Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Autós topik autósoknak
Ok, de nem kell cserélni. Hasznaltam 10 éves hybrid autót, Miben tökéletes volt az akksi...
Akkor én sem értem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Autós topik autósoknak
A Kiszámoló-féle kalkulátort használtam.
A Teslák eddigi értékvesztése igen jelentős volt, ami aligha fog csökkenni, ahogy egyre több, olcsóbb elektromos autó elérhető újonnan.
Ezért úgy számoltam, hogy a 17 millás Tesla 5 év múlva 8,5 körül lesz eladható (ami elég optimista becslés...).
Szörnyű drága rá a gumi (250 egy szett), amiből sokat is fogyaszt, mert nehéz és igen erős kocsi, de én csak 1 téli és 1 nyári garnitúrát számoltam.
Nincs benne a költségben a Casco, mert nem találtam sehol ajánlatot a Teslára (állítólag évi 1milla különben).
A költségben benne van az a veszteség is, hogy nem kamatozik a 17 milla öt évig, hanem elverted kocsira
Akku cseréről szó sincs! Optimista számítás, 5 éves futamidőre.
Magánszemélynek azért drágább, mert a Teslára 0 a cégautó adó, és leírhatod az értékvesztést (ami brutális) (kb. évi fél millával nagyobb a költség , ha nem cégre veszed)
A Porsche azért jön ki olcsóbban, mert a 997 Turbónak már nem lesz számottevő értékvesztése szerintem, és arra sem számoltam Cascot.
A kétmillió, hogy jött ki? Magánszemélynek miért drágább?
Kicsit kifejtenéd bővebben? Ezek elég mellbevágó számok.
köszi
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9107
Autós topik autósoknak
Arról nem beszelek, hogy egy 911 turbo után beülsz egy p100d-be, de egy rs6 után is, és azt hiszed, hogy eddig csak troliban ültél...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Mert az akku csere gondolom egy hatalmas összeg.
Ok, de nem kell cserélni. Hasznaltam 10 éves hybrid autót, Miben tökéletes volt az akksi...
Autós topik autósoknak
Mert?
Mert az akku csere gondolom egy hatalmas összeg.
Webáruház:
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Ha azt vesszük alapul, hogy meddig bírja benne az akku, akár hihető is a szám.
Mert?
Autós topik autósoknak
Én sem értettem...
Ha azt vesszük alapul, hogy meddig bírja benne az akku, akár hihető is a szám.
Webáruház:
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
köszi
Én sem értettem...
Autós topik autósoknak
Olvastam ès èrtem, de benzintemetőt sem fogok venni soha. Èn olyan zöld környezetet teremtettem ès ápolok, ami nem kis munkával jár, ezèrt megbocsátom magamnak, hogy vètkes vagyok
Őszintén mondom adja az úr, h sose kelljen fizetned a vétkedért, se neked se a családodnak. Annyiból szerencsés helyzetben vagy, h vidéken kevésbé katasztrófa a helyzet. Viszont a körúton lakva már negyed annyira sem lehetnél nyugodt. Én sajnos közel vagyok a városhoz
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
Nem bántásból, de erre a sztorira ne legyél büszke. Eleve úgy vetted több millióért, hogy nem tudod, vagy akarod fenntartani?
Vagy vehettél volna egymillával ólcsóbbat, és ezt a pénzt benzinre költöd. Feleszmélhetnének már az emberek, hogy nagy a baj, de az önző kisstílű érdekek mindent felülírnak. Vajon mikor látják be, hogy halálos mérget eregetnek magukra, és gyermekükre? Ja a struccpolitika.
Mi? 2 Milla volt ès fent tudom tartani, nem az utolsót adtam oda èrte.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Autós topik autósoknak
Az új nagynyomású motorokkal van a gond. Olvasd át a cikket, és rájössz, h most nem pont arról beszélsz amiről kell. A dolog RÁKfenéje a részecskeszűrő, bármilyen hihetetlen a kormot okádó szívó dízelek jobbak voltak, mint a mai modernek. A kormot megfogja a szervezeted természetes védelme, a részecskeszűrős sz@rt rögtön véráramba kapod, te, és a feleséged, és a gyermekeid. Biztos érezted már azt az édeskés hullaszagot, na mikor azt érzed akkor töményen szívod a mocskot, ami sosem fog kiürülni a szervezetedből. Kicsit feküdj rá a netre, a baj elég nagy már, a nagyvárosok legszívesebben holnap kitiltanák őket, mert a nagyvárosokban őrületes a szennyezés, és a megbetegedés. Csak azért foglalkoznak már vele, mert tőlünk nyugatabbra sorban veszíti el az állam a pereket amiket az emberek indítanak. Orvosilag bizonyítható az összefüggés a nano dízel és a megbetegedések közt. Ezért hirtelen égető lett lecserélni, visszafogni a dízeleket, erre rájött a nagy dízel botrány, nem véletlen csaltak a gyártók hamis adatokkal. Első körben a dízel fog kihullani, másodikban a benzines. Ennek a nagynyomású kacatnak remélhetőleg talán lesz 25 éve a történelem könyvekben. Az öreg IFA motor az más száz éve élünk vele, az újjal nem fogunk ennyit.Olvastam ès èrtem, de benzintemetőt sem fogok venni soha. Èn olyan zöld környezetet teremtettem ès ápolok, ami nem kis munkával jár, ezèrt megbocsátom magamnak, hogy vètkes vagyok
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1067
Autós topik autósoknak
Most a legolcsóbb Tesla Model S 17M a HaHun. Ennyiért elég sokféle autó elérhető. A hecc kedvéérét kiszámoltam a várható költségeket, és a Model S fenntartása több, mint évi 2 millába kerül, feltéve hogy ingyen van az áram és soha nem romlik el rajta semmi. Összehasonlítás képpen a Porsche 997 Turbo (ami ugyanennyibe kerül) "csak" évi 1 millát visz el. (Mindezt cégre számolva, magánszemélyként még csúnyábbak a számok).
Szóval igen, vennék, ha lenne rá keret: Porschét
köszi
2010-es ford galaxy-mban 250ekm van és egyáltalán nem roncs közeli. 1.8 tonna az autó, ezt egy benzines motorral kb 12 l fogyasztásból lehetne kihozni, most 6,5-vel eljárok átlagban.
A mai autók lesznek roncs közeliek 300e km körül, nem a Galaxyd, már a súlya is jóval több beépített anyagot sejtet és ezáltal időtállóbb is, nem úgy, mint most, amikor mindenhol az anyagspórolás a cél. A tiédben még legalább van cm3, az újakban meg agyig felhúzott 1,5 l alatti biturbó dízelek, egyszerűen gazdasági totálkár lesz 150-200e km körül egy komolyabb motorjavítás. (Mondjuk a mostani Galaxy pont kivétel, mert van űrtartalom és súly is ) A fogyasztásban is jobbak a régi nagyobb cm3 motorok, az én lábam alatt a 2,4 benzines 190 LE-s Honda Accord és a mostani 1,5 turbós benzines 160 LE-s Ford Mondeo közel ugyan annyit eszik.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Autós topik autósoknak
2010-es ford galaxy-mban 250ekm van és egyáltalán nem roncs közeli. 1.8 tonna az autó, ezt egy benzines motorral kb 12 l fogyasztásból lehetne kihozni, most 6,5-vel eljárok átlagban.
A mai autók lesznek roncs közeliek 300e km körül, nem a Galaxyd, már a súlya is jóval több beépített anyagot sejtet és ezáltal időtállóbb is, nem úgy, mint most, amikor mindenhol az anyagspórolás a cél. A tiédben még legalább van cm3, az újakban meg agyig felhúzott 1,5 l alatti biturbó dízelek, egyszerűen gazdasági totálkár lesz 150-200e km körül egy komolyabb motorjavítás. (Mondjuk a mostani Galaxy pont kivétel, mert van űrtartalom és súly is ) A fogyasztásban is jobbak a régi nagyobb cm3 motorok, az én lábam alatt a 2,4 benzines 190 LE-s Honda Accord és a mostani 1,5 turbós benzines 160 LE-s Ford Mondeo közel ugyan annyit eszik.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Autós topik autósoknak
2010-es ford galaxy-mban 250ekm van és egyáltalán nem roncs közeli. 1.8 tonna az autó, ezt egy benzines motorral kb 12 l fogyasztásból lehetne kihozni, most 6,5-vel eljárok átlagban. 250-ért van nyál bele, így takarékosabb is, mert benzinesbe nem lehetne így venni. Kamazzal, ifával dolgoztam évekig, aki dolgozott ilyennel masinákkal az tudja mit kiokádtak magukból volt, hogy napi 5l motorolajat kellett utána tölteni, na azok gyilkosak voltak. Másik, hogy örültem, hogy tudtam venni ilyen autót is használtan, nem azt néztem, hogy milyen káros anyagot bocsájt ki. Amúgy én vidéki vagyok rengeteg fát ültettem és sok zöld növényem is van, amit rendszeresen gondozok, ezzel is hozzájárulva a levegő tisztaságához.
Az új nagynyomású motorokkal van a gond. Olvasd át a cikket, és rájössz, h most nem pont arról beszélsz amiről kell. A dolog RÁKfenéje a részecskeszűrő, bármilyen hihetetlen a kormot okádó szívó dízelek jobbak voltak, mint a mai modernek. A kormot megfogja a szervezeted természetes védelme, a részecskeszűrős sz@rt rögtön véráramba kapod, te, és a feleséged, és a gyermekeid. Biztos érezted már azt az édeskés hullaszagot, na mikor azt érzed akkor töményen szívod a mocskot, ami sosem fog kiürülni a szervezetedből. Kicsit feküdj rá a netre, a baj elég nagy már, a nagyvárosok legszívesebben holnap kitiltanák őket, mert a nagyvárosokban őrületes a szennyezés, és a megbetegedés. Csak azért foglalkoznak már vele, mert tőlünk nyugatabbra sorban veszíti el az állam a pereket amiket az emberek indítanak. Orvosilag bizonyítható az összefüggés a nano dízel és a megbetegedések közt. Ezért hirtelen égető lett lecserélni, visszafogni a dízeleket, erre rájött a nagy dízel botrány, nem véletlen csaltak a gyártók hamis adatokkal. Első körben a dízel fog kihullani, másodikban a benzines. Ennek a nagynyomású kacatnak remélhetőleg talán lesz 25 éve a történelem könyvekben. Az öreg IFA motor az más száz éve élünk vele, az újjal nem fogunk ennyit.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
2010-es ford galaxy-mban 250ekm van és egyáltalán nem roncs közeli. 1.8 tonna az autó, ezt egy benzines motorral kb 12 l fogyasztásból lehetne kihozni, most 6,5-vel eljárok átlagban. 250-ért van nyál bele, így takarékosabb is, mert benzinesbe nem lehetne így venni. Kamazzal, ifával dolgoztam évekig, aki dolgozott ilyennel masinákkal az tudja mit kiokádtak magukból volt, hogy napi 5l motorolajat kellett utána tölteni, na azok gyilkosak voltak. Másik, hogy örültem, hogy tudtam venni ilyen autót is használtan, nem azt néztem, hogy milyen káros anyagot bocsájt ki. Amúgy én vidéki vagyok rengeteg fát ültettem és sok zöld növényem is van, amit rendszeresen gondozok, ezzel is hozzájárulva a levegő tisztaságához.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
"Hihetetlen ez az emberi felfogás, hogy egy sokmilliós autóból is dízelt vesz,"
Kicsit beszállok én is az offba.
Azért telik neki sokmilliósra, mert spórol az üzemanyagon , ami persze nem igaz, mert ha a dízel felárát megnézzük, kb. 300e km alatt térül meg, ott meg már úgy is roncstelep közeli állapotban vannak a mai autók és csere. Amúgy ezt én sem értem, ha van pénz egy normális kocsira miért veszi valaki olyan motorral, aminek egy f.s a hangja, elenyésző a fordulatszáma, okádja a halált és még drágább is. Nekem eddig 5-ből 1 volt dízel, az is pusztán adózási "praktikusság" miatt, de többet soha, pedig megyek kb. 40e km-t évente. Azért a károsanyag kibocsátással az új fűnyíróból/rotációs kapából származó átépített kicsi turbós benzinmotoroknál (én is ilyennel járok, mielőtt valaki fikázásnak veszi) is megy a trükközés az idióta start/stop rendszerekkel, egy agyrém és nem lehet még véletlenül sem teljesen kikapcsolni . Kb. ugyanez lesz majd pár év múlva a divathibridekkel is, amik most nagyon zöldek, de majd ott is előkerülnek dolgok a környezetre káros hatásaikról.
A Totalcar egyik tesztjéből idéznék zárásul: "Civic Hybriddel csak olyan nőknek lehet imponálni, akik bokáig érő gyolcsszoknyát viselnek, eldobatják önnel kedvenc állatbőr kabátját, és hétvégente atomvonatok elé bilincseltetik magukat. A Mustanggal pedig az összes többinek. A Mustang révén önnek szebb unokái lehetnek, a Civic révén unokáinak szebb világa. Ön dönt."
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Autós topik autósoknak
"Hihetetlen ez az emberi felfogás, hogy egy sokmilliós autóból is dízelt vesz,"
Kicsit beszállok én is az offba.
Azért telik neki sokmilliósra, mert spórol az üzemanyagon , ami persze nem igaz, mert ha a dízel felárát megnézzük, kb. 300e km alatt térül meg, ott meg már úgy is roncstelep közeli állapotban vannak a mai autók és csere. Amúgy ezt én sem értem, ha van pénz egy normális kocsira miért veszi valaki olyan motorral, aminek egy f.s a hangja, elenyésző a fordulatszáma, okádja a halált és még drágább is. Nekem eddig 5-ből 1 volt dízel, az is pusztán adózási "praktikusság" miatt, de többet soha, pedig megyek kb. 40e km-t évente. Azért a károsanyag kibocsátással az új fűnyíróból/rotációs kapából származó átépített kicsi turbós benzinmotoroknál (én is ilyennel járok, mielőtt valaki fikázásnak veszi) is megy a trükközés az idióta start/stop rendszerekkel, egy agyrém és nem lehet még véletlenül sem teljesen kikapcsolni . Kb. ugyanez lesz majd pár év múlva a divathibridekkel is, amik most nagyon zöldek, de majd ott is előkerülnek dolgok a környezetre káros hatásaikról.
A Totalcar egyik tesztjéből idéznék zárásul: "Civic Hybriddel csak olyan nőknek lehet imponálni, akik bokáig érő gyolcsszoknyát viselnek, eldobatják önnel kedvenc állatbőr kabátját, és hétvégente atomvonatok elé bilincseltetik magukat. A Mustanggal pedig az összes többinek. A Mustang révén önnek szebb unokái lehetnek, a Civic révén unokáinak szebb világa. Ön dönt."
10.1 Auro3D
Autós topik autósoknak
Off
Ne ezért gyűlöld a dízelt, hanem mert gyilkos aki beleül. A saját gyerekét (is) öli lassan.
Hihetetlen ez az emberi felfogás, hogy egy sokmilliós autóból is dízelt vesz, mert az egyesgolfja is milyen jól fogyasztott régen. Vicc. Ez az egyik gumicicám, az európai emberek bőrtetoválása után. off
Nah van amiben egyetértünk. Hasonlóan szélsőséges nézeteket vallok a dízellel kapcsolatban. Európa fösvényei a saját mocskukba fulladnak meg, és nem érdekli őket, sajnos. Ami nem gond, csak én is szívhatom a hullaszagot rögvest véráramba. Szegény Muzsikpeti tudna mesélni mennyit csesztettem, h felelős családfő nem vásárol dízel autót.
Autós topik autósoknak
Nem írom le x havonta, h mekkora marha aki erre milliókat áldoz. Pedig az
Autós topik autósoknak
Nagyjából igazad van. Az élménydús utazás nem olcsó, és annyi azért nem jön be, hogy kellemes emlékekre is költsük a pénzünket. Vannak ismerőseink akik egész évben spórolnak, hogy legyen 2 hét nyaralásuk, ami szinte mindegy milyen csak ne legyenek otthon. Amit el tudnék képzelni az kettőnknek legalább 1 milla és ugye hárman vagyunk ... Nem dőzsölünk, de nem is szórjuk a pénzt, ezért mindig van tartalékunk (ezért is tudtunk adni a kölyöknek 2.5 misit az új kocsijába. És előttünk van még egy valamikori lagzi, és lakáshoz segítés is). A 18. kocsinál tartok, ezekből 7 új volt. Mióta 0 kilométeres kocsik vannak, nem romlott el egyik sem, hogy napokra szervizbe kerüljön (a Pug 307-nél volt egy pár perces hőgomba csere). Sokféle képen lehet a kocsi témáról gondolkodni, de engem/minket megnyugtat, hogy amíg nálunk vannak, (elvileg) hibamentesen fognak működni.
Ohh mekkora badarság, szinte minden amit leírtál. Vagy nem is, Egyszerűen csak más emberek vagyunk, másképp vélekedünk dolgokról. 46 leszek soha nem volt új autóm, nem azért mert nem lehetett volna, hanem mert teszek erre, pedig én is marha zsugori vagyok ám ami a szervizelést illeti. Ezért is gyűlölöm a dízelt, belőlem senki nem szed ki 400e. egy kettős tömegűre, pusztulat minden új autó. A világ visszafelé fejlődik, tartóst nem készítenek, velem nem fogják megvásároltatni 3-4 évente a biztonságos működést X millióért. Inkább felgyújtom a zsetont az udvaron ha nem tudom elkölteni kütyüre vagy utazásra. A fiam dolgozik, járja végig amit én, lesz új autója ha megkereste a rávalót. Az esküvő sajna kötelező, megjegyzem a sajátunkat mi álltuk, nem dőlt össze a világ. Mi ebből a lényeg? Te úgy érzed magad jól, én meg másképp, mindkettőnknek más okoz örömet. Veled ellentétben én arra biztatlak, h vegyél akár évente új autót. Nem írom le x havonta, h mekkora marha aki erre milliókat áldoz. Pedig az
Autós topik autósoknak
Most a legolcsóbb Tesla Model S 17M a HaHun. Ennyiért elég sokféle autó elérhető. A hecc kedvéérét kiszámoltam a várható költségeket, és a Model S fenntartása több, mint évi 2 millába kerül, feltéve hogy ingyen van az áram és soha nem romlik el rajta semmi. Összehasonlítás képpen a Porsche 997 Turbo (ami ugyanennyibe kerül) "csak" évi 1 millát visz el. (Mindezt cégre számolva, magánszemélyként még csúnyábbak a számok).
Szóval igen, vennék, ha lenne rá keret: Porschét
Én vennék, ha lenne rá keret.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Autós topik autósoknak
Neked is hasznosabb lenne a családnak ha az autó cseréken megspórolt pénzt világjárásra költenéd mondjuk. Vagy mennyid lehetne a bankban ha nem költenél annyit rá.
Nagyjából igazad van. Az élménydús utazás nem olcsó, és annyi azért nem jön be, hogy kellemes emlékekre is költsük a pénzünket. Vannak ismerőseink akik egész évben spórolnak, hogy legyen 2 hét nyaralásuk, ami szinte mindegy milyen csak ne legyenek otthon. Amit el tudnék képzelni az kettőnknek legalább 1 milla és ugye hárman vagyunk ... Nem dőzsölünk, de nem is szórjuk a pénzt, ezért mindig van tartalékunk (ezért is tudtunk adni a kölyöknek 2.5 misit az új kocsijába. És előttünk van még egy valamikori lagzi, és lakáshoz segítés is). A 18. kocsinál tartok, ezekből 7 új volt. Mióta 0 kilométeres kocsik vannak, nem romlott el egyik sem, hogy napokra szervizbe kerüljön (a Pug 307-nél volt egy pár perces hőgomba csere). Sokféle képen lehet a kocsi témáról gondolkodni, de engem/minket megnyugtat, hogy amíg nálunk vannak, (elvileg) hibamentesen fognak működni.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Engem meggyőzött, megyek Teslát venni (nem)
Én vennék, ha lenne rá keret.
Autós topik autósoknak
Engem meggyőzött, megyek Teslát venni (nem)
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Ez nagyon durva:
http://jogumi.blog.hu/2018/02/05/milyen ... dda86366fa
Milyen abronccsal döntött rekordot a Koenigsegg Agera RS?
2018. február 05. 07:51 - Jogumi
Ízlelgessük ezt a számot: 455. Ennyi kilométert jelent a 284,55 mérföldes sebesség, amennyit elért az Agera RS egy Las Vegas melletti (lezárt) sík és száraz útszakaszon.
Hát kérem, az abroncs, amivel az aszfaltút-rekordot megdöntötték, nem volt más, mint a Michelin Pilot Sport Cup 2. Névre ugyanaz, mint amit a Bugatti Chiron kap, de ezek a nagy teljesítményű modellek nem egyforma gumikat kapnak a gyárból, hanem azonos név alatt más-más, a Chiron és az Agera karakterisztikájához fejlesztett abroncsot küld a Michelin.
Mivel a francia cég a Koenigsegg beszállítója, a rekordkísérletre készülve a két cég szakemberei együttműködtek annak érdekében, hogy a gumik ellenálljanak a terhelésnek.
Az eredményen Eric Schmedding, a Michelin termékmenedzsere is meglepődött, hiszen mint mondta, ők 270 mérföldes sebességre számítottak… A szakember kiemelte, amikor ilyen gyorsan pörög a kerék, a gumik legnagyobb ellensége a hőterhelés. A második lényeges kérdés, hogy mennyi ideig gyorsul az autó.
Az Agera RS ebben is rekordot döntött, hiszen 33,29 másodperc alatt érte el a 400 kilométeres sebességet.
Christian von Koenigsegg úgy véli, a kocsi még hosszabb váltóáttétellel elérhetné a 300 mérföldet is óránként, de józanul hozzátette: ez a tempó ijesztő, ugyanakkor nagyon veszélyes lehet, mert egy országúton felbukkanhat állatok, a szél odafújhat egy ördögszekeret, az aszfalt sem sima, mint a jég.
Szóval a 300 mérföld (480 kilométer) túl veszélyes, de azért abban egyet értünk, hogy a 285 sem éppen sétatempó
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Én nem tudom kinek tetszik ez a kék belső. Engem kiráz a hideg tőle. A Performace típusnál is mindenáron a kék belsőt akarták rámbeszélni.
Nekem nincs vele bajom, de a tiéd szebb. Azért az alcantara tetőkárpit rulez!