Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Online vásárlás külföldről
- ViXi78
- Nincs visszaút

- Értékelés: 60
Re: Online vásárlás külföldről
Sziasztok!
dindiki.com = nanocamp.de. Mik a tapasztalatok?
Tegnap írtam nekik e-mailt egy dologgal kapcsolatban, de még nem sikerült elküldeniük a választ.
Kommunikációban kinek mi a tapasztalata velük?
Nincs nagy titok! CD304 plexit rendelnék és kék szíjakat, de kellene még valami, ami miatt írtam nekik. A plexire szükségem van, de a szíjakkal mik a tapasztalatok? Valahol olvastam, hogy világbajnok ez a kék szíj…
Na, kellene mindenből több darab. A rendelés el tudja érni a 75 EUR kosárértéket, így a szállítás díjmentes. Elvileg 2 hét és PayPal fizetés lenne.
Viszont van itt még valami:
Quantity discount
We offer a discount on our belts for record players, CD players and cassette players for larger quantities.
• from 75,- Euro free shipping * automatically deducted
• from 100,- Euro minus 10%
• from 200,- Euro minus 14%
• from 300,- Euro minus 18%
• from 400,- Euro minus 21%
• from 500,- Euro minus 23%
• larger quantities on request
* the percentage discount is not automatically deducted for technical reasons, a refund will be made after payment.
Ez ilyen visszatérítéses kedvezmény. Ha nem is válaszolnak, akkor a kék szíjakkal fel tudom pumpálni 100 EUR-ig, és akkor lejön belőle 10%. Nem automatikusan, hanem ők visszatérítik. Nade, ha nem válaszolnak egy levélre, akkor mi a garancia a visszatérítésre, hogy majd azt megcsinálják?
dindiki.com = nanocamp.de. Mik a tapasztalatok?
Tegnap írtam nekik e-mailt egy dologgal kapcsolatban, de még nem sikerült elküldeniük a választ.
Kommunikációban kinek mi a tapasztalata velük?
Nincs nagy titok! CD304 plexit rendelnék és kék szíjakat, de kellene még valami, ami miatt írtam nekik. A plexire szükségem van, de a szíjakkal mik a tapasztalatok? Valahol olvastam, hogy világbajnok ez a kék szíj…
Na, kellene mindenből több darab. A rendelés el tudja érni a 75 EUR kosárértéket, így a szállítás díjmentes. Elvileg 2 hét és PayPal fizetés lenne.
Viszont van itt még valami:
Quantity discount
We offer a discount on our belts for record players, CD players and cassette players for larger quantities.
• from 75,- Euro free shipping * automatically deducted
• from 100,- Euro minus 10%
• from 200,- Euro minus 14%
• from 300,- Euro minus 18%
• from 400,- Euro minus 21%
• from 500,- Euro minus 23%
• larger quantities on request
* the percentage discount is not automatically deducted for technical reasons, a refund will be made after payment.
Ez ilyen visszatérítéses kedvezmény. Ha nem is válaszolnak, akkor a kék szíjakkal fel tudom pumpálni 100 EUR-ig, és akkor lejön belőle 10%. Nem automatikusan, hanem ők visszatérítik. Nade, ha nem válaszolnak egy levélre, akkor mi a garancia a visszatérítésre, hogy majd azt megcsinálják?
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
Nekem gyalázatos ellen példa, UPS, szintén EU országból. Amikor megérkezik Vecsésre, azt még küldik a csomagkövetőn és másnap este 19-ig várható a kézbesítés, tehát akár 08-19 óráig lehet várni. De nem is ez a baj. Még egyszer sem volt igaz ez a másnapi házhoz érkeztetés. A legutolsónál ez a 08-19-ig szopatásnál három napig semmi. Felhívom az ügyfélszolgálatot, hol az xy számú csomagom? Hölgyike nézegeti a gépén, mondja, az a csomag be sem érkezett Magyarországra. Levelezek a küldő webshoppal, mert csak neki van jogosultságuk(?) keresni a csomagot. Aztán mit ad isten, a telefonálásom után 2óra múlva becsönget a futár a csomaggal a kezében. Kérdezem tőle ez hogy? Mondja, ott központban nem tudnak semmit ... ő meg nem tehet róla, kevés csomaggal nem furikázhat, tehát útvonalra nincs elég csomagjuk.
Innentől, ha lehet kerülöm az UPS-t.
Azért nehéz néha érteni, hogy miért vannak hosszú szállítási idők, mert tudnak cégek egészen vad dolgokat is produkálni (lásd alant a Fedex az óceánon át, vagy amit írtam Japánból idáig). A legextrémebb nekünk az volt, amikor a kisfiam vasárnap késő este rendelt valamit Angliából, és kedden reggel csengetett a futár a csomaggal - minden különösebb expresszdíj nélkül.
Kb. ugyanakkor adtam fel a postán csomagot Békés megyébe, kereken 12 nap alatt ért oda, már meggyanúsítottak, hogy csalok.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Ez a mostani, hétfőn az Athom Bv.-től (Hollandia) megrendelt pakk ma már tuti nem érkezik meg DHL-lel, mert az éjjel 2 órai státustza szerint még csak alig több mint félúton, Csehország északi részében szkennelték egy ottani "sortin center"-ben... Ez az utolsó státuszjelentés róla.
Az AliExpress-ről is meg szoktak lrkezni a cuccok (Kínából!) egy hét alatt, szóval DHL sebesség ide vagy oda, ez a többnapos EU-n belüli kézbesítés nem annyira nagy kunszt (vagy direkt terelgetnek az expressz szolgáltatásuk felé).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6178
amazon.de-ről a hétfő délutántól kedd délelőttig megrendelt bármit, amennyiben "Shipped by: Amazon" tehát nem 3rd party a küldő, akkor péntek délelőtt kihozza az ExpressOne. Szárra. Erre stabilan számíthatok, kivétel nélkül. Hozzáteszem, hogy ha megnézem a megrendelést az Amazonon, akkor "arrives on Monday"-t látok, mégis pénteken ott van. Nagyon sokat vásárolok Amazonon, van havi rendszerességre beállított ismétlődő vásárlásom is (Nestlé folyadéksűrítő a dysphagiában /nyelési rendellenességben/ is szenvedő édesanyámnak). Az Amazonon a rendelésben a szállítónak az Österreichische Post-ot adják meg, pedig a termékek szinte kivétel nélkül Németországból jönnek, itthon pedig az ExpressOne kézbesíti, ami szerintem a legprofibb kiscsomagos házhozkézbesítést végző B2C futárszolgálat ma Magyarországon, beelőzve a GLS-t (a kézbesítés napján konkrétan azt is látod a csomagkövetőjükben, hogy a futár hányadik címnél tart, és Te hányadik cím vagy a futár listáján. És 2 órás intervallumot adnak meg, de általában ennek az első 5-10 percében meg is érkezik a cuccos.)
Ez a mostani, hétfőn az Athom Bv.-től (Hollandia) megrendelt pakk ma már tuti nem érkezik meg DHL-lel, mert az éjjel 2 órai státustza szerint még csak alig több mint félúton, Csehország északi részében szkennelték egy ottani "sortin center"-ben... Ez az utolsó státuszjelentés róla.
Az AliExpress-ről is meg szoktak lrkezni a cuccok (Kínából!) egy hét alatt, szóval DHL sebesség ide vagy oda, ez a többnapos EU-n belüli kézbesítés nem annyira nagy kunszt (vagy direkt terelgetnek az expressz szolgáltatásuk felé).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Mindenféle esetek vannak, időnként én is rácsodálkozom, milyen ügyesen dolgozik a logisztika. Pár hónapon belül vettem Japánból az ebay-n két egyforma objektívet egy digitális fényképezőgéphez. Sajnos az elsőt leejtettem, és vettem egy ugyanolyat. Mindegyik itt volt 4-5 napon belül (számomra) ingyenes szállítással, nem is tudom, milyen szolgáltatónál adták fel. Mindegyik ára 65.000 Ft körül volt. Az első esetén a postától kaptam egy emailt, hogy fizessem be a vámkezelés díját, 600Ft-ot. A 2. esetben meg a GLS írt emailt, de ők kérték az áfát, vámot, díjat, 27.000 Ft körüli összeget fizettem pluszban.
Most akkor tessék ebből általános következtetést levonni a netes vásárlásokra.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
A csomagokat mindenütt szúrópróba-szerűen kiemelhetik ellenőrzésre, átvilágításra. Ha ebbe belefutsz, akkor legalább 1 nappal hosszabb a szállítási idő.
Usher - Valhalla - Emotiva
Európai országból normál szállítással nekem 4-7munkanap szokott lenni. 4 nap a ritkább. Ellenben mindig eszembe jut a Fedex szállítás, ami már háromszor is megtörtént velem. Mouser alkatrész rendeléseim voltak, 35-45ezerFt közötti tételben, és ezért már ingyen szállít a Mouser. Mind a három alkalommal utalás megérkezése-elfogadása után 48órán belül kezembe volt a csomag úgy, hogy Texasban tették dobozba. Csomag követésnél láttam USA-ban 2 repülőtéren, EU-ban is kettő repülőtéren ment át, itthon pedig a futár autó hozta lakáshoz Liszt Ferenc reptérről.
Most Trumpli vámhisztijével talán ez sem lenne ilyen gyors.
Most Trumpli vámhisztijével talán ez sem lenne ilyen gyors.
Saját tapasztalatom szerint sokféle verzió van. Mivel a DHL a német posta tulajdonában van (ha igaz), a magyar partnere a magyar királyi posta. Kaptam már gyorsan csomagot, és olyan is volt, hogy napokig ült egy külföldi raktárban, aztán meg itthon szintén egy elosztóban, egy hétnél is tovább tartott, mire ideért. Szerintem nincs erre mindenkor érvényes szabály.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6365
A DHL már csak ilyen (viszont elég gyors). Ez holnap vagy szombaton nálad lesz.Én mostanában két Engelbert Strauss cipőt vettem, (a Strauss UK Németországból küldi DHL-el) a nyomkövetés még a központi elosztó raktárat mutatta kedden, szerdán már csöngetett vele a futár.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Hétfőn rendeltem, de kedden adták fel, DHL-lel (nem expressz). Van csomagkövetési számom, de a DHL rendszere nem túl bőszavú, az utolsó bejegyzés tegnap (szerda) délutáni, akkor még Hollandiában volt a csomag…
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9442
Van sima és van expressz szállítás. Nekem a sima szállítással Németországból ma érkezett meg az csomag, amit hétfőn 23h-kor megrendeltem. Hollandiából is kb. ennyi idő szokott lenni,
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Sziasztok!
DHL-lel Hollandiából mennyi idő alatt szokott megérkezni a cucc?
DHL-lel Hollandiából mennyi idő alatt szokott megérkezni a cucc?
Sziasztok!
partsconnexion.com-ról fogok vásárolni. Ezen a webshopon sok termék jóval olcsóbb, mint az európai boltoknál, a magyarokról nem is beszélve. Ha valaki más is vásárolna náluk, az írjon üzenetet és elosztjuk a szállítási költséget, amennyiben tudunk Budapesten találkozni.
partsconnexion.com-ról fogok vásárolni. Ezen a webshopon sok termék jóval olcsóbb, mint az európai boltoknál, a magyarokról nem is beszélve. Ha valaki más is vásárolna náluk, az írjon üzenetet és elosztjuk a szállítási költséget, amennyiben tudunk Budapesten találkozni.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Re: AVX tehertaxi
A hozzászólás átkerült a helyére.colop írta: ↑2025.06.04., szer. 10:26Sziasztok!
Használtátok már ezt a szolgáltatást?![]()
https://transportes-goyeneche.com/trade_protection.php
Lényege, hogy megállapodsz, eladó elindítja a folyamatot a cégnél, vevő elutalja az összeget a cégnek, cég leszállít, vevő 14 nap alatt kipróbál és eldönti, hogy maradjon a cucc, majd ha leigazolta, akkor az eladó megkapja a pénzt.
Spanyolországból vennék hangfalat, és ezt ajánlotta az eladó.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Re: AVX tehertaxi
Sziasztok!
Használtátok már ezt a szolgáltatást?
Lényege, hogy megállapodsz, eladó elindítja a folyamatot a cégnél, vevő elutalja az összeget a cégnek, cég leszállít, vevő 14 nap alatt kipróbál és eldönti, hogy maradjon a cucc, majd ha leigazolta, akkor az eladó megkapja a pénzt.
Használtátok már ezt a szolgáltatást?
Lumin T1 - NAD S500i | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
Már a Subito-n is hasonlóan veszélyes vásárolni, mint a kleinazeigen.de oldalon. Több éve regisztrált 5 csillagos megbízható eladótól vásároltam, mint később kiderült mégsem. Román hackerek feltörték fiókot, amiről az eredeti tulaj semmit nem tudott. Legalábbis a rendőrségen ezt mondták. Szóval rizikós a Subito is.
Subito market-ről vásárolt már valaki?
Felár ellenében állítólag van valami vásárlóvédelem is.
Nem tudom mennyire megbizható.
Felár ellenében állítólag van valami vásárlóvédelem is.
Nem tudom mennyire megbizható.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 883
Ilyenkor csak annyit kell irni, hogy jo de mielott feladom a csomagot eloszor megvarom amig a szamlamra jott a penz.edzoba írta: ↑2024.09.04., szer. 15:39Egy (számomra) újabb csalás: érdeklődő email (elég prózai, de magyar nyelven), aztán gáláns szállítási költség átvállalása, selfie személyivel (!), végül webank.it-től email, profin szerkesztve, hogy adjam fel a holmit, és akkor befejezik a tranzakciót. A domain cím nem webankos volt, uh letiltás, spam bejelentés. jó, végig gyanús volt, miért kell egy Olaszországban élő svájcinak egy magyar termék:)
En multkor az ATC cegtol rendeltem egy kis valamit ami 2 euroba kerult de a szallitas 30 euro volt. Aztan kaptam emailt egy fura cimrol, hogy fizessem be a vamot ami majdnem megegyezett az aru es a postakoltseggel. En mar mindenkit mozgositottam mert nem akartam elhinni, hogy ennyit kell fizetnem es milyen profin meg van csinalva az mi VAM oldalunk itt szlovakiaban de vegul kiderult, hogy valos a mailcim es az oldal is. :)
De gondolom a Te eseted mas, sokszor en is kaptam ilyen maileket, foleg romaniai cimmel es telefonszammal.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Egy (számomra) újabb csalás: érdeklődő email (elég prózai, de magyar nyelven), aztán gáláns szállítási költség átvállalása, selfie személyivel (!), végül webank.it-től email, profin szerkesztve, hogy adjam fel a holmit, és akkor befejezik a tranzakciót. A domain cím nem webankos volt, uh letiltás, spam bejelentés. jó, végig gyanús volt, miért kell egy Olaszországban élő svájcinak egy magyar termék:)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
vinylson webshopot esetleg ismeri, hallott már róla valaki?

- tottyi
- Hazajáró lélek

Erre em is gondoltam de szerencsere kuldott videot sajat magarol a szemelyi-rol es a portekarol es a nevemmel kezdte az elejen a videot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Vigyázz!
Előfordulhat, hogy feltörték a fiókját...
Kérjél FB profilt... a termékről képet, videót , hogy megvan valami magyar mondattal.
De még igy is van kockázat
Előfordulhat, hogy feltörték a fiókját...
Kérjél FB profilt... a termékről képet, videót , hogy megvan valami magyar mondattal.
De még igy is van kockázat
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable
- tottyi
- Hazajáró lélek

Re: Audio Markt Felhasznalo
Kb 2016-tol vannak neki referenciai es csupa 5 csillagos es mindenki rendkivul megvan vele elegedve. Ezeket nem lehet kamuzni?
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 443
A user profile tartalmaz(hat) értékeléseket.
Kattints az eladó nevére a termék adatlapján!
De ha más nem, én megkérdezném az eladót, milyen referenciái vannak, mert lehet, hogy valamilyen módon tudja igazolni, hogy hiteles.
Újratervezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

A kérdés átkerült a helyére.