Nem kell bocsánatot kérni. Az is kell,amit Te írsz. Én csak arra panaszkodok, hogy meglátásom szerint eltűnt az országból, a versenyszerű országúti (is) kerékpár sport. A kormány pedig csak a szabadidősportot fejleszti. Ok, legalább fejleszt valamit, de ebből nem lesz felnőtt magyar bajnokság. Mert ugye azt mindig azt mondják,hogy azért (is) kell a felnőtt csapat,hogy az UP-nak legyen egy célja, oda bekerülni. Akár foci,jégkorong, tökmindegy, de legyen cél,hogy nem kell a sportot abbahagyni 18-23 évesen, hanem van tovább is lehetőség versenyezni. Na ez ma nincs meg a kerékpár sportban nálunk. Persze, ettől legyen még tömegsport,szabadidősport,egészség megőrzése bármi. Ezek is fontosak és nem lenézendő dolgok. De aki komolyabban szeretne foglalkozni a kerékpárral, annak már nagyon másképpen kell megterveznie, felépítenie magát, a sportpályafutását gyerekkorától kezdve .asebestyen írta: ↑2022.06.05., vas. 09:03Éljen a solo edzés és a szabadidősport.Hogy legyen 1 ilyen is.
Bocsi!
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8019
Éljen a solo edzés és a szabadidősport.
Hogy legyen 1 ilyen is.
Bocsi! 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
EZT TELJESEN jól látod. Épp ezt feszegettem én is. Pedig beindult ez 2015. környékén újra. Bár olyan nem volt, mint az átkosban, hogy szinte minden városnak volt egy csapata és voltak minősítések, mint a fociban az nb1-2-3 és ment a bajnokság. Ha nem is ilyen suinten, de nemrég visszállt egy rend, de az mksz kivonilt az elit mögül és az utánpótlásra tette a hangsúlyt, ekkor el is kezdett felnorulni a balansz. Lásd, nálunk is megszűnt az elit sor, pedig a tradicionális Hajdu Barna, Czine, Pályi mellett nálunk futott fel Szarka Gergő, Gönczi Gergő, Szőlősi Feri, nomeg, persze Peák, hogy hirtelen más nem jut eszembe, de nálunk tért vissza Ábrók is,aki előtte 28 bajnoki címet hozott már debrecennek és Filutás is be akart kerülni, de fura a srác, inkább nemAAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 23:42Ahogy én látom: Vannak tehetséges fiataljaink (tudjuk kik ők), de nem itthon tekernek. Ez egyrészt nem baj, WT mezőnyben kell és lehet tovább fejlődni. De ami baj, hogy nincs itthon IGAZI kerékpársport. Nincsenek komoly felnőtt sorok. Teljesen elhalt az egész. Már az árnyéka sincs annak, amikor gyerekkoromban fekete-fehér tv-n néztem a közvetítést a Citadelláról. Évek folyamán elhalt minden. És jelenleg nem látom, hogy fejlődnénk. Nem alakulnak újabb "profi" sorok. Nincs hol tekerni, nincs kiktől tanulni, nincs hol tanulni. Az UP szeme előtt csak egy külföldi szerződés lebeg, mint lehetőség és ma már ott tartunk, hogy 18-19 évesen már próbálnak külföldre igazolni. Nincs itthon egy erős bajnokság vagy bármi, ahol folyamatosan 8-10 csapat 6-8 fővel összemérné magát.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
És ez nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy már kölyökként a kompjútert bámulják a kormányon és aszerint mennek. Nem is tudnak csapattársakkal menni, mert olyanok nem is nagyon vannak. Nem tud egy sorral kimenni és lánctalpazni. Marad a wattmérő és a solo edzés. Nincsenek érzések, csak a puszta számok.
Ahogy én látom: Vannak tehetséges fiataljaink (tudjuk kik ők), de nem itthon tekernek. Ez egyrészt nem baj, WT mezőnyben kell és lehet tovább fejlődni. De ami baj, hogy nincs itthon IGAZI kerékpársport. Nincsenek komoly felnőtt sorok. Teljesen elhalt az egész. Már az árnyéka sincs annak, amikor gyerekkoromban fekete-fehér tv-n néztem a közvetítést a Citadelláról. Évek folyamán elhalt minden. És jelenleg nem látom, hogy fejlődnénk. Nem alakulnak újabb "profi" sorok. Nincs hol tekerni, nincs kiktől tanulni, nincs hol tanulni. Az UP szeme előtt csak egy külföldi szerződés lebeg, mint lehetőség és ma már ott tartunk, hogy 18-19 évesen már próbálnak külföldre igazolni. Nincs itthon egy erős bajnokság vagy bármi, ahol folyamatosan 8-10 csapat 6-8 fővel összemérné magát.
Naa, majd akkor kifizeti a nevezést. Méghogy elmehy és nem rakja megAAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 22:35Még egy dolog a mai szervezésről. Elég mocsok, vizes idő volt. Nem mindenki tudja ilyen körülmények között terelgetni a paripáját. Ráadásul sokan (ugye ez nem újdonság) azt hiszik, hogy már mindjárt az elején mg kell nyerni a versenyt, mennek, mint a birkák. Es ugye ott vannak a még hozzánk képest is amatőrök,a trekking és MONTI bicójukkal a mezőnyben. Azért eddig úgy volt, hogy a koskormány előírás. Na ők is mennek, ahogy tudnak. Legalább ilyenkor kellene több rajtot csinálni. Előre a "profibbak", utána mondjuk lányok (hozzátenném, ma Őry Kinga inkább nem is indult el,látva a fejetlenséget, pontosabban, ment egy edzésértékű, biztonsági menetet, hogy kimaradjon a bajból), majd a többiek. Pedig Kinga itthon az elejében szokott lenni a női mezőnynek.
Több indïtás, több felvezető rendőr és stáb... Ha visszaáll a rend és lesznek rendes debreceni versenyek, majd ott mefgátod, milyen egy verseny normálisan megoldva. Vagyis láttad, mint a tour de hongrie, csak kicsiben. Amin voltatok, hajdú kupa nem ilyen volt. Vagyis volt külön felvezeteés,de a lezárt pályán nem kellett rendőr,stb... Nálunk asszem 5 mezőny van. Megvan, kiket lehet egyben engedni. Pl az U17 WU19 és a Master2 elvileg egyenrangú kategóriák, mehernek egy mezónyben. Persze,ami nekem az ilyen versenyekről rémlik, hogy csak a baj volt az U17-el. A rutinos masterekhez képest borzalmasan mentek mezőnyben. Csajokat meg ne is említsük, bár Kanti Dorottya egész jól mozgott, de pl a ksi-s, pályás csajoktól mentsen az ég
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Tényleg, így már dereng, hogy mesélték...
halfnote.hu
halfnote.hu
Még egy dolog a mai szervezésről. Elég mocsok, vizes idő volt. Nem mindenki tudja ilyen körülmények között terelgetni a paripáját. Ráadásul sokan (ugye ez nem újdonság) azt hiszik, hogy már mindjárt az elején mg kell nyerni a versenyt, mennek, mint a birkák. Es ugye ott vannak a még hozzánk képest is amatőrök,a trekking és MONTI bicójukkal a mezőnyben. Azért eddig úgy volt, hogy a koskormány előírás. Na ők is mennek, ahogy tudnak. Legalább ilyenkor kellene több rajtot csinálni. Előre a "profibbak", utána mondjuk lányok (hozzátenném, ma Őry Kinga inkább nem is indult el,látva a fejetlenséget, pontosabban, ment egy edzésértékű, biztonsági menetet, hogy kimaradjon a bajból), majd a többiek. Pedig Kinga itthon az elejében szokott lenni a női mezőnynek.
Úgy volt, hogy idén a Pannon mögé beállt az állambácsi, Révész Máriusz, és 2 éven belül újra konti csapatot csinálnak belőle. Ebből viszont megint nem lesz semmi, mert tudtommal állambácsi visszakozott, nincs elég pénz.
Sajna én is ezt látom. A felnőtt sorok eltűntek, vagy nagyon legyengültek. De azt se tudtam, hogy még van Pannon. Ma néztem a Székely Körverseny weblapját és lesz induló Pannon sor... Pedig ez nem jó,mert nincs kitől tanulni versenyen. Az elit-től ellehetett lesni a fogásokat. Meg velük jó volt menni. Teljesen más a rendezett sor, mimt a kamikaze amatőr, nulla koncepxióval, nulla mezőnyrutinnal.AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:49No akkor van még egy rossz hírem. Ezek már nem "tartanak" felnőtteket. A mai csapatoknál szinte csak utánpótlás van, felnőttek csak amatőr szinten. OK létezik még Epronex, MKB, de már nem az a szint, mint a Ti időtökben. A felnőtt outi versenyzés már teljesen amatőr kategória.revox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:39Lotus volt már pár éve,de szerintem abból volt több, ahogy volt szerb is. De azt nem tudtam, hogy egyesültek. A zengőt se tudtam,hogy pécsiek, vagyis az vegyes lehet. Lehet pécs a központ,de ott előkerült több, régi arc, krábbi csapatokból.AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:17
Zengő és a Lotus
A Lotus pl egyforma bringákkal versenyez (DRAG), egyesültek szerbekkel (úgy emlékszek a szerb válogatott is ott készül) komoly központjuk lett fizikai felmérő hellyel,stb. Plusz a Mecsek jó terep. Most magyar szinten elég komolyan tolják. Ők is sokat járnak külföldi versenyekre. Sajna igaz, hogy a legtöbb csapat, ahol van komolyabb csapatmunka,edzés, többet versenyeznek kint, mint itthon. (persze itthon nem is nagyon van hol) Sőt össze is dolgoznak, kölcsön adnak egymásnak embereket, hogy jobban szerepelhessenek, ill. így a fiatal bringások is több versenytapasztalathoz jutnak. Tőlünk is mennek vendég munkásnak a Lotushoz, Zengőhöz.
Csak ezzel az alapprobléma még megvan. Mostanra annyira elgyengült a felnőtt mezőny (egy verseny húzóereje) ,ha megjelenik egy jobb csapat, rojtosraverik a mezőnyt. Azért régebben egy sima debreceni mksz versenyen a dksi mellett epronex, super beton, kőbánya, tusnád (RO. mai Novák, axxem proconti csapat), Steaua Bukarest, Veloki, ...meg passz. Ott volt minden értelmes csapat, minimum 6-8 fővel... De sokszor Kusztiék is hazaugrottak, még a bmc amplatzzal.
A mai Mátra körön nem engedték ki a szervezők a mezőny után a kísérő kocsinkat. (nem tudom miért) az egyik csapattársamnak defektje lett, majdnem 15 perc volt, mire az autó odaért. Mondanom se kell, a srácnak innentől edzés volt.
Az vixont gáz, hogy a kísérőkocsi nem mehet ki. Valsz fostak, hogy valami trekinges aláfordul... Egyébként a versenykiírás erről nem rendelkezik, és az volt benne, egyéb esetekben az mksz szabályok az irányadóak. Az meg ugyi annyit köt ki, hogy kísérőliszensszel lehet kísérni. Volt azért akkor ennek sok híja, amit a youtube live nem kárpótol, főleg annak nem,aki a mezőnyben memt és nem a yutubit nézte..
halfnote.hu
halfnote.hu
A mai Mátra körön nem engedték ki a szervezők a mezőny után a kísérő kocsinkat. (nem tudom miért) az egyik csapattársamnak defektje lett, majdnem 15 perc volt, mire az autó odaért. Mondanom se kell, a srácnak innentől edzés volt.
No akkor van még egy rossz hírem. Ezek már nem "tartanak" felnőtteket. A mai csapatoknál szinte csak utánpótlás van, felnőttek csak amatőr szinten. OK létezik még Epronex, MKB, de már nem az a szint, mint a Ti időtökben. A felnőtt outi versenyzés már teljesen amatőr kategória.revox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:39Lotus volt már pár éve,de szerintem abból volt több, ahogy volt szerb is. De azt nem tudtam, hogy egyesültek. A zengőt se tudtam,hogy pécsiek, vagyis az vegyes lehet. Lehet pécs a központ,de ott előkerült több, régi arc, krábbi csapatokból.AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:17Zengő és a Lotusrevox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:03
Pécs ennyire feltörőben van? Kik nyomják most ott, melyik csapat?
Egy3bk3nt kevés a verseny, de azt figyeltem meg, sok mksz akkreditáltra se mennek el a húzócsapatok, mert inkább kijárnak külföldre. Pedig kb 5 éve beindult egy nagyon jó irány, bajnoki futamokkal, ranglistával. De nagyon ráálltak a nemzetközi szereplésre, a versenyek meg vagy érdeklődés híján, vagy csak úgy simán megint kezdenek kiürülni.
A Lotus pl egyforma bringákkal versenyez (DRAG), egyesültek szerbekkel (úgy emlékszek a szerb válogatott is ott készül) komoly központjuk lett fizikai felmérő hellyel,stb. Plusz a Mecsek jó terep. Most magyar szinten elég komolyan tolják. Ők is sokat járnak külföldi versenyekre. Sajna igaz, hogy a legtöbb csapat, ahol van komolyabb csapatmunka,edzés, többet versenyeznek kint, mint itthon. (persze itthon nem is nagyon van hol) Sőt össze is dolgoznak, kölcsön adnak egymásnak embereket, hogy jobban szerepelhessenek, ill. így a fiatal bringások is több versenytapasztalathoz jutnak. Tőlünk is mennek vendég munkásnak a Lotushoz, Zengőhöz.
Csak ezzel az alapprobléma még megvan. Mostanra annyira elgyengült a felnőtt mezőny (egy verseny húzóereje) ,ha megjelenik egy jobb csapat, rojtosraverik a mezőnyt. Azért régebben egy sima debreceni mksz versenyen a dksi mellett epronex, super beton, kőbánya, tusnád (RO. mai Novák, axxem proconti csapat), Steaua Bukarest, Veloki, ...meg passz. Ott volt minden értelmes csapat, minimum 6-8 fővel... De sokszor Kusztiék is hazaugrottak, még a bmc amplatzzal.
halfnote.hu
halfnote.hu
Lotus volt már pár éve,de szerintem abból volt több, ahogy volt szerb is. De azt nem tudtam, hogy egyesültek. A zengőt se tudtam,hogy pécsiek, vagyis az vegyes lehet. Lehet pécs a központ,de ott előkerült több, régi arc, krábbi csapatokból.AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:17Zengő és a Lotusrevox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:03Pécs ennyire feltörőben van? Kik nyomják most ott, melyik csapat?
Egy3bk3nt kevés a verseny, de azt figyeltem meg, sok mksz akkreditáltra se mennek el a húzócsapatok, mert inkább kijárnak külföldre. Pedig kb 5 éve beindult egy nagyon jó irány, bajnoki futamokkal, ranglistával. De nagyon ráálltak a nemzetközi szereplésre, a versenyek meg vagy érdeklődés híján, vagy csak úgy simán megint kezdenek kiürülni.
halfnote.hu
halfnote.hu
Zengő és a Lotusrevox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:03Pécs ennyire feltörőben van? Kik nyomják most ott, melyik csapat?AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 19:33Múlt héten volt a móri karika, de egyébként igazad van. Szinte alig van verseny, ami van, az rém gyengén szervezve.st81 írta: ↑2022.06.04., szomb. 14:37A pandémia előtt még volt néhány 50-60 km-es verseny -szerintem megfelelő - útbiztosítással amin a magamfajta koca kerékpáros is el tudott indulni. Élveztem a versenyt az idő ellen, a kerékpáros induló tömeget, hogy gyakorolhattam a helyezkedést, szélárnyékot, beforgást, az aktuális jó társaságot menet közben.
Sajnos idén ezt mintha talonba tették volna (lehet, hogy túl költséges lenne a szervezőknek, ezt aláírom).
Ajka-Pápa-Ajka nincs, csákvári nincs, Velencei-tó nincs, móri karika nincs. Marad a Tisza-tó (amit 2 éve bojkottálok a rossz útminőség miatt), Zalakaros, esetleg Dunaalmás (Brigetio).
Remélem, hogy ez a tendencia még megfordul...
Most Pécs az egyetlen hely, ahol próbálnak versenyeket szervezni. De ott tényleg van havonta 1-2.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8019
Ilyenkor kell elmenni tekerni egy rendeset...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Furát fogok kérdezni...
Campa Zonda és Fulcrum Zero közöt mi a difi. Nem műszakilag, volt e már valakinek mindkettő? Nyilván fulcrum3 és campa shamal is játszik. A lényeg az alu és acélküllős kerék közti difi...
Campa Zonda és Fulcrum Zero közöt mi a difi. Nem műszakilag, volt e már valakinek mindkettő? Nyilván fulcrum3 és campa shamal is játszik. A lényeg az alu és acélküllős kerék közti difi...
halfnote.hu
halfnote.hu
Pécs ennyire feltörőben van? Kik nyomják most ott, melyik csapat?AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 19:33Múlt héten volt a móri karika, de egyébként igazad van. Szinte alig van verseny, ami van, az rém gyengén szervezve.st81 írta: ↑2022.06.04., szomb. 14:37A pandémia előtt még volt néhány 50-60 km-es verseny -szerintem megfelelő - útbiztosítással amin a magamfajta koca kerékpáros is el tudott indulni. Élveztem a versenyt az idő ellen, a kerékpáros induló tömeget, hogy gyakorolhattam a helyezkedést, szélárnyékot, beforgást, az aktuális jó társaságot menet közben.
Sajnos idén ezt mintha talonba tették volna (lehet, hogy túl költséges lenne a szervezőknek, ezt aláírom).
Ajka-Pápa-Ajka nincs, csákvári nincs, Velencei-tó nincs, móri karika nincs. Marad a Tisza-tó (amit 2 éve bojkottálok a rossz útminőség miatt), Zalakaros, esetleg Dunaalmás (Brigetio).
Most Pécs az egyetlen hely, ahol próbálnak versenyeket szervezni. De ott tényleg van havonta 1-2.
halfnote.hu
halfnote.hu
Múlt héten volt a móri karika, de egyébként igazad van. Szinte alig van verseny, ami van, az rém gyengén szervezve.st81 írta: ↑2022.06.04., szomb. 14:37A pandémia előtt még volt néhány 50-60 km-es verseny -szerintem megfelelő - útbiztosítással amin a magamfajta koca kerékpáros is el tudott indulni. Élveztem a versenyt az idő ellen, a kerékpáros induló tömeget, hogy gyakorolhattam a helyezkedést, szélárnyékot, beforgást, az aktuális jó társaságot menet közben.
Mentő kb 5 éve 120ezer volt (egy, többre biztos igaz a szok-ócó) Most nem hallottam mennyi. Kevesebb biztos nem lett. Azon nem nagyon lehet spórolni, esetleg esetkocsit kérni, ami olcsóbb sokkal, de annak nincs szirénája. Bár nem is előírás a szirénás mentő, csak magyar bajnokságon, de erősen ajánlott kategória. Útbiztosítáaon lehet spórolni.
Ami a mai versenyen vicces volt, ott álltak a rendőrök sok helyen, xal még valahogy ki is lettek cibálva (bár van valami trükk, ha a rendezvény nem verseny, hanem valami népünnepély, akkor a yardank hivatalból menni kell, nem fizetős,de szerintem itt nem érték el, max a kistepüléseken a körzetit kiültették posztolni), csak nem tudták, mi a dolguk. Ott állt az autó keresztbe a kékesi kaptató kereszteződésben és a kisbusz simán elment mellette, még jóformán utána se néztek, ez meg mi volt
halfnote.hu
halfnote.hu
A milla is sok volt... Azért annyi nincs de sok. Axxem 670. De ez full lezárás, senki se ki,se be. Érdekes, ha mennek a mezőny előtt és csak leállítják a forgalmat, míg a mezőny elhalad, olcsóbb, de nyilván fajlagosan, mert ahhoz jóval többen kellenek. Összesenben valamivel több, de nem sokkal.
halfnote.hu
halfnote.hu
Annyi azért nem, de jó az irány, a 300 kevéslacee írta: ↑2022.06.04., szomb. 15:37Millió![]()
+Mentősök stb.
halfnote.hu
halfnote.hu
Milliórevox írta: ↑2022.06.04., szomb. 15:33Az 300 ezer? Mivel eddigi egyetlen tipp, eddig ez a nyerő, de nem. A legközelebb tippelő kap egy sörivós szmájlit... Ha értejön, igazi sört is
Ja, azért marasjunk a realitás talaján, xal ne vagdalkozzon aki tippel, csak átgondolva![]()
+Mentősök stb.
Az 300 ezer? Mivel eddigi egyetlen tipp, eddig ez a nyerő, de nem. A legközelebb tippelő kap egy sörivós szmájlit... Ha értejön, igazi sört is
Ja, azért marasjunk a realitás talaján, xal ne vagdalkozzon aki tippel, csak átgondolva
halfnote.hu
halfnote.hu