Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5070
Re: Kerékpározás
Nem hülyeség. A beszélgetés tárgyai pont azok az "alsópolcos" gépek, amiken 800-1000km-t bíró láncok, serbliacél lánckerekek, gagyi bowdenek, tömítetlen, szutyok középcsapágyak, agyak, lemezből sajtolt váltók, szimplafalú felnik, fék helyett lassítók vannak. Sajnos az áruházi ipari hulladékok felett egy-két szinttel sem sokkal jobb a helyzet, én mindenkit igyekszem lebeszélni ezekről. (Bár mintha a teszkós, praktikeres szörnyűségek már eltűntek volna, talán pont azért,. mert a gariidő vége előtt tömegesen kiszenvedtek.)
Kicsit fog az a ceruza 40-50ért...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Szerintem az hülyeség,hogy egy új bicaj 2-3 ezer kilómétert megy el. Még nálam is többet, pedig nem szaladgálósnak használom,hanem kapja rendesen. Igaz én nem az alsó polcról veszem az alkatrészt, ma jött meg a Sram Red22 láncom. Persze kintről. Hétfőn v kedden nyomtam le, 13e Ft. Itthon 30 körül, ha van egyáltalán.
De érdemes használtat venni és arra jobb alkatrészeket pakolni. Szépen karbantartva sokáig jó lesz az. Láncot,sort otthon is ki lehet cserélni, nem nagy mutatvány és máris meg van spórolva a lánc ára.
De érdemes használtat venni és arra jobb alkatrészeket pakolni. Szépen karbantartva sokáig jó lesz az. Láncot,sort otthon is ki lehet cserélni, nem nagy mutatvány és máris meg van spórolva a lánc ára.

na, ma be is néztem a helyi kerekparszervizbeavl2 írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:28városi szaladgalos, boltba menös biciklit en (is) vennék Szentendrén
(mert a mostanira amennyit kellene, annyit nem érdemes költeni)
olcsó érdekel (ha igen jo, akkor 120-130e a nagyon max ....legutobb 14e-ért vettem [o.k. infla is van])
idegenkedek tarcsafektöl, rugozos villatol (igenyem nincs rajuk ezen felhasznalas mellett, javitasuk problemasabb, mintha nincsenek ilyenek)
a leggyengebb attetel legalabb 1:1-es kell legyen (különben felpakolva nem birnék hazajönni, van egy rendesen meredek)
sarvedö kell, mert esöben sem akarok utcai ruhat varacskos disznosítani
bevasarlos, tehat boltban vett kajakat (4-6 kg-ig) lehessen vele jol szallitani
ha valaki tud ilyenröl, érdekel; illetve: hol lehet talalni ilyeneket ? jofogasra szoktam idönkent ranezni
ugy van, amitöl tartottam: hajtasban minden cserelendö (hatso sor, lanc,...) ez munkaval együtt 40-45e Ft ..és mai minöségü, also polcos cuccokkal -> ennyit nem szanok erre a müveletre, mert a kormanycsapagya is odavan; fékek sem az igaziak, a váza nem ér sokat, ...
ami érdekes: van uj bicikli is, de - a nem draga kategoriabol - szerinte azok 2-3e km-t ha elmennek, a mai felszerelt hatso sorok, lanc, ... nem "rendes" anyagbol vannak, sokkal hamarabb kopnak, mint a regiek
hasznalt gepeik is vannak, ott mutatkozik izgalmasabb 40-50e Ft tajan ...sajnos csak 26-osok, olyanom még sosem volt, de hajtás és (V-fék) fékek tekintetében ill. müszakilag "fényévekkel jobbak" a mostanimnál, persze nem Deore hanem "noname" shimano cuccokkal; van SRAM agyvaltos+lanckeréksoros is, ami érdekes, de SRAM agyváltó félek könnyebben pénztemetövé illetve halottá válik, mint egy hagyományos shimano lancvalto
Meg amúgy is ovisgumikkal (peremes) jártok

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Akkir azér nem küldted el

(egy cikkben aposztrofálták ekként a conti competition pro ltd-t :) )
halfnote.hu
halfnote.hu
A világ legjobb gumija a bicómon van, de nem emlékszem, hogy meghirdettem volna.

- pärt
- Hazajáró lélek
A világ legjobb gumija az, ami fenn van a keréken és gurulhatsz vele. 

Világ legjobb gumiját lassan 3 hete vettem, ahogy kell, egyből fizettem (vasárnap este). Pénteken rámír csóka, aki jedi lovagnak nevezi magát ebay, hogy küldjek neki pénzt és küldi a gumit.... Na, mondom, legyünk jófejek, németül... Már fizettük. Biztos, ami biztos, screenShot, amit ő is lát, hogy order status: paid...
De még nincs a számláján. Ember, nem is lesz, míg nem küldöd, de kérdezd meg az ebay supportot... Lexarja... Na, megkérdeztük mi és elküldtük a megerősítést, hogy a pénz az ebaynél van és akkor kapja meg, ha küldi...
Azóta is küldi
2001. óta van az ebayn, az nem 2 hét
Ma rányomtam, hogy lóvé vissza, de én még ilyen hulyét nem láttam
Monnyuk axxony momdta, hogy a németek hulyék (in ebay), de ennyire??? 
De még nincs a számláján. Ember, nem is lesz, míg nem küldöd, de kérdezd meg az ebay supportot... Lexarja... Na, megkérdeztük mi és elküldtük a megerősítést, hogy a pénz az ebaynél van és akkor kapja meg, ha küldi...
Azóta is küldi

Ma rányomtam, hogy lóvé vissza, de én még ilyen hulyét nem láttam

halfnote.hu
halfnote.hu
Szerintem, ha eddig jó volt, egy Tourney hajtómü kb 6500Ft...Rotox írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:03Bocs, őszinte leszek: én sem tudok megválni az "őskori" bringáimtól (lásd a képeket), de én - egyetértve pärt kollégával - nem költenék erre a kerékpárra ennyit.Alex_Aston írta: ↑2022.10.20., csüt. 06:51...
38e Ft a teljes hajtás felújítás (mono, lánc, karok, fogas kerekek). Ennyit megér, hogy még sokáig maradjon. Tavaly vettem új Conti erősített felületű gumikat hozzá, kár lenne értük![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Nekem sosem volt telóm, de szerintem városba teljesen felesleges. Pláne ezek a látványpékség darabok csak nehezéknek jók.
Aki országútival megszokta, hogy különösebb koncentrálás nélkül kerüli az úthibákat, annak úgyse fog hiányozni.
Ez a KTM szerintem sok ennyiért. Mellette szól, hogy nincs széthajtva, de kb. ennyi. Amiket linkeltem - szerintem - jobban megérik, és felébe, harmadába, negyedébe kerülnek. Bár már az egyik el is ment azóta.
Aki országútival megszokta, hogy különösebb koncentrálás nélkül kerüli az úthibákat, annak úgyse fog hiányozni.
Ez a KTM szerintem sok ennyiért. Mellette szól, hogy nincs széthajtva, de kb. ennyi. Amiket linkeltem - szerintem - jobban megérik, és felébe, harmadába, negyedébe kerülnek. Bár már az egyik el is ment azóta.
valoszinü kenyelmesebb, de nekem abszolut nincs erre igenyemAlex_Aston írta: ↑2022.10.20., csüt. 16:11Egy ilyen rohangálós bicikli esetében szerintem azért jó a teleszkóp, mert nem veri szét a csuklódat a rázkódás. Mert városon belül inkább sz@r az út, mint nem. Én legalább is ezt tapasztaltam.avl2 írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:35velemeny erröl: https://www.jofogas.hu/budapest/KTM_28_ ... 326817.htm
a merete kicsi, meg tényleg idegenkedek a teleszkoptol (minek ? igenyem nincs ra es biztos nincs kevesebb gondja, igenye, mint nélküle), csak ugy a kategoria miatt
nem elmeletben gondolom csak igy az orszagutival evi több ezret nyomok (igen nagy reszet a varoson kivül, de joval nagyobb guminyomassal es tempoval), varosival talan 2500 km / év táján vagyok ....a jelenlegi varosomban 12 éve (ja: minden ut alkalmaval macskakövön is megyek ...ezért tojást nem biciklivel veszek :-), korábban meg masutt
(lehet igenytelen vagy nem érzékeny vagyok erre ...)
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3463
Egy ilyen rohangálós bicikli esetében szerintem azért jó a teleszkóp, mert nem veri szét a csuklódat a rázkódás. Mert városon belül inkább sz@r az út, mint nem. Én legalább is ezt tapasztaltam.avl2 írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:35velemeny erröl: https://www.jofogas.hu/budapest/KTM_28_ ... 326817.htm
a merete kicsi, meg tényleg idegenkedek a teleszkoptol (minek ? igenyem nincs ra es biztos nincs kevesebb gondja, igenye, mint nélküle), csak ugy a kategoria miatt
Csak a Marantz! :-D
velemeny erröl: https://www.jofogas.hu/budapest/KTM_28_ ... 326817.htm
- pärt
- Hazajáró lélek
120-150 körül újban 1-2-3 évig elműködgető tárgyak kaphatók. Gurulni fog akkor is, de egyre erősebb alkar, marok kell a váltáshoz, fékezéshez, meg a váltó is maga fog dönteni, éppen milyen fokozathoz van kedve.
Ötperces kereséssel ilyesmik ugrottak elém:
https://bolha.testbike.hu/apro/hasznalt ... ado-446147
https://bolha.testbike.hu/apro/mistral- ... -dx-443597
https://bolha.testbike.hu/apro/motobeca ... tb--446091
Ezeken az esetlegesen cserés cuccokkal, meg némi pimpeléssel (sárhányó, csomagtartó, kacsás duda) is sokkal beljebb lehet lenni a kereten.
Senkit sem akarok győzködni, ezek inkább az én személyes szempontjaim, másoknál nyilván máshogy vannak súlyozva.
Ötperces kereséssel ilyesmik ugrottak elém:
https://bolha.testbike.hu/apro/hasznalt ... ado-446147
https://bolha.testbike.hu/apro/mistral- ... -dx-443597
https://bolha.testbike.hu/apro/motobeca ... tb--446091
Ezeken az esetlegesen cserés cuccokkal, meg némi pimpeléssel (sárhányó, csomagtartó, kacsás duda) is sokkal beljebb lehet lenni a kereten.
Senkit sem akarok győzködni, ezek inkább az én személyes szempontjaim, másoknál nyilván máshogy vannak súlyozva.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ez megint olyan, mint a használt autó. Érdemes e életben tartani? Ha amúgy az igényeknek megfelelő, miért kölcsön rá az ember sok pénzt, miután pár év múlva az új is használt lesz...?Rotox írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:03Bocs, őszinte leszek: én sem tudok megválni az "őskori" bringáimtól (lásd a képeket), de én - egyetértve pärt kollégával - nem költenék erre a kerékpárra ennyit.Alex_Aston írta: ↑2022.10.20., csüt. 06:51...
38e Ft a teljes hajtás felújítás (mono, lánc, karok, fogas kerekek). Ennyit megér, hogy még sokáig maradjon. Tavaly vettem új Conti erősített felületű gumikat hozzá, kár lenne értük![]()
A hozzáértők nyugodtan mondják, ha nem jó ötlet, de pl. (teljes hidraulikus fékrendszer!, feketében is van, de szerintem pirosban szebb): https://www.tuttibringa.hu/akcios-kerek ... 022-detail
Ha túlságosan direktmarketing, kérem a modikat, töröljék!
Jelen esetben +120-150e Ft kb. az új bicikli, ami gondolom 10-15 évig probléma mentes lehet (persze 1-2 évente karbantartás, új gumik, stb. ugyanúgy kell rá).
városi szaladgalos, boltba menös biciklit en (is) vennék Szentendrén
olcsó érdekel (ha igen jo, akkor 120-130e a nagyon max ....legutobb 14e-ért vettem [o.k. infla is van])
idegenkedek tarcsafektöl, rugozos villatol (igenyem nincs rajuk ezen felhasznalas mellett, javitasuk problemasabb, mintha nincsenek ilyenek)
a leggyengebb attetel legalabb 1:1-es kell legyen (különben felpakolva nem birnék hazajönni, van egy rendesen meredek)
ha valaki tud ilyenröl, érdekel; illetve: hol lehet talalni ilyeneket ? jofogasra szoktam idönkent ranezni
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1301
Khmmm, izé, a kedvenc női versenyzőm, mondhatni szinte csak miatta nézek női országútit...

- Csatolmányok
-
- Niewiadoma1.jpg (170.04 KiB) Megtekintve 1068 alkalommal
-
- Niewiadoma2.jpg (110.38 KiB) Megtekintve 1068 alkalommal
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1301
Bocs, őszinte leszek: én sem tudok megválni az "őskori" bringáimtól (lásd a képeket), de én - egyetértve pärt kollégával - nem költenék erre a kerékpárra ennyit.Alex_Aston írta: ↑2022.10.20., csüt. 06:51...

A hozzáértők nyugodtan mondják, ha nem jó ötlet, de pl. (teljes hidraulikus fékrendszer!, feketében is van, de szerintem pirosban szebb): https://www.tuttibringa.hu/akcios-kerek ... 022-detail
Ha túlságosan direktmarketing, kérem a modikat, töröljék!
- Csatolmányok
-
- Fausto Coppi.jpg (7.56 MiB) Megtekintve 1075 alkalommal
-
- Mali.jpg (2.13 MiB) Megtekintve 1075 alkalommal
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ez egy Caprine city bike, még 2006-ban vettem, ilyen, olyan rohangálásokhoz, általános biciklizéshez.
Közben volt azért Balaton, Velencei tó, Tisza tó kör is, persze nem rekord időt hajtva. Még volt, hogy Pestről reggel elindultam, le Velencei tó szabad strandra, bedugtam a lábam hűsölni, aztán irány haza.
Eddig bírta a kar, úgy látszik.
Komplett új cangát emiatt nem akarnék venni, ami hasonló, hisz mennyi egy olyan most? 150-200e? Koca bringás vagyok, boltba szaladok vele hétköznap amúgy, meg ilyenek.
38e Ft a teljes hajtás felújítás (mono, lánc, karok, fogas kerekek). Ennyit megér, hogy még sokáig maradjon. Tavaly vettem új Conti erősített felületű gumikat hozzá, kár lenne értük
Közben volt azért Balaton, Velencei tó, Tisza tó kör is, persze nem rekord időt hajtva. Még volt, hogy Pestről reggel elindultam, le Velencei tó szabad strandra, bedugtam a lábam hűsölni, aztán irány haza.
Eddig bírta a kar, úgy látszik.
Komplett új cangát emiatt nem akarnék venni, ami hasonló, hisz mennyi egy olyan most? 150-200e? Koca bringás vagyok, boltba szaladok vele hétköznap amúgy, meg ilyenek.
38e Ft a teljes hajtás felújítás (mono, lánc, karok, fogas kerekek). Ennyit megér, hogy még sokáig maradjon. Tavaly vettem új Conti erősített felületű gumikat hozzá, kár lenne értük

Pedáltörő cimbi egysźer elől ment. Aztan egy akkurv...tenit felordítással kiborított, a bjcajt dobta el, majd nagy ordítások közepette fetrengeni kezdett... Aztán kiderült, a kigombolt nyakú mez alá beszált egy bazi nagy darázs 

halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Szerencse, hogy nem lett bajod; rossz belegondolni, hogy a letört csonk nagy lendülettel találkozik a bokáddal, esetleg valami rosszabb...Alex_Aston írta: ↑2022.10.19., szer. 22:05Az ember gyanútlanul teker, aztán emelkedőn felfelé ez történik...![]()
De perec szerencsére nem lett belőle, a ruti..., vagyis szerencsének köszönhető![]()
Ijedtségen, meg anyagi káron felül más nem történt. És lehet egy pedallal is haza tekerni, ha szükséges. Ezt már tudom most már...![]()
De tényleg. Oké, hogy 16 éves a bicikli, de azért ez egy tömör alu, nem?
20221016_115609.jpg
Egy normális hajtókar 100-200 évet kibír. Itt a cég a Marianna-árokig lemerült az olcsó alkatrészekért - az eredmény látható. A jobb karok egyébként ma már kivétel nélkül üregesek, ezért könnyűek és úgy is rendkívül erősek a jó minőségű alapanyag, jó tervezés, a technológiai fegyelem betartása miatt.
Szerintem barátkozz a gondolattal, hogy ideje ezt a jószágot elengedned. Ami látszik belőle, az alapján nem biztos, hogy érdemes költened rá.
Valami van a levegőben, szonszéd srácnak is most tört el... neki is a bal...Alex_Aston írta: ↑2022.10.19., szer. 22:05Az ember gyanútlanul teker, aztán emelkedőn felfelé ez történik...![]()
De perec szerencsére nem lett belőle, a ruti..., vagyis szerencsének köszönhető![]()
Ijedtségen, meg anyagi káron felül más nem történt. És lehet egy pedallal is haza tekerni, ha szükséges. Ezt már tudom most már...![]()
De tényleg. Oké, hogy 16 éves a bicikli, de azért ez egy tömör alu, nem?
20221016_115609.jpg
Amúgy az öntvények ridegek. Ha valahol van benne feszültséggyűjtő hely, ez lehet bármilyen "zárvány", anyaghiba, az gyűjti a feszkót, aztán egyszer gondol egyet és nyekk. Pl az autókra a versenyfelniket kovácsoljàk,hogy szívós legyen, de bringáknàl pl a stucnit is. Már, persze a magasabb régióban, de ez ma már elérhető 6ezresért, by decathlon.
De szerintem örülj. Havernak, még ezer éve a tengely tört el.eltaknyolt, a csonk felvágta a combját és kórházban tért magához. Monnyuk az a srác állat volt. Másik edzésen a pedàlt törte le

halfnote.hu
halfnote.hu