Nem aszfaltra való, de egyébként elbírja mivel kicsi a tengelytáv és 0.7-1báron van a kerék nyomás. Csak kár a jó cross gumikért. De van rá ultracross kerék szettem ha száraz a föld azzal nem lenne rossz vele betonon menni de nem szoktam erőltetni csak amíg kijutok az erdészeti és mezőgazdasági traktor utakra. Szerencsére itt baranyaba van bőven
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
-
NéderDom
- Nincs visszaút

- Értékelés: 30
Re: Autós topik autósoknak
Electrocompaniet EC 4.8 MKII,electrocompaniet AW 800 M,Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2,zensati Zorro xlr és hangfalkábel, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek, silent angel nx/gx/fx
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 656
- Kapcsolat:
Aha, akkor evvel aszfaltra nem nagyon megyünk (pláne nyáron)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
-
NéderDom
- Nincs visszaút

Kapcsolható hátsó vagy összkerék difik mindig zárva
Electrocompaniet EC 4.8 MKII,electrocompaniet AW 800 M,Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2,zensati Zorro xlr és hangfalkábel, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek, silent angel nx/gx/fx
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ennek milyen hajtása van?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
-
NéderDom
- Nincs visszaút

Ma a lányommal veretünk, Ő már nagyon éli. Minden alkalommal megnézzük mennyit kell még nőni ahhoz hogy kilásson és elérje a pedálokat 
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2845
Egyik szerelő kollégánk a barátjával indul a 2026-os Budapest-Bamako Rallyn. 248 rajtszám az övéké, a csapat neve: "We don't care" a képen látható Mitsubishi Pajero-val. Nem az utánfutó és a Simson nem megy
Először hárman lettek volna, de egyik srác lemorzsolódott.
És a promo videójuk, a zene is saját ha jól tudom.
youtu.be/ArQGA7ihxB0
És a promo videójuk, a zene is saját ha jól tudom.
youtu.be/ArQGA7ihxB0
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9696
Vasárnapi!
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ahogy korábban írtam, nem példálozok velük, mert köztudott a munkamoráljuk távolsága tőlünk. Csak valahogy a németet érjük el valamikor, hogy lehessen érdemileg beszélni politikáról (itt nem), hájend audióról, meg pénzről, meg autó tartásról. Merthogy abból lesz minden, a munkából. Akit érdekel, az off-ban folytathatjuk indulatok nélkül.Aszpirin írta: ↑2026.01.07., szer. 18:36Nem hozom ki, hogy jobbak vagyunk, de Dél-Koreában már igen komoly demográfiai problémát okoz a chaebolok által mesterségesen gerjesztett "munkamorál". Nézz egy kicsit utána, mielőtt ezekkel az országokkal példálózol. Nagyot mennek gazdaságilag, gazdagítják a milliárdosaikat, és az emberek nagyon boldogtalanok, mert napi 14-16 óra munka után nem marad semmi jó az életükben. Tényleg nézz utána, mondjuk kezdd a Tízes Lista Koreáról szóló epizódjával.
Mondom, ezek nyugat-európai szemmel is nagyon beteges munkatempók már, mire a nagy gazdasági jólét, ha csak nyugdíjas korukban tudják kiélvezni... ha megérik.
Én speciel még mindig az "azért dolgozok hogy éljek, nem azért élek hogy dolgozzak" híve vagyok, nevezz nyugodtan lustának akkor. Felvállalom.
Egyébként 4000 mit "termelnek" a friccek, amiből mi 20-szor kevesebbet? És tényleg, ha annyival jobb ott, miért nem költözöl oda, ez az EU egyik nagy előnye. Tán nem a munkamorálod tart vissza tőle?![]()
![]()
Volt itt még egy srác, akinek minden nagyon szar volt ebben az országban, pont ezt kérdeztem tőle is.... sajnos teljesen eltűnt a fórumról, és privát e-mailen sem értem el, rosszat sejtek nagyon. Palm volt a regneve, talán emlékszel rá, már cikiztük, annyit panaszkodott az üzenőfalon.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Ez vicces mert ma pont ezt gondoltam, hogy na tessek most jo az osszkerek meghajtas

Amig vartam a fiamra, aki reggel meg e-rollerrel ment suliba de delutan mar nem tudott hazajonni, addig besegitettem egy helyi idosebb lakosnak havat lapatolni. Kozben mi is jot beszelhettunk. Ilyenek a volvosok
Az viszont az agyamra megy, hogy az emberek tul magabiztosak az autojukban es nem tartanak kello kovetesi tavolsagot.
Amig vartam a fiamra, aki reggel meg e-rollerrel ment suliba de delutan mar nem tudott hazajonni, addig besegitettem egy helyi idosebb lakosnak havat lapatolni. Kozben mi is jot beszelhettunk. Ilyenek a volvosok
Az viszont az agyamra megy, hogy az emberek tul magabiztosak az autojukban es nem tartanak kello kovetesi tavolsagot.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6287
Ma reggel másfél órámba került kiásni a skandináv csodát a hó alól (felfújta rá a havat szemből a szél, és mögötte is el kellett takarítanom. Kva jó volt, imádom ezeket a reggeli hólapátolásokat, olyan jókat lehet dumálni a szomszédokkal, mer ilyenkor nekik is ez a reggeli kötelező...
Már rég volt ilyen - tegnap este is, de ma reggel teljesen fehérek voltak az utak (a mellékútjaink), és a Volvo elemében érezte magát. Nem sokat kellett mennem, csak úgy 12 km-t, de annak minden méterét élveztem. Most este újra megtettem az utat, de bánatomra fesőzták a harmadrendű országutakat is... azért Szárligeten még mindig jókat lehetett "driftelni".
A Mustang viszont be van havazva a garázsba... elég sok sport kiszabadítani onnal.... majd esetleg a hétvégén.
Már rég volt ilyen - tegnap este is, de ma reggel teljesen fehérek voltak az utak (a mellékútjaink), és a Volvo elemében érezte magát. Nem sokat kellett mennem, csak úgy 12 km-t, de annak minden méterét élveztem. Most este újra megtettem az utat, de bánatomra fesőzták a harmadrendű országutakat is... azért Szárligeten még mindig jókat lehetett "driftelni".
A Mustang viszont be van havazva a garázsba... elég sok sport kiszabadítani onnal.... majd esetleg a hétvégén.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mivel mindkét hobbiautóm bent parkol a cégnél így a céges Arteonnal. Nem akkora feeling, meg aut, de legalább 2.0 turbo benzin.
Be kellett mennem a lányomért délbudára, aztán mentünk még egy picit a Pilisben.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3841
Van az a mondás, hogy az emberek fiatalon az egészségét is odaadja a pénzért, viszont öreg korában minden pénzét az egészségért.
Én próbálok a középúton maradni. Pl. egy magasabb pozíciót másfél évvel ezelőtt azért nem fogadtam el, mert tudtam, hogy akkor átlag napi plusz 1 óra többlet munkával biztosan járt volna. Nekem az a plusz 15-20% nem éri meg, hogy ne lássam a gyerekeimet felnőni. Mire megyek vele, ha nem a gyerekeimmel, vagy a feleségemmel vagyok, csak amikor mar késő? Nem beszélve a nagyobb stresszt, stb. Vannak dolgok, amit nem lehet pénzben kifejezni.
47 múltam, és orvoshoz csak akkor megyek, amikor az éves kötelező munkaalkalmassági vizsgálat van. Szeretném, ha ez még sokáig így maradna.
Nem akarok körös betegségekkel küzdő nyugdíjas lenni, söt, megélni is szeretném azt a kort...
Szóval egyetértek, ezt akartam röviden összefoglalni
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2845
Barátom anno friss mérnökként egy japán cégnél helyezkedett el. Teljesen elfogadott volt hogy a japán főnöke bármikor felhívta őt rendszeresen. Nem vicc, az éjszaka közepén, hétvégén bármikor , rendszeresen. Nem életbe vágó dolgokkal, csak hogy van egy ötlete és mi a véleménye róla. Reggel kötelező torna viszont csak először volt furcsa később már ez volt a legkisebb problémája. Aztán átment egy amerikai céghez az már tiszta felüdülés volt. Amikor a Hankook tire megkezdte a gyártást Rácalmás mellett voltunk benn a gyárban. A dél-koreaiak brutál rendet és fegyelmet tartottak. Felhívták jó előre a figyelmem hogy az ottani főnököt meghajlással üdvözöljük, ami 45 fokos kell legyen. Fura volt hogy egy vállamig nem érő ember előtt hajlongtam.Aszpirin írta: ↑2026.01.07., szer. 15:54.....
Napi szinten dolgozom együtt németekkel, 23 éve, és az én tapasztalatom alapján nagyon nem értek egyet abban, hogy jobb a munkamoráljuk, mint a magyaroknak (bár nem is rosszabb). Lusta lébecoló ember mindenhol van, a németeknél talán kevesebb,de ők meg szeretnek végeláthatatlan meetingeket tartani, amin folyik az egy helyben topogás és iszonyat lassan születnek meg a döntések... Az amerikaiaknak meg japánoknak, koreaiaknbak valóban jobb a munkamoráljuk, ha nevezhetjük így, de az már beteges nyugateurópai szemmel nézve is...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Aszpirin
- V.I.P.

Nem hozom ki, hogy jobbak vagyunk, de Dél-Koreában már igen komoly demográfiai problémát okoz a chaebolok által mesterségesen gerjesztett "munkamorál". Nézz egy kicsit utána, mielőtt ezekkel az országokkal példálózol. Nagyot mennek gazdaságilag, gazdagítják a milliárdosaikat, és az emberek nagyon boldogtalanok, mert napi 14-16 óra munka után nem marad semmi jó az életükben. Tényleg nézz utána, mondjuk kezdd a Tízes Lista Koreáról szóló epizódjával.
Mondom, ezek nyugat-európai szemmel is nagyon beteges munkatempók már, mire a nagy gazdasági jólét, ha csak nyugdíjas korukban tudják kiélvezni... ha megérik.
Én speciel még mindig az "azért dolgozok hogy éljek, nem azért élek hogy dolgozzak" híve vagyok, nevezz nyugodtan lustának akkor. Felvállalom.
Egyébként 4000 mit "termelnek" a friccek, amiből mi 20-szor kevesebbet? És tényleg, ha annyival jobb ott, miért nem költözöl oda, ez az EU egyik nagy előnye. Tán nem a munkamorálod tart vissza tőle?
Volt itt még egy srác, akinek minden nagyon szar volt ebben az országban, pont ezt kérdeztem tőle is.... sajnos teljesen eltűnt a fórumról, és privát e-mailen sem értem el, rosszat sejtek nagyon. Palm volt a regneve, talán emlékszel rá, már cikiztük, annyit panaszkodott az üzenőfalon.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Régen én is mentem ilyenkor bolondozni. Merre mentél, milyen vassal?
Szerintem!
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Jappók és a koreaiak - áá, levágnának minket szamuráj karddal legszivesebben. Még csak példálozni sem merek velük, akkora a különbség. Hihetetlen mekkorát mennek kínával együtt.Aszpirin írta: ↑2026.01.07., szer. 15:54Napi szinten dolgozom együtt németekkel, 23 éve, és az én tapasztalatom alapján nagyon nem értek egyet abban, hogy jobb a munkamoráljuk, mint a magyaroknak (bár nem is rosszabb). Lusta lébecoló ember mindenhol van, a németeknél talán kevesebb,de ők meg szeretnek végeláthatatlan meetingeket tartani, amin folyik az egy helyben topogás és iszonyat lassan születnek meg a döntések... Az amerikaiaknak meg japánoknak, koreaiaknbak valóban jobb a munkamoráljuk, ha nevezhetjük így, de az már beteges nyugateurópai szemmel nézve is...tamagaba írta: ↑2026.01.07., szer. 15:42Nem kell emiatt nekem ugorni és nincs szar életem
De ha őszinték vagyunk magunkkal szemben ki melyik gyártást választaná, ha lehet. Tudunk jól dolgozni csak sajnos ahhoz ostor kell a magyar mögé, különben jó lesz az úgy becsavarva
16 évig dolgoztam német cégnél Magyarországon. Magyar megy magyar ellen - némettel nem volt gondom, volt amikor ők segítettek nekem itthon
Az ideköltöztetett cégek termelése nem tartozik bele a magyar GNI-be.
Továbbra is az a kérdés, hogy mi magyarok magunktól mit tudunk és fogunk csinálni
A némettől munkafronton még sok tanulnivalónk van és lassan le fogják rólunk kapcsolni a lélegeztető gépet (no mani)
Hajrá Magyarország!
4000-et termelnek a friccek, mi 170-et, 200-at jó indulattal. Még a végén kihozzátok, hogy mi vagyunk a jobbak
Ez aztán a magyar virtus.
Egyébként magyar patrióta vagyok, tényleg drukkolok magunknak
- Aszpirin
- V.I.P.

Napi szinten dolgozom együtt németekkel, 23 éve, és az én tapasztalatom alapján nagyon nem értek egyet abban, hogy jobb a munkamoráljuk, mint a magyaroknak (bár nem is rosszabb). Lusta lébecoló ember mindenhol van, a németeknél talán kevesebb,de ők meg szeretnek végeláthatatlan meetingeket tartani, amin folyik az egy helyben topogás és iszonyat lassan születnek meg a döntések... Az amerikaiaknak meg japánoknak, koreaiaknbak valóban jobb a munkamoráljuk, ha nevezhetjük így, de az már beteges nyugateurópai szemmel nézve is...tamagaba írta: ↑2026.01.07., szer. 15:42Nem kell emiatt nekem ugorni és nincs szar életem
De ha őszinték vagyunk magunkkal szemben ki melyik gyártást választaná, ha lehet. Tudunk jól dolgozni csak sajnos ahhoz ostor kell a magyar mögé, különben jó lesz az úgy becsavarva
16 évig dolgoztam német cégnél Magyarországon. Magyar megy magyar ellen - némettel nem volt gondom, volt amikor ők segítettek nekem itthon
Továbbra is az a kérdés, hogy mi magyarok magunktól mit tudunk és fogunk csinálni
A némettől munkafronton még sok tanulnivalónk van és lassan le fogják rólunk kapcsolni a lélegeztető gépet (no mani)
Hajrá Magyarország!
- Aszpirin
- V.I.P.

Vesz most is részt.
Manapság már nem egy-egy ember nevéhaz fűződnek az - akár igen jelentős - autóipari találmányok, újítások, fejlesztések, hanem csapatok többéves munkája során születnek meg, és ilyen csapat van Magyarországon is, nem csak a jól ismert gyáraknál...
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Nem kell emiatt nekem ugorni és nincs szar életem
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem van is mire! Rengeteg magyar vett részt a világ autóipari fejlesztéseiben. És rengetegről fogalmunk sincs.
Ok, igazad van, de mi ez a magyarellenesség vajon, ami itt a fórumon is sokszor felüti a fejét? Zsigerből.
Holott tényleg büszkék kéne lennünk az autóiparban is.
Amúgy valahol olvastam egy cikket annó, hogy nem is gondolnánk milyen sok autóhoz van köze valamely honfitársunknak.
Holott tényleg büszkék kéne lennünk az autóiparban is.
Amúgy valahol olvastam egy cikket annó, hogy nem is gondolnánk milyen sok autóhoz van köze valamely honfitársunknak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lemmy9.1 2026.01.07., szer. 14:24-kor.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem hiszem, hogy ilyen irányba kellene elvinni a beszélgetést...
Az autóipart jelentős mértékben támogatják itthon, ezért fejlődik is rendesen. Rengeteg munkahelyet teremtve.