A legjobb módszer: Petróleum + Zsírtalanító + meleg víz + denaturált szesz + szárítás
Így sorban, de az eredmény vegytiszta lánc

Ilyesmi: Raksz bele zsíroldó löttyöt, benzint - éppen mihez használod - bekapcsolod, és 35-40kHz körüli frekivel kirázod a kirázandót: olajat, zsírt, homokot. Előnye, hogy lehetetlenül kis résekből is hatékonyan szedi ki a szennyeződést, mindezt gyorsan. A hangja teljesítményétől függően a rémes és a borzalmas közt helyezkedik el. Én fülvédővel használom.
Miapékfaxa az az ultrahangos tisztító? Nagyon hangos?
Simán bementem hajdúböszörményben egybiciklisboltba és kértem egy dlc-t
Én egy évben párszor leveszem a láncot és petróleumban lötybölöm, majd ki is fújom sűrített levegővel. Egész jó eredményt ad ez a megoldás, csak macerás.

Tudtam, hogy páran kikészültök a leírástól, pedig tényleg nem egy rakétatechnika.
Adnék hozzá még Q10 is, ettől lesz igazán feszes

a kmc most jött le a viaszolásról... minap írtam,hogy valami vékony oljzszerű dolog van rajta, de nem az. de alapvetően passz.. kicsit olyan parafinolajosnak hat, de nem jöttem még rá mi lenne, de szobahőmérsékleten inkább cseppfolyós, de nagyon jól tapad a láncra(fémre), cserébe mocskos sikamlós. az új láncokat minidg utáltam első mosásig, ez most egyből jól beKATTanpärt írta: ↑2021.03.15., hétf. 23:29Röviden: az ultra tisztára pucolt láncot (ezt csak egyszer kell megcsinálni) olvadt parafinba meríted, lecsepegteted, kihűlve átmozgatod. és kész. Előnye, hogy teljesen tiszta a hajtás minden eleme, a viasznak van a legalacsonyabb súrlódása, tehát a legjobb hatásfoka, és sokkal kissebb a kopás mértéke. Hátránya, hogy először nagyon gondosan kell a láncot megszabadítani a gyári kenőanyagtól, mert csak így tapad meg rajta a parafin, szükséges egy ún. lassú főző edény, és esős tekerés után újra kell meríteni, mert, ugyan bírja a vizet, de a tekerések végére kimehet belőle a cucc. Ja, és érdemes több láncot egyszerre lekezelni, és cserélgetni. Elég eltérőeket olvastam a csere periódusokról, a 2-300-tól a sokszáz kilométerig. Valahol az írták, hogy ha 200 km után cserélsz, akkor valami extrém hosszú élettartama lesz a hajtásnak, de 300 km is bőven jó. A felhasználók, akik véleményeket írtak róla, általában jóval tovább nyúzzák ennél. Majd meglátom; ha zajosodik, azonnal cserélem, de amúgy is minimális macera egy patentszemet bontani, újat felrakni.
Mivel esőben még tévedésből sem indulok el, valószínűleg ez nekem lett kitalálva.
Is, meg úgy általában a koncepcióra.
Jesszus.....és még én azt hittem magamról, hogy alapos vagyokpärt írta: ↑2021.03.15., hétf. 23:29Röviden: az ultra tisztára pucolt láncot (ezt csak egyszer kell megcsinálni) olvadt parafinba meríted, lecsepegteted, kihűlve átmozgatod. és kész. Előnye, hogy teljesen tiszta a hajtás minden eleme, a viasznak van a legalacsonyabb súrlódása, tehát a legjobb hatásfoka, és sokkal kissebb a kopás mértéke. Hátránya, hogy először nagyon gondosan kell a láncot megszabadítani a gyári kenőanyagtól, mert csak így tapad meg rajta a parafin, szükséges egy ún. lassú főző edény, és esős tekerés után újra kell meríteni, mert, ugyan bírja a vizet, de a tekerések végére kimehet belőle a cucc. Ja, és érdemes több láncot egyszerre lekezelni, és cserélgetni. Elég eltérőeket olvastam a csere periódusokról, a 2-300-tól a sokszáz kilométerig. Valahol az írták, hogy ha 200 km után cserélsz, akkor valami extrém hosszú élettartama lesz a hajtásnak, de 300 km is bőven jó. A felhasználók, akik véleményeket írtak róla, általában jóval tovább nyúzzák ennél. Majd meglátom; ha zajosodik, azonnal cserélem, de amúgy is minimális macera egy patentszemet bontani, újat felrakni.
Mivel esőben még tévedésből sem indulok el, valószínűleg ez nekem lett kitalálva.

Érdekes, de soha nem próbáltam ki ezt a pedált. Azt a bumszli adaptert, amit a cipőre kell rakni, engem mindig elborzasztott.
Bocsánat,csak megláttam a képet és írtam.Vinkler írta: ↑2021.03.16., kedd 14:33Gondolom a wattmérős részére utalt?!AAttila írta: ↑2021.03.16., kedd 14:26Én eddig csak Look pedállal mentem. Az biztos,hogy aki time vagy speedplay pedált használ, azok arra esküsznek. Talán hogy nagyobb felülettel illeszkedik a cipővel és így jobban eggyé tudsz válni vele.geza123 írta: ↑2021.03.16., kedd 14:13Ilyet próbált már valaki? Milyen lehet?
Mármint az elődjét, mert ez még nem kapható.![]()
https://www.roadbike.de/rennrad-parts/s ... radpedale/![]()

Gondolom a wattmérős részére utalt?!AAttila írta: ↑2021.03.16., kedd 14:26Én eddig csak Look pedállal mentem. Az biztos,hogy aki time vagy speedplay pedált használ, azok arra esküsznek. Talán hogy nagyobb felülettel illeszkedik a cipővel és így jobban eggyé tudsz válni vele.geza123 írta: ↑2021.03.16., kedd 14:13Ilyet próbált már valaki? Milyen lehet?
https://www.roadbike.de/rennrad-parts/s ... radpedale/
Én eddig csak Look pedállal mentem. Az biztos,hogy aki time vagy speedplay pedált használ, azok arra esküsznek. Talán hogy nagyobb felülettel illeszkedik a cipővel és így jobban eggyé tudsz válni vele.geza123 írta: ↑2021.03.16., kedd 14:13Ilyet próbált már valaki? Milyen lehet?
https://www.roadbike.de/rennrad-parts/s ... radpedale/

Köszi.
már régóta ilyen, csak most már olyan mértékű, hogy zavaró, hogy csak első fékem van gyakorlatilag :) köszi, megnézem közelebbről is a dolgotVinkler írta: ↑2021.03.16., kedd 11:06Csak mert pár hét nem használtat esetén ki tud alakulni egy “rozsdaréteg” ami szemmel nem látható, mind a tárcsán, mind a betéten. Amíg az le nem kopik, drasztikusan tud csökkenni a fékhatás. Hátsó fékről síkon kb soha nem tud lekopni. Én azt szoktam, h ilyenkor felmegyek egy magasabb helyre és lefelé rendesen megvasalom a fékeket.
Ha ez nem segít, akkor vagy levegős, vagy elkopott a betét.
Egy szíjas Canyon van most az apróba,nem is rossz áron.....pärt írta: ↑2021.03.16., kedd 09:56[*]Igazából minden hajtás tisztításom ilyen, csak ha elkap az eső, akkor idő előtt kell elvégeznem. Ha komolyan tolnám latyakban, nyilván nem lenne idegem pár naponta ezzel vacakolni. A munkába járós városi gépemet, ami kap esőt, némi útról felvert sarat, sós hólevet, port, azt nem kényeztetem, de az meg is eszik évente egy láncot, pedig naponta csak pár kilométert megyek vele. Ott tényleg kipróbálnék egy szíjas hajtást.