Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4992
Re: Kerékpározás
Naponta 60 kilométer kellemes, ráérős, van idő barátkozni a helyi tevékkel. Figyelemre méltó a hajtókar feletti árnyékoló, gondolom a szandálos tekerésnél védi a lábat a szénné égéstől.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1260
Ilyen esetleg? Nekem egyre jobban birizgálják a fantáziámat az ilyen és hasonló sztorik (Bicycle Travellers FB csoportból lopva, önkényes rövidítések és kiemelés tőlem):
Period: from 02/09/2022 to 26/12/2023
...
480 days, 29,350 km. Countries visited, even several times: Italy, San Marino, Slovenia, Croatia, Bosnia, Serbia, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, Turkey, Kurdistan, Iraq, Kuwait, Saudi Arabia, Emirates, Oman, Emirates, Saudi Arabia, Qatar, Saudi Arabia , Kuwait, Iraq, Iran, Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan, Kazakhstan, Russia, Georgia, Turkey, Bulgaria, Romania, Hungary, Slovenia, Italy.
...
Tires changed only once.
Chain never cleaned and changed only once.
Rear chassis, in aluminium, broken 3 times, once in Iran and twice in Afghanistan. Welded."
szobában tartott, nemdohányzó

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Felmentelek.

Nem olvastam részletesen, hogy is néz ki pontosan ez az egész: azt hittem négy fal közti kilométerekkel is érvényes.

- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1498
Jaja, 1 kis szépséghibával, 66km bent történt... a többi kint, kb fele esőben... Hezitáltam, hogy még azt a 66km-t letekerem kint, de inkább snowboardozni mentem helyette...

Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7553
Hátha érdekel valakit, hogy melyik zónában mennyi időt érdemes tölteni és az mit fejleszt, Andy Coggan zónázás. A 6. zóna, anaerobic capacity nincs benne valamiért, de könnyen kikövetkeztethető az előtte-utána zónákból. :)
- Csatolmányok
-
- Andy Cogan zones.png (229.62 KiB) Megtekintve 801 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- pärt
- Hazajáró lélek
Valószínűleg egy nem lerúgott darabot keresett, és ilyen korú acélváznál nem egyszerű pont ideális méretben olyat találni. Azért acélvázat ma már inkább szerelemből használnak, az meg köztudottan vak, de legalábbis a külcsín vezérli.
De mint írtam, a gond inkább a rugalmassággal lehet. A Columbus SLX, pláne a sima SL csövek kb. eddig a méretig alkalmasak, nagyobb bringásoknak már vagy vegyesen vagy kizárólag a nagyobb vázméretekhez kifejlesztett, azonos alapanyagú, de robosztusabb SPX csövekből készült váz való.
(Azért a zombi apokalipszisra felkészülve nekem is van még két acélvázam a férfibarlang tetőgerendáira feldobva.
)

De mint írtam, a gond inkább a rugalmassággal lehet. A Columbus SLX, pláne a sima SL csövek kb. eddig a méretig alkalmasak, nagyobb bringásoknak már vagy vegyesen vagy kizárólag a nagyobb vázméretekhez kifejlesztett, azonos alapanyagú, de robosztusabb SPX csövekből készült váz való.
(Azért a zombi apokalipszisra felkészülve nekem is van még két acélvázam a férfibarlang tetőgerendáira feldobva.

azért mert az arányok jók neki. így néz ki egy méretes brenga. de lehet,már nincs ebből nagyobb

ja, a pinarellon én használok 120as stucnit... ha ez 130...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött
Nyilván nem magamra gondoltam, pusztán az arányok (stucni, nyeregcső) tűntek furcsának nekem (is).
Az ilyen miért nem jár mondjuk 61-es vázzal?

- pärt
- Hazajáró lélek
Szemre 57cm körüli váz, 130-140 körüli stucnival, gazdi a két métert karcolhatja alulról vagy kicsit tán magasabb is, de a dereka még nagyon jól hajlik. Szerintem ha nem rúgja ki térddel a fogait, akkor simán jó lehet. Más kérdés, hogy ekkora benga fickó alatt egy ilyen csirke acélváz+stucni+alapméretes kormány úgy hajladozik, mint liliomszál a nyári szellőtől.
(Ja, a kérdésből nem derült ki, hogy kinek találtatott kicsinek; ha nem a mostani gazdiról, hanem rólad van szó, akkor egyértelműen nagy.)
(Ja, a kérdésből nem derült ki, hogy kinek találtatott kicsinek; ha nem a mostani gazdiról, hanem rólad van szó, akkor egyértelműen nagy.)
- Rotox
- Beköltözött
Az okkult tudományoktól vissza a földhözragadt matériumhoz: a Steel is real FB csoport hozzászólói szerint túl kicsi ez a váz. Revi? 
(Amúgy tényleg komolyan érdekel a véleményetek - és nem-nem, továbbra sem vásárolni akarok.
)

(Amúgy tényleg komolyan érdekel a véleményetek - és nem-nem, továbbra sem vásárolni akarok.

- Csatolmányok
-
- Eddy Merckx.jpg (121.6 KiB) Megtekintve 768 alkalommal
Én bizonyos feladatokhoz, mérésekhez szoktam versenyen elindulni Zwiften, 2023-ban talán 2x fordult elő.
Zwiften se szeretnék versenyezni, rutint szerezni benne, pláne nem. Én jó sejtanyagcserét akarok építeni és fenntartani amíg lehet, nem szétcseszni magam.
- asebestyen
- V.I.P.
A normális versenyek ellenőrzöttek. Persze csalás mindig, mindenhol van, mert az emberek mindig többet akarnak mutatni, mint amennyi a tarsolyban van. Aztán az ennyire hülyék csak kinevettetik magukat, akik 49-es átlagot csinálnak felfelé. Gondolom testtömegnek be van írva 10-15kg, aztán privat az account.revox írta: ↑2024.01.02., kedd 11:08az nem rossz azért. már a B ketgória. ott előfordul mindenféle emberke és sokan tökélyre fejlesztik a Zwiftes versenyeken való részvételt, ami nem minden esetben azonos a valós, utcai harcokkal. ha korábban versenyeztek pl, akkor olyan versenyrutinjuk van,amit zwiften is tudnak érvényesíteni és jól ismerik a testük viselkedését versenyszituban. ismerik a rövid és hosszútávú regenerációjukat és ennek tükrében teszik be a munkát. Ha lenne vagy 5 év versenytapasztalatod, vélhetően előrébb mennél. ha a mániákusan zwiftre kihegyezett rendszer találkozik a versenyrutinnal, ott előkerülhetnek ám keményfaxú gádzsók :) nameg, a csalók... há kiazisten megy fel az alpe du zwiftre 49-el? mer kb olyan tempóval tartják a kom-otszerintem itt van olyan csoport is,akik arra játszanak, hogy tudják kitrükközni a szoftvert és állítanak be olyan kom-okat, ami lehetetlen. a top-okat nem is szoktam nezni, se zwift,se strava, csak a saját adataimat. ha jól csinálnak statisztikát, a kiugróan alacsony és magas részeket le kell vágni és az értelmes tartományt átlagolni, csak az a baj, felfele nehéz meghúzni a határt,hol vágják el. látva a sok lehetelen időt a segmenteken, azt gondolom, elég torzak ezek a statisztikák
Én bizonyos feladatokhoz, mérésekhez szoktam versenyen elindulni Zwiften, 2023-ban talán 2x fordult elő.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
az nem rossz azért. már a B ketgória. ott előfordul mindenféle emberke és sokan tökélyre fejlesztik a Zwiftes versenyeken való részvételt, ami nem minden esetben azonos a valós, utcai harcokkal. ha korábban versenyeztek pl, akkor olyan versenyrutinjuk van,amit zwiften is tudnak érvényesíteni és jól ismerik a testük viselkedését versenyszituban. ismerik a rövid és hosszútávú regenerációjukat és ennek tükrében teszik be a munkát. Ha lenne vagy 5 év versenytapasztalatod, vélhetően előrébb mennél. ha a mániákusan zwiftre kihegyezett rendszer találkozik a versenyrutinnal, ott előkerülhetnek ám keményfaxú gádzsók :) nameg, a csalók... há kiazisten megy fel az alpe du zwiftre 49-el? mer kb olyan tempóval tartják a kom-ot
szerintem itt van olyan csoport is,akik arra játszanak, hogy tudják kitrükközni a szoftvert és állítanak be olyan kom-okat, ami lehetetlen. a top-okat nem is szoktam nezni, se zwift,se strava, csak a saját adataimat. ha jól csinálnak statisztikát, a kiugróan alacsony és magas részeket le kell vágni és az értelmes tartományt átlagolni, csak az a baj, felfele nehéz meghúzni a határt,hol vágják el. látva a sok lehetelen időt a segmenteken, azt gondolom, elég torzak ezek a statisztikák

halfnote.hu
halfnote.hu
A VO2 max is csak egy paraméter a sok közül, nem minden, de igen fontos.
Buruckinál van olyan master 2 vagy 3-as versenyző, aki még most is 5 feletti W/kg-t tud.
No, de ami beszédes, az a power profilom TP-n, mert az minden edzést és rögzített max teljesítményt tartalmaz . :) Íme:
.
- asebestyen
- V.I.P.
Az enyém csak egy kalkulált érték, nem mért, mint írtam. Egyrészt a Garmin, másrészt a Zwift által rögzített értékek és a felhasználóktól begyűjtött adatok alapján kalkulálva. A Garmin a kinti GPS-szel is rögzített adatok alapján, a Zwift pedig a görgőzések alapján. Kb ugyanazokat a számokat írják. A Zwift B kategóriába tesz. Egy B kategóriás Zwift versenyen a középmezőnyre vagyok jó.revox írta: ↑2024.01.02., kedd 10:06közepesen edzett, hazai :) (persze,azok úgy elvernek minket, mint a siccasebestyen írta: ↑2024.01.02., kedd 09:07Akinek 18-20 évesen 57 csak a VO2-je, az nagyon messze kerülje el a versenypályákat. :))
U17 vagy U19-es gyereknek a 62-64 már igen jó volt. jelenleg az epronexben tolja, annyira volt elég (meg néhány korosztályos baknoki címre). de biztos függ attól is,hogy van mérve. viszonyításnak, ahova mi bükkszentlászló-bükkszentkereszt Parttal, igaz már kissé megtörve,de 20 percen túl mentünk fel, srác 12perc körül![]()
majd megkérdezem soós olit, mennyi neki. u19-es,elág erős fiú most nálunk. 60kg és 300 körül van az ftp-je![]()
Te vagy bika![]()
A VO2 max is csak egy paraméter a sok közül, nem minden, de igen fontos.
Buruckinál van olyan master 2 vagy 3-as versenyző, aki még most is 5 feletti W/kg-t tud.
No, de ami beszédes, az a power profilom TP-n, mert az minden edzést és rögzített max teljesítményt tartalmaz . :) Íme:
.
közepesen edzett, hazai :) (persze,azok úgy elvernek minket, mint a siccasebestyen írta: ↑2024.01.02., kedd 09:07Akinek 18-20 évesen 57 csak a VO2-je, az nagyon messze kerülje el a versenypályákat. :)

U17 vagy U19-es gyereknek a 62-64 már igen jó volt. jelenleg az epronexben tolja, annyira volt elég (meg néhány korosztályos baknoki címre). de biztos függ attól is,hogy van mérve. viszonyításnak, ahova mi bükkszentlászló-bükkszentkereszt Parttal, igaz már kissé megtörve,de 20 percen túl mentünk fel, srác 12perc körül

majd megkérdezem soós olit, mennyi neki. u19-es,elág erős fiú most nálunk. 60kg és 300 körül van az ftp-je

Te vagy bika

halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött
Anélkül, hogy értenék hozzá; a Garmin szerint...asebestyen írta: ↑2024.01.02., kedd 09:07Akinek 18-20 évesen 57 csak a VO2-je, az nagyon messze kerülje el a versenypályákat. :)

- Csatolmányok
-
- VO2max.jpg (49.06 KiB) Megtekintve 785 alkalommal
- asebestyen
- V.I.P.
Akinek 18-20 évesen 57 csak a VO2-je, az nagyon messze kerülje el a versenypályákat. :)
azért az az 57 egy 18-20 éves, közepesen edzett hazai versenyző adata kb :) rizsabajnokasebestyen írta: ↑2024.01.01., hétf. 20:22Én egy teljesen átlagos fiziológiai paraméterekkel bíró hobbista vagyok. A becsült VO2max-om a koromnak megfelelő átlag teteje körül van, 55-56, mikor épp formában vagyok 57. Ez már számottevően nem lesz több. Amin javítani tudok még, az a laktát tolerancia, a laktát tisztító képesség, fogyással a teljesítmény-tömeg arány egy picit, illetve az ezekből fakadó jobb állóképesség.pärt írta: ↑2024.01.01., hétf. 19:41Mindig sarazod magad, hogy milyen kutyaütő vagy. Igyekeztünk valami megugorható célt kitűzni - kapóra jöttél.Bár már azóta kiderült, hogy sokat és gyorsan tekersz, de lehet, hogy ez csak terelés.
![]()
Én - mint rendesen, minden évben - most sem teszek magamnak újévi fogadalmat, mindenesetre jó lenne kicsit többet gurulni. Úgyhogy hozzunk össze minél több csapatos tekerést, az jó motiváció előtte, hogy ne teljesen fonnyadt állapotban ugorjak neki.
Ezekért a semmilyen szempontból nem kiugró paraméterekért nagyon sokat teszek, a szabadidőm jelentős részét fordítom erre, első sorban az egészségem megőrzése okán. További jól látható javulás jelentősen több edzéssel, illetve az edzések központba helyezésével lenne elérhető, erre nincs lehetőségem, és azzal sem lennék semmiben kiugró.

halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Ez szép.
A tudományos méricske rész nálam kimarad, de a táv, szint kb. a negyede lehet a tiednek, és még azzal sem én vagyok a környezetemben a világ lustája. Szóval elég szépen mocorogsz. 

Ezekért a semmilyen szempontból nem kiugró paraméterekért nagyon sokat teszek, a szabadidőm jelentős részét fordítom erre, első sorban az egészségem megőrzése okán. További jól látható javulás jelentősen több edzéssel, illetve az edzések központba helyezésével lenne elérhető, erre nincs lehetőségem, és azzal sem lennék semmiben kiugró.
- asebestyen
- V.I.P.
Én egy teljesen átlagos fiziológiai paraméterekkel bíró hobbista vagyok. A becsült VO2max-om a koromnak megfelelő átlag teteje körül van, 55-56, mikor épp formában vagyok 57. Ez már számottevően nem lesz több. Amin javítani tudok még, az a laktát tolerancia, a laktát tisztító képesség, fogyással a teljesítmény-tömeg arány egy picit, illetve az ezekből fakadó jobb állóképesség.pärt írta: ↑2024.01.01., hétf. 19:41Mindig sarazod magad, hogy milyen kutyaütő vagy. Igyekeztünk valami megugorható célt kitűzni - kapóra jöttél.Bár már azóta kiderült, hogy sokat és gyorsan tekersz, de lehet, hogy ez csak terelés.
![]()
Én - mint rendesen, minden évben - most sem teszek magamnak újévi fogadalmat, mindenesetre jó lenne kicsit többet gurulni. Úgyhogy hozzunk össze minél több csapatos tekerést, az jó motiváció előtte, hogy ne teljesen fonnyadt állapotban ugorjak neki.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8925
Egyetértek. Ezt akár meg is fogadom…pärt írta: ↑2024.01.01., hétf. 19:41Mindig sarazod magad, hogy milyen kutyaütő vagy. Igyekeztünk valami megugorható célt kitűzni - kapóra jöttél.Bár már azóta kiderült, hogy sokat és gyorsan tekersz, de lehet, hogy ez csak terelés.
![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- pärt
- Hazajáró lélek
Mindig sarazod magad, hogy milyen kutyaütő vagy. Igyekeztünk valami megugorható célt kitűzni - kapóra jöttél.
Bár már azóta kiderült, hogy sokat és gyorsan tekersz, de lehet, hogy ez csak terelés.

- asebestyen
- V.I.P.
Ennél azért valami komolyabb célt tűzzetek ki!AAttila írta: ↑2024.01.01., hétf. 13:32Nekünk is ez a célunk, jobbak legyünk, mint Te voltál 23-banasebestyen írta: ↑2024.01.01., hétf. 10:34BÚÉK terhelt sporttársak!![]()
Lassan kezdjünk bele a 24-es felkészülésbe!![]()
Nincs más cél, csak jobbnak lenni, mint 23-ban voltam.![]()
BUÉK![]()

Csak rábóktem, mert jól néź ki. Geoban csak helyretették a számozást. Ez az xxs megfelel az én xs-emnek. Viszont ez nem a top váz, mint amik nekem vannak, hanem a butább karbon. Nem fogok ilyet venniRotox írta: ↑2024.01.01., hétf. 13:10Boldogulj évet kívánok kollégák!
Ui.: Revi, láttam, hogy árulod az S-es vázadat, és hogy már like-oltad ezt az XXS-est, de ez amúgy kicsi lenne Neked? (ha van olyan...): https://www.facebook.com/groups/1696210 ... 8967829617

halfnote.hu
halfnote.hu