Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4610
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

trane írta:
2020.07.09., csüt. 15:37
revox írta:
2020.07.09., csüt. 15:34
dehopgy, ez így van. én is felteszek az alsó vázcsőre egy zsák hízótápot és álcázva kitolom a városból, de még így is sandán néznek utánam a kíváncsi szemek :rolleyes:
nálad a táp, a katalógónál meg a kerék a vonzerő, de a bringa-körítés... sad.gif
egyszer egy kiscigó meg is jegyezte, amikor a nagySándor- telepi kisboltban kértem vizet: "ez nem menne be a ... utcába" (gondolom ez a környéken afféle földút lehet, nevére nem emléxem) és milyen igaza van... :smile29:
"bácsi-bácsi! ez mennyivel megy? 100-al megy?" há, mondiom, ha megtekered...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 15:32
revox írta:
2020.07.09., csüt. 15:29
persze. a népek képesek érte bártmire, fényes nappal leszednek és elviszik :D este kell,mikor már mindenki nyugovóra tért :D
ezt már bebuktad, tesó :smile29:
dehopgy, ez így van. én is felteszek az alsó vázcsőre egy zsák hízótápot és álcázva kitolom a városból, de még így is sandán néznek utánam a kíváncsi szemek :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 15:27
revox írta:
2020.07.09., csüt. 15:21
ez való nektek, mit izéltek itt fijatal jányokkal :D
na jó, ez csak azért, mert fulcrum kerékinfókat kerestem,aztán ezt dobta a google. a fulcrum prospektus királykategóriánál, a karbonkerekeknél egy reacto a nyitólapon... mehettek kapálni a csotrogányokkal ;peace;

reacto_speed.jpg
na azé' az se' véletlen, hogy csak erős szürkületben mertek kimenni a Merida-val fotózkodni... :ohnoohnoohno:
persze. a népek képesek érte bártmire, fényes nappal leszednek és elviszik :D este kell,mikor már mindenki nyugovóra tért :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 15:19
Froome mostmár tutti, hogy elmegy az Ineos-tól :rolleyes: > https://www.yahoo.com/sports/chris-froo ... 27634.html . innét kezdve már csak a motiváltságára leszek kíváncsi az 5. Tour-győzelmet illetően... gondolkodik.gif :yingyang:

ja, és úgy néz ki, megvan az új bicója is :napsut: > https://www.yahoo.com/sports/bike-chris ... 15845.html
jó ez a geometria. elég nyugis, de azért valahogy mégis erőt sejtet. a Scott-nak, Bianchinak is van ilyesmi, meg még ki tudja, hány gyártónak... de okosnak tűnik.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ez való nektek, mit izéltek itt fijatal jányokkal :D
na jó, ez csak azért, mert fulcrum kerékinfókat kerestem,aztán ezt dobta a google. a fulcrum prospektus királykategóriánál, a karbonkerekeknél egy reacto a nyitólapon... mehettek kapálni a csotrogányokkal ;peace;
reacto_speed.jpg
reacto_speed.jpg (207.85 KiB) Megtekintve 1501 alkalommal
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3644

Hozzászólás Szerző: AAttila »

trane írta:
2020.07.09., csüt. 12:06
AAttila írta:
2020.07.09., csüt. 11:49
trane írta:
2020.07.09., csüt. 11:15
és kivel :rolleyes: ?
Húúúú de másabb lenne az edzés vele ;peace;
tolnád neki, mi :smile52:
Kipróbálnám mögötte a szélárnyékot az biztos ;peace;

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
Húúúú de másabb lenne az edzés vele ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 11:26
revox írta:
2020.07.09., csüt. 11:23
trane írta:
2020.07.09., csüt. 11:21

ahol meg a jobb keze van, az az én ...-m ;) :smile29: :smile32: ;peace; :napsut: :smile53:
aabüdösK... azt mondta,ha kölcsönadom neki a borát, csak én létezem... :smile51:
tezsvírem, ezek szerint van a Bora-nál fontosabb dolog is :yingyang: abban a csodaszép életében 36_3_1.gif
ja,egy spéci ezüstdrót :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2020.07.09., csüt. 11:07
Mi tegnap el kezdtük gyakorolni a vezető váltást. Igaz csak a a városban tudtunk tekerni, mert úgy volt időnk és hát a forgalom, kereszteződések nem túl baráti környezet ilyenhez, de a viszonylag hamar rákaptunk az "ízére". Néha azért kellett várni a váltásra, mert közben előzött egy autó :rolleyes: Így sikerült menni a 19 kilire 36,3 átlagot, hogy nem is a tempóra figyeltünk. Azért van még mit csiszolni az együtt tekerésen, de az látszik, hogy közel erősek vagyunk és meg van a kközös hullámhossz. ;)
csak majd nehogy felajánlja a kerekét :D ;peace;
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 11:21
revox írta:
2020.07.09., csüt. 11:19
csendben mondom,az ott az én bora ultram :D
ahol meg a jobb keze van, az az én ...-m ;) :smile29: :smile32: ;peace; :napsut: :smile53:
aabüdösK... azt mondta,ha kölcsönadom neki a borát, csak én létezem... :smile51:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 11:00
revox írta:
2020.07.09., csüt. 10:51
bringád... volt nálam a srác tudod, a váltót szerelni. akkor néztem,az elég kis pöpec bicaj. tanulj meg fotózni, mert a képek alapján nem igazán lehetett látni,ami valójában van :D reggel azon agyaltam, lehet meg kellett volna venni, hegymászónak, de ez a hajó már elment. az elég kafa kis bicaj ám :smile32: srác azóta vett hozzá campa bora kereket, de tolja is izomból. gyors a srác. kijár edzésre a többiekhez, szerintem tartja velük a tempót.
naja, ha nem kellett volna zs, nem is ment volna a bringa sehová, az tutto :ohnoohnoohno: - de más volt a szitu :yingyang:
ha legközelebb előfordul a közeledben a gép, üljél rá és menj vele vagy 5km-t, biztosan alád meri tenni Jani, aztán kiwi vagyok, mit mondasz majd :rolleyes:
mentem vele. nem 5.öt,de nekem elég 20méter is :) nyilván nem olyan merev,mint egy reacto, de épp ez lenne a lényeg,hogy egy gyors,de kényelmesebb. egyébként méretre nekem is teljesen jó. jani beálíltásával a nyereg picit magas volt, fél centi, de többi klappolt is :smile32: jó bicaj. fájhatott elengedni :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
AAttila írta:
2020.07.09., csüt. 11:07
Mi tegnap el kezdtük gyakorolni a vezető váltást. Igaz csak a a városban tudtunk tekerni, mert úgy volt időnk és hát a forgalom, kereszteződések nem túl baráti környezet ilyenhez, de a viszonylag hamar rákaptunk az "ízére". Néha azért kellett várni a váltásra, mert közben előzött egy autó :rolleyes: Így sikerült menni a 19 kilire 36,3 átlagot, hogy nem is a tempóra figyeltünk. Azért van még mit csiszolni az együtt tekerésen, de az látszik, hogy közel erősek vagyunk és meg van a kközös hullámhossz. ;)
csendben mondom,az ott az én bora ultram :D
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5311

Hozzászólás Szerző: pärt »

asebestyen írta:
2020.07.08., szer. 16:29
Zerge:

SPORT

Született: 1974-ben születtem
188cm / 77-82kg
nyugalmi pulzus : 38
VO2max : 75
Vitálkapacitás: 6,52 liter
Max légzési térfogat (MVV): 244 liter/perc
Max tejsav: 6,79 mmol/l
Max pulzus: 195
anaerob küszöb: 190
aerob Küszöb: 178
Teljesítmény: 650W (11 lépcsőben 2 percenként emelve)
Sportág: Kerékpár

:D :D
Anaerob küszöb 190, nyugalmi pulzus 38. Azt a k.... :smile53: :D
Elég sok tényezős dolog ez, egy része inkább fizikális alkat kérdése lehet. Kíváncsiságból kitapintottam a pulzusomat: most 44, de van már bennem egy liter zöld tea reggelire, meg egy kávé utána, hogy ne aludjak el munka közben. :D Ébredéskor, meg késő este inkább 40 körüli. De ez nyilván semmit nem mond önmagában. A plafont nem tudom, majd egyszer elkuncsorgom az asszony okosóráját egy tekeréshez. gondolkodik.gif
Revi meg a másik véglet lehet a bedrogozott versenyagár vérével. :D Mondjuk ő tett is érte, hogy így tudjon pörögni.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 10:42
revox írta:
2020.07.09., csüt. 10:31
debrecen szovát debrecen szokásos 27 kilis táv. rövid,viszont itt nincs pihenési lehetőség (pihensz 10-20 másodpercet és az átlag 1km/h-t esik ekkora távon) és mivel a starthoz közel lakunk,az első 5 kili melegítés csak, de a pulzus se áll be ennyi távon rendesen(nekem se), ráadásul, mint írtam, ha be is állna,kellene egyet fújni, pihenni(főleg,hogy az első 5 kiliben van 4 autópálya felüljárós kaptató), de itt nem megengedett. megfigyelésem szerint,aki itt ilyen távon 31-et hoz,az ugyanezt az átlagot,tudja normál hosszab távon is, ahol jobban van lehetőség néha pihenni.
de még kevés a kilómétere. gyűjteni kell, még nem mennek az 1kilizések.
csak poénból írtam, láthattad is a szmájlikat, revi - én még az idén 100km-nél többet összesen nem mentem, nincs mivel sad.gif (a nagy váztól már fájok)
tom, csak leírtam, hogy ez egész jó és ha csak 27 kili is,sajnos ez egy nyafogós 27 klili. főleg,ha egy hajcsár megy elől :) de én is érzem,hogy ezen a szakaszon, ha rövid is ennyi van benne. mire beáll a keringés kb mikor fordulsz vissza(itt nyilván a forduló miatt picikét lehet is pihenni)

bringád... volt nálam a srác tudod, a váltót szerelni. akkor néztem,az elég kis pöpec bicaj. tanulj meg fotózni, mert a képek alapján nem igazán lehetett látni,ami valójában van :D reggel azon agyaltam, lehet meg kellett volna venni, hegymászónak, de ez a hajó már elment. az elég kafa kis bicaj ám :smile32: srác azóta vett hozzá campa bora kereket, de tolja is izomból. gyors a srác. kijár edzésre a többiekhez, szerintem tartja velük a tempót.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2020.07.09., csüt. 10:10
revox írta:
2020.07.09., csüt. 10:03
tegnap majdnem meglett a 31.. (30,8)
10km-en :rolleyes: ? ;) :smile29: :smile53:
debrecen szovát debrecen szokásos 27 kilis táv. rövid,viszont itt nincs pihenési lehetőség (pihensz 10-20 másodperceket és az átlag 1km/h-t esik ekkora távon) és mivel a starthoz közel lakunk,az első 5 kili melegítés csak, de a pulzus se áll be ennyi távon rendesen(nekem se), ráadásul, mint írtam, ha be is állna,kellene egyet fújni, pihenni(főleg,hogy az első 5 kiliben van 4 autópálya felüljárós kaptató), de itt nem megengedett. megfigyelésem szerint,aki itt ilyen távon 31-et hoz,az ugyanezt az átlagot,tudja normál hosszab távon is, ahol jobban van lehetőség néha pihenni.
de még kevés a kilómétere. gyűjteni kell, még nem mennek az 1kilizések.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2020.07.08., szer. 11:50
revox írta:
2020.07.08., szer. 11:46

29-el? :D
asszony rákapott a binyóra, most nem szabad elengedni a dolgot. várom,hogy begyorsuljon, de még nem lehet veretni. amikor belejön,egész jókat lehet tréningezni, csak még odébb van.
Nana, ősszel meg majd ő áll be 40-nel eléd a Hortobágyon, hogy lobogj egy kicsit hátul :D :D
tegnap majdnem meglett a 31.. (30,8) az a 29hez képest nagy lépés... úgyhogy, erősítsetek,mert tiszatóra már bikán viszem,oszt nehogy megszégyenítse a hímeket :)
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

itt az a vicces, nem tusni, melyik a durvább. a max, vagy a nyugalmi. külön-külön is szép, együtt meg igen széles pulzuspalettát mutat. de szerintem sokat ment ő átlag 180 körül, vélhetően húzta feflele. egy versenytracket érdemes lenne látni, csak főként hegyibringázott, aztán az más. mivel jó volt, elől ment,így tudta vinni a saját tempóját, nem kényszerítették mások emelésre, de nyilván elől haladni is fent lehetett az egekben.

az az igazság, idővel ezt el kell engeni. én már nem megyek 170 fölé, de azt se szoktam elérnil, bár már nem mérem,de tudom, mikor vagyok 150-en,170-en, 190-en. mostanában inkább 150. nem kéne egyszer leesni a bringáról.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8043

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Zerge:

SPORT

Született: 1974-ben születtem
188cm / 77-82kg
nyugalmi pulzus : 38
VO2max : 75
Vitálkapacitás: 6,52 liter
Max légzési térfogat (MVV): 244 liter/perc
Max tejsav: 6,79 mmol/l
Max pulzus: 195
anaerob küszöb: 190
aerob Küszöb: 178
Teljesítmény: 650W (11 lépcsőben 2 percenként emelve)
Sportág: Kerékpár

:D :D
Anaerob küszöb 190, nyugalmi pulzus 38. Azt a k.... :smile53: :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2020.07.08., szer. 16:01
Én 46 vagyok. 177 volt az eddigi legmagasabb mért adatom, bár az is igaz, még nem ájultam le a bringáról sosem. Talán 2 workout volt görgőn, ami odavágott rendesen.
Kinn általában 132-138 szokott az átlagom lenni. Tempónál 152-168 , tartósabb igénybevételnél megy 170 fölé, de az nem tart túl sokáig (pörgős résztávok, mászás egy ideig) 130 alatt szoktam télen a kilit gyűjteni.
ez a normális. az enyém extrém magas ebben a korban. 16évesek mennek 200 fölé.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én 46 vagyok. 177 volt az eddigi legmagasabb mért adatom, bár az is igaz, még nem ájultam le a bringáról sosem. Talán 2 workout volt görgőn, ami odavágott rendesen.
Kinn általában 132-138 szokott az átlagom lenni. Tempónál 152-168 , tartósabb igénybevételnél megy 170 fölé, de az nem tart túl sokáig (pörgős résztávok, mászás egy ideig) 130 alatt szoktam télen a kilit gyűjteni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

apropó! 3500 kili, ehh, az nem kevés, még most vetted :) :smile32: leborulok.gif
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

a zónák arányosítottak. így Neked kell lemérned a maxot egyszer és azt megadni maxnak egy kalkulátornak,ami utána dobja a zónákat, bár így,hogy 1-es, az olyan semmi. van melegító,zsírégető,aerob,anaerob és max,plusz az egyéb,ami melegítőnél is kevesebb.

ez a test és koradatokból mért eléggé becsapós lehet. nekem kellett mennem terheléses ekg-ra a master liszensz miatt. akkor voltam vagy 44 éves, gondoltam,ártani nem árt,ha látom mi zajlik bennem. a maxom asszem 205bpm volt. nos, a gép kiadta,hogy az adataim alapján a maxom kb 157, így a gép addig enged. mondom a dokinak,hogy 157-nél még ásítozok a bicajon, engem az érdekel, ha már itt vagyok, fent mi zajlik 190 körül. aztán közölték, hogy a gép ennyit hoz maxnak, ennyinél meg fog állni. nem is jutottam el a program végéig. az utolsó előtti fokozaton elértem a 157-et. de vélhetően, mivel már cak egy fokozat volt, szerintem 163-nál nem ment volna fentebb.

vixont a maxodat megtalálni nem egyszerű. azt én is minidg versenyen hoztam, amikor nagyon menni kell. értelmes keretek között nehéz eljutni a maxhoz, mert a szervezet megálljt parancsol. azért elmesélem,hogy 190 körüli pulzusnál volt már,hogy halucináltam. ott volt egy ház, vörös, köporozott, fehér ablakkeretekkel. mai napig látom magam előtt. egy kisodródást mentettem és ügyes voltam,hogy nem mentem neki a háznak. csakhogy, köv héten elmentem, megnézni azt a kaynart és nincs ott semmi :D de volt olyan, 200bpm fölötti hajrában, a célbaérés után még gurultam 5-6km-t mire feleszméltem,hogy vissza kellene fordulni. akkor volt a pulzusom 170-en...
halfnote.hu

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1604

Hozzászólás Szerző: Szalon »

revox írta:
2020.07.08., szer. 11:05
decsendvan :rolleyes:
IMG_1763.jpg
IMG_1763.jpg (2.81 MiB) Megtekintve 1471 alkalommal
Én szerelgettem kicsit, megjöttek végre az új gumik (6 hét alatt), a hátsó már nagyon végét járta, volt rajta 1 nagyobb vágás, amit nem tömített el a folyadék már (tömlő nélküli Conti 5000) elég rendesen, így szenvedés volt, mert kb 30-40km alatt leengedett 2 bar környékére, bár annál lejjebb nem ment, szóval tetszik a tömlő nélküli felállás, számomra teljesen élhető, út szélén még nem maradtam, pedig nem viszek semmit magammal. Tömítő folyadék nem maradt igazából a kerékben, azt lehetett volna pótolni, de 3500 km-t mentek már a Contik, így a hátsót cseréltem, kopásjelzőből ítélve nem túl sok maradt benne. Az új S-works gumi könnyen felment, Valamint sima pumpával is fel tudtam 2 perc alatt fújni, nem volt semmi probléma. Az elsőt még nem cseréltem le, nyúzom még, ameddig bírja. :rolleyes:

Valamint megérkezett az új Garmin 1030 Edge Plus is, Még sajnos nem annyira volt időm nyomkodni, csak használni... Amitől tartottam, hogy elég Androidos jellege van én meg eléggé iPhonos vagyok... szóval a kezelhetősége számomra nem a legfelhasználó barátabb, de ezen kívül más negatívot nem tudok róla még mondani, igazából mindent be lehet rajta állítani, csak idő és energia kérdése... Pulzusmérő, pedálfordulat és sebességmérő szenzoros csomagot vettem, így már nem vakon tekerek... :) Nagysága nem zavaró, gyári felfogatóján van és nagyon stabil.

Hazai Garmin forgalmazóval beszéltem wattmérős pedál ügyében, igazából finoman lebeszélt, hogy most vegyek, mert hamarosan abból is jön az új, úgyhogy szerintem megvárom, milyen lesz majd.

Mivel látom már a pulzusom, ezért próbálok annak figyelembevételével menni, edzéstervet összerakni...
Viszont ahány helyen olvasok, annyi féle képpen számítják a zónákat... és vannak elég eltérő osztások... pl az egyik felosztás szerint egy 140-es pulzus még az első zónába tartozik, másik szerint már a 3-as zónába...

Mit ajánlanátok, ami alapján korrekten be lehet határolni? Valamint ti hogy határozzátok meg a max pulzust?
Példaként számomra (33 éves vagyok, 83kg, 184cm magas) a következőket találtam:

A variáció: Garmin
Max: 189

1 Zóna: - 0-112
2 Zóna: - 113-131
3 Zóna: - 132-150
4 Zóna: - 151-169
5 Zóna: - 170-

B variáció: Strava
Max:190

1 Zóna: - 0-112
2 Zóna: - 113-148
3 Zóna: - 149-166
4 Zóna: - 167-184
5 Zóna: - 185-

C variáció: Neten egy normálisnak tűnő
Max:187

1 Zóna: - 0-142
2 Zóna: - 143-156
3 Zóna: - 157-164
4 Zóna: - 165-174
5 Zóna: - 175-179
5 Zóna: - 180-

Ha esetleg vannak jó források bevált edzéstervekhez, akkor ne tartsátok magatokba, szívesen olvasgatnék a témában! :rolleyes:
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2020.07.08., szer. 11:50
revox írta:
2020.07.08., szer. 11:46

29-el? :D
asszony rákapott a binyóra, most nem szabad elengedni a dolgot. várom,hogy begyorsuljon, de még nem lehet veretni. amikor belejön,egész jókat lehet tréningezni, csak még odébb van.
Nana, ősszel meg majd ő áll be 40-nel eléd a Hortobágyon, hogy lobogj egy kicsit hátul :D :D
benne vagyok :) bár lehet nem tudnék 40-el lobogni, de ha együtt fejlődünk,talán :)
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”