A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ha lehet,miért ne. De lehet elég kitakarítani. Ha iparis,azokat is lehet. Aztán jó vastag zsírral még életképes lesz :)
Revi, nem ezt vártam Tőled!
Az a csapágy , ami kopottság jeleit mutatja bármilyen módon, annak annyi. A vastag zsír itt semmit nem ér, hisz ezek a csapágyak komoly radiális terhelés alatt vannak, a fém hiányt nem lehet semmilyen zsírral pótolni.
Megelőző karbantartásnak kiváló a csapágy kimosása és megfelelő zsírral való megtöltése, illetve azon pontokon is a pedált, ahol víz juthat be. Egy már berágott csapágy kuka. Duplán tömítettet kell venni a boltban, valami normális gyártótól, és már újonnan is érdemes lehet kimosni belőle a kevéske gyári szar zsírt és megtölteni finoman jó zsírral.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
a birkák verik rommá, amikor kirándulni mennek a boltba. Néha leverném egy hokibottal az ott száguldozó idiótákat,ahogy baxxák tönkre a kitett bringákat. Persze venni lófaxt nem vesznek.
...az elsőben van 1-2 cm nyolcas, hatsóban fel cm kb....
??? nem elírás ? nekem ez rengeteg !! magasságirányban ? mert oldalirányban pláne elképzelhetetlen.
Lehet,ha bemérnénk egyből élhetnél a garanciával. Amit alig lehet egyenesberakni,ott lehet a felni vérzik(hajlott). Kihúzni, ki lehet,de érdekes feszültségi ábrát mutatna. Mikor decathlonban vettem triban 300-at, ott volt az, hogy 5 ből alig találtunk egy bringát,aminek a kedves vevők még nem hajtogatták el a felnijét. Sok szerviz meg addig terjed,ha ki van húzva egyenesbe, jó az. Pedig nem... Decathkonban pl rendszeresen látjuk,hogy átadás előtt centríroznak folyton. Most, vagy nem állítják be a gyárba(kétlem), vagy a birkák verik rommá, amikor kirándulni mennek a boltba. Néha leverném egy hokibottal az ott száguldozó idiótákat,ahogy baxxák tönkre a kitett bringákat. Persze venni lófaxt nem vesznek.
...az elsőben van 1-2 cm nyolcas, hatsóban fel cm kb....
??? nem elírás ? nekem ez rengeteg !! magasságirányban ? mert oldalirányban pláne elképzelhetetlen.
Nyolcast nem nehéz ennyit összeszedni, persze ha hajlott nem OK,de egy két k7llőt eltekernek,egyből rúg pár centit. Tojásba már a vicc katefóriamlenne 2 centi
a kopó cuccokról jutott eszembe: mennyi idö/km-enkent esetleg nem is kopasert, hanem egyebert (beleagyazodas kiszedesek miatt felület; vagy csak "smirglizes" ilyenre ? ) szoktatok fekbetetet cserelni ? nagyon tulnyomoan / szinte kizarloag szep idöben hasznalt orszaguti
Ha elkopik,akkor csrélm,de alföldön ez lassabb le szoktam mosni,felni,betétet, ne a por köszörűlje. Kiszáradás miatt még nem volt fékproblémám
Igaz, ha belegondolok abba, hogy a kormányt elforgatják 90 fokkal, hogy keskenyebb legyen a doboz, akkor a váltást és fékeket biztosan állítani kell, hiszen a bowdenek nem lehetnek bekötve
Bevan ott minden. Kormányt kel kifordítani,nyerget kihúzni,pedált betekerni. Kb ennyi. ...
en 2008-ban vettem igy küldve orszagutit, kb. annyit kellett csinalnom, mint revi irta, azota csak kopo cuccot kellett cserelnem, semmi gond (persze az elöfordulhat, hogy cegenkent kicsit mas a csomagolas, elrakas modja, de nem gondolom, hogy gond/ nehez lenne menetkészre tenni)
sok sikert !
a kopó cuccokról jutott eszembe: mennyi idö/km-enkent esetleg nem is kopasert, hanem egyebert (beleagyazodas kiszedesek miatt felület; vagy csak "smirglizes" ilyenre ? ) szoktatok fekbetetet cserelni ? nagyon tulnyomoan / szinte kizarloag szep idöben hasznalt orszaguti
Igaz, ha belegondolok abba, hogy a kormányt elforgatják 90 fokkal, hogy keskenyebb legyen a doboz, akkor a váltást és fékeket biztosan állítani kell, hiszen a bowdenek nem lehetnek bekötve
Bevan ott minden. Kormányt kel kifordítani,nyerget kihúzni,pedált betekerni. Kb ennyi. De igen, a hazai hülye szabályozás az,hogy szakszerviz helyezze üzembe. Ennek költségét a boltok "átvállalják", jobb esetben. Egy hónapos szerviz is ingyenes szok lenni. Netes vásárlás esetén, elvileg a helyi szaki ha beüzemeli, akkor él a gari, gyakorlatilag, ha nem törik ketté a váz, bizonyíthatóan álló helyben, sokat nem kell várni a garanciától szinte minden alkatrész a mozgó/kopó kategóriába esik. Asszony 1 hónap alatt a montiján gallyratette a hátsó váltót,pedált,láncot. Ami eszembejut... Letojták, ajánlottak jobbakat,ha ennyire power a csaj, de önköltséges fejlesztés volt :) Telenyomtuk XT-vel,az már nem esett le.
Én még nem kaptam csomagban új bringát, nem tudom mennyire van összerakva. Lehet csak a kormány van elfordítva rajta, hogy keskenyebb legyen a doboz. Azt nem gondolnám, hogy neked kellene a középcsapitól kezdve a váltókon keresztül a bowdenezésig megcsinálni mindent. Főleg, hogy némely dologhoz spec szerszám kell, amihez telón keresztül hiába is segítene az ember.
Azt nem tudod megoldani, hogy összerakják és te autóval hazaviszed? Pláne a gari miatt
Holnap kapom meg a bicajt, és az eladó azt ajanlotta, hogy a gyári csomagba jöjjön, meet az biztosabb mintha ők ujra csomagolják, de segít az összeszerelésben a telon, ha kell.
(Ez mennyire nehéz lesz? közepes a szerelési gyakorlatom-gépész mérnök vagyok)
Ma hallottam az ismerősömtől, hogy a gari is általában akkor él csak, ha szakszervizben ban összerakva.
Van a sztoriban valami turpisság?
Sok online boltban hirdetik,hogy ingyen összerakjàk, de máshol meg ez extra opció, s fizetni kell érte.
Ami a lényeg,hajlik. Kinek,mekkorát, de a hajtás hatékonysága mindenkinél csökken. Az erő egy része elrugózik. A csűtengelyes integrált ezt védi ki. Nagy szavak az ég és föld, de tényleg jóval merevebb az integrált rendszer.
én négyszöges szet-tel versenyeztem (nem is volt más), és nekem nem súrolt be (a tengelytől meg főleg sosem) a lánc- ami ütés meg volt a tányér-oldalban (értsd: vadi újan, 'üresen', kézzel forgatva - és még a Super Record-ban is volt), az 'gyári' volt
Testsúly is számít. Ugyanaz a hajtómű másként teljesít 60 és 80 kg alatt. Végtelenségig finomhangolgattam, de vagy belül, vagy kívül súrolt.
Érdekes, mennyire ritkán merül ez fel komplett gépekkel, alkatrészekkel kapcsolatban. Extrém esetben simán lehet kétszeres különbség súlyban, két bringás között. Az egyik alatt nyöszörög a technika, a másik agyondícséri ugyanazt, hogy milyen stabil.
Simán bele lehet hajtani a hajtókart az első váltóba, ez nálam is rendszeres probléma volt. Nyilván egy hegyi menő vagy egy 90 kilós sprinter alkat nem egyforma erővel forgatja kónuszon.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
én négyszöges szet-tel versenyeztem (nem is volt más), és nekem nem súrolt be (a tengelytől meg főleg sosem) a lánc- ami ütés meg volt a tányér-oldalban (értsd: vadi újan, 'üresen', kézzel forgatva - és még a Super Record-ban is volt), az 'gyári' volt
Testsúly is számít. Ugyanaz a hajtómű másként teljesít 60 és 80 kg alatt. Végtelenségig finomhangolgattam, de vagy belül, vagy kívül súrolt.
Érdekes, mennyire ritkán merül ez fel komplett gépekkel, alkatrészekkel kapcsolatban. Extrém esetben simán lehet kétszeres különbség súlyban, két bringás között. Az egyik alatt nyöszörög a technika, a másik agyondícséri ugyanazt, hogy milyen stabil.