Pont ezt akartam kérdezni, hogy alapból ez nem eleve göcsörtös? A válasz: de...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5629
Az teljesen OK. Ami azon látszik, az a külső gyárilag érdes felülete, még nyoma sincs a kiszáradás miatti mikrorepedéseknek.
Ilyen a gyári új:
Ilyen a gyári új:
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10188
Ez sem néz ki bíztatóan. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ezt most június végén tettem fel. Ebben mondjuk nincs még 4000km,max 1500,mert ez az első kerék és görgőztem is.
Igen,bkack chillis. Ez a csúcs all rounder szingójuk. A Force és Attacj Comp szingók voltak a leggyorsabbak, de ezek megbocsátóbbak. Már a Competition. WT a Competition ltd-t használta, ami ugyanez, csak latex belsőt kapott. Nem szeretem a latexet, a sűrű pumpálás miatt, így ennyi kompromisszumot vállaltam, mint bukó.
A csúcs, Attack/force párost még nem láttam senkit, aki használta. Peremesben használtam. Annyira,minimális a futófelület, kb 3ezer km alatt képes szövetig kopni alföldön Nem túl gazdaságos :)
Conti nagy előnye a jó defektvédelem, minimális tömeggel.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
hülyültem
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
tudom
Már máskor is előkerült - pl. tubeless ügyben - hogy hogy tapad, és kanyarodik egy-egy gumi, de én ezt nem igazán értem/értettem. Nem akarok belegázolni senki önérzetébe, de amilyen szinten mi lejtőzünk, az igen messze van a profi szinttől, így a külsők tapadási határától is. Ezeknek az érzeteknek szerintem inkább lehet köze a nyomáshoz: egy puha gumi kenődik enyhén kúszik le az ívről, bizonytalanul viselkedik, a túl kemény meg már kisebb úthibákon is elpattog, azért nem marad íven.
- pärt
- Őslakos

Annyit írt, "min 5 éves Conti". Lehet, hogy a GP 5000 kapcsán irreleváns, de attól még nem valótlanság. A jobb Conti szingók szintén Black Chili keverékesek.
Már máskor is előkerült - pl. tubeless ügyben - hogy hogy tapad, és kanyarodik egy-egy gumi, de én ezt nem igazán értem/értettem. Nem akarok belegázolni senki önérzetébe, de amilyen szinten mi lejtőzünk, az igen messze van a profi szinttől, így a külsők tapadási határától is. Ezeknek az érzeteknek szerintem inkább lehet köze a nyomáshoz: egy puha gumi kenődik enyhén kúszik le az ívről, bizonytalanul viselkedik, a túl kemény meg már kisebb úthibákon is elpattog, azért nem marad íven.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az a baj, hogy azok faék gumik a JÓ 5000-hez képest.
akkor meg minek irkál/küldözget valótlanságokat
egyébként nemtom, hogy van ez valójában a Contikkal, de évekkel ezelőtt írtam (bár a pauzám miatt törlődhetett), hogy az Utra Sport (szuper-defektvédett - cserébe jó nehéz) Contim úgy tapad a kanyarokban, mint még korábban semmi
- az 5000-eseket csak azért használom, mert anno a bicóval jöttek és még nem koptak el/nem csúsznak 
ez biztos, hogy 5000-es futója?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mindegy, én váltok. Nekem ez nem szimpi. 
az én 5000-eseim durvábban repedezettek, de nem csúsznak
- pärt
- Őslakos

Tipikus öregecskedő Conti felület.
Ez még egy valamikor vésztartalékba elrakott példány. Bár már a futófelületében sincs sok élet, de azért attól még elgurulhatna egy-két ezret. Újbegyet erősen elhúzva rajta érezhető, hogy milyen száraz, különösen a nemrég felrakott újakhoz képest.
Ennek ellenére nekem még nem volt gondom kanyarodáskor, pedig sok ilyesmi állapotú külsőt használtam, a futófelület elkopásáig.
Az a fehér aszfalt simán lehet ludas, ha a zúzalékszemcsék benne nem elég érdesek, vagy könnyebben kifényesednek. Meg a világosabb port sem olyan könnyű rajta észrevenni.
Ennek ellenére nekem még nem volt gondom kanyarodáskor, pedig sok ilyesmi állapotú külsőt használtam, a futófelület elkopásáig.
Az a fehér aszfalt simán lehet ludas, ha a zúzalékszemcsék benne nem elég érdesek, vagy könnyebben kifényesednek. Meg a világosabb port sem olyan könnyű rajta észrevenni.
Én lehet nem engedném versenyre. A ki állítja meg Tadej Pigacart kérdésre valaki azt mondta" Tadej Pigacar.AAttila írta: ↑2026.08.31., hétf. 12:23Tegnap azz nyilatkozta az ügynöke,hogy mivel ma műtik,még nem lehet megmondani,hogy vége van-e a szezonjának. Én ilyen ügynökkel nem foglalkoznék és remélem, vége van a szezonjának és TELJESEN felépül. Az lenne a legfontosabb, nem pedig még egy verseny ősszel. Még ha az a VB is. De még a Lombardiát is emlegette az a majom.
Tudom fiatal,gyorsan regenerálódik, de akkor sem ültetném fel az idén bicóra. Így is nyert eleget.
Ha ezután erőltetik a versenyt és nem jól sül el, kétesélyes, fejben, hogy oldja meg. Még az esést is el kell felejteni. Igaz, nem lajtőzéskor hozta össze,így nem fog fosni menni, de ezt kell mérlegelni. a dokik összestoppolják, a dilidoki a kérdőjel, hatékony lesz e.
halfnote.hu
halfnote.hu
Min 5 éves Conti
Igaz, ezen apró bütykök vannak, de direkt próbáltam kinagyítva, még a kis göbök is perfekt simák. Érdekes jelenség a Tiednél...
Igaz, ezen apró bütykök vannak, de direkt próbáltam kinagyítva, még a kis göbök is perfekt simák. Érdekes jelenség a Tiednél...
halfnote.hu
halfnote.hu
Bocs. Nem erre gondoltam... ilyet még nem láttam, pedig asszony kerekén jó 5 éves a black chilli Competition... többnyire jó aszfalton járunk, nagy nyomással. Lehet az aszfalt kapha szét, ha nem tükör...
halfnote.hu
halfnote.hu
Kb meg is fejtetted. Nekem egy szezonban régen lement 1 első 2 hátsó. Elkopott. De én sose tapasztaltam orbitális tapadást, újkorában se. Minden más versenygumi jobban kanyarodott, ez cserébe síkon gyorsabb volt (attack/force és szingóban Competition).Vinkler írta: ↑2026.08.31., hétf. 09:59Elég háklis vagyok ezekre a dolgokre, precízen be van állítva a guminyomás. Ilyen tempóval kanyarodtam már ugyan ott, de EDDIG nem volt probléma. Ennél nagyobb tempó is bele kellene férjen bőven fehér aszfalt ellenére is.trane írta: ↑2026.08.31., hétf. 09:44jó, hogy nem lett bajod, Tomi![]()
nekem is 5000-esek vannak fönt és immár 3. évesek (sajna nem koptatom nagyon őket), hasonlóan is néznek ki, mint ahogyan leírod, de nem csúszkálnak különösebben. viszont a fehér aszfalt jellemzően csúszik
(motoros haverjaim is mondják) - meg nemtom, milyen nyomással használod a gumijaidat, de ez
> https://silca.cc/en-eu/pages/pro-tire-p ... NHd75Js9y_ szvsz elég hasznos és a gyakorlat(om) is visszaigazolja
![]()
Kicsit utánaolvastam és kb 6 hónap után tapasztalható a BlackChili ilyen jellegő öregedése. Mivel pro verseny guminak szánták, kb ennyit terveztek olyan jellegű felhasználásra. Ez az öregedés innentől kezve kb 3-4 évig sokkal lassabban megy már végbe, ilyenkor drasztikus. Szóval ez van. Kb mostantól azt javasolják, hogy kanyarba óvatosabban, esőben meg pláne. HAsználni lehet, de már nem lesz olyan.
Alacsony nyomás jobban hajtogatja a gumit futás közben, ez a folyamat felgyorsulhat.
...
Ami nekem új, trane már emlegette 2 hete a fehér aszfaltot, hogy csúszij. Felénk nincs, de külföldön,magas hegyekben sok van. Ott iszonyatosan fog a fehér. Gondolom, ezért rakhák hegyi szerpentinre. Ebből itthon valamit akkor kilopnak , vagy más fehér aszfalt. De ez nekem meglepő...
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Tévedtem. Mindenhol repedezett.
.
.
- pärt
- Őslakos

Csak egy karcolás.AAttila írta: ↑2026.08.31., hétf. 12:23Tegnap azz nyilatkozta az ügynöke,hogy mivel ma műtik,még nem lehet megmondani,hogy vége van-e a szezonjának. Én ilyen ügynökkel nem foglalkoznék és remélem, vége van a szezonjának és TELJESEN felépül. Az lenne a legfontosabb, nem pedig még egy verseny ősszel. Még ha az a VB is. De még a Lombardiát is emlegette az a majom.
Tudom fiatal,gyorsan regenerálódik, de akkor sem ültetném fel az idén bicóra. Így is nyert eleget.
Láttam bukást, de nem láttam, mert messziről mutatták ... Szerencsére.
A francba a Lombardiával! A legfontosabb az, hogy egészséges legyen.AAttila írta: ↑2026.08.31., hétf. 12:23Tegnap azz nyilatkozta az ügynöke,hogy mivel ma műtik,még nem lehet megmondani,hogy vége van-e a szezonjának. Én ilyen ügynökkel nem foglalkoznék és remélem, vége van a szezonjának és TELJESEN felépül. Az lenne a legfontosabb, nem pedig még egy verseny ősszel. Még ha az a VB is. De még a Lombardiát is emlegette az a majom.
Láttam bukást, de nem láttam, mert messziről mutatták ... Szerencsére.
Tegnap azz nyilatkozta az ügynöke,hogy mivel ma műtik,még nem lehet megmondani,hogy vége van-e a szezonjának. Én ilyen ügynökkel nem foglalkoznék és remélem, vége van a szezonjának és TELJESEN felépül. Az lenne a legfontosabb, nem pedig még egy verseny ősszel. Még ha az a VB is. De még a Lombardiát is emlegette az a majom.