50... hol élsz?pärt írta: ↑2024.01.23., kedd 12:41Ma már nincs jelentősége. Régen pöcsméregetés miatt kellett a legcombosabb áttételre leválva fotózni. A mai, monti áttételes országúti gépek már nem alkalmasak villantásra a 11-32 sorral, bazi nagy váltóval, kompakt hajtóművel, cserébe 50-en túl is felviszik a hobbista gazdit bárhová.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Mai szemmel elképesztő, hogy mennyire nem kockáztattak a gyártók pl. az amatőrök számára használhatóbb áttételekkel. Egy komolyabb gépen tabu volt egy 23-24-nél könnyebb végű racsni/sor, az 52/42 hajtómű meg szinte kőbe vésett szabvány volt. Ugyanígy, egy szint felett nem lehetett a sarukon sárvédőszem, normális külsőt nem készítettek 23mm-nél szélesebb méretben, mert az messziről ordította, hogy AMATŐR! Egyszerűen az volt az üzleti alapú előfeltételezés - némi alapja azért volt - hogy az amatőrök kizárólag olyan vasat vesznek meg, amit a profik is használnak. Így, aki nem tudott felmászni a 42/23-al a hegyre, az úgy járt, elkönyvelhette magát kutyaütőnek, esetleg beszerezhetett egy 3x6 sebességes sárvédős, csomagtartós 16 kilós túragépet. Az már felment, az élményfaktort meg talán hagyjuk. Azon már bocsánatos volt a 30/26, viszont a rájder visszataszíttatott a megalázó "túrista" kategóriába. Sok remek - meg pár haszontalan - technikai újítás érkezett, de a legfontosabb, hogy demokratizálódott a hobbi, nem kell elszánt csodabogárnak lenni, hogy valaki belevágjon.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5220
Ja, nekünk, vén csontoknak ez égett be.
- pärt
- Őslakos

Ma már nincs jelentősége. Régen pöcsméregetés miatt kellett a legcombosabb áttételre leválva fotózni. A mai, monti áttételes országúti gépek már nem alkalmasak villantásra a 11-32 sorral, bazi nagy váltóval, kompakt hajtóművel, cserébe 50-en túl is felviszik a hobbista gazdit bárhová. 
tányérral kifele
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Boldog szülinapot, Ákos!
Akkor ezt is elbaxtam
halfnote.hu
halfnote.hu
Revi tudhatnád,hogy a bringákat hajtásoldalról illik fotózni 
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7822
Ennyit fejlődött a kémia az évek alatt.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
nem WS, fülesmackólacee írta: ↑2024.01.22., hétf. 14:18Will Smith Te vagy azrevox írta: ↑2024.01.22., hétf. 13:12azt mondja kisCzine, hova lett a combod? hámmondom, ekkora volt ez... nemminden eddigi hegyi PR megdöntős (de azért xar)... kontra síkvidéki rángatós, sprintelős,. a régi azért jobb volt... (nem ezt kerestem,csak találtam... ezt teszi a hegyb@zulás
meg a nyugdíjas ütem)
olymp_parkolo.jpg
zemplen.jpgnem is mondtad, hogy a haverod, bár itt még fiatal volt.
![]()
Nekem jobban izmoltnak tűnsz a mostani képen.
mer a mostani inasabb, bedurrantabb, mivel előtte mászta meg az olymposzt, a régi meg egy laza kirándulás az axxonnyal,ahol a fennsíkon tekertünk fotó előtt kb 100bpm pulzussal, semmi bedurranás. Más a térfogat, meg más volt a power,amit lehetett mozgósítani (de, ha jól nézem,még a térdem sincs lekötve semmivel)
halfnote.hu
halfnote.hu
az holtbiztos
halfnote.hu
halfnote.hu
nem is mondtad, hogy a haverod, bár itt még fiatal volt.
Will Smith Te vagy azrevox írta: ↑2024.01.22., hétf. 13:12azt mondja kisCzine, hova lett a combod? hámmondom, ekkora volt ez... nemminden eddigi hegyi PR megdöntős (de azért xar)... kontra síkvidéki rángatós, sprintelős,. a régi azért jobb volt... (nem ezt kerestem,csak találtam... ezt teszi a hegyb@zulás
meg a nyugdíjas ütem)
olymp_parkolo.jpg
zemplen.jpg
- pärt
- Őslakos

Ahogy elnézem, az öcséd - lent - elég alap vassal tolja. De azért ne állj ki ellene, mert lehet, hogy lever, mint vak a poharat. 
azt mondja kisCzine, hova lett a combod? hámmondom, ekkora volt ez... nem
minden eddigi hegyi PR megdöntős (de azért xar)... kontra síkvidéki rángatós, sprintelős,. a régi azért jobb volt... (nem ezt kerestem,csak találtam... ezt teszi a hegyb@zulás
meg a nyugdíjas ütem)
halfnote.hu
halfnote.hu
A linkelt kerekeknél a leírásban 135mm szerepel, ami vagy elírás, vagy tényleg montis agyak. A hetes agyad és így a vázad saruk közti távolsága is 126mm - a 130mm-es agy az acélvázba simán bepaszírozható. De 135mm azért már sok. Ezek a "célnak megfelelő" kategóriájú kerekek, de ha sikerül tisztázni a méretet, és ennyi a keret, akkor megteszi.
A105-ös használt kerekek mindenképp minőségibb darabok, de a koruk már pár kérdést felvet, meg azért annyira szörnyen nem is olcsók. Én javasolnék egy pár szép Mavic Ksyrium Elite/SL-t levadászni - ha belefér a keretbe, 50-60 közt szoktak menni. Hátránya, hogy a retro vonalból már kilóg, de az a Mali már lassan amúgy is "Kossuth bicskája" lesz.
Előnye, hogy merev, elpusztíthatatlan, nagyon jó fékező felületű, és még felniszalag sem kell hozzá.
- pärt
- Őslakos

Nem eszik azt olyan forrón. Bármely 8-9-10 sebességes Shimano agy használható 8-9-10 sebességes kazettával, alátétekkel kell kicsit variálni a keresztkombinációknál.
A linkelt kerekeknél a leírásban 135mm szerepel, ami vagy elírás, vagy tényleg montis agyak. A hetes agyad és így a vázad saruk közti távolsága is 126mm - a 130mm-es agy az acélvázba simán bepaszírozható. De 135mm azért már sok. Ezek a "célnak megfelelő" kategóriájú kerekek, de ha sikerül tisztázni a méretet, és ennyi a keret, akkor megteszi.
A105-ös használt kerekek mindenképp minőségibb darabok, de a koruk már pár kérdést felvet, meg azért annyira szörnyen nem is olcsók. Én javasolnék egy pár szép Mavic Ksyrium Elite/SL-t levadászni - ha belefér a keretbe, 50-60 közt szoktak menni. Hátránya, hogy a retro vonalból már kilóg, de az a Mali már lassan amúgy is "Kossuth bicskája" lesz.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1361
Olyan jó lenne, ha én is úgy értenék hozzá, mint Ti... 
Szóval, Láma úr már megint tanácsot szeretne kérni, előre is köszönöm.
Az oldtimerbe kellene egy 8 sebességes tartalék "hegymászó" hátsó kerék (a sor már megvan hozzá: https://bikepro.hu/shimano_cs-hg50-8_11 ... s%C3%A9ges). A szintén muzeális japán Araya tartalék kerekemről lekaptam a 7-es sort, akkor szembesültem vele, hogy a 8-as sor "szélesebb", mint az Araya kazettája, így már nem tudom rácsavarni a zárógyűrűt (pedig nincs a 7-es sor alatt hézagoló!). A másik régi kerekem meg még menetes (13-21 az 52-42 tányérokhoz; ma már el sem tudom képzelni, hogyan tudtam ezzel felmenni egy hegyre...
)
8-as sort fogadó új kerékben úgy látom, sajnos már elég kicsi a választék, mindössze ezeket találtam: https://bikepro.hu/altrix_spider_orszag ... ker%C3%A9k és https://bikepro.hu/alkatresz_001/kerek_ ... hoz_fekete
Használtban meg ezt (így lenne egy tartalék első kerekem is, meg egy - ha jól látom - 28-as sor): https://bolha.testbike.hu/apro/shimano- ... ett-484733
Van esetleg jobb ötletetek (vagy lebeszélnétek bármelyikről)?
Ui.: A neo-retro jegyében egyébként azóta már Claris fékváltókarok vannak a Malin (a képen még csak a hátsó váltó lett kicserélve újra).
Szóval, Láma úr már megint tanácsot szeretne kérni, előre is köszönöm.
Az oldtimerbe kellene egy 8 sebességes tartalék "hegymászó" hátsó kerék (a sor már megvan hozzá: https://bikepro.hu/shimano_cs-hg50-8_11 ... s%C3%A9ges). A szintén muzeális japán Araya tartalék kerekemről lekaptam a 7-es sort, akkor szembesültem vele, hogy a 8-as sor "szélesebb", mint az Araya kazettája, így már nem tudom rácsavarni a zárógyűrűt (pedig nincs a 7-es sor alatt hézagoló!). A másik régi kerekem meg még menetes (13-21 az 52-42 tányérokhoz; ma már el sem tudom képzelni, hogyan tudtam ezzel felmenni egy hegyre...
8-as sort fogadó új kerékben úgy látom, sajnos már elég kicsi a választék, mindössze ezeket találtam: https://bikepro.hu/altrix_spider_orszag ... ker%C3%A9k és https://bikepro.hu/alkatresz_001/kerek_ ... hoz_fekete
Használtban meg ezt (így lenne egy tartalék első kerekem is, meg egy - ha jól látom - 28-as sor): https://bolha.testbike.hu/apro/shimano- ... ett-484733
Van esetleg jobb ötletetek (vagy lebeszélnétek bármelyikről)?
Ui.: A neo-retro jegyében egyébként azóta már Claris fékváltókarok vannak a Malin (a képen még csak a hátsó váltó lett kicserélve újra).

- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7822
A "modern" edzéselmélet alapjainak összefoglalója A mesteredzőtől.
Tanulmányozása, alkalmazása kortól, nemtől, edzettségtől függetlenül erősen ajánlott.
.
youtu.be/VcYyHXHTeuk
.
youtu.be/VcYyHXHTeuk
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
szerintem mindenkinek volt egy ilyen, vagy hasonló filmjeAAttila írta: ↑2024.01.20., szomb. 01:04Volt egy időszak az életemben,amikor nem a sport volt a meghatározó.A VHK üstdobosával (Boli)béreltünk egy házat Pomázon. Na akkoriban ismerkedtem meg nagyon sok zenével. De tényleg mindenféle zenével, a magadbafordulóstól kezdve, a hardcore-ig minden volt. A Cure már 89-től volt nálam a N1.1995-től 98 vége-99elejéig nagyon olyan volt,mintha filmben lettem volna.
Utána, 2000-től kezdtem újra sportolni. Onnan indult a jégkorong.
halfnote.hu
halfnote.hu
Volt egy időszak az életemben,amikor nem a sport volt a meghatározó.
A VHK üstdobosával (Boli)béreltünk egy házat Pomázon. Na akkoriban ismerkedtem meg nagyon sok zenével. De tényleg mindenféle zenével, a magadbafordulóstól kezdve, a hardcore-ig minden volt. A Cure már 89-től volt nálam a N1.1995-től 98 vége-99elejéig nagyon olyan volt,mintha filmben lettem volna.
Utána, 2000-től kezdtem újra sportolni. Onnan indult a jégkorong.
igen. a spinningen egy áttétel van, de nagyon finoman lehet állítani az ellenállást és ott jól be lehet állítani. aztán a spinn olyan, mint a pályakeró, ha meglendíted, megy lemdületből, így könnyebb tartani a gyors ritmust is. pályakerókon sincs disznó nagy áttétel. lehet elől feltesznek egy 54-56-ost, de hátul sokszor csak 16 van és pedálfordulatból dolgoznak. az a baj, most tuti nem tudom letekerni érdemi szinten, de szerintem görgővel, ha alatta voltál az rpm-nek mondjuk 10-el, az teljesen jó, a magas fordulatoknál. kiállásokhoz kb tartható a 80-90rpm, bár elsőre nem esik jól. amúgy régen ilyenekkel riogattuk a népet egy eldugott pinceklubbanAAttila írta: ↑2024.01.19., pén. 22:22Ez volt a legnehezebb. Megtalálni azokat az áttételeket,amiken meg tudom csinálni. Legfőképpen arra fókuszáltam, hogy ritmusra tekerjek. De amikor forgatok 105-108-cal kb 250w és azt írja,hogy váltsak keményebbre,a fordulatot emeljem 15-20-szal, na az durva. Főleg,hogy nem ismerem a zenét,nem tudom,mennyi ideig kell tartanom azt a wattot,fordulatot. A következő már egyszerűbb lesz. De a legkegyetlenebb, hogy végig nagyon magas fordulattal kell menni.revox írta: ↑2024.01.19., pén. 22:12szerintem az jó. a spining fixi, így a pedálütemet könnyebben tartja. férfivá lettélAAttila írta: ↑2024.01.19., pén. 19:04Revi,ba....megLenyomtam az itinert,amit felraktál.
![]()
Persze csak zömmel ugyanazt,mert egyrészt görgőn nem olyan,mint spinen, másrészt így elsőre főleg durva. Leginkább a fordulatot próbáltam közelítőleg tartani. (5-10-zel alatta voltam) ill kiállva nem ment annyi perc.![]()
lehet majd én is kipróbálom, csak találnom kellene hozzá áttételeket. sanszos, hogy nem fog menni![]()
De nagyon tetszett.![]()
amúgy van egy ilyenem prodigy their law videóválogatás dvd-re is, de azt nem találtam meg yutubin. meg a dksi teremedzés. az talán értelmesebb fordulaton dolgozik, bár 25 percnél Barna pedálfordulata szerintem karcolja a 200at
youtu.be/eGIgi0-JHW8
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez volt a legnehezebb. Megtalálni azokat az áttételeket,amiken meg tudom csinálni. Legfőképpen arra fókuszáltam, hogy ritmusra tekerjek. De amikor forgatok 105-108-cal kb 250w és azt írja,hogy váltsak keményebbre,a fordulatot emeljem 15-20-szal, na az durva. Főleg,hogy nem ismerem a zenét,nem tudom,mennyi ideig kell tartanom azt a wattot,fordulatot. A következő már egyszerűbb lesz. De a legkegyetlenebb, hogy végig nagyon magas fordulattal kell menni.revox írta: ↑2024.01.19., pén. 22:12szerintem az jó. a spining fixi, így a pedálütemet könnyebben tartja. férfivá lettélAAttila írta: ↑2024.01.19., pén. 19:04Revi,ba....megLenyomtam az itinert,amit felraktál.
![]()
Persze csak zömmel ugyanazt,mert egyrészt görgőn nem olyan,mint spinen, másrészt így elsőre főleg durva. Leginkább a fordulatot próbáltam közelítőleg tartani. (5-10-zel alatta voltam) ill kiállva nem ment annyi perc.![]()
lehet majd én is kipróbálom, csak találnom kellene hozzá áttételeket. sanszos, hogy nem fog menni![]()
De nagyon tetszett.
szerintem az jó. a spining fixi, így a pedálütemet könnyebben tartja. férfivá lettélAAttila írta: ↑2024.01.19., pén. 19:04Revi,ba....megLenyomtam az itinert,amit felraktál.
![]()
Persze csak zömmel ugyanazt,mert egyrészt görgőn nem olyan,mint spinen, másrészt így elsőre főleg durva. Leginkább a fordulatot próbáltam közelítőleg tartani. (5-10-zel alatta voltam) ill kiállva nem ment annyi perc.
lehet majd én is kipróbálom, csak találnom kellene hozzá áttételeket. sanszos, hogy nem fog menni
halfnote.hu
halfnote.hu
régen mi télen futottunk(még serdülőben). de a modernkori tréningben is volt a heti 3-4 gtkerés mellett 2-3 futás+kondipark (de én nem tudok futni, a bokámat szétgördeszkáztam). de keringés és pulzus. talán legjobban a pulzus lenttartását edzi a statikus furtás és a légzéstechnikát. mindenképp van hozadékaasebestyen írta: ↑2024.01.19., pén. 11:50Ismerek olyat, aki altatja a népet... legalábbis azt hiszi. :) Rejti a pulzus és teljesítmény adatokat a Strava-n.
Az én edzéseim publikusak, semmi titok nincs benne. :)
Nagyon utálom már a csak görgőzést, pláne a hosszú endurance-t. Többet kéne futni. Nem is megy rosszul annyira. Szerintem dobna a kerékpáros teljesítményemen is. Csak ott aztán pláne le tud szállni a lila köd és jól ki tudom nyiffantani magam anélkül, hogy ezt futás közben érezném különösebben. De gondolkozom, hogy eltolom az arányokat és többet futok.![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Revi,ba....meg
Lenyomtam az itinert,amit felraktál.
Persze csak zömmel ugyanazt,mert egyrészt görgőn nem olyan,mint spinen, másrészt így elsőre főleg durva. Leginkább a fordulatot próbáltam közelítőleg tartani. (5-10-zel alatta voltam) ill kiállva nem ment annyi perc.