Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foci
Foci
Ha mindig az esélyesebb csapat nyerne, akkor a meccseket le sem kellene játszani.
Elvileg és a praktikusság okán lehet, hogy lehet igazad, de a pillanatnyi forma számít, azt meg nem lehet kikalkulálni statisztikákkal. A Barca is null-nullozott a Real Sociedaddal szűk 1 hónapja, ha jól emlékszem, aki épphogy megúszta aszzem a kiesést, a Barca meg a Kupa kivételével mindent megnyert, Messi BL-gólkirály lett tavaly után megint, ésatöbbi.
Szerintem is csúnya olyat mondani, hogy papírforma, de a Porto ellen nem látom azt a bionytalanságot, mint a Real vagy a MU ellen. Kipasszolnak minket? Lekontráznak minket? Feltörik a védelmünket? Kierőszakolnak sok kiállítást? Vagy csak apró gólokkal próbálnak megzavarni ? Egyelőre egyiknek sem látom az esélyét, persze egy Piqué-öngól, vagy egy benézett pontrúgás, főleg szöglet, benne lehet a meccsben simán.
Ha a mai labdarúgásban a klubcsapatok különböző szinteken játszanak, azt gondolom, hogy a Porto és a csúcsszint között van legalább egy nagyságrend, egy szint, egy klasszis, hívjuk, ahogy akarjuk.
Természetesen mindig a jó focinak drukkolok, örülnék, ha olyan izgis lenne az első félidő ott is, mint a MU ellen.
Ugyanakkor nagyon érdekelne, hogy Mourinho mit talál ki majd ellenünk a vadiúj igazolásokkal, és hogy a törökök egymás közötti csoportdinamikája hogyan nyomja majd rá a bélyegét a középpályára. Özil német török, bár biztosan beszél törökül, Altintop is Németországban él, de rég török válogatott, Sahin is úgy tudom, török török. Plusz apad a portugál arány, a törökök is sokan lesznek, és hozzájuk képest még Pepe és a komplett hátsó alakzat is ministráns kisfiúk gyülekezete.
Ugyanakkor a Löw-féle korszerű, gyors és kombinatív német futballal, Özillel és Khedirával, és az újakkal megtalálhatja a Barcát legalább ideig-óráig lassítani képes stílust, és lehet jó kontrataktikájuk is, Özil labdái szemesek, Altintop gyors és rámenős, ha összeszoknak, szoros lesz a spanyol bajnokság megint. Ha nem pusholja a bunkerfocit, amiről már a németek is rég leszoktak.
Alábbiakban az életem egyik legizgisebb meccseként számontartott Horvát-Török meccs beszámolója a 2008as EB-ről:
http://soccernet.espn.go.com/gamecast?id=232281&cc=5739
Első gól a 119 percben, török válasz a 122. percben (ennyit arról, hogy feladják-e a törökök valaha is), aztán azonnal tizenegyesek, a törökök 11esekkel jutnak tovább, a horvátok a négyből egyet vágnak be, ki más is lőhetné be a döntő büntetőt, mint Hamit Altintop?
Foci
A nyaralás után asszem szuper-kupa a Porto ellen (felhozó meccsnek játsszuk majd, sztem 5-tel megússza a Porto, remélem nagy szerephez jut Afellay), aztán spanyol szuper kupa, (meg lennék lepve, ha akárcsak rezegne is a léc, bár a spanyol bíráskodás ad némi nyugtalanságra okot...), szóval a kupán kívül megint meglesz minden, ....
Ha mindig az esélyesebb csapat nyerne, akkor a meccseket le sem kellene játszani.
Foci
Nem beteg, csak gondolom besokallt. Valszeg a sörösüveggel a kezében egyébként is nehezen menne neki az írás.
Bajnok a Barca!!! Nekem meg ez a lemez teccik!
Egyébként, ha majd normális, intelligens ember kerül murinjójó helyére, tuti fasza lesz a Reál. Nem az idegbajos, hanem a hozzájuk méltó focit játsszák majd.
Köszönöm, Ön a VESÉMBE LÁT!
Természetesen néztem a döntőt és nagyon örültem is, amikor a második felidő elején a kertitörpe takarásból meglepte van der Sart. A játékvezetés stabil és magabiztos volt, látszott, hogy Kassai nem akarja Valenciát még besárgítani se, mert ha Messiről ki kell állítani, és Messi egyedül marad a posztján, megjósolhatatlan durvulás indulhat el. Nagyon rendesen ott volt fejben a bíró. Jó volt újra Puhl-színvonalú játékvezetőt látni. Amiket korábban gondoltam, bejöttek, Pedro és Villa gyakran cseréltek oldalt, futkároztak keresztbe, vitték az emberüket, szegény Vidic nem is érte utol Pedrot az első gólnál, a hátsó alakzat vette az akadályt Puyol nélkül is, akit ezalatt az idő alatt még 1-2 posztra kiképeztek. Szerelni jól tud, cseleznie nem kell, mert passzolhat, stb. Ünneprontó módon néha megkérdezem magamtól, hogy nem volt-e les a MU gólja, de aztán elengedem a problémát. Hatalmas tisztelet SAFnak és az egész MU-nak, hogy nem álltak le agyonrúgni mindenkit x-nél, ügyesen próbálkoztak, hajtottak végig.
Hihetetlen volt, ahogy a 75. percben az egész Wembley a Barca-himnuszt üvöltötte. Szinte otthon játszottunk.
A nyaralás után asszem szuper-kupa a Porto ellen (felhozó meccsnek játsszuk majd, sztem 5-tel megússza a Porto, remélem nagy szerephez jut Afellay), aztán spanyol szuper kupa, (meg lennék lepve, ha akárcsak rezegne is a léc, bár a spanyol bíráskodás ad némi nyugtalanságra okot...), szóval a kupán kívül megint meglesz minden, hogy aztán kezdődhessen újra a bajnokság!
Foci
értem, ez itt most a vicc.
jobb vicceket is írhatnál.
Mondom én, hogy nem érted a viccet. Ez nem vicc volt.
Foci
NJ! Mint legtöbbször, most is egyetértek...
tiltakozom, bíró úr.
a játék legyen játék.
a sport maradjon sport.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Foci
Bírói hiba. Ennyire már érthetnél a focihoz.
értem, ez itt most a vicc.
jobb vicceket is írhatnál.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Foci
Egyébként pedig, hogy Messi kezezett, vagy mások hogyan és mikor színészkedtek, adott csapatoknak mikor segített vagy okozott hátrányt EGY bírói döntés, stb. Én pl. mindig HOSSZÚTÁVON értékelek ki egy egyéni élsportolói vagy csapat teljesítményt. Ennek fényében pedig minden pillanatnyi kilengés, legyen az véletlen vagy tudatos, szerintem FELEJTHETŐ!
>
NJ! Mint legtöbbször, most is egyetértek...
Foci
Csak úgy óvatosan kérdezem, van közöttetek profi sportoló? Akár volt profi sportoló aki abból élt éveken keresztül, reggeltől estig naponta többször is edzett, edzőmeccsek/felhozó versenyek tucatjait tudta le, majd tétmeccsek/versenyek tömkelegén van túl? Aki úgy igazán benne van a versenyzői morálban, aki átérzi az élversenyzői ambíciót, az elvárásokat, a téteket...a számokat?? A versenysport mögötti pszichológia, viselkedés-tudomány és a rá épülő edzői stratégia ill. élsportoló nevelés érdekes, és az átlag emberek, átlag nézők elvárásaitól részben, de bátran kijelentem, merőben eltérő megközelítésekre épül. És ez meg is látszik minden versenysport mindenkori élsportolóinak a magatartásán, a múltban, akár a jelenben. Én sokkal kevesebb 'mindenen' csodálkozom mint egyesek, legyen az foci, tenisz vagy más labdajáték, illetve technikai autó -és motorsport, akár küzdősport, úgymint MMA (pl. Japánban a volt Pride, illetve az USA-ban az UFC).
A tegnapi meccset pl. a félidőig tudtam nézni, no nem azért mert gyengének tartottam, hanem egyéb elfoglaltság miatt. Amit észrevételeztem, azt nem írom le, mert zömmel azonos az előttem szólókkal, egyébként pedig nem is kell szerintem 'külön' kommentálni. Nagy nagy tempo, alapvetően tiszta játék, és ami lényeges, gólveszélyes. A 'dedikált' passzív játék az első félidőben nem volt felfedezhető. Jellemzően annyira jól előkészített támadások voltak, hogy amikor a Barcelona első gólja megszületett a gólpassz pillanatában "látható volt" a gól. Nem tudom máshogy megfogalmazni, ezt úgy mondjuk a labdát "húzták a lábak".
Egyébként pedig, hogy Messi kezezett, vagy mások hogyan és mikor színészkedtek, adott csapatoknak mikor segített vagy okozott hátrányt EGY bírói döntés, stb. Én pl. mindig HOSSZÚTÁVON értékelek ki egy egyéni élsportolói vagy csapat teljesítményt. Ennek fényében pedig minden pillanatnyi kilengés, legyen az véletlen vagy tudatos, szerintem FELEJTHETŐ!
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Foci
Nekem nagyon jó humorérzékem van. Értem a vicceket. De hol itt a vicc?
Akkor most érted vagy nem?
Foci
1.
Ha egy játékban a labdához nem érhetnek hozzá a játékosok, - mert úgy szól a szabály- akkor aki mégis kézzel üti a labdát a hálóba, az mi?
Bírói hiba. Ennyire már érthetnél a focihoz.
Foci
Nézz utána mi történ a Franco rezsim alatt és utána gondolkodj el, ki is a csaló...
A Fradira meg azt mondják, hogy a nyilasok csapata. A szurkolói nyilasok.
Állandóan ezt kapom a pofámba.
És a mai napig nem értem meg, hogy ennek mi az oka, mert nekem semmi közöm a nyilasokhoz. Szerintem ezek a focisták akkor még nem éltek, ahogy én sem.
És nem teszek sehol ilyen megjegyzéseket, mégis ez a vélemyém.
Jobbikos képviselő a településünkön meg Újpest drukker.
Mivel ez nem pol topic, nem nézek utána politikai eseményeknek.
1.
Ha egy játékban a labdához nem érhetnek hozzá a játékosok, - mert úgy szól a szabály- akkor aki mégis kézzel üti a labdát a hálóba, az mi, ha nem csaló?
2.
Ha egy játékoshoz hozzá sem érnek, és az elkezd fetrengeni, meg hordágyat kér, szerinted az mi?
És mint írtam, tegnap végre foci volt, 11 ember ellen nyertek, nem fetrengtek.
Ha így is tudnak játszani, akkor minek a cirkusz, a fetrengés, nem tetszik, és nem is fog.
Attól még másnak ez lehet egy szimpatikus viselkedési forma.
Foci
Ejnyemáááán... Te tényleg ilyen nehezen érted a viccelődést? ( Írtam már, a Real nálam a kettedik
Nekem nagyon jó humorérzékem van. Értem a vicceket. De hol itt a vicc?
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Foci
Ez nem azt jelenti, hogy a barcelona rossz csapat, csak én nem szeretem a csalókat. Persze nem vagyunk egyformák.
Nézz utána mi történ a Franco rezsim alatt és utána gondolkodj el, ki is a csaló...
Foci
Látom, borsot akarsz törni az orrom alá.
Pedig a barcanak még ötször kell BL-t nyernie ahhoz, hogy utolérje a Real Madridot. (tudod az egy focicsapat spanyolországban, és olyan számodra ismeretlen focisták játszottak ott, Mint Puskás Ferenc, Zinedin Zidane, Roberto Carlos, stb.)
Mi az a real madrid kérdezted múltkor...
Mivel te nem ismered a real madridot, ezért itt találsz egy linket, ahol bővebben olvashatsz róluk:
-angolul
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/Home.htm
- magyarul:
http://www.madridista.hu/web/index.php
Remélem most már tudni fogod, kikről beszélek.
Akkor itt van neked egy kis olvasnivaló. Meg Lehonak is:
http://www.origo.hu/sport/focivilag/baj ... zelem.html
Az FC Barcelona szombati sikerével a spanyolok tizenhárom diadallal immár egyedül vezetik a nemzetek rangsorát a BEK-ben, illetve a Bajnokok Ligájában. Eddig az olaszokkal holtversenyben álltak az élen. A harmadik helyen az angolok állnak tizenegy elsőséggel.
Spanyolországból a Real Madrid kilenc, az FC Barcelona négy sikerrel büszkélkedhet. Az olaszok közül az AC Milan hét, az Internazionale három, a Juventus pedig két alkalommal bizonyult a legjobbnak. Anglia képviseletében az FC Liverpool öt, a Manchester United három, a Nottingham Forest kettő, míg az Aston Villa egy győzelmet szerzett.
Ami a Barcelonát illeti, a csapattal semmi bajom. A tegnapi meccsen nem színészkedtek, nem fetrengtek. De ettől én még nem fogom elfelejteni, amit tavaly az Inter ellen műveltek. Tavalyelőtt meg az elődöntőben a Chelsea ellen játszottak, és a visszavágon legalább 2 büntetőt nem adtak meg ellenük a bírók.
Ez nem azt jelenti, hogy a barcelona rossz csapat, csak én nem szeretem a csalókat. Persze nem vagyunk egyformák.
Messi jól focizik, ezért érthetetlen számomra, hogy miért kellett kézzel is beütnie a labdát a hálóba. Végül úgysem lettek bajnokok, de ezt például én nem fogom neki elfelejteni. Ő meg majd valahogy túléli.
Ejnyemáááán... Te tényleg ilyen nehezen érted a viccelődést? ( Írtam már, a Real nálam a kettedik :bebebebebebe: )
Ne legyél ennyire haragtartó, lazulj kicsit. (piros betűs rész)
Foci
Ehhez kellett egy nem szabálytalankodó, focizni akaró ellenfél is. Le a kalappal a MU előtt. Ez a realról nem mondható el, emiatt voltak csúnya meccsek, ahol leginkább erővel akart a real érvényesülni, nem focival. De gondolom neked mindegy, csak lehessen szidni a BAJNOK BARCELONÁT.
Látom, borsot akarsz törni az orrom alá.
Pedig a barcanak még ötször kell BL-t nyernie ahhoz, hogy utolérje a Real Madridot. (tudod az egy focicsapat spanyolországban, és olyan számodra ismeretlen focisták játszottak ott, Mint Puskás Ferenc, Zinedin Zidane, Roberto Carlos, stb.)
Mi az a real madrid kérdezted múltkor...
Mivel te nem ismered a real madridot, ezért itt találsz egy linket, ahol bővebben olvashatsz róluk:
-angolul
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/Home.htm
- magyarul:
http://www.madridista.hu/web/index.php
Remélem most már tudni fogod, kikről beszélek.
Akkor itt van neked egy kis olvasnivaló. Meg Lehonak is:
http://www.origo.hu/sport/focivilag/baj ... zelem.html
Az FC Barcelona szombati sikerével a spanyolok tizenhárom diadallal immár egyedül vezetik a nemzetek rangsorát a BEK-ben, illetve a Bajnokok Ligájában. Eddig az olaszokkal holtversenyben álltak az élen. A harmadik helyen az angolok állnak tizenegy elsőséggel.
Spanyolországból a Real Madrid kilenc, az FC Barcelona négy sikerrel büszkélkedhet. Az olaszok közül az AC Milan hét, az Internazionale három, a Juventus pedig két alkalommal bizonyult a legjobbnak. Anglia képviseletében az FC Liverpool öt, a Manchester United három, a Nottingham Forest kettő, míg az Aston Villa egy győzelmet szerzett.
Ami a Barcelonát illeti, a csapattal semmi bajom. A tegnapi meccsen nem színészkedtek, nem fetrengtek. De ettől én még nem fogom elfelejteni, amit tavaly az Inter ellen műveltek. Tavalyelőtt meg az elődöntőben a Chelsea ellen játszottak, és a visszavágon legalább 2 büntetőt nem adtak meg ellenük a bírók.
Messi jól focizik, ezért érthetetlen számomra, hogy miért kellett kézzel is beütnie a labdát a hálóba. Végül úgysem lettek bajnokok, de ezt például én nem fogom neki elfelejteni. Ő meg majd valahogy túléli.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Foci
Savanyú a szőlő az az igazság.
Amúgy nekem is kissé csalódás volt a meccs, többet vártam a Unitedtől. Ettől független megérdemelt Barca siker történt, érdeklődően várom az immár kétfordulós spanyol szuperkupa párharcot.
Persze előtte Amerika Kupa. Ha Messi ott is jól fog játszani, borítékolható a következő aranylabdája is...
Kíváncsi vagyok kiket igazol nyáron a Barca, és kik lesznek a távozók...
Foci
Végre egy meccs, amire nem lehet azt mondani, hogy a bírók miatt nyertek..
Ma valóban fociztak.
Ehhez kellett egy nem szabálytalankodó, focizni akaró ellenfél is. Le a kalappal a MU előtt. Ez a realról nem mondható el, emiatt voltak csúnya meccsek, ahol leginkább erővel akart a real érvényesülni, nem focival. De gondolom neked mindegy, csak lehessen szidni a BAJNOK BARCELONÁT.
Foci
Csak a poén kedvéért...
Jöhetnek hasonló képek a másik oldalról is, nem sértődünk meg.
Végre egy meccs, amire nem lehet azt mondani, hogy a bírók miatt nyertek..
Ma valóban fociztak.
Foci
10 éve még azt sem tudtam, hogy van spanyol bajnokság.
2003 óta figyelem csak a spanyol focit.
a Real Mindig is vásárolta a játékosokat, az edzőnek meg nincs több éve, hogy csapatot építsen.
akármennyire sem szimpatikus ember, telitalálat volt, erre van szüksége a madridnak.
és most jövőre az lesz ott, amit ő akar.
kiderül, mire képes ezekkel, akik már évek óta a legjobb 16 között elhullottak a bl-ben, nem úgy, mint a Barcelona, azok tudják mi a foci.
De a lényeg, hogy Bajnok a Barca!!! A Real meg olyan amilyen.
Teljesen igazad van, a Barca a lényeg, a Real meg majd megtanul egyszer focizni ( normálisan)
Foci
Nem beteg, csak gondolom besokallt. Valszeg a sörösüveggel a kezében egyébként is nehezen menne neki az írás.
Dobogós a Fradi!! Nekem meg ez a lemez teccik!
Egyébként, ha majd normális, intelligens ember kerül murinjójó helyére, tuti fasza lesz a Reál. Nem az idegbajos, hanem a hozzájuk méltó focit játsszák majd.
10 éve még azt sem tudtam, hogy van spanyol bajnokság.
2003 óta figyelem csak a spanyol focit.
a Real Mindig is vásárolta a játékosokat, az edzőnek meg nincs több éve, hogy csapatot építsen.
akármennyire sem szimpatikus ember, telitalálat volt, erre van szüksége a madridnak.
és most jövőre az lesz ott, amit ő akar.
kiderül, mire képes ezekkel, akik már évek óta a legjobb 16 között elhullottak a bl-ben.
Foci
Nekem tetszik ez a lemez.
Leho beteg, hogy nem szól semmit?
Bajnok a Barca!!! Nekem meg ez a lemez teccik!
Foci
Mi az a real madrid?
Tegyél már fel másik lemezt...
Hajrá Madrid! Hajrá Fradi!!!
Nekem tetszik ez a lemez.
Leho beteg, hogy nem szól semmit?
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Foci
Ja. Vajon kinek a pénzén ment ki?
a manyupomból pont kijön 1 főre a szállás, utazás, meg a jegy, bár azt lehet, hogy ajándékba kapta
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Foci
és a kedves vezető is ott volt a páholyban

Ja. Vajon kinek a pénzén ment ki?