Igen villannyal megy.
Van egy Top Gear video a jutyubon, meg lehet nézni. Óriási a tempó, olyan mintha gyorsított felvétel lenne.

Igen villannyal megy.

Ha jól emlékszem, ez elektromos.

Minden bizonnyal bennem van az erő sötét oldala, és tönkreteszi a Skodámat, meg olajfolyást okoz olajcsere után a Mustangban. Sőt, a Linn lejátszóm, amit Te javítottál meg kétszer is (és amiért hálás is voltam Neked), azt is a hatalmas negatív kisugárzásom rontotta el :)
ELEX írta: ↑2026.07.08., szer. 20:35Neked soha semmi nem volt jó.
A komplett fórum kívülről fújta már a Skodád történetét, mert ugye az is szar volt nálad, meg az összes Skoda szervíz is az.
Itt élted az életedet a fórumon, folyamatosan tömted a tárkapacitást a Skodád sztorijával.
Holott itt van a fórum jelenlegi tulaja, aki márkaszerviz vezető, de nem vetted igénybe a segítségét.
Tudtommal ez egy autós topik, én pedig nem szóltam Hozzád egyetlen rossz szót sem, ezért nem értem, most éppen miért én lettem az ellenséged. Minden sorodból süt az ellenségeskedés felém. Ha nem értesz velem egyet, én attól nem fogok falnak menni. De van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy ne lásd az irományaimat, ha ennyire zavarnak. Be tudsz állítani magadnál haragosnak, és akkor a rendszer Neked nem fogja mutatni, amiket írtam. Megtalálod a neved alatt, a felhasználói vezérlőpulton.ELEX írta: ↑2026.07.08., szer. 20:35Most ugye a Mustang és annak minden rezdülése került a fórum nagyközönsége elé, mintha bárki is kíváncsi lenne rá.
Addig nem is lenne gond, csak megint jönnek a negatív kommentek és persze minden szerviz megint szemét, lehúz, semmi szakértelme nincs. Igen, biztosan így van.
Én nem, arról írtam, hogy mi VOLT a petrányiban évekkel ezelőtt, hanem hogy mi VAN most. Őszintén remélem, hogy még érzékeled a különbséget. De egyben tévedsz: a Mustangot Imádom, pont ezért vagyok ideges attól, amit a Petrányinál műveltek vele, és amiket képekkel alá is támasztottam. Ha szerinted ez így okés, akkor félreismertelek.ELEX írta: ↑2026.07.08., szer. 20:35Történetesen én is Ford tulaj voltam és még vagyok is, a Mondeot 200000 km-es koráig hordtam ugyanoda, amit most lehordtál a sárga földig. Soha, semmi problémám nem volt sem a kocsival, sem a szervizzel. Nagy számok törvénye alapján, azért bele kellett volna futnom egy általad említett eseménybe 200000 km alatt, ami nálad a legelső találkozón már megtörtént. 200000 km után már saját körben történt a karbantartás, kopó alkatrészek cseréje. Most 19 éves és 330000 km van benne. Nyilván a Mondeo nem USA gyártmány, hanem Belgiumban készült 2007-ben, de azért minden USA vas sem olyan hulladék. Persze az esély ott sokkal nagyobb.
Először is a Rack-kal egyetlen történetem volt, mert utána a Wallis Pest-hez hordtam a BMW-ket, akikkel soha semmi problémám nem volt.ELEX írta: ↑2026.07.08., szer. 20:35Előtte történeteket hallottunk a BMW Rack Budaörs szervizzel kapcsolatban is. Arról is csupa negatív kommented volt.
Visszatérve a RACK-ra. A volt szervízvezetőt ma már több, mint 44 éve ismerem, még a Skodáimat hordtam hozzájuk a 80-as években. Utána lettek BMW.
A jelenlegi BMW-met is hozzájuk viszem, ha kell. Eddig zéró problémával.
Köszönöm, igen, mostanában eléggé negatív vagyok, ennek megvan az oka is, de próbálok ebből kimászni. A negativizmusom az oka annak is - minden bizonnyal - hogy az óriási pozitivizmust valahogy nálad nem sikerült nekem észrevennem, inkább azt, hogy folyton kötekedsz mostanában, akár like-hoz fűzött kommentben, akár az ilyen földbe döngölő válaszaidban. Mea culpa, ezek szerint nagyon benéztem.ELEX írta: ↑2026.07.08., szer. 20:35Én azt gondolom, hogy vagy rettenetesen peches vagy az autókkal és a szervizekkel vagy a negatív kisugárzásod a kocsikra, környezetedre is kihat. Nem tudok semmit se tanácsolni, mert én általában pozitívan állok minden elé, toleráns vagyok, nem keresem mindenben a hibát. Igyekszem pozitívan élni az életemet.
A pozitív hozzáállást neked is javaslom, hidd el jobb lesz az életed és a környezetedé is.
(várom az n+1-edik büntit, de valahogy csak elviselem majd)

Bocs, de ezt a negatív kommentet már nehezen tudom elviselni.Aszpirin írta: ↑2026.07.08., szer. 15:35Ford-tulajdonosok figyelmébe.
Nemrég (május végén) volt a Mustang 8 éves szervizen a Petrányinál a Budaörsi úton. Mivel az előző tulaj itthon 0-kilométeresen a Petrányinál vásárolta, és online-lekérdezhetően is rendszeresen hordta a kötelező szervizekre, értékmegtartás reményével ezt a hagyományt folytatni kívántam. .....
...- a klímahűtő erősen cserés (és erről persze Petrányiék egy szót sem szóltak)
- nem tudom, mi célból, de levették a kipufogó hővédő lemezének csavarjait és elfelejtették visszarakni (kép)
- a jobb hátsó futómű két szilentje is repedezett (de még nem okozott tüneteket), mindenesetre cserés - szerencsére ennyi a teljes futómű-probléma... de Petrányiék ezt sem vették észre.........
Mindezt 500 km-rel egy 8éves/120ezres márkaszervizet kötelező karbantartás és "alapos" átvizsgálás után.
Ketyegtem. Azonnal elmentem a Petrányiba, .....
folyt. jöv.

ja, mondanom sem kell, hogy utána folyton néztem a hűtőfolyadék hőmérsékletét (a Mustang mindent is kirak műszerfalra mértékegységgel is, olyan adatokat is, amikről fogalmam sincs, mire jók), de szerencsére anomáliát nem tapasztaltam, bár egyszer-kétszer odaléptem neki.feket663 írta: ↑2026.07.08., szer. 16:01A hűtőfolyadék csepegéssel nem csak az a baj, hogy lassan elfogy, hanem inkább az, hogy az előírt nyomás nem tud létrejönni, így hamarabb felforr a hűtőközeg.
Szomorú dolog, hogy egy rahedli pénzért nem végeznek rendes munkát, a szememben ezért nem ér semmit egy gyári szervizben vezetett szervizkönyv. Amúgy is a márkaszervizekben azok a szerelők dolgoznak, akik annyira gyengék, hogy nem bírnak egy saját műhelyt nyitni.
A fékfolyadék elég piszkosnak tűnik, kérdés, honnan jön a szennyeződés... Én a biztonság kedvéért inkább lecseréltetném a privát szakival egy Motul RBF600-660-ra.

Köszi! Igen, ezt neveztem én a majom és a banán esetének a hozzászólásomban :)

Nagyon tanulságos, és igazán sajnálatos, hogy ilyen kálváriát kell járnod a Mustanggal!Aszpirin írta: ↑2026.07.08., szer. 15:35Ford-tulajdonosok figyelmébe.
Nemrég (május végén) volt a Mustang 8 éves szervizen a Petrányinál a Budaörsi úton. Mivel az előző tulaj itthon 0-kilométeresen a Petrányinál vásárolta, és online-lekérdezhetően is rendszeresen hordta a kötelező szervizekre, értékmegtartás reményével ezt a hagyományt folytatni kívántam. Ha már ott voltam, a sztenderd 8 éves "nagyszerviz" műveletein kívül (olakój- és fékfolyadék-csere, gyújtógyertyák, szűrők stb cseréje, motor átvizsgálása) kértem klímaszervizt, alapos átvizsgálást különös tekintettel a fékekre és a futóműre, xenon izzók és ablaktörlő lapátok cseréjét.
A xenon izzókat nem tudták cserélni, mert nem volt nekik raktáron (!), meg kellett (volna) rendeljék, de 125ezret akartak darabjáért (még rá is kérdeztem, hogy biztos csak izzók, nem a teljes szett? biztos), szóval attól inkább elélltam.
A teljes maradék műveletsorért ÁFA-val együtt 365ezer forintot hagytam ott. Nem kevés, de végülis a majom és a banán esete.
Az eredeti ajánlatban (és a Petrányi honlapján is) benne volt az ingyenes videódokumentáció, amit nem kaptam meg, de nem is tulajdonítottam neki jelentőséget akkor (hiba volt!!!).
Tegnapelőtt vittem az autót egy független szakihoz a már említett megrongált tükör cseréjére, és egyúttal ugyanott xenon-izzók csseréjére is mindkét oldalon, amihez én magam szereztemm be 2 darab Osram Xenarc D8S izzót. Az eredeti gyári tükörre mondjuk elég sokat (kb 2 hetet) vártam, mert az USA-ból jött...
A tükör fel is lett szerelve gond nélkül. Amikor az izzókra került sor, az első kerekeket és a kerékjárati dobot le kellett venni, mert a kerekek felől hozzáférhetők a Xenon izzok. Ehhez a művelethez megemelték az autót, és a srác akkor vette észre, hogy a hűtőfolyadék csöpög (egyetlen csepp hűtőfolyadék volt, szóval nagyon picit, de csöpög). Mondtam, hogy a f.-ban, most volt szervizen + alapos átvizsgáláson. Kérdezte hol, mondtam, erre mondja nekem, ő ott dolgozott, és nem ismételném meg, amiket elmesélt... mondjuk úgy, nem festett jó képet arról a márkaszervizről. De ami ezután következett, az mindennél többet mond.
Miután megvolt az izzócsere, mondta a srác, ha már felemelte félig, felemeli egészen, és vizsgáljuk meg egy kicsit alulról. Ez jó ötlet volt. Felemelte annyira, hogy alá tudtunk menni, leszedte az alsó motorvédő lemezt, és ekkor kihullott egy műanyag alkatrész, valami kábelköteg-tartónak nézett ki, nem kicsi, de olyan hanyagul volt visszatéve, hogy az aljlemez levétele után csak úgy magától kiesett. Itt kezdtem el félni, hogy mi vár rám.
Na, amit találtunk:
- az olajszűrő olyan faszán volt betekerve, hogy mellette szivárgott az olaj (kép)
- a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartálya ereszt egy kicsit, nagyon lassan, de csöpög. A hűtőfolyadék még maximum közelében van, szóval igen kis mértékű a veszteség, de egyet-egyet csöppen. (erről sajnos nem tudtam értelmesen képet késziteni)
- a klímahűtő erősen cserés (és erről persze Petrányiék egy szót sem szóltak)
- nem tudom, mi célból, de levették a kipufogó hővédő lemezének csavarjait és elfelejtették visszarakni (kép)
- a jobb hátsó futómű két szilentje is repedezett (de még nem okozott tüneteket), mindenesetre cserés - szerencsére ennyi a teljes futómű-probléma... de Petrányiék ezt sem vették észre.
- a fékfolyadék furán "darabos" vagy mi, nem tűnik egészségesnek... (kép)
Mindezt 500 km-rel egy 8éves/120ezres márkaszervizet kötelező karbantartás és "alapos" átvizsgálás után.
Ketyegtem. Azonnal elmentem a Petrányiba, és megmutattam a képeket. Kértem a videódokumentációt is. Az persze nincs.Jó, hát ingyen lett volna, de van amikor nem érnek rá megcsinálni (ez volt a hivatalos magyarázatuk. A munkafelvevő megkért, menjek be pénteken, és mindent helyrehoznak. Mondtam, remélem most ezért nem akarnak plusz pénzt. A válasz: "meglátjuk".
![]()
folyt. jöv.
IMG_8181.jpeg
IMG_8182.jpeg
IMG_8183.jpeg

Vezettem Audi 90, 100 turbót, S4-est, S6-ot, S8-at, BMW M5-öt, Honda s2000-ret, valahogy mindegyik ergonomikusabb, kezesebb kocsi volt (mint maga ez az e30 széria). De nyilván ízlések, és pofonok. Mondjuk hogy ne csak fikázzam a márkát, életem legjobb vezetési élménye egy Z3 2.5i volt, de nyilván ő már más kor szülötte. Amúgy az E34 5-ös széria is egy elég darabos, számomra ergonómiailag nem jól konfigurálható darab volt...De azért 15 évig jártam olyanokkal :-)Vinkler írta: ↑2026.07.02., csüt. 14:29Szerintem a világ egyik legjobb autója. És életem egyik legjobb vezetési élménye.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:52Volt egy ilyenem 94 körül gyöngyház fehérben. Eladhatatlan volt, gombokért kótyavetyéltem el. Asszem olyan 1.4 M körül. Meg kellett volna tartanom...Alex_Aston írta: ↑2026.07.01., szer. 08:24c5074bdb-b666-4815-85f1-088a2a72bf93.jpg
91bf2839-febc-42d2-905e-d27202f98252.jpg
2e5d1f68-5fec-4b51-82d8-25ffe35cb3d8.jpg
009e973b-8d0b-43c7-a02f-1fcd12f60e86.jpg
014ea415-db23-4bfb-9dca-d926e9d47c0a.jpg
87845d67-2ad3-4c41-92f3-7e8f003347e9.jpg
Amúgy borzalmasan rossz vezetési élmény volt egy mai autóhoz képest. Tán egyetlen vezetés támogató rendszer volt benne, a speerdifi. Na az arra volt jó, hogy ha mégis elkapart a kocsi, akkor azonnal keresztbe is állt :-)
Mondjuk tette ezt kettesben 100-nál egy nyúlós novemberi estén...szóval tudni kellett vezetni, olyan volt, mint egy kitörni készülő vadló.

Szerintem a világ egyik legjobb autója. És életem egyik legjobb vezetési élménye.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:52Volt egy ilyenem 94 körül gyöngyház fehérben. Eladhatatlan volt, gombokért kótyavetyéltem el. Asszem olyan 1.4 M körül. Meg kellett volna tartanom...Alex_Aston írta: ↑2026.07.01., szer. 08:24c5074bdb-b666-4815-85f1-088a2a72bf93.jpg
Amúgy borzalmasan rossz vezetési élmény volt egy mai autóhoz képest. Tán egyetlen vezetés támogató rendszer volt benne, a speerdifi. Na az arra volt jó, hogy ha mégis elkapart a kocsi, akkor azonnal keresztbe is állt :-)
Mondjuk tette ezt kettesben 100-nál egy nyúlós novemberi estén...szóval tudni kellett vezetni, olyan volt, mint egy kitörni készülő vadló.

Volt egy ilyenem 94 körül gyöngyház fehérben. Eladhatatlan volt, gombokért kótyavetyéltem el. Asszem olyan 1.4 M körül. Meg kellett volna tartanom...Alex_Aston írta: ↑2026.07.01., szer. 08:24c5074bdb-b666-4815-85f1-088a2a72bf93.jpg

El kellett halasztanom július 19.-ére

Na és azóta?
Egyszer valamikor a 70-es évek vége felé megállt egy ilyen (vagyis egy kombi változat) a házunk előtt, és kiszállt a vezetőülésből apám. Odajött hozzám, és mondta, hogy most mennie kell Bábolnára (Steiger traktor ügyben, benne volt a csapatban aki behozta az országba, és a licenc folyamatban) és hogy akarok-e vele menni. Hát hogy a ...-ba ne akartam volna.

Lincoln Conti - mekkora arc, örök forma

Pfuuuuu basszus, hogy rohan az idő...