Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4754
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

gianni321 írta:
2026.07.02., csüt. 06:19
Félre ne értsd, nekem nagyon tetszik az SL8 is, viszont a Vengéhez képest inkább csak annyival jobb, amennyivel másabb.
én aztán biztos nem érem félre :rolleyes: Ferinek szerintem több bicaja van,mert emlékeim szerint valami újabb kiadásúval volt,amikor párszor kimentem velük... vagyis nekem úgy rémlik

tegnap elég komoly idő volt felénk :D szerintem ez az a trópusi homokvihar, vagy afrikai,vagy micsoda. valami sárga szart fújt a szél, de úgy televerte orrom, fülem, szemem, szám, levegőt alig tudtam venni. Csak óvatosan mentem ki a szováti útra, ha jön az eső,haza tudjak menni. rettenet fekete felhők jöttek,elkezdtem rövidíteni a kört, de a másodiknál alig tudtam felmenni a felüljáróra. Bazi nagy szél dobálta a binyót (35-ös kerékkel is!!!), miközben a forgószél kavarta ezt a sárga valamit... még jó,hogy van rajtam plussz,különben felkapott volna :D menekülőre fogtam, be a városba, de ilyen messze (amúgy kb 2 kili) még sose volt a várostábla :D a 4-esen a felüljáróról lefele dagasztani kellett és 25-öt volt a tempó :D

aztán beértem, a szélvihar megmaradt,de már homok nélkül, de egy csepp eső nem esett... hülye város ez, az eső mindig elkerüli (lyukban van, biztos az áramlatok)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

revox írta:
2026.07.01., szer. 23:38
gianni321 írta:
2026.07.01., szer. 23:26
gianni321 írta:
2026.07.01., szer. 23:18
A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátsó támvilla, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyon Aeroadé. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna. Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
Itt meg az én SL8-am:
Nem szégyeled magad egy ilyen avitt géppel? :D
:D borzasztóan, én kérek elnézést! :D Nemtom... nekem egy Trekhez, pláne egy Colnagohoz képest baromi konvencionálisnak hat az enyém. Legalábbis az én szememnek. Nem is értem a céget, hogy pl. a Venge Vias után hogy jöhettek elő egy ilyen vázzal, mint az SL8. A múltkor öszefutottam bringázás közben Szabó Ferivel. Kb. hasonló magasak vagyunk, ő egy SL4 S-works-ön ült. Cseréltünk pár km erejéig, kíváncsi volt, milyen az SL8. Ott érezhetően több meló kellett uahhoz a tempóhoz és a komfort is teljesen más volt. Szóval ott éreztem, h itt azért dolgoztak a mérnõkök az elmúlt pár évben és nem csak a marketing bullshit megy. Aztán a Venge Vias után már messze nem volt ennyire egyértelmű a dolog. Érzésre szembe szélben könnyebben megy az SL8, meg a kisebb súlyból adódóan is talán könnyebben ugrik, viszont nincs rajta az az atomstabil tankszerű érzès. Az vmi brutális volt. Viszont a Vengén valami nem stimmelt, mert állandóan fészkelődtem rajta, folyamatosan kerestem egy hosszabb távon is tartható pozíciót. Oda tuti kellett volna egy bike fitting, de az elég speciális alkatrészek miatt inkább nem kezdtem el stucnit, nyeregcsõvet vadászni. Biztosan lehetne ezen a mostanin is finomítani, mert ha nagyon erőltetem a menést, itt-ott elkezd bizseregni, viszont amikor átültem a Vengéről, az tűnt fel, h basszus, mentem 10 kilit, anélkül, hogy új pozíciót kerestem volna tekerés közben és csak úgy suhan a gép. Félre ne értsd, nekem nagyon tetszik az SL8 is, viszont a Vengéhez képest inkább csak annyival jobb, amennyivel másabb. Mondjuk hegyen nem próbáltam egyiket sem, viszont a Venge nem is oda lett kitalálva.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2026.07.01., szer. 23:36
gianni321 írta:
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátulja, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyoné. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna... Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
Ugyan már! Csak nem akarod lefitymálni a cég által bemondott 4 watt előnyt (kimérték, becsszó!), amihez csak 45 km/h-val kell megzavargászni. :D
Az tippre kb. annyi különbség lehet, mintha kinyírnád a fülszőrödet.
Akkor meg is vagyunk. 😄 Tegnap voltam fodrásznál ès szemüveg nélkül inkább csak sejtettem mit csinál, viszont feltünően sokat időzött a fülemben. Kérdeztem is, h basszus, ekkora bunda van ott is....? Akkor még nem is sejtettem, hogy ez tulajdonképpen felér egy SL9 upgraddel. 😀
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

gianni321 írta:
2026.07.01., szer. 23:26
gianni321 írta:
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátsó támvilla, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyon Aeroadé. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna. Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
Itt meg az én SL8-am:
Nem szégyeled magad egy ilyen avitt géppel? :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5478

Hozzászólás Szerző: pärt »

gianni321 írta:
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátulja, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyoné. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna... Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
Ugyan már! Csak nem akarod lefitymálni a cég által bemondott 4 watt előnyt (kimérték, becsszó!), amihez csak 45 km/h-val kell megzavargászni. :D
Az tippre kb. annyi különbség lehet, mintha kinyírnád a fülszőrödet.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

gianni321 írta:
Itt meg az én SL8-am:
Csatolmányok
20260614_200042.jpg

pärt
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2026.07.01., szer. 21:39
Én nem így érzem.
21-től használtam már mindent én is. Igazából ez a 32-es, ami most van a legjobb szvsz. Súlyt leszámítva mindenben jobb és nem lassabb! Sőt! A protourban is egyre többen választják ezt a méretet, de még a 28-30 a többség, ez tény.
Meglehet. Bár nem hiszem, hogy akkora reveláció lenne egy 32-es a 30-as után. Amúgy is több tényező befolyásolja, kinek mi a jobb. Például nem mindegy, hogy egy benézett kátyúba hány kilóval landol az ember. Nagyobb súlynál komoly előny az a kis plusz levegőtérfogat.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
SworksSL9-9.jpg
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gianni321 2026.07.01., szer. 23:22-kor.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

pärt írta:
2026.07.01., szer. 22:53
asebestyen írta:
2026.07.01., szer. 22:04
pärt írta:
2026.07.01., szer. 10:53
... nem tervezek gravelezni...
Pedig az de marha jó dolog. 36_3_1.gif
Biztos, de már nehezen találnék neki helyet az életemben. Most örülök, ha három-négy naponta el tudok menni
Pedig nincs nagy különbség az outi és a gravel közt, de a szabadság, amit ad.... ;peace; (40-es gumi a legjobb kompromisszum)

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2026.07.01., szer. 22:04
pärt írta:
Biztos, de már nehezen találnék neki helyet az életemben. Most örülök, ha három-négy naponta el tudok menni

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8176

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

pärt írta:
Vinkler írta:
2026.07.01., szer. 10:44
pärt írta:
2026.07.01., szer. 10:36
Ha marad a tárcsás műanyagbringám, akkor ez a legfőbb ok, hogy ebben elfér a széles gumi. Már a harmincas contikkal szemezgetek. :rolleyes:
32-es nem fér bele?
Szerintem simán, de az már felesleges. Ezeken a csontrázó erdészeti ösvényeken is elgurultam idáig 23-25 körüli gumikkal, újabban 28-al. 30 bőven elég lesz, azért nem tervezek gravelezni. Tesztek szerint is ez a méret a legjobb kompromisszum.
Én nem így érzem.
21-től használtam már mindent én is. Igazából ez a 32-es, ami most van a legjobb szvsz. Súlyt leszámítva mindenben jobb és nem lassabb! Sőt! A protourban is egyre többen választják ezt a méretet, de még a 28-30 a többség, ez tény.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rettegj Stelvio :D (első az ügyfélmegtartás, még ha béna is mint a s*gg :D )
Screenshot_20260701_204703_Strava.jpg
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2026.07.01., szer. 10:44
pärt írta:
Ha marad a tárcsás műanyagbringám, akkor ez a legfőbb ok, hogy ebben elfér a széles gumi. Már a harmincas contikkal szemezgetek. :rolleyes:
32-es nem fér bele?
Szerintem simán, de az már felesleges. Ezeken a csontrázó erdészeti ösvényeken is elgurultam idáig 23-25 körüli gumikkal, újabban 28-al. 30 bőven elég lesz, azért nem tervezek gravelezni. Tesztek szerint is ez a méret a legjobb kompromisszum.

pärt
Őslakos
Őslakos

gianni321 írta:
2026.07.01., szer. 08:09
Ha lehet találni ilyen 70-80 km-es túrát, szívesen csatlakozom. Ez a 100 fölötti táv meg 1000+ szint nem az én világom.
Van ilyen is, pl. ezen az említett túrán megyünk felfelé, míg elég nem lesz a jóból, aztán visszagurulunk. De a Mátra felé is vannak szép túrák, az jellegében kicsit eltér. Itt a Bükkben jellemzőbb a hosszabb mászás, ereszkedés, a Mátra felé gurulva több a hullámvasút. Van persze ott is nagy egybefüggő mászás, de odáig sok kis dombot kell leküzdeni, ha Eger felől megyünk.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

pärt írta:
32-es nem fér bele?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2026.07.01., szer. 10:14

5 bar előnyben :rolleyes:
emlékeim szerint a bányahegyi elágazás után borul meg lefele, onnan már a gravitáció megoldja nagyrészt.
Igen, az a szakasz a hevesi-borsodi népművészet, az ún. bükki patchwork mintapéldája. Ez úgy készül, hogy az aszfalt kicsit megreped, azt hagyni kell pár hónapig, hogy télen a fagy lyukat tudjon bele rágni, akkor a kátyút szigorúan körülvágás, kitisztítás nélkül valami gyorstrutymóval ideiglenes megtömik amit a tavaszi esők félig kimosnak, a keletkezett hiányokat egy megint más anyaggal pótolják, ami mellől szép lassan - de inkább gyorsabban - kimorzsolódik a téli ideiglenes cucc maradéka is, amit pár hónap múlva egy újabb keverékkel pótolnak (épp miből maradt a hordó alján egy kis vakarék)...és ez így megy pár évtizedig, míg a kátyúfoltok túlsúlyba kerülnek az eredeti aszfalthoz képest. Azt aztán úgy hagyjuk, mert hungaricum, és éppúgy része a magyar identitásnak, mint a pacalpöri, a lovasíjászat, édes pezsgő meg a kukoricagríz a sörben.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.07.01., szer. 10:05
meg is lehet kicsit tolni, ha szereted a lejtőzést.
5 bar előnyben :rolleyes:
emlékeim szerint a bányahegyi elágazás után borul meg lefele, onnan már a gravitáció megoldja nagyrészt.
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1466

Hozzászólás Szerző: Rotox »

:smile29:

https://www.idlprocycling.com/cycling/t ... _IkUsPAVxA

Hmm, lehet elindulok jövőre az OB-n, :D Liberland-et képviselve (mely ráadásul nekem nincs is messze). Menő lenne nemzeti bajnoknak lenni. gondolkodik.gif ;)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Liberland

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila írta:
2026.07.01., szer. 07:49
Mondjuk nem mindegy,hogy a 100 kilire 1400 v 2200 szint jut ;) De az is igaz, ha túra,akkor mindegy ha 20-as átlagot is megy az ember,mert fejben is arra szánja a napját. :smile32:
Ja, tényleg nem ugyanaz, bár ha nem időre kell hazaérni, akkor nem számít.
Ezt a Locus-t már régóta használom túrázásra, de mikor egy bringás útvonalat rakok vele össze, mindig gyanús volt, mekkora szinteket mutat. De én nem statisztikázom, úgyhogy nekem édesmindegy, meg amúgy is ritkán tervezek vele, mert ritkán moccanok ki a környékről.
Van egy kellemes tulajdonsága a túrának: az utolsó huszonpár kili végig lejtő meg sík, szóval lehet lazsálni, vagy meg is lehet kicsit tolni, ha szereted a lejtőzést.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.07.01., szer. 07:49
Mondjuk nem mindegy,hogy a 100 kilire 1400 v 2200 szint jut ;) De az is igaz, ha túra,akkor mindegy ha 20-as átlagot is megy az ember,mert fejben is arra szánja a napját. :smile32:
némelyik emelkedő már olyan mint a Kékes, lassan is xar :D talán az emelkedők közti tempó nem mindegy. ha ott nem megy a tolás, mert "hűdemegindult", akkor barátságosabb kör. Ha a köztes, regenerációs szakaszt veretésre használja a dolgozó, akkor a vége nem esik már jól :napsut: nomeg, kell enni néha

óóó,szinte látom,ahogy suhanunk... megy,mint a rosseb... aztán csörög az éresztővekker :D
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ahogy néztem, az idei TDF-en jól megsz***tják a jónépet! :D
(Alpe d'Huez, Tourmallet, Aspin, Galibier meg az apró ... )

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2026.06.29., hétf. 19:52
revox írta:
2026.06.29., hétf. 19:43
...De idei célom nem sok, csak némi gurulás, nevezzük alapozásnak és el kell dobnom 4-5 fölös kilót... ahhoz meg semmi nem kell,max egy bicó.
Gyere Bükközni hétvégeken (hátha más is kedvet kap).
Ha lehet találni ilyen 70-80 km-es túrát, szívesen csatlakozom. Ez a 100 fölötti táv meg 1000+ szint nem az én világom.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3741

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.06.29., hétf. 22:54
revox írta:
2026.06.29., hétf. 21:05
...Sas útra akar menni... de tériszonyos... :D. (nem most, de ezt hallgatom egy ideje... )
Sasok útja nagyon szép, de egy tériszonyos kb. annyira fogja élvezni, mint állatvédő a disznóölést.

A múltkori HFBZK tekerésen említettem ezt a túrát a Bükkben. Sajnos az aszfalt elég vegyes minőségű, cserébe nagyon szép helyeken fut. Ez Locus-os tervezés, ami inkább egy túra alkalmazás, és szerintem pontatlan a szint számítása, hozzákölt vagy tíz-húsz százalékot a valósághoz, de így is mászós kicsit. (Megpróbálom majd felrakni a gpx-et is, valamiért nem volt partner hozzá a fórummmotor, de lehet, hogy csak én bénáztam.)
Revivel pár éve mentünk erre, jó móka volt. Screenshot_2026-06-13-20-44-09-33_48d6214a685bed0eadb2d5ad78ad5802.jpgScreenshot_2026-06-13-20-42-25-84_48d6214a685bed0eadb2d5ad78ad5802.jpg
megkerestem straván (2023.07.01.). ott nekem 1400 szintet ír (1398,de 2-t már bekamuzunk :D )
ránézésre ez nem vészes,de itt valóban el kell dönteni,hogy túra, vagy menés. akkor viszonylag jobban voltam, mentünk is és 27,9-es átlagot tudtunk, de volt combbeállás,meg eléhezés (egyél! Még nem,... félúton puffneki, remegő kézzel müzlibontás :D ). Ráadásul a második etap elejére esik a genyó kaptató (nem tudom,mi benne olyan rossz,mert számszakilag nem tűnik annak,de valamiért mégis) és még utána haza kell érni.

az útburkolat változó, de azért végig járható. Bükkszentkeresztre felfele nem túl jó,de ott nem sietsz :D
jelen állapotomban kétszer meggondolnám :D de ide valóban a túra gondolkodás a javasolt. van néhány olyan hosszan elnyúló emelkedő,ami már szétkapja a csapatot és bóklászhat mindenki magának,ha nem egyszerre halad a sor.

de pánikkkelteni nem akarok, csak annyi, ne becsüljük le. hozható a dolog, az asszonnyal is megtoltuk már, csak nem kapkodtunk. igaz, akkor répáshutáról indultunk le felsőtárkányig,majd onnan vissza és körbe lillafüred és bükkKereszt,stb... répáshuta. ez az Eger-felsőtárkány szakaszt hagyja ki,de az kb sík, pár kili

de jó kör :) majd autóval kísérek :D
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”