lacee írta: ↑2026.01.04., vas. 18:17
Igen,használtan vettem,szinte új, belsővel akartam használni.De mint írtam leszedtem a régit ezt meg föl sem tudtam rakni a felnire mert nagy hozzá a gumi, a perem tészét nem tudom a felnibe helyezni mert nagy rá a gumi.
Hiába cserélnéd le a felnit, a felrakással valószínűleg akkor is vért izzadnál, talán kicsit könnyebb lenne. Kisebb-nagyobb szórással ez a tubess sajátja. Ha szerencséd van, akkor az adott külső könnyen felmegy az adott felnire, ha kevésbé, akkor csak komoly kínlódással, ha peched van, akkor szinte a lehetetlennel határos. Az ezzel kapcsolatos eltérő vélemények oka, hogy akinek az első csoportot "sorsolták", az értetlenül áll a pechesek tapasztalatával szemben, mondván, hogy neki könnyen ment, másnak is sikerülnie kéne. Aki egy rossz kombinációba nyúl bele, az meg nem érti a szerencsésebbek lelkesedését. A gyári ajánlás itt nem sokat jelent, ha a gyakorlatban elvérzik. Hiába fér bele a szabvány tűrési tartományába a felni/külső páros egyike, ha a a másik 1-2 ezrelékkel eltér, akkor úgy jártál.
Habosíthatjuk ezt tovább, de sok értelme nincs. Az én véleményem, hogy ha ragaszkodsz a 45-öshöz, ereszd el ezt a gumit, vegyél egy nem tubeless verziót. Egy újrafűzés más felnivel nem csak bizonytalan kimenetelű, de egyenesen felesleges is.