Rotox írta: ↑2023.12.02., szomb. 09:13
Láma vagyok (ebben is...

), "csak" egy butagörgőm van.
Próbáltam utánaolvasni, de maradtak kérdések: miért Zwift és nem Rouvy?
Milyen, jó ár-érték arányú okosgörgőt javasoltok? (Látom, hogy van "hátsó kerék nélküli" kütyü is, de a saját hátsókerekemet szeretnék használni, úgy látom, ezek talán nem is kompatibilisek a 2x8 váltással és van is a kerekemhez trainer külsőm.)
Örök hálám, ha okosítotok!
Tavaly próbáltam a Rouvyt is, szerintem nem jó. Kamerával felvesznek 1 útszakaszt és utána a tekerési tempódnak megfelelő sebességgel játsza le a videót. Mikor kicsit hullámosabb volt a pálya, pl városban tekerés, ahogy nézed ki lehet dobni a taccsot, nekem majdnem sikerült. Ráadásul még hülyébben hat, hogy 70-nel beveszel egy kanyart, amit élőben 20-szal tudnál csak. :)
A Zwiftben van rengeteg lehetőség, komplett edzéstervek akár, lehet csapatban tekerni, többiekkel chatelni közben, versenyezni, közösen edzeni, FTP alapján besorolt csoportokban mindezt.
A direkt görgő sokkal jobb, mint a sima dörzshajtásos, pláne a hirtelen terhelésváltásos edzéseknél, VO2 max, sprintek, ilyenek. Kompatilbilis az mindennel.
Viszont ha nem okos a gorgő, akkor kell W-mérő a bicajra.
Még 1 dolog, ha Zwiften versenyezne valaki, ott a normálisabb versenyeken való indulás feltétele a W-mérő, a pulzusmérő, és megnézik, ha nyersz, hogy miket szoktál menni, mert lehet csalni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés