Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek
Ebay vásárlás
ma jött meg egy ebayes cucc, angliából.
31 GBP volt a licit vége.
4 GBP volt a posta, +2 GBP a biztosítás.
kifizettem.
a cucc egy használt (régi cím etikettmatricára nyomtatva+ragasztva lehetett, ezt letépte, régi "bélyeget" (2004es dátum) félig tépte le. boríték ragasztós része el volt tépve, celluxxal körberagasztotta, volt egy régi "if undelivered" cím rajta, azt áthúzta tollal) borítékban érkezett, amire a bélyeg tanúsága szerint 2.02 GBP-t fizetett feladásra a user.
erősen gondolkozok hogy milyen feedback-et kapjon.
amikor egy 31 pénzes cuccnál +4 pénzt behúz postára az elég pofátlan imho.
(eddig 100% pozitiv értékelésű (118 értékelés) volt a user)
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
-
Vendég
Ebay vásárlás
Kérnék egy önként jelentkezőt magyarázza már el nekem hogy kell vásárolni a www.ebay.de-én Én még sohasem vásároltam interneten ! Szükségem volna egy kis segitségre ! Mire kell odafigyelni , mik a buktatok vannak -e csali weboldalak stb ? hogy kell regisztrálni stb mint az ovodásoknak mivel még zöldfülű vagyok !!
Ebay vásárlás
Gondolom királyi posta alatt nem az angol Royal Mail-t érted (mivel onnan már nincs vám) hanem általánoságban bármilyen hagyományos postaszolgáltatást.Nem budapesti révén a vámot a helyi vámhivatal intézi?
királyi posta alatt a magyar postát értettem
vidéken nemtom hogy müxik
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
Ebay vásárlás
Nekem ugyanez a gondom... és így sem működik.
pontosan mi nem megy?
Közben kiderült, szóköz nélkül kell beírni a kártyaszámot.
Egyébként az 1 USD-t, és 1,5 EUR-t (esetemben 2x1,5 EUR-t ), mikor kapom vissza?
azt hiszem az első vásárlásnál
Hát akkor remélem, hétfőn jóváírják, mert semmi jelzés nem jött, hogy ez történne...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Ebay vásárlás
pontosan mi nem megy?
Egyébként az 1 USD-t, és 1,5 EUR-t (esetemben 2x1,5 EUR-t ), mikor kapom vissza?
azt hiszem az első vásárlásnál
system
Ebay vásárlás
pontosan mi nem megy?
Ebay vásárlás
Ha egy cuccot megvámolnak akkor mi történik?Addig nem kapom meg amíg ki nem fizetem a vámot.
Megkapom az árut egy összeg kiséretében amit bizonyos időn belül be kell fizetni.
Vagy valami egészen más.
ha királyi posta kapsz egy értesítőt, be kell menned orczy térre (ha van benne számla, akkor az alapján, ha nincs, akkor nemtudom mi alapján) és kifizetni a vámot, áfát, kezelési költséget... és csak utána kapod meg
ha valami postaszolgálat, akkor hívnak majd telefonon, és elmondják hogy mi, meg hogy kell, intéznek ők mindent, és asszem ők fizetik ki, és amikor házhoz viszik, akkor adják oda neked, ha te kifizeted nekik...
Gondolom királyi posta alatt nem az angol Royal Mail-t érted (mivel onnan már nincs vám) hanem általánoságban bármilyen hagyományos postaszolgáltatást.
Nem budapesti révén a vámot a helyi vámhivatal intézi?
Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+
Ebay vásárlás
ott még nem tart, exp.use no. majd a regisztrálás után jöhet
Már tartok ott, mert beregisztráltam egy dombornyomott kártyát. Azonban hosszútávon nem a dombornyomottat szeretném használni, hanem a CIB internetest. Ami viszont nem sikerül
Ha nincsen rajta az a 3 szám a végén akkor nem fogod tudni szerintem
azt a kártyát bevinni a rendszerbe.
Erről a CIB-es kártyáról csak annyit, hogy működik a PayPal-on, csak a kártya regisztrációkor 1 dollárnak lenni kell az elkülönített kártyaszámládon, mert megterhelik mikor beütöd a kártyaszámot és a háromjegyű azonosítót, utána már fizedheted is ki az e-bay-es termékedet...
Pillanatok alatt megy cibes online számláról.
Üdv
Rag
remélem nem volt off, de nekem is pont ilyen van.
Ebay vásárlás
(ha van benne számla, akkor az alapján, ha nincs, akkor nemtudom mi alapján) és kifizetni a vámot, áfát, kezelési költséget... és csak utána kapod meg
Ha nincs benne számla, akkor a vámos saját hatáskörénben határozza meg a csomag értékét és azután veti ki a VÁM-ot. De felül is bírálhatja a csomagon szereplő értéket.
de ha otthon nyomtatsz egy szép számlát, valami hihető (de persze számodra kedvező) összeggel, az is megoldás lehet
(anno vettem nagyobb tételben számla nélkül valamit. vámos közölte hogy x darab (nemtom már vagy 10 vagy 20) felett számla nélkül nem adhatja ki, és bármit is mondok nem megy, nem fizethetek... írtam mailt az eladónak, hogy kéne számla, erre írt egyet wordben és elküldte kinyomtattam, bevittem, szó nélkül elfogadták)
házimozi:
Ebay vásárlás
(ha van benne számla, akkor az alapján, ha nincs, akkor nemtudom mi alapján) és kifizetni a vámot, áfát, kezelési költséget... és csak utána kapod meg
Ha nincs benne számla, akkor a vámos saját hatáskörénben határozza meg a csomag értékét és azután veti ki a VÁM-ot. De felül is bírálhatja a csomagon szereplő értéket.
Ebay vásárlás
Ha egy cuccot megvámolnak akkor mi történik?Addig nem kapom meg amíg ki nem fizetem a vámot.
Megkapom az árut egy összeg kiséretében amit bizonyos időn belül be kell fizetni.
Vagy valami egészen más.
ha királyi posta kapsz egy értesítőt, be kell menned orczy térre (ha van benne számla, akkor az alapján, ha nincs, akkor nemtudom mi alapján) és kifizetni a vámot, áfát, kezelési költséget... és csak utána kapod meg
ha valami postaszolgálat, akkor hívnak majd telefonon, és elmondják hogy mi, meg hogy kell, intéznek ők mindent, és asszem ők fizetik ki, és amikor házhoz viszik, akkor adják oda neked, ha te kifizeted nekik...
házimozi:
Ebay vásárlás
Ha egy cuccot megvámolnak akkor mi történik?
Addig nem kapom meg amíg ki nem fizetem a vámot.
Vagy valami egészen más.
Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+
Ebay vásárlás
Erről a CIB-es kártyáról csak annyit, hogy működik a PayPal-on
én is túl vagyok vele 50 paypal tranzakción
system
Ebay vásárlás
ott még nem tart, exp.use no. majd a regisztrálás után jöhet
Már tartok ott, mert beregisztráltam egy dombornyomott kártyát. Azonban hosszútávon nem a dombornyomottat szeretném használni, hanem a CIB internetest. Ami viszont nem sikerül
Ha nincsen rajta az a 3 szám a végén akkor nem fogod tudni szerintem
azt a kártyát bevinni a rendszerbe.
Erről a CIB-es kártyáról csak annyit, hogy működik a PayPal-on, csak a kártya regisztrációkor 1 dollárnak lenni kell az elkülönített kártyaszámládon, mert megterhelik mikor beütöd a kártyaszámot és a háromjegyű azonosítót, utána már fizedheted is ki az e-bay-es termékedet...
Pillanatok alatt megy cibes online számláról.
Üdv
Rag
remélem nem volt off, de nekem is pont ilyen van.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- Billie Joe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 0
Ebay vásárlás
Hello!
Igazából az lenne a kérdésem, hogy ven e itt olyan jó lelkű felhasználó, aki hajlandó egy ebayes rendelés lebonyolításában?
Nekem sajnos se kártyám, se elegendő angol nyelvtudásom nincs ehez
blogom
Ebay vásárlás
kösz az infót Doki, ezentúl angol cuccokat is nézegetek.
láttam már eBay -en egy magyar fickót, porcelánokban utazik főleg, Herendi Zsolnay..stb. ezeknek elég jó hírük van a világban, így veszik is őket.
a nickneve asszem : Europasell
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Ebay vásárlás
tsc szavaival jórészt egyetértek.
a Magyarország--Németország összevetést akkor lehetne megtenni,
ha tőlünk is -- arányaiban -- ugyanannyi gépet tennének fel mint N.o.-ban.
Azt hogy mennyit ér egy áru, azt ebay alapján csak legalább 4-5, hasonló feltételű licit után mérném le, de az már egész jó iránymutató.
system
Ebay vásárlás
- Meg pl. Angliából elektrinikai cuccot venni hogy lehet, amikor ott másféle dugaljak vannak ? És 120 W a feszültség ? mint USA -ban ?
Angliában 240 V van, mint Európában bárhol. A dugót meg ki lehet cserélni. Egyébként egyre több terméket be lehet dugni 110 és 240 Voltba anélkül, hogy bármit kapcsolni vagy állítani kellene.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Ebay vásárlás
Ha Te eladnál egy erősítőt ami szerinted 300eFt-ot ér használtan, de két hét licitálgatás után is csak 170-ért megy el, akkor az nem is ért 300-at, csak az álmaidban. :smile19:
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az árat azért nagymértékben befolyásolja - szvsz - az, hogy honnan kínálják eladásra. Azaz uaz az erősítő vélhetően drágábban kel el, ha Németországból teszik fel, mintha itthonról. Sajna Mo. nem egy jó pont ilyen szempontból. (sem)
-Az is befolyásolja az árat szerintem is hogy pl.
Amerikában van, vagy EU -ban, mert a szállítási költség, meg a vám is megnyomja az árakat.
- Meg pl. Angliából elektrinikai cuccot venni hogy lehet, amikor ott másféle dugaljak vannak ? És 120 W a feszültség ? mint USA -ban ?
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Ebay vásárlás
O-Ó
végetért az eladásom eBay-en.
Azt meg nem is tudtam hogy akkor is kell fizetni,
ha nem adod el a terméket.
Úgyhogy erre odafigyelni.
Úgyhogy ilyenkor hó végén lesz egy számlád az eBay-nél,
amit 8 napon belül ki kell egyenlíteni, erre kell a bankártya,
amivel pillanat alattki tudod fizetni a pénzt.
Ez is azért van, hogy minden terméket 1 Euró -ról indítsanak az eladók,
ezáltal sokan látogatják az eBay-t.
Ha valamit magas áron hirdetsz, és nem adod el, több pénzt kell fizetned.
Szia LittleL!
Hogyan fizettek neked? Pontosan hogyan kell fizetni az EBay-nek a jutalékot egy eladott vagy el nem adott cuccért?
Kösz: BeerCan
Helló
- Jön egy üzenet az eBay központból, hogy 8 napod van kiegyenlíteni a számlát.
- Meg is nézheted hogy tételesen mennyi a költség.
- Ahhoz hogy el tudj adni valamit, már lennie kell bankkártyának, amit bevittél a rendszerbe.
- Aztán van a személyes számla menüben egy gomb, amit megnyomsz, és
már le is veszi a pénzt a kártyádról.
( Meine eBay - Verkauferkonto )
u.i.: Mondjuk az elég nagy szemétség szerintem hogy akkor is kell fizetni
ha el sem adtad az árut. Úgyhogy erre mindenki figyeljen oda, hogy mielőtt
elindítaná a hirdetést, mérlegeljétek hogy megéri -e ennyit fizetni, he mégsem kel el.
( Ebből lett gazdag az eBay. )
Ebay vásárlás
Ha Te eladnál egy erősítőt ami szerinted 300eFt-ot ér használtan, de két hét licitálgatás után is csak 170-ért megy el, akkor az nem is ért 300-at, csak az álmaidban. :smile19:
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az árat azért nagymértékben befolyásolja - szvsz - az, hogy honnan kínálják eladásra. Azaz uaz az erősítő vélhetően drágábban kel el, ha Németországból teszik fel, mintha itthonról. Sajna Mo. nem egy jó pont ilyen szempontból. (sem)
Ebay vásárlás
Szerintem meg, az is egy fontos gondolat, hogy kvázi az eBay a mértékadója annak, hogy mi mennyit ér, nem az, hogy Te mennyit szeretnél érte, magyarul a piac dönti el, hogy mi mit ér meg.
(A vatera mondjuk más tészta mert nincs még kialakulva sem a kultúrája itthon ennek, se nincs elég ember hozzá aki használja, aki használja meg az is nagyrésze komolytalan, de valahova azért tart a Vatera és látogató közönsége is)
Az eBay szerintem arra jó, hogy a dolgokat a reális értékükön vedd meg és add el, se nem olcsóbban, se nem drágábban, kivéve persze ha pl. azonnal elvihető valami és az eladó rosszul gondolja ki az árat, akkor még akár olcsón is juthatsz dolgokhoz.
Ha rendes licit van, és egy érdekes, népszerű, keresett termékről beszélünk, akkor minél több ember látja és licitál rá, annál inkább "definiálódik" az adott cucc valódi használtpiaci értéke a licitálás során. (persze a legutolsó összeg számít ami csak az utolsó pár másodpercben dől el)
Ebay vásárlás
És ha a licit túl alacsony marad, akkor kötelezően oda kell adnod annyiért? Pl. valami ami használtan 300eFt-ot ér az 170-nél mondjuk megáll, akkor annyiért is oda kell adni?
Erre találták ki a minimál árat.
Egyébként tényleg oda kell adni, néhányan már nagyon ráfaragtak erre!! Komplett családi ház is ment már el 1 euróért. :smile19: :smile19: Aztán volt is belőle pereskedés meg minden.
Ebay vásárlás
És ha a licit túl alacsony marad, akkor kötelezően oda kell adnod annyiért? Pl. valami ami használtan 300eFt-ot ér az 170-nél mondjuk megáll, akkor annyiért is oda kell adni?