A beállítások-ország/régióban ha nem jó az automata észlelés akkor kapcsold ki és add meg kézzel a Magyarországot.Gali írta: ↑2025.02.02., vas. 14:00Sziasztok,
Eladással kapcsolatban tudtok segíteni? Évekkel ezelőtt sikeresen értékesítettem már egy erősítőt európán belül de nemrég megint leültem a platform elé és egyszerüen sehogy sem tudom beállítani a nemzetközi szállítási módot és hogy a vevő válassza és fizesse a szállítást. Az EBay szerint én amerikában vagyok és a helyi szolgáltatásokat próbálja rámtukmálni és úgy is számolna mintha US címről küldenékEBay.de-vel is próbálkoztam hamár valamennyire megy a német de szintén nem jártam sikerrel.
Ennek egy magától értetődő dolognak kellene lennie és ötletem sincs mit csinálok rosszul, teljesen hülyének érzem magam az oldal használata közbenVan erre valahol valami cikk, részletes leírás?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 90
Re: Ebay vásárlás / ebay-en hirdetett termékek
Sziasztok,
Eladással kapcsolatban tudtok segíteni? Évekkel ezelőtt sikeresen értékesítettem már egy erősítőt európán belül de nemrég megint leültem a platform elé és egyszerüen sehogy sem tudom beállítani a nemzetközi szállítási módot és hogy a vevő válassza és fizesse a szállítást. Az EBay szerint én amerikában vagyok és a helyi szolgáltatásokat próbálja rámtukmálni és úgy is számolna mintha US címről küldenék
EBay.de-vel is próbálkoztam hamár valamennyire megy a német de szintén nem jártam sikerrel.
Ennek egy magától értetődő dolognak kellene lennie és ötletem sincs mit csinálok rosszul, teljesen hülyének érzem magam az oldal használata közben
Van erre valahol valami cikk, részletes leírás?
Eladással kapcsolatban tudtok segíteni? Évekkel ezelőtt sikeresen értékesítettem már egy erősítőt európán belül de nemrég megint leültem a platform elé és egyszerüen sehogy sem tudom beállítani a nemzetközi szállítási módot és hogy a vevő válassza és fizesse a szállítást. Az EBay szerint én amerikában vagyok és a helyi szolgáltatásokat próbálja rámtukmálni és úgy is számolna mintha US címről küldenék

Ennek egy magától értetődő dolognak kellene lennie és ötletem sincs mit csinálok rosszul, teljesen hülyének érzem magam az oldal használata közben

Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
Ez ma is így van.. adóra adót
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5955
Sajnos az, hogy a szállítási költségre is fizetsz ÁFA-t, tudtommal előírás az itthoni jogrendben.
Ami még viccesebb: a vámre is fizetsz ÁFA-t (nem, nem a vámolási költségre, hanem magára a vámra

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én pont emiatt nem mertem rendelni nemrég egy amerikai cégtől: rátette volna a magyar ÁFA-t, és teljesen esetleges, hogy kifizettetik-e veled itthon is (ugye az amerikai szabály /is/ azt írja elő, hogy a küldés helye szerinti adót kell megfizettetni, ugyanakkor a kettős adóztatás elkerülését célzó bilaterális egyezményt felmondták az amcsik, ami nem kis zavart okoz a fejemben

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Plusz adalék a szállításra is felszámolják az ÁFA-t amin egyértelműen van kinti adó...
Én megreklamáltam, mert nonszensz, hogy 3500 Ft-ra fizetünk 2600 Ft ÁFA-t... 0 Ft VÁM...
Jaaa és Gift.
Ps. Ez is mai történet...
Én megreklamáltam, mert nonszensz, hogy 3500 Ft-ra fizetünk 2600 Ft ÁFA-t... 0 Ft VÁM...
Jaaa és Gift.
Ps. Ez is mai történet...
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
Nekem az a tapasztalatom, hogy semmivel nem lett kisebb a kiszámíthatatlanság. Azelőtt vagy megakadt a vámon valami, vagy nem. Majdnem mindig független volt ez a csomagmérettől és az értéktől is. Most meg az a véletlen, hogy mit és mennyit számol fel a posta áfára és/vagy egyebekre. Szóval minden lehetséges, és attól tartok, nem nagyon van ráhatásunk sem a kereskedőnél, sem a postánál. Én is kaptam már csomagot áfa- és vámfizetés nélkül az USA-ból és Kínából is.
Éppen 10 perce fizettem ki 550,-Ft-ot a postának online. 3 terméket rendeltem, azt sem tudom, melyikre fizettem éppen. 351,-Ft lett a vámérték, az 550 Ft-ból meg 499 lehetett a vámkezelés díja. Ha jól tudom, ez a minimális díj, de ez semmiféle dokumentumból nem derül ki, amit kapok, csak a végösszeg. Mostanában igyekszem európai vámraktárakból rendelni. Kicsit drágább általában, de legalább tudod, mibe kerül, és hamarabb ide is ér.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- quad
- Fórumlakó
- Értékelés: 59
Járt már más is úgy, hogy az EU-n kívűlről vásárolt árúra kétszer kellett kifizetni az ÁFÁ-?
Egy ideje az ide vonatkozó szabályok szerint az Eladó is felszámolhatja a magyar ÁFÁ-t, amit azután valahogy átutal a Magyar államnak, így ez esetben elvben már nem kell itthon fizetni. Viszont az elmúlt félévben velem kétszer is kifizettették itthon is az ÁFÁ-t, pedig a csomagon fel volt tüntetve, az IOSS szám, hogy megtörtént az ÁFA kifizetés.
Az első ügyet még lenyeltem, de a másodiknak már utána jártam. Teljesen abszurd választ kaptam: Állítólag itthon úgy történik a vámkezelés, hogy ""vámos" nem is látja a csomagot, csak a csatolt dokumentumokat, de az nem elég, hogy azon fel van tüntetve az iOSS szám, hanem - állítólag - az eladónak valamilyen külön számítógépes rendszerbe is be kell vinnie a fizetés tényét. Mivel ezt az eladó elmúlasztotta, nekem itthon fizetnem kell, és kérjem vissza az eladótól a kifizetett Áfát.
Mivel nem túl nagy összegről volt szó, ezért ezt is hagytam a fenébe, de az EU-n kívűli vásárlásaimat korlátoztam.
Igaz, a legutóbb, az USA-ból rendelt csomagom rendben, plusz ÁFA fizetés nélkül megérkezett.
Egy ideje az ide vonatkozó szabályok szerint az Eladó is felszámolhatja a magyar ÁFÁ-t, amit azután valahogy átutal a Magyar államnak, így ez esetben elvben már nem kell itthon fizetni. Viszont az elmúlt félévben velem kétszer is kifizettették itthon is az ÁFÁ-t, pedig a csomagon fel volt tüntetve, az IOSS szám, hogy megtörtént az ÁFA kifizetés.
Az első ügyet még lenyeltem, de a másodiknak már utána jártam. Teljesen abszurd választ kaptam: Állítólag itthon úgy történik a vámkezelés, hogy ""vámos" nem is látja a csomagot, csak a csatolt dokumentumokat, de az nem elég, hogy azon fel van tüntetve az iOSS szám, hanem - állítólag - az eladónak valamilyen külön számítógépes rendszerbe is be kell vinnie a fizetés tényét. Mivel ezt az eladó elmúlasztotta, nekem itthon fizetnem kell, és kérjem vissza az eladótól a kifizetett Áfát.
Mivel nem túl nagy összegről volt szó, ezért ezt is hagytam a fenébe, de az EU-n kívűli vásárlásaimat korlátoztam.
Igaz, a legutóbb, az USA-ból rendelt csomagom rendben, plusz ÁFA fizetés nélkül megérkezett.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404
- eric.cartman
- Beköltözött
- Értékelés: 274
- Kapcsolat:
Ez full kamu ember - 2 feedback és egy halom drága holmi meghirdetve csak licitre.
Ingyen worldwide szállítás??

Ingyen worldwide szállítás??

NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/
- Linn
- V.I.P.
- Értékelés: 64
Sziasztok! Meg tudható, hogy ez valós eladó, nem kamu? Gyanus a mai azonos időben végződő limitei.
https://www.ebay.de/itm/204606787121?ha ... Sw2d1lmcc8
stopandshopp-5
stopandshopp-5
100% positive Bewertungen (2)
4 Artikel verkauft
78 Follower
stopandshopp-5 stopandshopp-5 100% positive Bewertungen (2) 4 Artikel verkauft 78 Follower
Köszönöm.
https://www.ebay.de/itm/204606787121?ha ... Sw2d1lmcc8
stopandshopp-5
stopandshopp-5
100% positive Bewertungen (2)
4 Artikel verkauft
78 Follower
stopandshopp-5 stopandshopp-5 100% positive Bewertungen (2) 4 Artikel verkauft 78 Follower
Köszönöm.
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: Van den Hul
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: Van den Hul
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6151
Semmi baj, töröltem, de azért tényleg elég komoly.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
ez mekkora hogy valami parazita program beleír spam linket (durago) egy idézett hozzászólásba...
a comofichos rendelés rendben volt, PayPal.
a comofichos rendelés rendben volt, PayPal.
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- arsenlupin
- Fórumlakó
- Értékelés: 87
Re: Online vásárlás külföldről
"Divat" nyugaton, hogy az ebay-ről nem akarnak küldeni Magyarországra szinte semmit, de még mi se ....
https://www.ebay.com/itm/134401583104?m ... 6535316634

https://www.ebay.com/itm/134401583104?m ... 6535316634
- Csatolmányok
-
- ebay.jpg (131.44 KiB) Megtekintve 8436 alkalommal
Üdv,
arsenlupin
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Csak egy két addendum az ebay-kelinanzeigen-hez, minden saját kommentár nélkül (német nyelven, szóval ha nem tudsz németül, használj fordítót. Érdemes.)
1. német felhasználók vélekedése az ebay-kleinanzeigenről és értékeléseik: https://de.trustpilot.com/review/ebay-kleinanzeigen.de
2. tipikus átverések az ebay-kleinanzeigen-en: https://www.computerbild.de/artikel/cb- ... 61013.html
1. német felhasználók vélekedése az ebay-kleinanzeigenről és értékeléseik: https://de.trustpilot.com/review/ebay-kleinanzeigen.de
2. tipikus átverések az ebay-kleinanzeigen-en: https://www.computerbild.de/artikel/cb- ... 61013.html
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Re: eBay Kleinanzeigen
üdv, többször vásároltam, érdemes azért vigyázni ott is. volt hogy hamisítványba futottam. van saját biztonságos fizetési rendszere, érdemes olyan árut választani, megéri a pár százalékot. előre utalni csak bátraknak, 2M Ft alatt az interpol nem dolgozik, te német rendőrséghez nem fordulhatsz, magyar tehetetlen. sokkal ritkábban van scammer mint pl a marktplaatson vagy a quokan. érdemes lehet a képre rákeresni nem hirdeti e más is máshol:) a regisztráció időtartama sajnos nem feltétlen etalon, meg lehet hackelni az accountot. (konkrétan marktplaats ügyfélszolgálat írta). érdemes + képet kérni, esetleg valamilyen videochat-tel megnézni a holmit. alapvetően nem szívesen szállítanak magyarországra (1:4-nek mondanám). most comoficho-ról vásároltam, kiváncsi leszek:)fererencz írta: ↑2022.01.06., csüt. 13:51Sziasztok!
Vásárolt már valaki erről az oldalról? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/
Hogyan működik, mik a tapasztalatok?
Most éppen klasszikus gitárt vadászok magamnak, itt meglepően jó a felhozatal.
Köszönöm!![]()
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
Sok mindent adtam-vettem már ott, németül egy szót sem tudok, DeepL translate fordítót használok, volt, aki megkérdezte, hogy tudok magyar létemre ilyen jól beszélni? Az eladók általában korrektek, bár most venni akartam két hangdobozt, aztán pár nap után az eladó eladta inkább másnak, de nyilván az én hibám is volt, hogy napokig nem szólt neki az ismerősöm, hogy mikor tudna menni a dobozokért... Ezt leszámítva csak pozitív tapasztalataim vannak, épp most várok egy szinte vadiúj Seymour Duncan humbucker pickupot, amit egy jóbarátomnak vásároltam... Ha bankkártyával vásárolsz, akkor még némi védelmet is kaphatsz (ezt még nem próbáltam, mindig paypallal utaltam a pénzt, amit kifizettem, általában "baráti" utalással, az meg is érkezett, abban az állapotban, amiben hirdették).fererencz írta: ↑2022.01.06., csüt. 13:51Sziasztok!
Köszönöm!![]()
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Köszönöm!
Bár, azt gondoltam, hogy a nevet leszámítva teljesen más a kettő.

Nem szotkam hibázni.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6151
A felvetés átkerült a helyére.fererencz írta: ↑2022.01.06., csüt. 13:51Sziasztok!
Köszönöm!![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2697
Vásároltam, minden ok volt. Kicsit féltem, mert előre utaltam.fererencz írta: ↑2022.01.06., csüt. 13:51Sziasztok!
Köszönöm!![]()
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
eBay Kleinanzeigen
Sziasztok!
Köszönöm!
Köszönöm!

Nem szotkam hibázni.
- chopper
- Fórumlakó
- Értékelés: 58
Re: eBay-en hirdetett termékek
Tisztelt Fórumtársak!
EBay-es eladáshoz keresek segítséget. Olyan segítő lenne ideális, aki már próbálkozott eBay-es eladással, tehát van személyes tapasztalata és esetleg szintén budapesti, mint én.
A kedves jelentkezőt kérem, hogy privát üzenetben értesítsen.
EBay-es eladáshoz keresek segítséget. Olyan segítő lenne ideális, aki már próbálkozott eBay-es eladással, tehát van személyes tapasztalata és esetleg szintén budapesti, mint én.
A kedves jelentkezőt kérem, hogy privát üzenetben értesítsen.
A paypalos lehúzáshoz hasonlóba futottam ma bele. Az amazonon vettem Angliából egy könyvet, aztán mikor fizettem, csak úgy passzióból megnéztem, milyen árfolyamon akar váltani. 388-ért váltotta volna a fontot, megnéztem: a bankkártyám bankja meg 360-ért adja éppen most.
Tulajdonképpen lehetett volna erre is gondolni, ezek ugyanúgy lenyúlják az embert. Szóval tessék figyelni az Amazonon is! Természetesen ennek is van irodalma a neten. Két cikket találtam hirtelen, van megoldás itt is:
https://forbes.hu/penz/ne-hagyd-hogy-le ... az-amazon/
https://kiszamolo.hu/et-tu-mi-fili-amazon/
Valószínűleg minden netes vásárlásnál érdemes figyelni, biztosan vannak még oldalak, ahol akár ezreseket lehet spórolni, ha észnél vagyunk.
Tulajdonképpen lehetett volna erre is gondolni, ezek ugyanúgy lenyúlják az embert. Szóval tessék figyelni az Amazonon is! Természetesen ennek is van irodalma a neten. Két cikket találtam hirtelen, van megoldás itt is:
https://forbes.hu/penz/ne-hagyd-hogy-le ... az-amazon/
https://kiszamolo.hu/et-tu-mi-fili-amazon/
Valószínűleg minden netes vásárlásnál érdemes figyelni, biztosan vannak még oldalak, ahol akár ezreseket lehet spórolni, ha észnél vagyunk.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
A paypal nekem most minden fizetésnél a saját kurzusát állítja be alapból tehát mindig át kell állitani . Ami még két kattintás de megéri kb 12-15 forinttal jobb az euro- forint árfolyam ha a kártya vezető bank váltja. Amikor a terhelendő kártyák közül választhatsz a fizetésnél ,akkor fölötte van a paypal árfolyam kékkel arra kattintva lehet átállitani .
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Koszi szepen ezt jo lett volna tudni elotte igy kb 35 euro felett koltottem el tobbet. :) Az olyan 11 ezer forint korul van.pali923 írta: ↑2019.04.11., csüt. 14:58Lehet, hogy nálad más volt a fizetés, de talán nem haszontalan felhívni a figyelmet a Paypal sajátos üzleti módszerére. Be lehet állítani az oldalon, hogy a Paypal átváltási lehetőségeit szeretnéd használni, vagy pedig a saját bankod által alkalmazott árfolyamon szeretnéd átváltani a devizát forintra. A Paypal árfolyama pofátlanul magas, biztosan sokkal rosszabb, mint a magyar bankoké. Akár 10Ft/Ł vagy € is lehet a különbség. Az alapbeállítás a Paypal árfolyam természetesen.
Ráadásul ezt a beállítási lehetőséget jól el is dugták, hogy ne legyen könnyű megtalálni. Sőt, állítólag időnként visszaáll a rosszabb árfolyamra, rendszeresen figyelni kell. Van erről több leírás is a neten, itt van pl. egy: https://rendeljkinait.hu/tudnivalo/payp ... atallitasa
Érdemes erre figyelni, sok ezer Ft-ot lehet spórolni...
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Lehet, hogy nálad más volt a fizetés, de talán nem haszontalan felhívni a figyelmet a Paypal sajátos üzleti módszerére. Be lehet állítani az oldalon, hogy a Paypal átváltási lehetőségeit szeretnéd használni, vagy pedig a saját bankod által alkalmazott árfolyamon szeretnéd átváltani a devizát forintra. A Paypal árfolyama pofátlanul magas, biztosan sokkal rosszabb, mint a magyar bankoké. Akár 10Ft/Ł vagy € is lehet a különbség. Az alapbeállítás a Paypal árfolyam természetesen.
Ráadásul ezt a beállítási lehetőséget jól el is dugták, hogy ne legyen könnyű megtalálni. Sőt, állítólag időnként visszaáll a rosszabb árfolyamra, rendszeresen figyelni kell. Van erről több leírás is a neten, itt van pl. egy: https://rendeljkinait.hu/tudnivalo/payp ... atallitasa
Érdemes erre figyelni, sok ezer Ft-ot lehet spórolni...