthon nem is tudnak raktárról kiszolgálni, bármelyik EU áruházból meg itt van 3-4 nap alatt.
Ezen én is sokat gondolkozom... minden drágább itthon. De valószínűleg a több járulék, a több rezsi... tehet róla..
Mondjuk valami 100 Ft kint... arra rá kerül Vám ÁFA... (szállításra is!) 141 Ft...
De a magyar kereskedő is szeretne megélni, járulék+adó. Igen, de neki is kell autó egy X6-os, menne ő is nyaralni seychelle szigetekre, van egy titkarnője, mert egész nap mégsem dolgozhat fizetés járulék neki is kell egy 8-as Golf... és igy tovább.
Plusz kaját is kell venni azon is ÁFA és a boltos is X6-ossal jár...
Akkor mennyiért kell adnia?
Ezzel a gondolatmenettel csak az a baj, hogy ha én, mint magánszemély meg tudom venni 1980 euroért, nehogy már a magyar kereskedő is ugyanannyiért kapja. Tiszta sor, hogy Európában is mindenki befizeti a járulékokat, és valószínű, hogy az 1980 EUR áron még tisztességes haszna is van, de a magyar kereskedőnek a nagykerből nem ennyiért kell megvennie, és erre még rátenni az itthoni járulékokat. Azt szerintem bárki el tudná fogadni, hogy az ÁFA és a járulékok különbségével drágább lenne az adott termék, ha mindezért mondjuk meg lehetne a vásárlás előtt hallgatni, stb, de így hogy nincs is raktáron, és egy elég komoly összeggel még drágább is, mi motiválja az amúgy is árérzékeny magyarországi vevőt, hogy ne egy kattintással vegye meg a terméket, és utána már csak a postást várja a kanapéján ücsörögve?
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

KisMarci írta:
2024.02.12., hétf. 20:42
Járulék+Adó? Az mi? 31_1_21.gif
Szja, szocho, tb... bár nem vagyok könyvelő... és kereskedő sem, lehet nekik nem is kell fizetniük ilyeneket :D
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 493

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Járulék+Adó? Az mi? 31_1_21.gif
Usher - Valhalla - Emotiva

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hogy az 1.980 € árból hogyan lesz nálunk 900.000 Ft, azt nehéz megmagyarázni az ÁFA különbséggel, pláne hogy itthon nem is tudnak raktárról kiszolgálni, bármelyik EU áruházból meg itt van 3-4 nap alatt.
Ezen én is sokat gondolkozom... minden drágább itthon. De valószínűleg a több járulék, a több rezsi... tehet róla..
Mondjuk valami 100 Ft kint... arra rá kerül Vám ÁFA... (szállításra is!) 141 Ft...
De a magyar kereskedő is szeretne megélni, járulék+adó. Igen, de neki is kell autó egy X6-os, menne ő is nyaralni seychelle szigetekre, van egy titkarnője, mert egész nap mégsem dolgozhat fizetés járulék neki is kell egy 8-as Golf... és igy tovább.
Plusz kaját is kell venni azon is ÁFA és a boltos is X6-ossal jár...
Akkor mennyiért kell adnia?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

:ohnoohnoohno:

Ne ne...
ÁT vágás...
Sosem lesz hangfalad.
PP, ha nem tetszik neki, akkor ne is erőltesd!

Linn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: Linn »

Helló! Ismeri valaki ezt a módszert? Madeiráról, Portugália, jönne a hangfal, amennyiben megvenném.
Az eladó írja:
Általában ezzel a szállítmányozó céggel dolgozom: https://toptrans-transitarios-lda.eu/ ( TopTrans - Transitários, Lda. )

Úgy működnek, mint a letét: https://toptrans-transitarios-lda.eu/tr ... ection.php

Köszönöm.
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: Van den Hul

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hi, rendelt mar valaki a Jcat-rol, hogy kell-e vamot fizetni?

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

fapaci írta:
2024.01.13., szomb. 08:26
kargidje írta:
2024.01.12., pén. 21:28
Itthoni vásárlás? Még jó, hogy nálunk ez is drágább, röpke 100e-rel, mint hanyatlóéknál. :smile30:
Az összes Eversolo termék jóval drágább itthon, mint ahol már majdnem mindenki megfagyott. :smile32:
Ha meg rákérdezel, megy a terelés, ezért, meg azért drágább vagy besértődik a jómagyar kereskedő.
Igaz, megveszik 900e-ért is, akkor miért adná 790e-ért...logikus. Bár megnézném hányan vettek itthon ennyiért, a külföldi árak tudatában.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

tamagaba írta:
2024.01.13., szomb. 07:57
kargidje írta:
Itthoni vásárlás?
Még jó, hogy nálunk ez is drágább, röpke 100e-rel, mint hanyatlóéknál. :smile30:
Itthon elfogyott, Hollandiából 2 nap alatt itt volt majdnem 150 ezerrel olcsóbban
Műxik rendesen, remélem nem lesz garis problémája
:smile32: még szerencse, hogy elfogyott itthon.
Mennyire :smile30: lennél, ha fordítva történt volna.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: BLX »

Sajnos, igen, ha nem is mindent, de érdemesebb sok dolgot külföldről megrendelni. Sok dolog olcsóbb, sokszor normálisabbak, gyorsabbak. Tisztelet a kivételnek, mert vannak nagyon pozítiv kivételek is itthon. :smile53:
Van pár forgamlazó, akinek nagyon sokat köszönhetek és van olyan, akit a Juszt László régi fogyasztóvédelmi műsorában kéne mutogatni akkora katasztrófa. :D
Hifin és pro audion túl még érdemes megnézni a kávés cuccokat is nyugaton...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

vazze írta:
2024.01.13., szomb. 08:25
tamagaba írta:
kargidje írta:
Itthoni vásárlás?
Még jó, hogy nálunk ez is drágább, röpke 100e-rel, mint hanyatlóéknál. :smile30:
Itthon elfogyott, Hollandiából 2 nap alatt itt volt majdnem 150 ezerrel olcsóbban

És ha lesz akkor mi van?
Biztos meg tudja oldani a holland kereskedő a problémát. Nem kell félni a “külföld”-től :rolleyes:
Franciaorszagbol rendeltem dac-ot es mikor kulso hatasok vegett elromlott akkor franciabol elobb oda-vissza volt mint amit helyben reklamaltam egy usb kartyat. :)
En mar tobb dolgot rendeltem kulfoldrol mint itthonrol es meg (kopogjam le) de nem volt gond.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kargidje írta:
Itthoni vásárlás? Még jó, hogy nálunk ez is drágább, röpke 100e-rel, mint hanyatlóéknál. :smile30:

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1407

Hozzászólás Szerző: vazze »

tamagaba írta:
kargidje írta:
Itthoni vásárlás?

És ha lesz akkor mi van?
Biztos meg tudja oldani a holland kereskedő a problémát. Nem kell félni a “külföld”-től :rolleyes:
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Válasz küldése

Vissza: “Mit hol vegyek?”