Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5478

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
Tegnap, 21:30

Én nem vagyok profi, de hétvégén Parádtól a siroki elágig üldöztünk egy csoportot. Sajnos az 5 főből, csak ketten egy lengyel sráccal forogtunk, 50-60m kellett volna még, de nem lett meg. Villant a könyököm, semmi. Hátranézek, már nem is láttam a csoportunkat :D Pedig az a csoport lett volna nekem a tutibefutó. Na de a lényeg, 25 percen keresztül így kellett menni 46-48-cal. (Persze hátszél is volt) Nem lehet másképp, mert az pazarlás.
Screenshot_20260709_213242_Strava.jpg
Na de Te NAGYON utol akartad érni azt a csoportot. Nálunk nem sistereg ennyire a versenyszellem, úgyhogy nem is töppedünk rá úgy a felsőcsőre (kivéve Revi, ő a kisboltba is így megy kifliért :D ).
Nekem nagyon kényelmetlen ez a sáska póz, a derekam valamennyire bírja, de nem szereti sem a csuklóm, sem a könyömöm. Százszor inkább az alsófogás.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3741

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:
Tegnap, 17:34
talán... derák szög vagy fiam...

aero_pozi.jpg
Jó jó,de én úgy látom, kb 1mm-rel hátrébb ülsz a kelleténél 31_1_21.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
Tegnap, 20:04
revox írta:

aero_pozi.jpg
Erről a pózról a felnőttfilmek jutnak eszembe, ahol félórán keresztül akrobatikusan fűrészelnek teljes boldogságban, tudni illik nehezen tudom elképzelni, hogy egy nem profi egy percen túl is bírná amazt vagy emezt. :kapdelm:
Én nem vagyok profi, de hétvégén Parádtól a siroki elágig üldöztünk egy csoportot. Sajnos az 5 főből, csak ketten egy lengyel sráccal forogtunk, 50-60m kellett volna még, de nem lett meg. Villant a könyököm, semmi. Hátranézek, már nem is láttam a csoportunkat :D Pedig az a csoport lett volna nekem a tutibefutó. Na de a lényeg, 25 percen keresztül így kellett menni 46-48-cal. (Persze hátszél is volt) Nem lehet másképp, mert az pazarlás.
Screenshot_20260709_213242_Strava.jpg
Screenshot_20260709_213242_Strava.jpg (63.98 KiB) Megtekintve 24 alkalommal

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:

aero_pozi.jpg
Erről a pózról a felnőttfilmek jutnak eszembe, ahol félórán keresztül akrobatikusan fűrészelnek teljes boldogságban, tudni illik nehezen tudom elképzelni, hogy egy nem profi egy percen túl is bírná amazt vagy emezt. :kapdelm:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4754
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

aero_pozi.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
Tegnap, 17:03
revox írta:
Tegnap, 13:21
lentihez egy gondolat: az,hogy 45 évesen ott tudtam maradni az elit sorunk edzésén, vagy vegyes indítású versenyeken (19-26 éves csődörök között), nem azért volt,mert erős voltam. Egyszerűen a bringám jobb volt. Már akkor semi-aero, high modulus és minden földi jósággal készült vázam volt és kimilimétereztem a törtWattokat és a jó hajtáshatékonyságot, robbanékonyságot. Mikor abbahagyatam, volt sporttársak felhívtak és arról meséltek, "pedig bazzmeg,ha te megindultál, kapaszkodni kellett". hiába mondtam nekik,hogy nem én indultam meg,hanem a jó bicaj, erre csak ááá-gattak. Pedig én tudom,hogy így volt :D Most,mikor már mindenkinek ilyen bicaja van, látszik,milyen harmatos is vagyok valójában :D
Nyugi, fel se tételeztük, hogy erős voltál. :fekverohog:

Revi, basszus, itt ne HiFizzél, itt átlátunk a Hemp membránodon. Kábítsad ilyenekkel a HiFistákat kérlek, ők nagyora tátott szájjal harapják az ilyesmit, oda vannak érte. Még azok is, akik már süketek, mint a nagyágyú. Sőt, főleg azok. 31_1_21.gif
Itt segítsd inkább azokat, akik gyorsabbak szeretnének lenni, viszont ehhez sajnos őszintének kell lenni (először magaddal). Ha nehéz, akkor is. :D A törtwattozás, hézagoló cserék meg ezek a dolgok nem vezetnek Bullshit Landon kívül sehova. :ohnoohnoohno:
Kezdhetnéd pl az aeroval, de nem a bicajon, hanem a pozíción és hogy azt meddig kéne tudni tartani. Persze a Te légellenállási tényeződet Vinkler semmilyen pozícióval nem fogja tudni elérni, de persze én se ( főleg benasizva :D ). :smile29:
na,ez örök lesz, a banasizott poén. amit akkor poénnak szántam. Egyébként a vérzerge worldTour menők is,amikor behajolnak ilyen csalóka képat mutatnak a "belükről" :P ;peace;

nem értek én az aerohoz, de Monoki Robi haverom mindig azt mondta a hézagolókra,akinek nem hajlik a deraka, vegyen trekinget :D elég fasiszta a csávó :D

de,ha értelmes mondat kell valakinek, próbálgatni kell valóban az aero pozíciót, szép lassan tologatni kifele az időtartamot,amit ha nem is alsómadárban fog, de felsőfogásban "bekönyökölve" (csak fogja közben a fékkart,mert úgy szabályos a bekönyöklés, ha nem fogja, szabálytalan. Egyébként ez ma elterjedtebb,mint az alsófogás). Maga ez a pozi pl 30-as tempónál hoz kb 1-1,5 km/h nyereséget. és ezt 30-nál!!! 40 fölött meg nehéz megélni nélküle. (valami ilyenre még emlékszem)

mennyi idő? kezdje 5 percekkel... vagy 2-3 kilikkel, kb ugyanaz

emmán extrém,de ezt találtam hirtlen... ha nagyon menni kell, kb ezt nem baj,ha tudja valaki, ha nem is túl sokáig, de egy üldözésnél,vagy menekülésnél döntő szerepe lehet

nem tudom csatolni....
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8176

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
Tegnap, 13:21
lentihez egy gondolat: az,hogy 45 évesen ott tudtam maradni az elit sorunk edzésén, vagy vegyes indítású versenyeken (19-26 éves csődörök között), nem azért volt,mert erős voltam. Egyszerűen a bringám jobb volt. Már akkor semi-aero, high modulus és minden földi jósággal készült vázam volt és kimilimétereztem a törtWattokat és a jó hajtáshatékonyságot, robbanékonyságot. Mikor abbahagyatam, volt sporttársak felhívtak és arról meséltek, "pedig bazzmeg,ha te megindultál, kapaszkodni kellett". hiába mondtam nekik,hogy nem én indultam meg,hanem a jó bicaj, erre csak ááá-gattak. Pedig én tudom,hogy így volt :D Most,mikor már mindenkinek ilyen bicaja van, látszik,milyen harmatos is vagyok valójában :D
Nyugi, fel se tételeztük, hogy erős voltál. :fekverohog:

Revi, basszus, itt ne HiFizzél, itt átlátunk a Hemp membránodon. Kábítsad ilyenekkel a HiFistákat kérlek, ők nagyora tátott szájjal harapják az ilyesmit, oda vannak érte. Még azok is, akik már süketek, mint a nagyágyú. Sőt, főleg azok. 31_1_21.gif
Itt segítsd inkább azokat, akik gyorsabbak szeretnének lenni, viszont ehhez sajnos őszintének kell lenni (először magaddal). Ha nehéz, akkor is. :D A törtwattozás, hézagoló cserék meg ezek a dolgok nem vezetnek Bullshit Landon kívül sehova. :ohnoohnoohno:
Kezdhetnéd pl az aeroval, de nem a bicajon, hanem a pozíción és hogy azt meddig kéne tudni tartani. Persze a Te légellenállási tényeződet Vinkler semmilyen pozícióval nem fogja tudni elérni, de persze én se ( főleg benasizva :D ). :smile29:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
Tegnap, 11:51
Volt 10-es Dura sorom, gyorsabban kopott a titán rész, mint az utána használt teljesen acél Ultegrák.
Nincs olyan, hogy, "a" titán, ahogy nincs "az" acél sem. Mindkettőnél ötvözetek vannak, hidegen vagy melegen alakítva, hőkezelve. Dolgoztam már pár titán holmival; nagyon nem egyformák keménységben, rugalmasságban.
A Shimano mérnökei valószínűleg elég jól tudják mit miért választanak egy adott célhoz. A Dura Ace esetében a titán elég kézenfekvő alapanyag. Majdnem annyit kibír élettartamban, mint az acél, de jóval könnyebb, a profiknál is túlél több szakaszt, ha meg is makkan korábban, náluk éppen semmit nem számít az ára. Mi, poroslábúak meg eldöntjük, mibe locsolunk pénzt. Hasonló a helyzet a kompozit tartóbakokkal, persze ott nem szempont a kopás, hanem csak az, hogy egyben maradjon. Bevallom, azért amikor szétszedtem a sort tisztításhoz, a látványától levert a víz, de mivel a profik alatt sem szakad szét, alattam meg végképp nem fog.
A fogprofil azonos mindegyik csoportnál, amit éreztél, az valószínűleg a nem együtt kopott lánc/sor problémára vezethető vissza, mintsem a melyik lánc mit szeret ("Szilvás buktát mert azt szeretem!"... ha megvan :D ) kérdésére.

De megadom neked, hogy tényleg érzed ezeket, a nüanszokat. :smile53: Mindenesetre ez egy elég komplex téma. Már egyszer megpendítettem itt, hogy az egyéni percepciót egy sor pszichés hatás is befolyásolja, így akár az ifjúkori szocializáció, de az asszociatív gondolkodásunk is. Egy 10 barra röffentett szingó hangja az egész gépen átrezeg, ezt érzékeljük hallással, de a tenyerünkön, talpunkon keresztül is. Mivel ez a rendszer valóban a leggyorsabb optimális körülmények közt, jó minőségű úton, így az agy ragaszkodik hozzá, hogy kevésbé kedvező viszonyok közt is az, pláne, hogy ebben nőttünk fel. Hasonló a helyzet a rotor reteszeléssel egy keményebb odalépésnél. Ennek a hangnak a spektruma, a lecsengés csillapítottsága vagy ennek hiánya automatikusan behív olyan érzeteket, amik egyrészt tapasztalattal igazolhatók más részük viszont egyszerűen érzelmi eredetű. A hajtás hatékonyságát befolyásolhatja, a rugalmasság, de a korreláció nem feltétlenül arányos azzal, amit gondolunk róla.
nálam új sor,új lánc lett összekoptatva,de valamiért a DA sose lett a szívem csűcske és a difi általábamn combban jött (és tempóban is). de ehhez olyan gyengének kell lenni,mint én, ahol apróságok is számítanak, hogy megérezzük :D

hozzáteszem, én is vigyororgva futottam a DA-ért és vártam a csodát, de nem jött. elszórakoztattam magam egy darabig ilyen dolgokkal, de a végén mindig a feszes, fém (acél) lánckerék és alu spider/hézagoló nyert. A kompozit bak meg nem feltételnül eltröik (bár volt, amit le kellett vésni a rotorról,úgy ráette magát a versenyző urak lába alatt), de viszonylag rugalmas. Ha nagyon pörög a fordulat, kevésbé érezhető (gondolom ezért került olyan áttételekhez,ahol pörgösebben kell menni), de a 12 speednél a Shimano is kukázta ezt a megoldást. Egyszerűen rugalmasabb és a hajtás egy részét elnyeli. lehet, csak negyed Watott, de pl a "gázreakciót" érezhetően rontja. Aztán ez fejben is dolgozik, mert megléped, rugózik,aztán elkönyveled ez egy rakat xar, úgyse fog menni :D

egyébként ezeket,bár lehet érezni, főleg olyan terhelásen számít,amikor rövid időn belül sokszor kell kigyorsítani, vagy tempót,ritmust váltani. nálunk pl edzésen résztávban állandóan ez történt. 50 körüli tempóban kellett előre állnod,vezetni,majd hátragurulni (lelassulsz 40 körüli tempóra) és itt jött a legmacerásabb rész és ha nem okosan osztottad be az erőt és túlvállaltad magad elől, baj lehetett, mert hátracsorgás után vissza kellett állni a végére. Itt fontos volt,ha odarúgsz a bicajnak,az a megrogyott lábaddal induljon azonnal, különben fájó volt a felzárkózás a sor végére. Bármi mókás, de résztávos edzéseken ezen a ponton szakadtak le sokan a sorról, vagy ha nem is szakadt le, a következő vezetésig nem regenerálódott és nem vezetett,mikor újra előrekerült... volna. (azt csendben mondom, itt jönnek elő a bringák közti különbségek jellemzően. Nemrég volt valami ilyenről szó. 40 alatt nincs nagy eltérés bicaj és bicaj között. Itt már van)

szingó más történet. nekem az tetszett meg benne,hogy magasabb nyomáson,kényelmesebb,mint a sima tömlős megoldások. fordulni is jobban fordul és míg felnifékes rendszerek voltak, lényegesen masszívabban ellenállt a fékpofák felnit (clinchernél peremet) hajtogató erejének, a totál más keresztmetszete (egy vagy kéttámaszú tartók statikája) miatt.. de vélhetően fordulni is ezért fordul jobban,hogy nem a peremet rángatja kanyanrban. meg valahogy masszívabb érzést ad, ami megfogalmazhatatlan. De ez után se hullatott senki könnyeket :D

nagyobb gondom az,hogy az eső lehet fog. de lehet nem is baj... pénteken gyökérkezeltek egy fogam, ami teljesen rendbejött... Tegnap gyökércsatorna "tágítás" volt, hogy majd fel lehessen tömni,... na,most fáj... Vagyis olyan fura... érzem,hogy meggyilkolták rendesen. lehet nem most kell bicajozgatni...
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

Volt 10-es Dura sorom, gyorsabban kopott a titán rész, mint az utána használt teljesen acél Ultegrák.
Nincs olyan, hogy, "a" titán, ahogy nincs "az" acél sem. Mindkettőnél ötvözetek vannak, hidegen vagy melegen alakítva, hőkezelve. Dolgoztam már pár titán holmival; nagyon nem egyformák keménységben, rugalmasságban.
A Shimano mérnökei valószínűleg elég jól tudják mit miért választanak egy adott célhoz. A Dura Ace esetében a titán elég kézenfekvő alapanyag. Majdnem annyit kibír élettartamban, mint az acél, de jóval könnyebb, a profiknál is túlél több szakaszt, ha meg is makkan korábban, náluk éppen semmit nem számít az ára. Mi, poroslábúak meg eldöntjük, mibe locsolunk pénzt. Hasonló a helyzet a kompozit tartóbakokkal, persze ott nem szempont a kopás, hanem csak az, hogy egyben maradjon. Bevallom, azért amikor szétszedtem a sort tisztításhoz, a látványától levert a víz, de mivel a profik alatt sem szakad szét, alattam meg végképp nem fog.
A fogprofil azonos mindegyik csoportnál, amit éreztél, az valószínűleg a nem együtt kopott lánc/sor problémára vezethető vissza, mintsem a melyik lánc mit szeret ("Szilvás buktát mert azt szeretem!"... ha megvan :D ) kérdésére.

De megadom neked, hogy tényleg érzed ezeket, a nüanszokat. :smile53: Mindenesetre ez egy elég komplex téma. Már egyszer megpendítettem itt, hogy az egyéni percepciót egy sor pszichés hatás is befolyásolja, így akár az ifjúkori szocializáció, de az asszociatív gondolkodásunk is. Egy 10 barra röffentett szingó hangja az egész gépen átrezeg, ezt érzékeljük hallással, de a tenyerünkön, talpunkon keresztül is. Mivel ez a rendszer valóban a leggyorsabb optimális körülmények közt, jó minőségű úton, így az agy ragaszkodik hozzá, hogy kevésbé kedvező viszonyok közt is az, pláne, hogy ebben nőttünk fel. Hasonló a helyzet a rotor reteszeléssel egy keményebb odalépésnél. Ennek a hangnak a spektruma, a lecsengés csillapítottsága vagy ennek hiánya automatikusan behív olyan érzeteket, amik egyrészt tapasztalattal igazolhatók más részük viszont egyszerűen érzelmi eredetű. A hajtás hatékonyságát befolyásolhatja, a rugalmasság, de a korreláció nem feltétlenül arányos azzal, amit gondolunk róla.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.07.08., szer. 23:31
Fene tudja, szerintem annyira azért nem nagy buli kb. hatvanezret kiadni nem egész száz gramm súlycsökkentésért, ráadásul hamarabb is elkopik.
Na szépen vagyunk: most rendeltem két Dura sort - még ha ilyen jó áron is - erre itt győzködlek, hogy semmi értelme ilyesmit venni. :D
nekem fura ez a kopás,mert a titán pont arról híres, ha ráteszed a ráspolyt, csak leszalad róla. Bazi nehezen forgácsolható, de nem tudom,mert ha volt is DA sorom, vagy hamarabb leszedtem,vagy hamarabb eladtam a komplett bicót, mint az elkophatott volna.

egyik oka a leszedénsek,amikor először tettem DA sort egy Ulterga szettbe (10seb), egyszerűen nem illett oda. De az is igaz, a DA sor nem kedveli a KMC láncot, kevésbé finom a váltása,mint az aszimmetrikus DA lácokkal (ez már 11 speednél jött le).

Ami viszont holtbiztos, a titán rugalmasság modulusza alacsony, nem haladja meg a duralauminiumét se emlékei mszerint, így ezek kevésbé merevek,mint az acél lánckerekek. Amit sajnos érzékeltem is. Leghatékonyabban a 105-ös, elég primitív,de bazi merev lánckerekeivel lehetett pedálozni érzésem szerint. 11 speed esetén kellően jó kompromisszum, a Sram PG1170,ami 17-ig egyessével léptet és nem ismeri a kompozit spidert, mint pl a 11sp Ultgerga (A DA-ra nem emlékszem, kapott e kompozit spidert, aminek a modulusza a titánétól is kedvezőtlenebb)

tudom ,a world tour DA-t hajt. azok bármit elhajtanak és viszonylag kevés köztük a metallográfus :rolleyes: Ha full egyenes a lánc, talán nem ennyire érezhető (de érzékelhető), de amint az szögben eltér (lánckerék síkjától), már van hajlítónyomaték,ami a láckerekektre hat. Minél nagyobb lánckereken, annál nagyobb erőkarral. Nem hinném,hogy a Shimano mérnökei ezt ne tudnák, biztos végeznek valami mérést, számítást,amivel azt moindják - maguknak- hogy jobb oda a titán. Gyakorlatban én nem éreztem azt az előnyt, amit adna a kisebb súlya és nyilván először a hátrányt tapasztaltam meg, utána kezdtem azon agyalni, vajon miért lehet.
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

Fene tudja, szerintem annyira azért nem nagy buli kb. hatvanezret kiadni nem egész száz gramm súlycsökkentésért, ráadásul hamarabb is elkopik.
Na szépen vagyunk: most rendeltem két Dura sort - még ha ilyen jó áron is - erre itt győzködlek, hogy semmi értelme ilyesmit venni. :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

pärt írta:
2026.07.08., szer. 22:51
Vegyél egyet, garantálom, hogy semmi különbséget nem fogsz érezni.:rolleyes: A titán viszont hamarabb kopik, szóval a korábbi elhasználódást vehetjük annak. Én bevállaltan sznobizmusól veszem, mert a gépen minden Dura, és ez a kiosztás alig drágább az Ultegránál, de ennél többet tuti nem adnék érte.
Az más kérdés, hogy mit érzel, de, hogy műszakilag, főleg súlyban OTT van releváns különbség az nem kérdés. Kb. árban is jelentkezik ugyebár.
IMG_4129.png
Egyébként nem vagyok sznob. 105-ös Di2 szettet hajtok, nincs semmi bajom vele, ok, a tárcsákat dura-ra cseréltem, MERT az tényleg jobb. A Láncot is, mert az is. A sor pedig kb a szett legnagyobb különbsége súlyban, meg is van a legjobb ár-érték arány. :smile52:
Jah, egy dolog még, a hátsó váltógörgők, de az aprópénz… 31_1_21.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pärt
Őslakos
Őslakos

Vegyél egyet, garantálom, hogy semmi különbséget nem fogsz érezni.:rolleyes: A titán viszont hamarabb kopik, szóval a korábbi elhasználódást vehetjük annak. Én bevállaltan sznobizmusól veszem, mert a gépen minden Dura, és ez a kiosztás alig drágább az Ultegránál, de ennél többet tuti nem adnék érte.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2026.07.08., szer. 22:29
Vinkler írta:
2026.07.08., szer. 20:53

12-est nézegetem, de az nem ennyi. :noproblemo:
Na ja, ez az egy-két generációval régebbi rendszerek előnye: már nem olyan kívánatosak, így jóval olcsóbbak, de még gond nélkül beszerezhetők hozzájuk alkatrészek. A 10-es Ultegra soraimat pl. 15e, a láncokat meg 7e Ft körül vettem. Bár ott is egy hasonlóan népszerűtlen kiosztású sor volt ennyire jó árú - úgy látszik már akkor is mindenki az Alpe d'Huez-re készült.
A Dura sornak Ultegra ellenében a súlyától eltekintve semmi értelme, csak ha ilyen kihagyhatatlan áron van. Azért már alapból barátságosabban árazott 12-esek is vannak itt elég rendes kedvezménnyel:
Screenshot_2026-07-08-22-20-44-86_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2026-07-08-22-14-00-17_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg
Pont, hogy a 105 és a Ultegra között kb. semmi különbség nincs, viszont a Dura félig titán sora már merőben más liga, no árban is. ;)

pärt
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2026.07.08., szer. 20:53

Na ja, ez az egy-két generációval régebbi rendszerek előnye: már nem olyan kívánatosak, így jóval olcsóbbak, de még gond nélkül beszerezhetők hozzájuk alkatrészek. A 10-es Ultegra soraimat pl. 15e, a láncokat meg 7e Ft körül vettem. Bár ott is egy hasonlóan népszerűtlen kiosztású sor volt ennyire jó árú - úgy látszik már akkor is mindenki az Alpe d'Huez-re készült.
A Dura sornak Ultegra ellenében a súlyától eltekintve semmi értelme, csak ha ilyen kihagyhatatlan áron van. Azért már alapból barátságosabban árazott 12-esek is vannak itt elég rendes kedvezménnyel:
Screenshot_2026-07-08-22-20-44-86_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Screenshot_2026-07-08-22-14-00-17_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2026.07.08., szer. 19:01
Aki 11-es sort használ, ez itt egy elég kellemes ajánlat, vettem is gyorsan kettőt. Azért kompakttal már elég sok helyre elég.Screenshot_2026-07-08-18-11-49-81_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Próbáltam megbarátkozni a 11-30 sorral, de nagyon hiányzott a 16-os fog.11-től 15-ig egyesével ugrik, aztán 17 jön, ami túl nagy difi pont ott, ahol eléggé számít. Ez sor meg 17-ig egyesével megy.

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila írta:
2026.07.08., szer. 20:29
Akkor? Gyúrunk, vazze? :rolleyes:
Gyúrjunk, lehetőleg hegyek közt. :rolleyes: Ha kipihented magadat, mehetünk Mátrázni a hétvégén. Csak vegyük laza turistásra, utána ákár beülhetünk sütizni a cukiba Parádon. :kiss: :D

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2026.07.08., szer. 19:55
AAttila írta:
2026.07.08., szer. 19:44

Kettőőőőt? Minek? Egyet sem koptatsz el :fekverohog: Na jó,csak gonoszkodtam ;)
Sajnos igaz. 🙄
Még a 10-es rendszerhez is van kb. 80.000 km-re elégséges kopó cucc. Na jó, lehet, hogy inkább 100.000, nem nagyon állatkodom. Nem akarom kiszámolni, hogy hány év alatt jönne össze. 🫣 Remélem, sokáig húzom még.
Akkor? Gyúrunk, vazze? :rolleyes:

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila írta:
2026.07.08., szer. 19:44

Sajnos igaz. 🙄
Még a 10-es rendszerhez is van kb. 80.000 km-re elégséges kopó cucc. Na jó, lehet, hogy inkább 100.000, nem nagyon állatkodom. Nem akarom kiszámolni, hogy hány év alatt jönne össze. 🫣 Remélem, sokáig húzom még.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2026.07.08., szer. 19:01
Aki 11-es sort használ, ez itt egy elég kellemes ajánlat, vettem is gyorsan kettőt. Azért kompakttal már elég sok helyre elég.Screenshot_2026-07-08-18-11-49-81_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Próbáltam megbarátkozni a 11-30 sorral, de nagyon hiányzott a 16-os fog.11-től 15-ig egyesével ugrik, aztán 17 jön, ami túl nagy difi pont ott, ahol eléggé számít. Ez sor meg 17-ig egyesével megy.

pärt
Őslakos
Őslakos

Aki 11-es sort használ, ez itt egy elég kellemes ajánlat, vettem is gyorsan kettőt. Azért kompakttal már elég sok helyre elég.
Screenshot_2026-07-08-18-11-49-81_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

az cuki, hogy kb 100 éve azt mondtéák, a váltó 45 év fölöt kell (az ma megfelel 60-nak kb :D ) most erre e-bikeot ajánlanak :rolleyes:

youtu.be/iZsS2vO0ooY
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2026.07.08., szer. 11:17
revox írta:
2026.07.08., szer. 10:25
a minapi melegítés, nyújtás margójára:

nekem már a pumpáláshoz is melegítenem kellene, mert sikerült meghúzni a csöcsömet (mellizom kifejezés túlzás lenne), mire két cangát felpumpáltam :D
Kompresszor... :smile29:
10 bart? :D néztem én sima 220V-osokat,de 5 körül elfogynak :D amelyikre meg ínak 16 bart, az internet kiderítette,hogy baromság :D

de, igen :D
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox írta:
2026.07.08., szer. 10:25
a minapi melegítés, nyújtás margójára:

nekem már a pumpáláshoz is melegítenem kellene, mert sikerült meghúzni a csöcsömet (mellizom kifejezés túlzás lenne), mire két cangát felpumpáltam :D
Kompresszor... :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”