https://www.bicycling.com/bikes-gear/a7 ... xDo3dMpdTg
.

Most belsővel van szerelve.asebestyen írta: ↑2026.02.01., vas. 07:38Nem pontosan értem, mi a kérdés, de van pár lehetőség:
1. Gyárilag tubeless kerék most tubelessként fut: tubeless szalg van rajta gyárilag és tubeless szelep van benne
2. Gyárilag tubeless kerék most belsővel fut: itt is két lehetőség van:
2.1 Tubeless szalag rajta van a felnin és úgy van benne belső
2.2 Tubeless szalag már nincs a felnin, sima tömlővédő szalag van csak rajta és úgy belső
3. Gyárilag nem tubeless a kerék, de valaki átalakította tubeless szalaggal tubelessre és tubelessre is van szerelve
4. Gyárilag nem tubeless a kerék, de tubelessre van alakítva, ennek ellenére jelenleg belsővel van szerelve
5. Csak hiszed, hogy tubeless az a kerékszett![]()
Mi a cél, tubeless kerekeket szeretnél használni a belsős helyett?

Nem pontosan értem, mi a kérdés, de van pár lehetőség:

Hmmm, a magyar médiában eddig az volt kommunikálva, hogy a Visma hosszabbított volna, Valter döntése volt, hogy vált.

Én sem sétálgatok benne, de más dimenzió amikor nem a kerékpáron ülsz. Nekem összességében többet hozott, mint vitt.

Én pontosan ezért váltottam gravel cipőre. Abban simán tudsz sétálni és nem szánkázol le a lépcsőkön sem.pärt írta: ↑2026.01.20., kedd 20:25Aki viszont látott már patentpedálos országúti bringást pingvin módra totyogni a műanyag stoplijaival, annak nem nehéz belátni, hogy ennek a szabálynak a betartásával, csak egy komoly pofáraesést kockáztat az illető (no meg a stoplit is gyorsan legyalázza). Itt is elég, ha a józan ész érvényesül: ugyanúgy ki kell várni, hogy az érkező autó megálljon, és nem ész nélkül átrombolni, hogy a másik sávban érkező járműveknek is legyen ideje megállni.
A zebrán tolást azzal az idétlen és félreérthető szabállyal magyarázzák a rend őrei, hogy bicajjal egy úthoz érve, azt keresztezve, alapos körültekintés után,csak áttolhatod a bicajt (tökmindegy, van e zebra vagy nincs). Viszont, ezzel az erővel, ez érvényes lenne minden kereszteződésre,ahova a bugyuta bringás odaér. De valójában ez azt szabályozta, csak béna a megfogalmazása, ha nem kereszteződésben akarsz az út túlsó felére átkelni, azt csak tolva lehet.pärt írta: ↑2026.01.20., kedd 20:25A városban, ahol lakom, a teljes belváros sétálóutca, gyakorlatilag egy "járdapark" az egész. Javarészt gyalogosok mozognak, de vannak kerékpárok, rollerek, sőt autóval, motorral is be lehet hajtani az ott lakóknak, no meg reggel van áruszállítás is. Tökéletesen működik, nincsenek balesetek, egyszerűen ésszel kell mozogni. Lehet szabályokat farigcsálni, ha a fejben nincs rend, semmit sem érnek.nemtomm írta: ↑2026.01.20., kedd 19:31Azért arra kiváncsi lennék, hogy mennyi kerékpársávot kellene megszüntetni az oldaltávolságok be nem tartásáért mert sok egyirányú utcában kétirányú a kerékpáros forgalom….vagyis nem is közlekedhetnek egyetlen kerékpár sem…de azt, hogy a járdán a brigás és a rolleros is közlekedhet és nem kel tolni a zebrán na ez kiveri a biztositékot nálam…a szemem láttára ütöttek el gyalogost a járdán rollerrel és bringával is meglépték sajna (nem első eset) ….
Sztem nem túl jó ötletsajnos az a baj, hogy egyik sem tartja be a KRESZ-t
![]()
![]()
Zebrákról: ugye az aktuális szabály szerint le kell szállni, áttolni a gépet. Aki ezt megalkotta, az egy kategóriába sorol minden bringást. Aki viszont látott már patentpedálos országúti bringást pingvin módra totyogni a műanyag stoplijaival, annak nem nehéz belátni, hogy ennek a szabálynak a betartásával, csak egy komoly pofáraesést kockáztat az illető (no meg a stoplit is gyorsan legyalázza). Itt is elég, ha a józan ész érvényesül: ugyanúgy ki kell várni, hogy az érkező autó megálljon, és nem ész nélkül átrombolni, hogy a másik sávban érkező járműveknek is legyen ideje megállni.

A városban, ahol lakom, a teljes belváros sétálóutca, gyakorlatilag egy "járdapark" az egész. Javarészt gyalogosok mozognak, de vannak kerékpárok, rollerek, sőt autóval, motorral is be lehet hajtani az ott lakóknak, no meg reggel van áruszállítás is. Tökéletesen működik, nincsenek balesetek, egyszerűen ésszel kell mozogni. Lehet szabályokat farigcsálni, ha a fejben nincs rend, semmit sem érnek.nemtomm írta: ↑2026.01.20., kedd 19:31Azért arra kiváncsi lennék, hogy mennyi kerékpársávot kellene megszüntetni az oldaltávolságok be nem tartásáért mert sok egyirányú utcában kétirányú a kerékpáros forgalom….vagyis nem is közlekedhetnek egyetlen kerékpár sem…de azt, hogy a járdán a brigás és a rolleros is közlekedhet és nem kel tolni a zebrán na ez kiveri a biztositékot nálam…a szemem láttára ütöttek el gyalogost a járdán rollerrel és bringával is meglépték sajna (nem első eset) ….
![]()
![]()
nemtomm írta: ↑2026.01.20., kedd 19:31pärt írta: ↑2026.01.20., kedd 14:45Már egyszer belengették ezeket a tervezett módosításokat. Csodálatos lesz, ahogy a bevezetésük után az autósok boldog mosollyal, megfelelő oldaltávolságot tartva kerülik ki a bringásokat, ránézésből felmérve, hogy van versenyengedélyük. Természetesen a hobbistákat továbbra is ugyanúgy kicentizik és ledudálják majd.
https://www.eurosport.hu/kerekpar/tour- ... tory.shtml
Azért arra kiváncsi lennék, hogy mennyi kerékpársávot kellene megszüntetni az oldaltávolságok be nem tartásáért mert sok egyirányú utcában kétirányú a kerékpáros forgalom….vagyis nem is közlekedhetnek egyetlen kerékpár sem…de azt, hogy a járdán a brigás és a rolleros is közlekedhet és nem kel tolni a zebrán na ez kiveri a biztositékot nálam…a szemem láttára ütöttek el gyalogost a járdán rollerrel és bringával is meglépték sajna (nem első eset) ….
![]()
![]()
pärt írta: ↑2026.01.20., kedd 14:45Már egyszer belengették ezeket a tervezett módosításokat. Csodálatos lesz, ahogy a bevezetésük után az autósok boldog mosollyal, megfelelő oldaltávolságot tartva kerülik ki a bringásokat, ránézésből felmérve, hogy van versenyengedélyük. Természetesen a hobbistákat továbbra is ugyanúgy kicentizik és ledudálják majd.
De elrepeszteni mellettük 90elpärt írta: ↑2026.01.20., kedd 19:01Nekem mindegy, én a poroslábú kocabringás sereghez tartozom, azoknak meg marad minden a régiben, amíg a kresz oktatást nem reformálják meg. Kenhetem én a hajamra, hogy már tankönyvben lesz például a másfél méteres oldaltávolság. Mikor én tanultam, tán valami olyasmi szerepelt benne, hogy "megfelelő" vagy "biztonságos" oldaltávolságot kell tartani". Aztán kellő számú agysejt hiányában vagy szimpla lexaromságból ezt nem mindenki tudja/akarja a gyakorlatra lefordítani.
Talán emlékeztek még, pár éve volt itt is az a video, ahol egy mexikói busztársaság demonstrálta a sofőrjeinek, milyen az, mikor a nagy dög kicentizi őket. Húzták be a nyakukat, hunyorogtak az élménytől, mikor elhúzott mellettük a kolléga. Tök egyszerű módszer, én kötelezővé tenném a kresz oktatásban. mexican_bus_drivers.jpg

"A kedden társadalmi vitára bocsátott KRESZ-módosítási tervezet"pärt írta: ↑2026.01.20., kedd 14:45Már egyszer belengették ezeket a tervezett módosításokat. Csodálatos lesz, ahogy a bevezetésük után az autósok boldog mosollyal, megfelelő oldaltávolságot tartva kerülik ki a bringásokat, ránézésből felmérve, hogy van versenyengedélyük. Természetesen a hobbistákat továbbra is ugyanúgy kicentizik és ledudálják majd.
És a sportkerékpáros azzal a tudattal halhat meg amikor egyúrta egy török kamionos a gyorsforgalmú úton, hogy neki volt igaza ... (bakkerpärt írta: ↑2026.01.20., kedd 14:45Már egyszer belengették ezeket a tervezett módosításokat. Csodálatos lesz, ahogy a bevezetésük után az autósok boldog mosollyal, megfelelő oldaltávolságot tartva kerülik ki a bringásokat, ránézésből felmérve, hogy van versenyengedélyük. Természetesen a hobbistákat továbbra is ugyanúgy kicentizik és ledudálják majd.

Ahogy nézem mi továbbra is tekerhetünk a kerékpár úton kerülgetve a 3 kerekű lábbal hajtós motort, a futóbiciklit, a krumpliszsákot a vázon szállító tatu bácsit, a keresztbe kasul sétáltatott kutyákat, a tinglitanglizó családokat az andalgó szerelmes párokat, stb...pärt írta: ↑2026.01.20., kedd 14:45Már egyszer belengették ezeket a tervezett módosításokat. Csodálatos lesz, ahogy a bevezetésük után az autósok boldog mosollyal, megfelelő oldaltávolságot tartva kerülik ki a bringásokat, ránézésből felmérve, hogy van versenyengedélyük. Természetesen a hobbistákat továbbra is ugyanúgy kicentizik és ledudálják majd.