Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Koncertélmények
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11365
- Kapcsolat:
Koncertélmények
Tán 10 éve volt itt a Kisstadionban, a TB III volt tán akkor a műsor.
Bizony, én is ott voltam. Voltak ott bajok, de a problémákat elnyomta, hogy élőben láthatom ifjúságom nagy bálványát. Sajnos Mike nagyon haknira vette azt az estét (is).
Koncertélmények
Én anno a Népstadionban voltam a Jean-Michel Jarre koncerten (Chronologie).
Hát az is egy botrány volt a maga 90 percével.
Mondjuk a látvány nagyon ott volt
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Koncertélmények
Elötte fél órával kezdték a kopasz csávók beengedni a népet,
A másik dolog ami sokaknak nem tetszett, az az, hogy amikor a kb 80 perces koncertnek vége volt, akkor meghajoltak köszöntek és slussz. Vége lett...
Se ráadás sesemmi.
80 perc
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
-
Vendég
Koncertélmények
Tán 10 éve volt itt a Kisstadionban, a TB III volt tán akkor a műsor.
Ott voltam
A zene nagyon nagyon jó volt.
A koncert összességében nem annyira, de erről nem az előadó tehet.
A koncert 8-kor kezdődött. Ez ki volt hirdetve írva, szóval nem titok.
Elötte fél órával kezdték a kopasz csávók beengedni a népet, de mindenkit nagyon alaposan megmotoztak, egy flakon üditő sem maradhatott, és az esős időre tekintettel vitt ernyők is a ruhatárban kötöttek ki. Nmetom mitől féltek, tán hogy megdobják vele a zenekart?
Így mikoris halálpontosan 20:00-kor elkezdtek játszani a szinpadon, akkor mi még 3 méterre voltunk a motozó brigádtól. Itt aztán elaszabadultak az indulatok és a népek, mi kb 3 perc alatt bennt voltunk, további 5 perc a helyünkre, így kb a második szám felénél ott is voltunk.
A másik dolog ami sokaknak nem tetszett, az az, hogy amikor a kb 80 perces koncertnek vége volt, akkor meghajoltak köszöntek és slussz. Vége lett...
Se ráadás sesemmi.
Gondolom erre az időre szerződtek, így ennyi volt a műsor.
Lehet ezt kritizálni meg szidni, de ez is kökeményen a pénzről szól, biztos többe lett volna ha ráadásozik...
- Nelly Furtado
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Koncertélmények
És bármennyire is lenne rossz akkor is egy élmény.
Pont így voltam a koncerjével én is.Eléggé gázosra sikeredett ,de akkor is Oldfield volt,és óriási élményszámba ment élőben hallgatni az élő legendát!
Koncertélmények
Na jó.De én még egy koncertjén se voltam.És bármennyire is lenne rossz akkor is egy élmény.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Koncertélmények
2 Oldfield koncerten voltam eddigi életemben. Egyik sem okozott nagy élményt, pedig a korai zenéi (a TB2-vel bezárólag) nagyon fontosak voltak számomra. Szerintem Neki már nyugdíjba kellene vonulnia, sok éve nem tud újat nyújtani.
Dehogynem. A legutóbbi LIGHT and SHADE lemeze szerintem hatalmas visszalépés az eddigiekhez képest. Ráadásul megvettem.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Koncertélmények
2 Oldfield koncerten voltam eddigi életemben. Egyik sem okozott nagy élményt, pedig a korai zenéi (a TB2-vel bezárólag) nagyon fontosak voltak számomra. Szerintem Neki már nyugdíjba kellene vonulnia, sok éve nem tud újat nyújtani.
-
Vendég
Koncertélmények
Várható a közeljövőben Mike Oldfield koncert Mo-n?
A honlapon erről semmi info nincs...
Koncertélmények
Várható a közeljövőben Mike Oldfield koncert Mo-n?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Koncertélmények
élményeimben kutatva talán csak Phil Collins csapatának sikerült normálisan belőni ezt a nagy fazekat.
Bizony, az nagyon jól szólt. És azóta is az nálam a referencia
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Koncertélmények
Sajnos az Arénában szinte lehetetlen jó hangot csiholni, annyire el van kefélve az egész akusztika. Saját élményeimben kutatva talán csak Phil Collins csapatának sikerült normálisan belőni ezt a nagy fazekat.
Waters valóban nem az énekhangja/tudása miatt híres. Szerencsére mindig erős vokál áll mögötte. A sok politizálás engem is zavar, de hát Ő ilyen.
Koncertélmények
ettől még nagy élmény lehetett a koncert
elsősorban nem a hangjáért szeretjük
Koncertélmények
"backing tape" ezt megmagyarázná valaki?
Az énekhang szalagról (is) ment.
"During shows at least as early as the 1984 tour in support of The Pros and Cons of Hitch Hiking, Roger has employed backing tapes with additional vocals to strengthen the sound of his voice and stay true to the original studio recordings. Former band member Norbert Stachel confirmed that this technique was used on the 2002 leg of the In the Flesh tour."
http://www.youtube.com/watch?v=DeYuvlUd-cY
ettől még nagy élmény lehetett a koncert
system
- bendeguz76
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Koncertélmények
az a lényeg mi ott voltunk a többiek bánhatják akik kihagyták. akkor is egy emlékezetes élmény marad
Koncertélmények
rengeteg nem magyar volt
ez igaz
szlovákok több busszal is jöttek, ill. román rendszámú autókból is sok volt a környéken.
jaja, én horvát buszt is láttam
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Koncertélmények
rengeteg nem magyar volt
ez igaz
szlovákok több busszal is jöttek, ill. román rendszámú autókból is sok volt a környéken.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Koncertélmények
rengeteg nem magyar volt
ez igaz
- bendeguz76
- Nincs visszaút

Koncertélmények
"backing tape" ezt megmagyarázná valaki? teltháznak tényleg teltház volt de ha kicsit hallgatóztatok rengeteg nem magyar volt
Koncertélmények
rogernek sokkal jobban egybe volt a hangja,nem tudom hogy csinálták de egy félresikerült hang nem volt benne.
"backing tape"
system
Koncertélmények
De a "legjobb" az volt, hogy a koncert végén, amikor kiengedték tömeget az Arénából, akkor csak a metró melletti kapu volt kinyitva, az összes többi mellette lévő zárva.
A tömeg meg ment le a lépcsőn, aztán szembesült vele, hogy a kapuk zárva vannak. Ekkor a tömeg egyik fele elkezdett átmászni a kapukon, másik fele pedig elkezdett sorbaállni a metró felőli kapuhoz.
Így alakul ki a tömegnyomor.
Nem értem, hogy miért nem nyitották ki azokat a kapukat????
Talán a szervezők nem számítottak arra, hogy egyszer az a tömeg ki is fog jönni az Arénából?
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Koncertélmények
az volt a legelső dvd-m.rongyá lett hallgatva
Jé, nekem is az In the Flesh volt az első DVD-m…holott akkor még lejátszóm se volt
Én is kint voltam a Waters koncerten. Hozzátenném, hogy a Floydot már 15 éve szeretem, Waters szóló munkáját szintúgy. Voltam Bécsújhelyen a Folyd koncerten 94-ben, a Kisstadionos quadro-s (?) Waters koncerten is ott voltam pár éve.
Szóval na, kicsit elfogult vagyok
Ezért se tudnék nagyon objektív beszámolót írni. Persze nem szólt úgy, mint az eredeti Floyd, de valahogy nem zavart. Ez sokkal inkább a nosztalgiáról szólt. A koncert alatt kétszer is könnyek buggyantak ki szemeimből.
A hangzás se volt annyira jó, bár attól is függ, hogy ki honnan hallgatta, de ez a muzsika Sokol rádión is élvezetes számomra. Hozzáteszem, korábban az Arénában dolgoztam, elég sok koncerten ott voltam. Az ilyen multifunkciós termet elég nehéz jól behangosítani. Főleg úgy, hogy mindenhol jól szóljon. Az ottani hang guru közvetlen kollegája voltam. Emlékszem, amikor a méregdrágán megtervezett/beépített akusztikus panelokra rászerelték a szponzorok világító reklámhordozóit, mert már nem volt más üres felület.
Szóval volt már jobb hang is ott, meg volt sokkal rosszabb is. De nem is ez a lényeg.
Én is éreztem, hogy a több évtizede szinte ugyanazt előadó Watersnek ez már nagyon a kisujjában van, de messze nem mondanám, hogy hakni izű volt. Vérprofi előadás. Kissé tán steril. No meg számomra egy kicsit didaktikus volt az a sok politikai utalás, időnként erőltetettnek tűnt. Lehet nem mondanám ezt, ha most láttam volna először, és nem követtem volna a munkásságát már hosszú évek óta.
De ezen kívül nagyszerű este volt, csodás hangulat. A horribilis jegyárak ellenére teltház. Na ja, sokat dobott a DSOTM felirat a plakátokon, hisz a Kisstadionban anno messze nem volt ekkora érdeklődés, ha jól emlékszem nem volt teltház, pedig a jegyek is olcsóbbak voltak.
Egy kicsit olyan, hogy egyszer mindenképp el kell menni meghallgatni, kötelező koncert, javaslom, hogy kerüljön a tananyagba Én a 16 éves kistesómmal mentem, én ajánlottam neki. Hát megérte...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- bendeguz76
- Nincs visszaút

Koncertélmények
nem lehet azt még tudni,hogy mikor lesz belőle dvd?ugy emlékszem a flesh dvd-t már akkor lehetett kapni mikor még javában tartott a turné.az volt a legelső dvd-m.rongyá lett hallgatva
Koncertélmények
Próbáltam érlelni egy kicsit az élményt, azért nem írtam még eddig.
Szóval full tele volt az Aréna, ahogy néztem, én viszonylag közel álltam a színpadhoz.
Nagyon tetszett az, ahogy kezdődött, azzal whiskey-zős cigizős, rádiótekerős vetítéssel, ez igazi Waters:)
Talán jó lett volna, ha ez a koncepció végigvonul a koncerten.
Egyébként mindent eljátszottak, amit vártam. Kb. olyan 2 óra 40 percet játszhattak, szóval elég kiadós volt.
Nem maradt bennem hiányérzet.
Amit Bendeguz mond, abban talán van valami, mármint hogy egy kicsit gépszerű volt.
A hangzás viszont szerintem lehetett volna jobb, nekem nem volt elég tiszta, kicsit néhol összefolyt.
Vitathatatlanul a legjobb rész a Dark Side volt, egyszerűen lebilincselő volt végig! és hát a comfortably numb a végén:)
Szóval nekem összességében tetszett és megérte a jegyárat
- bendeguz76
- Nincs visszaút

Koncertélmények
nos én ott voltam a waters koncerten.ahogy előre vártam nagy élmény volt,volt negativ de sokkal több pozitiv élmény.a szokásos bandájával volt itt roger + kiegészitve a fiával.ami tetszett:vérprofi előadás volt,nagyon kimunkált szolokkal énekkel.a kisstadion beli koncerthez képest rogernek sokkal jobban egybe volt a hangja,nem tudom hogy csinálták de egy félresikerült hang nem volt benne.az egész koncert legjobb része a komplett DARK SIDE OF THE MOON volt.több mint 40 perc zene eszméletlen volt.hallgattam már egy-két hifi cuccon de meg se közelitette ezt a koncert hangzást egyik sem.ami nem tetszett:végig volt egy olyan érzésem mintha tul akartak volna lenni a koncerten a zenészek,mintha egy strigulát akartak volna behuzni,hogy megvolt a csak mondok egy számot 38.még van 17 helyszin és mehetünk haza.bár lehet ez az egész csak roger koncepcioja volt,hogy egy vadhajtást sem engedélyezett a zenészeknek.ez persze szigoruan csak az én véleményem.kiváncsian várom másoknál milyen érzéseket váltott ki ez a koncert.