A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ofkorz.. De csakis a turbó miatt.
(Nomeg árban sem ugyanott vannak szerintem)
Hát eztet megnézem majd, de szerintem nincs benne turbó 15dci.
De nagyon jól mennek az új dizelek....
És még sokat fognak fejlődni....csak meg kell nézni a nagy motorokat ott 1300 körül van a normál fordulat...
Ahaha... Még hogy nincs benne turbó?!
Ha tényleg 1.5-ös szívódízel lenne, szidnád mint a bokrot, milyen ultratetű... Hidd el! :kiraly:
(És kb. 50 lovat produkálna jó esetben)
Ofkorz.. De csakis a turbó miatt.
(Nomeg árban sem ugyanott vannak szerintem)
Hát eztet megnézem majd, de szerintem nincs benne turbó 15dci.
De nagyon jól mennek az új dizelek....
És még sokat fognak fejlődni....csak meg kell nézni a nagy motorokat ott 1300 körül van a normál fordulat...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Persze ilyet nem tud a dizel:
Persze, az 180nál csak 2800-at forogna. Mondjuk a VW V10 TDI .
Renault Clio: általában elmondható, hogy az 1.5 107 lovas motorral kb az 1.6 benzin van egy szinten házon belül, az 1.4 az gyengébbnek tűnik. "Papír" nem teljesen ezt támasztja alá, de ez a tapasztalat. Mondjuk az új 1.2 turbo benzin lehet bezavar majd, ez is 100 ló körüli lesz. Árban persze az 1.5 dízel az 1.6 felett van, de a kiszámolható könnyen, hogy visszajön-e a különbség (2-3liter/100 km + kisebb kötelező kategória).
Renault clioról tudok nyilatkozni, vezetési élményben, gyorsulásban az 1.5-ös dizel veri az 1.4-es benzinest.A benzines egy lomha dög a dizelhez képest.
Ebben az esetben.
Az 1.6-os Hondám nekem többnyire városban használva, egyáltalán nem kímélve, rövid utakon használva 8l.... 90-nél tartósan autózva 5l alatt van (4.8 körül)... 50-nel ötösben (ez mazochizmus kicsit) - 3 l körül. Ha vegyesen megyek városban és városon kívül akkor ha nagyon ritkán normálisan betartom a sebességhatárokat akkor 7-7.5-ös átlagom van, agyatlanul közlekedve max 8.5 re felmegy de az már azt jelenti hogy ahol lehet, 150-160-nal "utazok" (nem autópálya)..
Namost vettem volna ugyanezt dízelben: Spórolhatnék, nemistudom, max két litert és akkor már sokat mondtam. Cserébe a drágább fenntartás, a béna motorhang, kifulladás 3500-nál, nulla adrenalin, aminél még egy izmos 1.2 -es benzines is többet termel, lassan melegszik be, stb.. Nekem ennyit nem ér. De ha 2 tonnás vasam lenne, akkor már többet lehetne ezen spórolni.. Én viszont még csak sokat sem megyek, és azt a nem túl sokat azt úgy szeretném, hogy ha akarok akkor válthassak vissza kettőt, pörgethessem, ez így kicsit élvezetesebb. (viszont tudvalevő: nem mindenki ugyanazt élvezi az autózásban)
Vezettem már nagyon jó dízeleket, amiket elfogadnék, de azokat nem tudnám egykönnyen - vagy éppen soha - megfizetni.
Renault clioról tudok nyilatkozni, vezetési élményben, gyorsulásban az 1.5-ös dizel veri az 1.4-es benzinest.
A benzines egy lomha dög a dizelhez képest.
Ebben az esetben.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Három jelöltem van, mindhárom teljesen más karakter.
Mercedes R280
Jeep Commander 3.0 CRD
VW Touareg V6 TDI
A szívem a jeep felé húz, az eszem meg a merci felé....
A Porsce is gyakorlatilag egy SUV, de a nagyon sportos fajtából. Ez a három meg sem közelíti a Cayenne menet tulajdonságait, bár a merciből van AMG 8V változat is 510LE-vel, ami szerintem felveszi a versenyt, de hát az más pénztárcájának való.
Hát a Porschenél kicsit gyengébb épített úton a Touareg. Viszont terepen jobb. Szerintem nem rossz autó. Én tuti inkább ezt választanám, nem a Jeepet. Persze van ahol a Commander még elmenne terepen, és a Touareg már nem, de nem hinném, hogy új autóval ilyen dolgokat próbálnál ki . Épített úton meg a VW nyomába sem ér a Jeep.
A Merci hogy került ide? Az R osztály az igazából "S kombi", nem terepjáró. És ez Mercisen kényelmes, oszt ennyi. Akkor már inkább Volvo XC90, az sem tud terepet járni, de jobb autó ennél ár/érték arányban. Ja és parkolni is könnyű vele, az R nagyon hosszú. Itt van pl ez .
Látom a BMW X5 nem tetszik. Sebaj, ha egyedit akarsz, akkor ez a legjobb RR Sport . Normál úton is jól megy, terepen is oké, és megjelenése is van :kiraly: .
A piros lámpa előtt 1km-re már gurultam üresben. :kiraly:
Azt ugye tudod, hogy nem üresben fogyaszt legkevesebbet? Modern autók ha sebességben hagyod őket, és nem nyomsz gázt, akkor simán benzinbefecskendezés nélkül mennek.
Saca: További rossz hír, hogy a Commander gyártása is leáll nemsoká, szal ha olyat akarsz sietni kell. Viszont a jó hír az, hogy vehetsz a Cayenne helyett vmi még jobbat .
A Commander amúgy is baszott ronda volt, kellett volna egy normális top Jeep, ami nem egy az egyben a Grand Cherokee-re épül.
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."
A piros lámpa előtt 1km-re már gurultam üresben.
Azt ugye tudod, hogy nem üresben fogyaszt legkevesebbet? Modern autók ha sebességben hagyod őket, és nem nyomsz gázt, akkor simán benzinbefecskendezés nélkül mennek.
A szívem a jeep felé húz, az eszem meg a merci felé....
A Porsce is gyakorlatilag egy SUV, de a nagyon sportos fajtából. Ez a három meg sem közelíti a Cayenne menet tulajdonságait, bár a merciből van AMG 8V változat is 510LE-vel, ami szerintem felveszi a versenyt, de hát az más pénztárcájának való.
A piros lámpa előtt 1km-re már gurultam üresben. :kiraly:
Saca: További rossz hír, hogy a Commander gyártása is leáll nemsoká, szal ha olyat akarsz sietni kell. Viszont a jó hír az, hogy vehetsz a Cayenne helyett vmi még jobbat .
az 1.6-os golfom 8.5-öt evett átlagosan...légkondi nélkül, tojáspedállal
De az is lehet, hogy nem az 1.6-os Golf ultramodern motorja a fogyasztás etalon a benzinesek közt? :kiraly: (bocsi!)
...
a 16 szelepes f*s volt benne
a hangja az bejött, és ment is, ha pörgettem, de sajna akkor zabált is...
az igazsághoz hozzátartozik, hogy bosznián keresztül hazajöttünk vele (800km) 6 literes átlaggal Dubrovnikból, bár menni nem nagyon lehetett, mert egyfolytában mértek, de hegy azért akadt jócskán :vazeg:
az egyik barátom előző kocsija egy 216-os rover, az 7.5 ös átlaggal megjárta velünk szlovéniát(pedig kinyomta a szemét), nagyon ment, csak sajna nem volt eléggé megbízható(főleg 7-8 éves korára)
most vett egy sx4-et(1.6 4X4 stb), ami sajna nem ennyire "spórlós"
ugyanez igaz öcsém wagonerjére, ami 8-9 körül megeszi... itt mindegy, hogy város-országút, mert nagy a homlokfelület...
Jah: a golfban ha bekapcsoltam a klímát, kb 15%-al gyöngébb lett , a toyotánál észre sem venni
Ha tényleg kijösz vele 8literrel városban akkor gratula.
Tegyük persze hozzá, hogy nem pest, csak Szeged. Az meg azért kevesebb dugóval van megáldva.
Szórakoztam régebben azzal, hogy no mi az ami csak városban el tudok érni mint legkevesebb fogyi, hosszabb távon.. Hát nem bírtam tovább egy hétnél de bőven 6 alatti átlag volt, viszont ahogy közlekedtem az már néhány nyugdíjast is megszégyenített.. A piros lámpa előtt 1km-re már gurultam üresben. Fékezni meg mindig csak akkor, ha már ultra muszáj volt. :kiraly:
Sajnos (na jó, nem sajnos) a gyári 205/55 R16 gumik nem igazán a fogyira vannak kihegyezve, azt már megfigyeltem hogy a téligumival - használattól függően - érezhetően csökken a fogyasztás.
Az 1.6-os Hondám nekem többnyire városban használva, egyáltalán nem kímélve, rövid utakon használva 8l....
Ha tényleg kijösz vele 8literrel városban akkor gratula. :kiraly:
Nekem a benzines Yaris eszik pont 7 litert városban, pedig csak 1.0ás. Igaz nem andalogva közlekedem én se.
A második résszel tökre egyetértek. Aki keveset jár autóval, annak nem biztos, hogy megéri a dízel. Mondjuk itt azért számolni kéne azzal is, hogy értéktartásuk milyen, eladásnál melyiket könnyebb, stb.
Az egészet csak azért kezdtem, hogy ne legyünk már ilyenek, hogy én benzin émmeg dízel párti vagyok. (Ez kb olyan, mint amikor az általános iskolások vitatkoznak, hogy a Ferrari vagy a Lamborghini, esetleg az Audi vagy a BMW, stb a jobb-e.)
Szerintem mindkettőnek megvannak az előnyei. Ezekből néhány abszolút forintosítható (bekerülési költség, kötelező kategória, fogyasztás), néhány meg nem (élmény, hangerő, stb). Egy számológép, meg némi önismeret segítségével mindenki eldöntheti, hogy neki mi kell.
Amúgy nem véletlenül tetszik nekem az új 1.4 TFSI motorja a VWnek. Csak ne ilyen arctalan autókba raknák, mint a Golf. Alig fogyaszt többet mint egy 1.9-2.0 tdi, kötelezője is alacsony, és erős is. Ha belevesszük a környezetvédelmet, még jobb lehet a megítélése (nem kormoz, alacsony CO2, stb).
Lehet mondani, hogy sokat eszik, mert nagy dög Volvo, de pl. a régi 1.6 benya Peug 307esünk is simán 10 litert fogyasztott.
Az 1.6-os Hondám nekem többnyire városban használva, egyáltalán nem kímélve, rövid utakon használva 8l.... 90-nél tartósan autózva 5l alatt van (4.8 körül)... 50-nel ötösben (ez mazochizmus kicsit) - 3 l körül. Ha vegyesen megyek városban és városon kívül akkor ha nagyon ritkán normálisan betartom a sebességhatárokat akkor 7-7.5-ös átlagom van, agyatlanul közlekedve max 8.5 re felmegy de az már azt jelenti hogy ahol lehet, 150-160-nal "utazok" (nem autópálya)..
Namost vettem volna ugyanezt dízelben: Spórolhatnék, nemistudom, max két litert és akkor már sokat mondtam. Cserébe a drágább fenntartás, a béna motorhang, kifulladás 3500-nál, nulla adrenalin, aminél még egy izmos 1.2 -es benzines is többet termel, lassan melegszik be, stb.. Nekem ennyit nem ér. De ha 2 tonnás vasam lenne, akkor már többet lehetne ezen spórolni.. Én viszont még csak sokat sem megyek, és azt a nem túl sokat azt úgy szeretném, hogy ha akarok akkor válthassak vissza kettőt, pörgethessem, ez így kicsit élvezetesebb. (viszont tudvalevő: nem mindenki ugyanazt élvezi az autózásban)
Vezettem már nagyon jó dízeleket, amiket elfogadnék, de azokat nem tudnám egykönnyen - vagy éppen soha - megfizetni.
az 1.6-os golfom 8.5-öt evett átlagosan...légkondi nélkül, tojáspedállal
De az is lehet, hogy nem az 1.6-os Golf ultramodern motorja a fogyasztás etalon a benzinesek közt? (bocsi!)
Egyébként szerintem nagyon jó, racionális döntést hoztál. A Toyotád később még mindig áteshet egy enyhébb chiptuningon is akár ha esetleg kevesled a teljesítményt, de amennyire én el tudom képzelni, szerintem nem rosszabb mint a pár lóerővel több de nyomatékszegényebb ex-benzinesed.
Én pl. egy nyár alatt bele tudok hajtani az autóba 8-9e km-t. Ha benzint enne nehezen tudnám kifizetni, valószínűleg nem is utaznánk inkább.
- en kiszamoltam par kocsi eseteben a kolegakkal, es elenyeszo a plusz benzin ar a benzinesnel.., ugyhogy ez amolyan onamito duma
- a mai turbos porgos diesel-ek is esznek rendesen..
Önámítás egy francot... Nézd kiszámolt számok alapján mondom ezt. (Végülis ugyanazt tudom leírni, mint Balha.)
Két lehetőség volt Renault Scenic 1.5 dízel, illetve 2.0 benzin S80. Ketten mentünk a barátnőmmel, a Volvoban kényelmesebb utazni, viszont alvásra kényelmesebb a Renó (autóban aludtunk legtöbbször). Összesen 110 óra vezetés volt egy cirka 21 napos kirándulásban, 7500 km.
A Renaultval mentünk, és biza nem kíméltük, nem néztük a fogyit sose, így pont 6.0 liter lett a vége. De ebben volt halom városból ki-be menés, dugózás, autópályán 150 tartósan. Dízel motor miatt amúgy városban és autópályán is ugyanannyit eszik (6.2 körül), amit az országút tud javítani (90nél 5ösben 5 alatt fogyaszt...).
Na most az S80 egy kvázi dugómentes Velence oda-vissza során 130 körüli autópálya tempónál fogyasztott 8.7et. Ez rekord, ilyen "tojással a pedál" alatt. Amúgy amikor síelni voltunk a Volvoval, akkor 11 liter lett az átlaga az útnak. Lehet mondani, hogy sokat eszik, mert nagy dög Volvo, de pl. a régi 1.6 benya Peug 307esünk is simán 10 litert fogyasztott.
No legyek jóindulatú, és számoljunk úgy, hogy csak 2.7 literrel evett volna többet a benzines. A Renaultval az út 450 liter, 126000 Ft, míg a Volvoval legjobb (!) esetben kijövünk 652 literből, ami 182700 Ft. Persze lehet mondani, hogy a minimum 30e Ft/fő különbség nem nagy, de így, hogy még egyetemre járunk igenis az volt.
Meg aztán ott a lélektani küszöb is, hogy a dízellel, a repülőjegy ár alatt tudtunk lenni, a benzinnel meg már jóval felette.
Én pl. egy nyár alatt bele tudok hajtani az autóba 8-9e km-t. Ha benzint enne nehezen tudnám kifizetni, valószínűleg nem is utaznánk inkább.
- en kiszamoltam par kocsi eseteben a kolegakkal, es elenyeszo a plusz benzin ar a benzinesnel.., ugyhogy ez amolyan onamito duma
- a mai turbos porgos diesel-ek is esznek rendesen..
TAMI . HU
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "