Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9071

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2025.02.02., vas. 19:40
Vinkler írta:
2025.02.02., vas. 13:52
Újrakezdés utáni első 50-es! :smile29:

.
IMG_4805.jpegIMG_4807.jpegIMG_4812.jpeg
Gratulálok! A következő lépés,amikor már a várhoz is felenged az edző ;peace;
A sóvárgás jele volt a kép. Neki is elküldtem. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3568

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2025.02.02., vas. 13:52

.
IMG_4805.jpegIMG_4807.jpegIMG_4812.jpeg
Gratulálok! A következő lépés,amikor már a várhoz is felenged az edző ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

.
IMG_4805.jpeg
IMG_4807.jpeg
IMG_4812.jpeg

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5063

Hozzászólás Szerző: pärt »

Hú, ez de ismerős. :D
Screenshot_2025-01-07-21-50-13-31_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Igazándiból a tárcsás manapság már nem is annyira kérdés, mert nem nagyon van más, a Di lehet, de az meg annyival nem több árban, mint amivel többet ad másban.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
2025.01.31., pén. 10:12
...
Tárcsás, 12-es, villanyváltós gépet pedig az vegyen, akinek tárcsás, 12-es, villanyváltós gépre van szüksége és képes kifizetni.
...
Csak egy apró - lehet, bogaras :rolleyes: - kiegészítés: "...képes és szeretné..."

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Remek. Most már én is összezavarodtam. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7650

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2025.01.31., pén. 10:47
asebestyen írta:
2025.01.31., pén. 10:15

Nem értek hozzá. Próbálom itt megtanulni a dolgokat, de mindig összezavartok.
Jaj ne már! Ha csacsiságokat írok, tételesen szétszedheted, elvégre csak egy vélemény volt. :smile53: Én nem érzem, hogy olyat és úgy állítottam volna, ami nem tűr ellenvetést.

Ahhoz képest, hogy az itteni törzshomokozósok közül valószínűleg most éppen egyikünket sem érint, hogy hol vegyen új vagy használt gépet, elég szépen eltársalgunk a témáról. Na igen, a kilométerhiány. Ideje, hogy tavaszodjon! :D
Én 1 szóval sem írtam olyat, hogy Te csacsiságokat írnál vagy hogy bármelyik állításod ne tűrne ellenvetést. :ohnoohnoohno:
( És nem is gondoltam. ;) )
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2025.01.31., pén. 10:15

Jaj ne már! Ha csacsiságokat írok, tételesen szétszedheted, elvégre csak egy vélemény volt. :smile53: Én nem érzem, hogy olyat és úgy állítottam volna, ami nem tűr ellenvetést.

Ahhoz képest, hogy az itteni törzshomokozósok közül valószínűleg most éppen egyikünket sem érint, hogy hol vegyen új vagy használt gépet, elég szépen eltársalgunk a témáról. Na igen, a kilométerhiány. Ideje, hogy tavaszodjon! :D

Szerk.
Ha konyhaideológia megjegyzést esetleg magadra vetted: hát ne tedd! ;) Én a cikkben szereplő pár állítást minősítettem így - lehet, hogy túl szigorúan.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2025.01.31., pén. 10:12
asebestyen írta:
2025.01.31., pén. 09:08
Különben is, aki a szegény embernek 12s, tárcsafékes, ne adj isten villanyváltós kerékpárt akar eladni, az bármire képes! :smile29:
Ezt a kategóriát még elég sokan kínálják, mégsem árulnak mellé konyhaideológiát. Szóval nem hiszem, hogy ennek különesebb relevanciája van.

Tárcsás, 12-es, villanyváltós gépet pedig az vegyen, akinek tárcsás, 12-es, villanyváltós gépre van szüksége és képes kifizetni. Ami ezen szempontokon túl érvként elhangzik mellettük/ellenük, az nem igazán technikai vita, inkább arról árulkodik, mennyire képes tábor és ellentábor az egymás eltérő igényeit megérteni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
Különben is, aki a szegény embernek 12s, tárcsafékes, ne adj isten villanyváltós kerékpárt akar eladni, az bármire képes! :smile29:
Ezt a kategóriát még elég sokan kínálják, mégsem árulnak mellé konyhaideológiát. Szóval nem hiszem, hogy ennek különesebb relevanciája van.

Tárcsás, 12-es, villanyváltós gépet pedig az vegyen, akinek tárcsás, 12-es, villanyváltós gépre van szüksége és képes kifizetni. Ami ezen szempontokon túl érvként elhangzik mellettük/ellenük, az nem igazán technikai vita, inkább arról árulkodik, mennyire képes tábor és ellentábor az egymás eltérő igényeit megérteni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

asebestyen írta:
Szerintem már csak ilyet szabadna. ;peace;

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2025.01.30., csüt. 17:18
...ezt Mártika írta? mert akkor nem kerékpárboltot kellene üzemeltetnie,hanem újságot írni...
Az egy nagyon csúnyán veszteséges újság lenne.
Tényleg nem nagyon értem, miféle szándékkal írták. Hogy ki vesz ma mifelénk használt dolgokat, az szimplán gazdasági kérdés. Mint a tehetősebb országokban is, csak ott a küszöb máshol van. A legszegényebbeket kivéve nem nagyon jut senkinek eszébe, hogy mondjuk egy mikrohullámú sütőt, számítógép monitort ne újonnan vegyen meg. De egy sokszázezres, milliós vagy még nagyobb tételnél már szélesebb az a réteg, akik inkább hajlandók vállalni a kockázatot. Ezek az emberek a cikk szerint minimum naivak, esetleg rövidlátó módon spórolni akarnak, netán egyenesen orgazdákkal seftelnek. Amúgy magam is úgy gondolom, hogy a használt cikkek vásárlása - és ez semennyire sem kerékpár specifikus - olyan aknamező, amire csak az lépjen, aki nagyon tudja, mit csinál, és képes feldolgozni, ha mégis belenyúl valami bosszúságba. De a cikk célja legkevésbé ezen kockázat mérlegelésére ösztönzés, hanem a önfényezés meg azzal riogatás, hogy egy szörnyűséges jelenséget tart életben az, aki nem újat és nem tőlük vásárol.
A gyártók, kereskedők költségeinek végtelen hosszúságban sorolása meg lehet népnevelő célzatú, ti. kissé empatikusabbá tenni a barrikád túloldalán állókat. De őszintén: ki a fene szokott ilyesmiken pörögni mikor pl. egy autót vesz? Ennek a taglalása csak a nem elég csábító árképzés elmaszkolására való, meg arra, hogy az exkluzivitás érzetét csillogtassa az erre fogékonyaknak. Van a massza, meg ugye vagyunk mi, szintekkel fölöttük, de ennek ára is van ám!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4475
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

nem olvastam végi,csak bele. ezt Mártika írta? mert akkor nem kerékpárboltot kellene üzemeltetnie,hanem újságot írni... ha rizsa is van bene, azt elég jól megfogalmazta, aki megfogalmazta (lehet erre megy el a bevétel és ezért van sírás :rolleyes: )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

A biondo-ban vettem a Wiliert 2017-ben és akkor nagyon pozitív volt a bolt hozzáállása. 3 fajtát is ki tudtam próbálni, hozzáigazították a méretemhez a próbához, nem sietettek a választással és minden kérdésemet megválaszolták. Egy idős bácsi volt a szervizes aki összerakta a dobozban érkező kerékpárt. Az enyém is az ő keze által nyerte el formáját és azóta is elégedett futom a kilométereket. Szóval én csak jókat tudok írni - az akkori állapotokról.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

Szalon írta:
2025.01.29., szer. 15:48
Vinkler írta:
2025.01.29., szer. 15:04
Szalon írta:
2025.01.29., szer. 14:41

Igen, pontosan ilyenekre gondoltam, hogy Mártikáéknak inkább erre kellene forditani az energiát a panaszkodás és a modoros megnyilvánulások helyett... Kialakitani vevőkkel hosszútávú kapcsolatot, mert tudnak valami pluszt adni, amitől a vevő náluk szeretné elkölteni a pénzét. Én mikor 5 évvel ezelőtt akartam bicajt vásárolni tőlük, akkor rendesen kellemetlenül éreztem magam a végére, mert kb nekem kellene hálásnak lennem, hogy miután kifizetem előre a bicaj árát, amit igazaból megmutatni sem tudtak a boltban, szóval látatlanba - próba nélül, ránézésre akartak méretet rendelni (rosszat természetesen!) és minderre a szolgáltatásra semmilyen időgaranciát sem vállalva, 6-8 hónapról hadováltak... meg még küldjek nekik mailt, hogy akkor mit akarok és akkor küldik is a számlát... de ha nem rendelem most, akkor később biztos többe fog nekem kerülni... hát minden megfordult a fejemben kivéve, hogy bármit is vásároljak náluk...
Baselben van egy bicaj bolt, szezonban rendeznek minden héten groupridot. Egész népszerű, jobb időben 150-200 fő is összeverődik, mindez teljesen ingyenes, próbálnak egy kultúrált közösséget összehozni, már amatőr versenycsapatuk is van, aki érdeklődik ilyen iránt, mindenféle kedvezményekkel is támogatják a csapatot... szóval szivesen költöm el náluk a pénzem, mert bár szervizre 1x vittem a bicajt hozzájuk, azóta inkább magam csinálok mindent... de pusztán a szociális élet miatt simán támogatom őket. Az új vázamat is tőlük rendeltem már pl. és a végére még extra kedvezményt is kaptam, pedig nem is alkudoztam. Semmi előre fizetés, egyszerű kommunikáció, elégedett ügyfél.
Igen. Arrafelé van ennek kultúrája. A Húgomék is arra laknak, sokszor betévedek egy-egy boltba és mindenhol ilyesmit tapasztalok. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy más az általános életszínvonal is. Ez Önmagában persze még kevés lenne, de nyilván hozzátesz.
Nyilván más az életszinvonal, de pont hogy ingyenes, filléres dolgokkal is sokkal többet érhetnének el... pusztán, ha leszállnának a magas lóról pl kezdetnek... aztán a rugalmas, vásárlóközpontú hozzáállás, valós szolgáltatás nyújtás, egy minimális raktárkészlet... stb mert jelenleg prémium terméket árulnak kb kinai piacos/tesco gazdaságos szinvonalon... (szvsz)
Értjük mi amit mondasz, de ez itt a keleti blokk-más gondolkodásmód-más adózási rendszer-más kereseti lehetőség.Azért hazánkban is vannak sokan akik megtehetnék, hogy új drága kerékpárt vegyenek, de a zömét valószínű nem érdekli.Lásd az autók átlagéletkorát 16+meg még egy kicsi, ennek is a zöme céges autó vásárlás, tehát ez sajnos a kerékpáros üzleteknek nem a kánaán mikor új autóra sincs pénze az embereknek, pedig a magyaroknál az státuszszimbólum...Engem is idegesít mikor venni akarok valamit, de nincs készleten csak rendelésre...ezt is megértem hiszen nem akarnak-tudnak sok-sok milliót készletben tartani legyen az kerékpár vagy alkatrész,mert nincs egetverő kereslet?.....Az üzletek hozzáállása az még keleti egy jódarabig......
Nekem pl. kimondottan tetszik mikor Márti a vendég az Eurosportnál,a boltjában nem jártam arról nem tudok nyilatkozni.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Vinkler írta:
2025.01.29., szer. 15:04
Szalon írta:
Vinkler írta:
2025.01.29., szer. 13:42
Most, hogy nyerget keresek, például a K2-ben eszméletlen jó fejek és segítőkészek. 60 nyerget tudok elvinni próbára, mindezt ingyen, a nyerget sem kell kifizetni, csak 20 000 Ft letétet kérnek. Én azt mondtam, hogy a végén simán ott is hagynám nekik ezért a szolgáltatásért, de csak nevettek. Ezek után biztosan ott fogom megvásárolni az új nyerget, nem kutakodok a neten olcsóbb megoldás után, megérdemlik!
Igen, pontosan ilyenekre gondoltam, hogy Mártikáéknak inkább erre kellene forditani az energiát a panaszkodás és a modoros megnyilvánulások helyett... Kialakitani vevőkkel hosszútávú kapcsolatot, mert tudnak valami pluszt adni, amitől a vevő náluk szeretné elkölteni a pénzét. Én mikor 5 évvel ezelőtt akartam bicajt vásárolni tőlük, akkor rendesen kellemetlenül éreztem magam a végére, mert kb nekem kellene hálásnak lennem, hogy miután kifizetem előre a bicaj árát, amit igazaból megmutatni sem tudtak a boltban, szóval látatlanba - próba nélül, ránézésre akartak méretet rendelni (rosszat természetesen!) és minderre a szolgáltatásra semmilyen időgaranciát sem vállalva, 6-8 hónapról hadováltak... meg még küldjek nekik mailt, hogy akkor mit akarok és akkor küldik is a számlát... de ha nem rendelem most, akkor később biztos többe fog nekem kerülni... hát minden megfordult a fejemben kivéve, hogy bármit is vásároljak náluk...
Baselben van egy bicaj bolt, szezonban rendeznek minden héten groupridot. Egész népszerű, jobb időben 150-200 fő is összeverődik, mindez teljesen ingyenes, próbálnak egy kultúrált közösséget összehozni, már amatőr versenycsapatuk is van, aki érdeklődik ilyen iránt, mindenféle kedvezményekkel is támogatják a csapatot... szóval szivesen költöm el náluk a pénzem, mert bár szervizre 1x vittem a bicajt hozzájuk, azóta inkább magam csinálok mindent... de pusztán a szociális élet miatt simán támogatom őket. Az új vázamat is tőlük rendeltem már pl. és a végére még extra kedvezményt is kaptam, pedig nem is alkudoztam. Semmi előre fizetés, egyszerű kommunikáció, elégedett ügyfél.
Igen. Arrafelé van ennek kultúrája. A Húgomék is arra laknak, sokszor betévedek egy-egy boltba és mindenhol ilyesmit tapasztalok. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy más az általános életszínvonal is. Ez Önmagában persze még kevés lenne, de nyilván hozzátesz.
Nyilván más az életszinvonal, de pont hogy ingyenes, filléres dolgokkal is sokkal többet érhetnének el... pusztán, ha leszállnának a magas lóról pl kezdetnek... aztán a rugalmas, vásárlóközpontú hozzáállás, valós szolgáltatás nyújtás, egy minimális raktárkészlet... stb mert jelenleg prémium terméket árulnak kb kinai piacos/tesco gazdaságos szinvonalon... (szvsz)
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Szalon írta:
Vinkler írta:
Most, hogy nyerget keresek, például a K2-ben eszméletlen jó fejek és segítőkészek. 60 nyerget tudok elvinni próbára, mindezt ingyen, a nyerget sem kell kifizetni, csak 20 000 Ft letétet kérnek. Én azt mondtam, hogy a végén simán ott is hagynám nekik ezért a szolgáltatásért, de csak nevettek. Ezek után biztosan ott fogom megvásárolni az új nyerget, nem kutakodok a neten olcsóbb megoldás után, megérdemlik!

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:
Lumin A1
Siltech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Szalon írta:
2025.01.29., szer. 11:27

Látom, az elmúlt évek alatt sem változtak semmit... én továbbra sem vennék tőlük semmit az égvilágon, ez a sirás-rivás, panaszkodás nagyon megy, mindenki csúnya és gonosz, a nagyképű, fölényeskedő irások továbbra is szerves részét képzi a "marketingjüknek". Szerintem továbbra is szánalmas amit ezen irásokban művelnek. Továbbá nevetségesnek tartom, hogy egy márkaképviselő csak a tőlük vásárolt kerékpárokhoz biztosit alkatrészellátást?! (bár, azt a maroknyi apró márkaspecifikus filléres pót alkatrészeket sem képesek többnyire raktáron tartani, egy vicc... 99%-ban gyorsabban megkapja az ember bármelyik EU-s online shopból... ) Gyakorlatilag saját maguk rombolják tovább a tevékenységüket... ha igyekeznének normális kapcsolatot kialakitani a potenciális vásárlóikkal, lehet hogy többre mennének... de ez a fölényeskedő hozzáállás mindenhez is... számomra hányinger...
Aki Pinarellot szeretne, javaslom látogasson el Olaszországba, a kereskedők pozitivan állnak a vásárlóhoz, szinvonalas szolgáltatást kapnak, valamint minimum egy egyhetes kirándulással egybekötött vásárlás is simán kijön általában a nagy Magyar csudakereskedő szuper áraihoz képest... Kint nem úgy kezelnek, hogy ők tettek neked szivességet, hogy vehettél náluk egy bicajt... Mártikáéknál még mindig ez feeling megy... A szakértelmet meg hagyjuk, mert olyan badarságokat hadoválnak össze többnyire, ami elég messze van a valóságtól... Ha egy eurosportos közvetitésbe véletlen behivják, azonnal más nyelvre váltok, képtelen vagyok végighallgatni... Tudjátok, hogy szeretem a Pinarellot, de pont ugyanolyan bicaj fenntartani, karbantartani, mint bármilyen másik márka hasonló kategóriás bicaját... mivel a kopó alkatrészeknek semmi köze a Pinarellohoz... egy DuraAce sor cseréje egy VanRisel bicajon is pont ugyanúgy zajlik, mint egy Pinarellon... szóval semmilyen márkaspecifikus tudás nem szükségeltetik a karbantartáshoz... ha bármi probléma van a váz-villa-kormány terjedelemben, az minden esetben kb csereét jelent, ami ugyancsak semmi speciális szaktudást nem igényel...
Az meg, hogy kényelmesen összemossák a hasznát bicajokat a szürke importtal... meg hogy egy éves szerviz 450.000 Ft??? hagyjuk már...
Dehogy, mi változott volna? Náluk már elég sok pénzt elköltöttem régebben, Mártával elég jó kapcsolatban vagyok, de most úgy éreztem, hogy simán tovább tudok állni.
Illetve mégis csak változott. Elég sok új hely nyílt, illetve pár meglévő is fejlődött.
Nekem nagyon sok pozitív tapasztalatom volt, amikor bringát kerestem, mindenhol rendkívül segítőkészek voltak, kiemelkedően figyeltek és után követtek. Ami problémám volt az nem rajtuk múlt. Pl Cube-bringából idén nyáron valamikor (Nem tudták pontosan mikor) fog érkezni 1 darab a méretemben, amit kinéztem. Ha azt akarom, hogy az enyém legyen, akkor valamennyit ki kellett volna fizetnem akkor, aztán várni. Azért ez vicc, de erről nem a forgalmazó tehet, nyilván Magyarország semennyire nem piac számukra, ez van.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:
2025.01.29., szer. 08:43
pärt írta:
2025.01.29., szer. 00:59
Vinkler írta:
2025.01.28., kedd 20:17

Én elolvastam! Igen nehéz olvasmány. Nem lehet összefoglalni… :rolleyes:
Csak átrágtam. Nem nehéz, csak rémesen dagályos, sok értelmes meglátással -ugyanakkor fárasztóan szájbarágva magától értetődő tényeket - meg pár ordító önellentmondással. Továbbá a nepper definícióját lehetetlen lenne a leírtnál nyakatekertebben megadni.
Jópár éve is volt már itt téma egy másik cikkük, ahol a Canyon szisztémáját taglalták (ekézték), akkor is azzal a megnyugtató következtetéssel, hogy inkább tőlük kell venni egy Pinarello-t.
Ati jól foglalta össze. :smile32:
Na ezért volt nekem nehéz ez az olvasmány. ;)
Van benne igazság, persze, nem is kevés, de hát ez ellen tenni kell, nem rinyálni én azt gondolom.
A Cayon-os elmélkedésben konkrétan semmivel nem értettem egyet, itt az elméleti síkkal igen.

Én bent voltam, nem vettem náluk Pinarello-t, pedig hatalmas kedvezményt kaptam, végül Merida-t vettem és nagyon nem bántam meg.

Érdekes kérdéskör, amit nyilván szintén be lehetne hozni a "Temu-s" alkatrészek, felszerelések, stb. Azokban nagyobb veszélyt látok hosszabb távon.
Látom, az elmúlt évek alatt sem változtak semmit... én továbbra sem vennék tőlük semmit az égvilágon, ez a sirás-rivás, panaszkodás nagyon megy, mindenki csúnya és gonosz, a nagyképű, fölényeskedő irások továbbra is szerves részét képzi a "marketingjüknek". Szerintem továbbra is szánalmas amit ezen irásokban művelnek. Továbbá nevetségesnek tartom, hogy egy márkaképviselő csak a tőlük vásárolt kerékpárokhoz biztosit alkatrészellátást?! (bár, azt a maroknyi apró márkaspecifikus filléres pót alkatrészeket sem képesek többnyire raktáron tartani, egy vicc... 99%-ban gyorsabban megkapja az ember bármelyik EU-s online shopból... ) Gyakorlatilag saját maguk rombolják tovább a tevékenységüket... ha igyekeznének normális kapcsolatot kialakitani a potenciális vásárlóikkal, lehet hogy többre mennének... de ez a fölényeskedő hozzáállás mindenhez is... számomra hányinger...
Aki Pinarellot szeretne, javaslom látogasson el Olaszországba, a kereskedők pozitivan állnak a vásárlóhoz, szinvonalas szolgáltatást kapnak, valamint minimum egy egyhetes kirándulással egybekötött vásárlás is simán kijön általában a nagy Magyar csudakereskedő szuper áraihoz képest... Kint nem úgy kezelnek, hogy ők tettek neked szivességet, hogy vehettél náluk egy bicajt... Mártikáéknál még mindig ez feeling megy... A szakértelmet meg hagyjuk, mert olyan badarságokat hadoválnak össze többnyire, ami elég messze van a valóságtól... Ha egy eurosportos közvetitésbe véletlen behivják, azonnal más nyelvre váltok, képtelen vagyok végighallgatni... Tudjátok, hogy szeretem a Pinarellot, de pont ugyanolyan bicaj fenntartani, karbantartani, mint bármilyen másik márka hasonló kategóriás bicaját... mivel a kopó alkatrészeknek semmi köze a Pinarellohoz... egy DuraAce sor cseréje egy VanRisel bicajon is pont ugyanúgy zajlik, mint egy Pinarellon... szóval semmilyen márkaspecifikus tudás nem szükségeltetik a karbantartáshoz... ha bármi probléma van a váz-villa-kormány terjedelemben, az minden esetben kb csereét jelent, ami ugyancsak semmi speciális szaktudást nem igényel...
Az meg, hogy kényelmesen összemossák a hasznát bicajokat a szürke importtal... meg hogy egy éves szerviz 450.000 Ft??? hagyjuk már...
Lumin A1
Siltech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.01.29., szer. 00:59
Vinkler írta:

Csak átrágtam. Nem nehéz, csak rémesen dagályos, sok értelmes meglátással -ugyanakkor fárasztóan szájbarágva magától értetődő tényeket - meg pár ordító önellentmondással. Továbbá a nepper definícióját lehetetlen lenne a leírtnál nyakatekertebben megadni.
Jópár éve is volt már itt téma egy másik cikkük, ahol a Canyon szisztémáját taglalták (ekézték), akkor is azzal a megnyugtató következtetéssel, hogy inkább tőlük kell venni egy Pinarello-t.
Na ezért volt nekem nehéz ez az olvasmány. ;)
Van benne igazság, persze, nem is kevés, de hát ez ellen tenni kell, nem rinyálni én azt gondolom.
A Cayon-os elmélkedésben konkrétan semmivel nem értettem egyet, itt az elméleti síkkal igen.

Én bent voltam, nem vettem náluk Pinarello-t, pedig hatalmas kedvezményt kaptam, végül Merida-t vettem és nagyon nem bántam meg.

Érdekes kérdéskör, amit nyilván szintén be lehetne hozni a "Temu-s" alkatrészek, felszerelések, stb. Azokban nagyobb veszélyt látok hosszabb távon.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler írta:

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Vinkler írta:
2025.01.28., kedd 19:27
IMG_1948.jpeg
Egy hét múlva már tudni fogod.
Kedd 18h útvonalbemutató gála.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”