Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5268

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
2023.10.15., vas. 22:53
revox írta:
2023.10.15., vas. 22:48
AAttila írta: Igen,azért a sebességünk meg van a lefelében. Mondjuk én most nem eresztettem annyira, mivel ebben a szezonban keveset gurultam,de így is 60+ volt. Egyébként 83 a csúcsom, de 70 fölött már többször mentem. Szóval nem vagyunk olyan nagy hátráltató tényezők lefelé. Valóban veszélyesebbek 15-20-szal gurulók.
ja. csak a végén még maradt egy pis power parádsasvártól parádig, 50 környékén húzni a sort :D nem néztem még meg, SÓztam, de ott a végén még volt egy kis veretés Ati módra :D néha, mikor ránéztem a garminra, 50 környéke volt, még parádon is 45 körül. kicsit belejt, de nem ennyit. én raktam a kereket, nem éreztem mennyire kell nyomni, de ilyen tempóhoz hátszélben is kell a watt.
Jó volt az út lejtése :rolleyes: :D
Ja,és a végén még le is kerültél ;peace;
Ez némi támpontot nyújt, hogy hogy alakul a díj sorsa, ha Attila is nekigyűrkőzik. :D Elő sem kellett volna szedni a szütyőből. ;)
Na de, na de! Ezt csak úgy iderakom :rolleyes:
Csatolmányok
Screenshot_2023-10-16-10-35-17-66_832c83cae293ea5b0a09ce2a14eefd41.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:
2023.10.15., vas. 22:48
AAttila írta:
2023.10.15., vas. 20:38
Igen,azért a sebességünk meg van a lefelében. Mondjuk én most nem eresztettem annyira, mivel ebben a szezonban keveset gurultam,de így is 60+ volt. Egyébként 83 a csúcsom, de 70 fölött már többször mentem. Szóval nem vagyunk olyan nagy hátráltató tényezők lefelé. Valóban veszélyesebbek 15-20-szal gurulók.
ja. csak a végén még maradt egy pis power parádsasvártól parádig, 50 környékén húzni a sort :D nem néztem még meg, SÓztam, de ott a végén még volt egy kis veretés Ati módra :D néha, mikor ránéztem a garminra, 50 környéke volt, még parádon is 45 körül. kicsit belejt, de nem ennyit. én raktam a kereket, nem éreztem mennyire kell nyomni, de ilyen tempóhoz hátszélben is kell a watt.
Jó volt az út lejtése :rolleyes: :D
Ja,és a végén még le is kerültél ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
2023.10.15., vas. 20:38
Igen,azért a sebességünk meg van a lefelében. Mondjuk én most nem eresztettem annyira, mivel ebben a szezonban keveset gurultam,de így is 60+ volt. Egyébként 83 a csúcsom, de 70 fölött már többször mentem. Szóval nem vagyunk olyan nagy hátráltató tényezők lefelé. Valóban veszélyesebbek 15-20-szal gurulók.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2023.10.15., vas. 19:06
...mindenki úgy menjen, ahogy neki a legjobb, ahogy ő a legbiztonságosabbnak érzi.
Ámen. :smile53:
Mindazonáltal a Te horror emléked az eléggé más helyzet: ha jól értem, kb. olyasmi helyen ácsorgott egy bringás az út szélén, mint az előző képen guruló pár. Ilyen helyen leállni nettó balfaszság, felelőtlenség, mi több, durva veszélyeztetés. :angry: Ehhez képest mi ott nem állunk, hanem az autók sebességével ereszkedünk. Egy el is engedett, mikor beragadtam mögé, egy kis visszalassítással, indexxel jelezte egy egyenesben, hogy mehetek. Intettem egy köszit: mindenki boldog. :rolleyes: De a motorosok sem tudják sokkal gyorsabban venni a kanyarokat, szóval szó sincs róla, hogy gyanútlanul beesik a kanyarba, és te gyök kettővel csorogsz lefelé, ő meg azt sem tudja, hová rántsa a vasat. Minimális a difi sebbeségben, az ív után meg egy aprót ránt az egyenesben, és már ott is hagyott. Soha nem volt konfliktusom motorosokkal.
A képen látható párnál látszik, hogy nagyon lassan ereszkednek, ott tényleg az a helyes, ha lehúzódnak, mert egy bedugult kocsisor nagyobb veszélyforrás, mint az egyenként előzgető autók.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1168

Hozzászólás Szerző: lacee »

asebestyen írta:
2023.10.15., vas. 19:06
pärt írta:
2023.10.15., vas. 16:44
asebestyen írta:
2023.10.15., vas. 13:02

...de én azóta mindig azt látom, hogy miattam fog elesni egy motoros, ha ilyen helyen bicajozok, így én ahogy jelzett a radar, kitakarodtam az út legszélére, inkább lassítottam, és kb állandóan jelzett. :D
Ez nem biztos, hogy minden esetben megfelelő stratégia, mert azt jelzed vele, hogy felkészültél rá, hogy elmenjen melletted az akármi. Az meg gyakran tényleg elmegy, akár az életed árán is, akár kanyarban is, ha azt gondolja, hogy húsz centi oldaltávolsággal még kiadja. Én ebben középutas vagyok: ha olyan a helyzet, hogy nem tudna biztonságosan lekerülni, akkor beljebb húzódom - néha még így is bevállalnak egy hősies elhúzást, értékes két másodpercet spórolva. Ha elférősebb meg van egy kis menekülési útvonalam oldalra - ha netán túlságosan kis távolsággal kerülnek - akkor kihúzódom. Revi a szélső pólus, mert ilyen helyeken ő mindig a felezővonalhoz tendál, hogy csak a legtutibb helyzetben tudjanak elmenni (egyesületi örökség :D). Én ezt nem követem, mert frusztrált autósokat eredményezhet, az meg senkinek sem jó, ha úgy előzik meg, hogy a sofőrnek pulzál a halántékán az ér.
Biztos recept persze nem létezik: van az a típus, aki fél kilométeren át belátható, egyenes, üres úton is sávon belül maradva, tükörrel súrolva kerül, mert egy xaros bringás miatt nem fog indexelve előzni.
Biztos, hogy nem a megfelelő stratégia, viszont én nem akarom azt érezni, hogy bármilyen kicsi részem van abban, hogy egy motoros elnyalt. Ezeknek mindegy, hogy középen mész-e, el fog menni melletted és kész, voltam ezek között eleget. Teszek be 1 képet, ez közvetlenül utánunk jött. Természetesen nem mondom Ti is csináljátok így, ez az én heppem, mindenki úgy menjen, ahogy neki a legjobb, ahogy ő a legbiztonságosabbnak érzi.
.
Kép
Jól teszed,fő a biztonság,egyébként nem tudom,hogy mennyi kerékpáros baleset lehet ott évente,de elég merészek az emberek 0 rutinnal.A forgalom meg elég nagy és sok a depressziós apuka,anyuka…..a volán mögött.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
asebestyen írta:

...de én azóta mindig azt látom, hogy miattam fog elesni egy motoros, ha ilyen helyen bicajozok, így én ahogy jelzett a radar, kitakarodtam az út legszélére, inkább lassítottam, és kb állandóan jelzett. :D
Ez nem biztos, hogy minden esetben megfelelő stratégia, mert azt jelzed vele, hogy felkészültél rá, hogy elmenjen melletted az akármi. Az meg gyakran tényleg elmegy, akár az életed árán is, akár kanyarban is, ha azt gondolja, hogy húsz centi oldaltávolsággal még kiadja. Én ebben középutas vagyok: ha olyan a helyzet, hogy nem tudna biztonságosan lekerülni, akkor beljebb húzódom - néha még így is bevállalnak egy hősies elhúzást, értékes két másodpercet spórolva. Ha elférősebb meg van egy kis menekülési útvonalam oldalra - ha netán túlságosan kis távolsággal kerülnek - akkor kihúzódom. Revi a szélső pólus, mert ilyen helyeken ő mindig a felezővonalhoz tendál, hogy csak a legtutibb helyzetben tudjanak elmenni (egyesületi örökség :D). Én ezt nem követem, mert frusztrált autósokat eredményezhet, az meg senkinek sem jó, ha úgy előzik meg, hogy a sofőrnek pulzál a halántékán az ér.
Biztos recept persze nem létezik: van az a típus, aki fél kilométeren át belátható, egyenes, üres úton is sávon belül maradva, tükörrel súrolva kerül, mert egy xaros bringás miatt nem fog indexelve előzni.
Biztos, hogy nem a megfelelő stratégia, viszont én nem akarom azt érezni, hogy bármilyen kicsi részem van abban, hogy egy motoros elnyalt. Ezeknek mindegy, hogy középen mész-e, el fog menni melletted és kész, voltam ezek között eleget. Teszek be 1 képet, ez közvetlenül utánunk jött. Természetesen nem mondom Ti is csináljátok így, ez az én heppem, mindenki úgy menjen, ahogy neki a legjobb, ahogy ő a legbiztonságosabbnak érzi.
.
Kép
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: st81 »

Köszönöm a képeket! Ezeken úgy nézek ki, mint egy profi túros:-)
Felfelé menetben Reviéket nem láttam, de hallottam a dudaszót:-) Gondolom a záróvonal környékén csalinkázott:-)

Ákos, jól lejtőztünk, mert kevés autó/motor tudott megelőzni minket:-)
Zárt útvonalon jobban merek menni, de szembe forgalomnál sosem lehet tudni, ki csapja le a kanyart a záróvonalon keresztül...
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1168

Hozzászólás Szerző: lacee »

pärt írta:
asebestyen írta:

Ezt jól összefoglaltad. :smile32:

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Majd visszamegyünk még gyakorolni. ;) Dobogókő közel van, de sajnos elég vacak az út a komolyabb ereszkedéshez.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9765

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

asebestyen írta:
2023.10.15., vas. 13:53
Vinkler írta:
2023.10.15., vas. 13:50
asebestyen írta:
2023.10.15., vas. 13:39
Nah, van bizonyítékom is a lejtőzésről. :D
Nem túl jó a kanyartechnikád… :smile29:
Nem csak az, a többi is sz@r. :D
Lárifári! :noproblemo:
Pedig a tárcsással eresztheted lefelé… 36_1_11.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2023.10.15., vas. 13:50
asebestyen írta:
Nem csak az, a többi is sz@r. :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9765

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

asebestyen írta:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
Pärt.jpg
Pärt.jpg (170.91 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
Revi + Atti.jpg
Revi + Atti.jpg (146.31 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
Revi.jpg
Revi.jpg (153.29 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
Revi2.jpg
Revi2.jpg (154.45 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
Atti.jpg
Atti.jpg (152.28 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
Revi + Atti 2.jpg
Revi + Atti 2.jpg (148.18 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
István.jpg
István.jpg (155.65 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
István2.jpg
István2.jpg (154.71 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal
Asebi.jpg
Asebi.jpg (158.65 KiB) Megtekintve 1106 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Nah, mi is hazaértünk. Hazafelé nyugis volt az út, odafelé borzalmas volt.
Ahogy hazaértünk bekapcsoltam a gyenge hifimet és a kávéfőzőt. :D

Pár gondolat a tegnapi tekerésről... :)

A fő, hogy nagyon jól éreztem magam, mert a csapat nagyon-nagyon jó volt és az idő is a lehető legjobb volt ehhez. Revivel dumáltam a legtöbbet, most nem vitatkoztunk semmin, mert Ő is tudta, hogy nekem van igazam. :D :D :D Csak vicc, nehogy komolyan vegye bárki. Hatalmas forma Revi! :smile53:
Amúgy mindig előkerül az a mondatom, hogy de jó lenne fél órás emelkedőre tekerve edzeni, itt annyit megjegyeznék, hogy ide most NEM edzeni mentem. :D Az biztos, hogy el tudnék azon a környéken lakni, konkrétan Parádon is.
Nekem a lefelé volt a nehéz. Beszari és béna is vagyok, de ezt tudtam. Én egy hasonló szerpentines részen dobtam el a motort 1x pont egy bicajos miatt. Pontosabban nyilván én mentem túl gyorsan annó bele a fáktól beláthatatlan kanyarba, és ott a bicajos állt az út szélén és feltartotta a forgalmat, szemből meg jöttek, de én azóta mindig azt látom, hogy miattam fog elesni egy motoros, ha ilyen helyen bicajozok, így én ahogy jelzett a radar, kitakarodtam az út legszélére, inkább lassítottam, és kb állandóan jelzett. :D Abból a szempontból mindegy, ha egy lezárt szakaszon lejtőznénk, akkor is utolsó lennék. Én csak tekerek, de nem vagyok úgy kerékpáros, mint pl Revi, és már soha nem is leszek. Végülis fel is és le is full chillben nyomtam, volt időm gyönyörködni a tájban és megélni az egészet és hát én ezért mentem. :)
Összefoglalásként, nagyon jó volt személyesen is megismerni Pärt és Revi sporttársakat is és együtt tekerni. :smile53:
Köszi a szervezést Attinak, és a részvételt mindannyiótoknak, akik ott voltak. Sajnálom, hogy nem mindenki tudott eljönni, majd talán egy másik alkalommal.
Nekem sajnos fotóm nincs 1 sem, videót viszont készítettem párat (20 körül) , de azt nem tudom ide feltölteni. A Strava huszárok láthatnak némi ízelítőt belőle. ;peace;

pärt
Őslakos
Őslakos

Én is köszönöm mindenkinek, hogy ennyit utazott a közös kör kedvéért! Az idő az álomszerű volt, ezentúl Attilát fogom megkérni, hogy a nyaralási időpontomat válassza ki. A megbeszéltek szerint gyakorlatilag majdnem teljesen végig együtt tekertünk, és bár nagyon sokat nem beszélgettünk, de csapatban tolva úgy éreztem, hogy sokkal gyorsabban telik az idő, már lent is voltunk újra Parádon. Kékesre csak ketten, Revivel gyűrkőztünk neki jobban, és közel egyszerre értünk fel, csak a legutolsó szakaszon gurultam el pár métert. Attila, mint a díj kiagyalója, megvalósítója nem hajtott - meg idei szezonja amúgy is szinte teljesen kimaradt - st81 is gyönyörűen feltolta asebi kíséretében - aki külön történet. Mint az edzéstervét legkomolyabban vevő és betartó ember, valószínűleg a hfbzk kört is abba integrálta, így egy km-el, egy wattal sem ment többet, mint a napi kiszabott adag. Így természetesen a Kékesi kakaskodás helyet csak visszafogottan felgurult.
Pár hangulatkép:
IMG20231014144730.jpg
IMG20231014144734.jpg
IMG20231014123923.jpg
IMG20231014142011.jpg

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2023.10.14., szomb. 23:21
AAttila írta:
2023.10.14., szomb. 16:37
20231014_163500.jpg

Kép
nem torzít kicsit ez a telefon? gondolkodik.gif :rolleyes:
nem megbántva senkit, kicsit olyan, mint 3 szellemi fogyatékos 31_1_21.gif
36_1_11.gif
Ja, itthon megnéztem a tükörben, hogy tényleg ilyen bárgyú vízfejem van-e, és ha meg nem is nyugodtam, azért nem ilyen súlyos a helyzet.
Persze a fő ok a túlzott szerhasználat lehet.
Screenshot_2023-04-14-22-23-11-43_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~2.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Felső sor,harmadik,de most nem találom a gplay áruhàzban. Lehet lecserélték az ikont
Screenshot_20231014-233723_One UI Home.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.10.14., szomb. 23:24
revox írta:
AAttila írta:
20231014_163500.jpg
36_1_11.gif
Nekem is feltűnt. Szerintem az átszerkesztésnél történt valami. (A méret miatt kellett )
akkor az lesz :D
jó az, csak néztem. hogy mintha :D

biztos sok app van,aminek a neve image resize, ami nekem van, az mintha jól működne.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
AAttila írta:
20231014_163500.jpg
36_1_11.gif
Nekem is feltűnt. Szerintem az átszerkesztésnél történt valami. (A méret miatt kellett )

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
20231014_163500.jpg

Kép
36_1_11.gif
halfnote.hu

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Gratula aki srácok, szépet mentetek!
Ha esetleg valaki felém jár, szóljatok és szívesen mutatok hegyeket is! ;) :rolleyes:
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2023.10.14., szomb. 21:44
revox írta:
2023.10.14., szomb. 21:36
AAttila írta:
2023.10.14., szomb. 21:25
Revi,légyszi mondd meg a zasszonynak,hogy isteni volt a kenyér (máskor is szívesen fogyasztanék ilyet ;peace; )
Köszi Zs. :kiss:
átadom. minden pénteken süt. ez most megnövelt banán és csökkentett margarinnal készült. dió, mogyoró, kesudió, mazsola tuti volt benne, a többi passz. tömős egy valami :D hivatalosan banánkenyér. két szelet, aztán gurul a bicó :D bár, ami Neked maradt. az kb majdnem két szelet, csak én vágtam.p, nem gatyázok vele :D de van most valami ilyen, mákos, meg sütött beszbuszát, vagy mi a neve. gyrosos araboknál vettünk, aztán ma megcsinálta...
Te is el vagy kényeztetve, mint én. :)
De nálad valami gond lehet a belsőddel,mert minden lecsúszott a combjaidba :fekverohog: hihetetlen méretek ;peace;

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2023.10.14., szomb. 21:36
AAttila írta:
2023.10.14., szomb. 21:25
Revi,légyszi mondd meg a zasszonynak,hogy isteni volt a kenyér (máskor is szívesen fogyasztanék ilyet ;peace; )
Köszi Zs. :kiss:
átadom. minden pénteken süt. ez most megnövelt banán és csökkentett margarinnal készült. dió, mogyoró, kesudió, mazsola tuti volt benne, a többi passz. tömős egy valami :D hivatalosan banánkenyér. két szelet, aztán gurul a bicó :D bár, ami Neked maradt. az kb majdnem két szelet, csak én vágtam.p, nem gatyázok vele :D de van most valami ilyen, mákos, meg sütött beszbuszát, vagy mi a neve. gyrosos araboknál vettünk, aztán ma megcsinálta...
Te is el vagy kényeztetve, mint én. :)

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”