Különben is, ez is csak egy PS fotó. Volt egy pár évvel ezelőtti képed és csak kicserélted rajta a bicót
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Látod milyen régen nem tekertél? Azt is elfelejtetted, hogy bicót, hajtás oldalról fotózunkpärt írta: ↑2026.02.14., szomb. 15:07Ej, de erőszakos vagy, így pihenni sem tudok. Csak most, csak neked meggurultam az idei elsőt.asebestyen írta: ↑2026.02.14., szomb. 10:14Ma Pärt is felpumpálta a Trek tpu belsőjét, feltette az egyik 2022-ben waxolt láncot és mindjárt indul.![]()
![]()
IMG20260214133121.jpg
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5312
Ej, de erőszakos vagy, így pihenni sem tudok. Csak most, csak neked meggurultam az idei elsőt.asebestyen írta: ↑2026.02.14., szomb. 10:14Ma Pärt is felpumpálta a Trek tpu belsőjét, feltette az egyik 2022-ben waxolt láncot és mindjárt indul.![]()
![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9839
Igen. Ez a Maróti templomkerülő kör.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nah meg is volt a tekerés csak felfelé kellett figyelni a sebességkorlátozásra.
.
.
A monti előkészítve még egy karbantartással bentebb,du. indulás.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Ma Pärt is felpumpálta a Trek tpu belsőjét, feltette az egyik 2022-ben waxolt láncot és mindjárt indul.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én mindjárt indulok. 
De szép idő van
Ránéztem a Meridára és bájosan visszakacsintott, illegette magát,... erre az asszony berakta,irány a Vörös kő (bükki túra)
Legközelebb...
Ránéztem a Meridára és bájosan visszakacsintott, illegette magát,... erre az asszony berakta,irány a Vörös kő (bükki túra)
Legközelebb...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nekem is tetszett, szereztem is egy rakat Vittoriát, aztán egy télen lenullázódott néhány. De ez nem törvényszerü, de pl a Corsa szingónak halála volt a szelep és környéke. Nekem is ott haltak ki. Amúgy szerettem,jól gurult.pärt írta: ↑2026.02.13., pén. 22:06Az a jó zsíros alfődi ájer olyan sűrű, hogy a latexet is összeszottyasztja. Errefelé a kristálytiszta, hűvös hegyi levegőn eláll akármeddig.![]()
De tényleg sokat bírnak a latexek, az első szériám kiváltképp jó eresztés volt. Vagy 7-8 évig biztosan bent voltak. De valószínűleg már végképp áttállok a TPU-ra (bár még nagyon friss, de idáig elégedett vagyok vele).
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nekem ez volt az első szingó. Ez 15ig megy pl. Ez akkkr a Tufo felsőpolcos volt. Fel is zoltam 14-re, de úgy se ment. Később azért kiderült, hogy ebben erősen ludas volt a Mr Wheel kerék is. Persze, külön pumpa kellett hozzá, mert a normál pumpák 9 bar körül elfogynak. Inkább eltörik, vagy lerobban a szelepről, de nem megy tovább.Vinkler írta: ↑2026.02.13., pén. 21:52Most megnéztem mit használtam.revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:33Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37
Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…![]()
Akkor én bajban vagyok, mert 5,5 baron használom, szóval minden tekerés után felfújom és tekerés előtt leengedem. Logikus.![]()
Mondjuk 12 bar az a golden era-ban is sokk volt, ha jól emelékszem a karbon kerekemet max 8-ig lehet terhelni.
Az 5,5-es gumi oldalfala jobban ki van téve a repedésnek, de szerintem hamarabb lekopik, mint kirepedne![]()
12 bar-osra nem emlékszem. Ez is alsó polcos, de nagyon szerettem.
IMG_0491.jpeg
De korábban, a peremes Schwalbe ,... talán Ultremo ZX EVO 11baros volt
A szingó Vittoria Corsa CX EVO talán 15. A Contik 12. Ezeknél még masképp számoltak. De a Tufo s33 pro 8 körül volt. ... megkerestem. Még megvan, az 6-8. Változó. A gyártó azt írja rá, hol ideális az adott gumi gördülési ellenállása. Ebből kifolyólag a lenti tufo elég tág tartományban működik
Most nézem, a linken gyerekméret van, D de a 622,23-25 esetén is 15 volt a kopp.
https://www.tufo.com/en/wheelchair-spor ... l/s3-lite/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.02.13., pén. 23:12-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Az a jó zsíros alfődi ájer olyan sűrű, hogy a latexet is összeszottyasztja. Errefelé a kristálytiszta, hűvös hegyi levegőn eláll akármeddig.
De tényleg sokat bírnak a latexek, az első szériám kiváltképp jó eresztés volt. Vagy 7-8 évig biztosan bent voltak. De valószínűleg már végképp áttállok a TPU-ra (bár még nagyon friss, de idáig elégedett vagyok vele).
- Vinkler
- Adminisztrátor

Most megnéztem mit használtam.revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:33Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…![]()
Akkor én bajban vagyok, mert 5,5 baron használom, szóval minden tekerés után felfújom és tekerés előtt leengedem. Logikus.![]()
Mondjuk 12 bar az a golden era-ban is sokk volt, ha jól emelékszem a karbon kerekemet max 8-ig lehet terhelni.
Az 5,5-es gumi oldalfala jobban ki van téve a repedésnek, de szerintem hamarabb lekopik, mint kirepedne![]()
12 bar-osra nem emlékszem. Ez is alsó polcos, de nagyon szerettem.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mi az a szingó?revox írta: ↑2026.02.13., pén. 19:18Kell neked latexel flancolnipärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:53Nekem a latex miatt baromi gyakran kéne fújogatni, de mivel kb. fél évig nem használom, könnyen elfelejtkezem róla, és előbb-utóbb mindig leülnek a kerekek a felnikre.Ronda látvány, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban annyira káros, mint amennyire mindenhol hangsúlyozzák, hogy az. Én legalábbis még nem érzékeltem semmi szörnyűséget.
A Conti Black Chili keveréke egyébként egy-két év alatt százéves varánusszá öregszik, tele van apró repedésekkel, de azért még szépen elgurulgat.
Majd jól összeragad, mint nekem a Corsaban, aztán dobhattam kiigaz, nálad akkor csak a belső kuka. Szingóban zsebbenyúlósabb a kukázás.
Kell neked latexel flancolnipärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 23:53Nekem a latex miatt baromi gyakran kéne fújogatni, de mivel kb. fél évig nem használom, könnyen elfelejtkezem róla, és előbb-utóbb mindig leülnek a kerekek a felnikre.Ronda látvány, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban annyira káros, mint amennyire mindenhol hangsúlyozzák, hogy az. Én legalábbis még nem érzékeltem semmi szörnyűséget.
A Conti Black Chili keveréke egyébként egy-két év alatt százéves varánusszá öregszik, tele van apró repedésekkel, de azért még szépen elgurulgat.
Majd jól összeragad, mint nekem a Corsaban, aztán dobhattam ki
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Nekem a latex miatt baromi gyakran kéne fújogatni, de mivel kb. fél évig nem használom, könnyen elfelejtkezem róla, és előbb-utóbb mindig leülnek a kerekek a felnikre.
Ronda látvány, de nem vagyok benne biztos, hogy valóban annyira káros, mint amennyire mindenhol hangsúlyozzák, hogy az. Én legalábbis még nem érzékeltem semmi szörnyűséget.
Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:27Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...![]()
![]()
![]()
Az 5,5-es gumi oldalfala jobban ki van téve a repedésnek, de szerintem hamarabb lekopik, mint kirepedne
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:27Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...![]()
![]()
Akkor én bajban vagyok, mert 5,5 baron használom, szóval minden tekerés után felfújom és tekerés előtt leengedem. Logikus.
Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:02
Az öregek megtanulták, hogy pl téli pihenőben így kelll tárolni a bicajt, de akár két tekerés között is. Így a bowden nem fedzül, a váltók a határolócsavaron támaszkodnak elől, hátul. Úgy tűnek, ez a tag ezt annyira kimaxolta ezt, ha 5 percre leteszi, akkor is ügyel a bowdenekre![]()
https://hulyevel.blog.hu/2011/01/21/apam_a_hulye![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Arra a kis időre meg amíg tekerne az illető, kár mindent visszaállítani, hogy aztán megint lehessen lazítani. Különben is a használattól kopik.pärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:02
Az öregek megtanulták, hogy pl téli pihenőben így kelll tárolni a bicajt, de akár két tekerés között is. Így a bowden nem fedzül, a váltók a határolócsavaron támaszkodnak elől, hátul. Úgy tűnek, ez a tag ezt annyira kimaxolta ezt, ha 5 percre leteszi, akkor is ügyel a bowdenekre![]()
https://hulyevel.blog.hu/2011/01/21/apam_a_hulye![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok