A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Most tudatosult bennem, hogy egy éve és egy hete kezdtem újra tekerni.
Köszönöm Ákosnak, hogy motivált, hogy edzett, hogy elviselte a hülyeségeimet!
Sok minden történt ezalatt az egy év alatt, és egy év múlva már talán hasonlítani is fogok egy kerékpároshoz!
Szóval az évfordulóra érett össze velem a gép. Jól van ez így!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kiállítás hétvége, de ettől még lehet jó a többieknek.
Valami hifis dzsembori lesz? Két éve is rászerveztek a BZK ride-ra, Revi majdnem ki is hagyta miatta, de aztán jobb belátásra tért.
Felnőtt emberek vagyunk, aki ilyen korára nem tudott összerakni egy értelmes, hallgatható rendszert, az tényleg jobb, ha csak biciklizik.
Ott villog a főbanner az oldal tetején.
Nem is a rendszerépítésről szól ez. Na mindegy is, megyek tekerni…
Valami hifis dzsembori lesz? Két éve is rászerveztek a BZK ride-ra, Revi majdnem ki is hagyta miatta, de aztán jobb belátásra tért.
Felnőtt emberek vagyunk, aki ilyen korára nem tudott összerakni egy értelmes, hallgatható rendszert, az tényleg jobb, ha csak biciklizik.
Nos, urak, október 5. jó lesz? Hányan leszünk?
Mindenesetre lemostam az Attila-féle HFBZK Mátra vándordíjat - csúnyán belepte a por, tavaly egy métert sem gurultunk együtt - ideje, hogy új polcra vándoroljon. IMG20250920215237.jpg
Nos, urak, október 5. jó lesz? Hányan leszünk?
Mindenesetre lemostam az Attila-féle HFBZK Mátra vándordíjat - csúnyán belepte a por, tavaly egy métert sem gurultunk együtt - ideje, hogy új polcra vándoroljon.
Na ez egyre jobban néz ki, de ami fontosabb, hogy sokkal jobb is, mint volt.
Hogy jobb, vagy rosszabb, azt nem tudom, csakis funkcionális fejlesztéseket csináltam. Egy célom volt, magamra hangolni a bringát.
A nyereg nem volt kérdés. A kormány is bevált a gyárihoz képest ég és föld. Ez a kerékfejlesztés is a teljes racionalizmus jegyében zajlott. Kinézetre lehetett volna diszkósabbat is venni, de nem ez volt a cél. Funkcionálisan remélem tökéletes lesz. A DuraAce tárcsákra is kíváncsi vagyok. Holnap kiderül.
Szerintem,ha sikerül magadra hangolni a gépet, akkor az egyértelműen jobb lesz. Nekünk nem egy csúcsrajáratott bicó kell, hanem amivel "kényelmesen " letekerünk akár 100-150km-t is, úgy, hogy meg sem érezzük. A hobbistáknak az ilyen a legjobb gép, csak sokan nem vallják be.
Na ez egyre jobban néz ki, de ami fontosabb, hogy sokkal jobb is, mint volt.
Hogy jobb, vagy rosszabb, azt nem tudom, csakis funkcionális fejlesztéseket csináltam. Egy célom volt, magamra hangolni a bringát.
A nyereg nem volt kérdés. A kormány is bevált a gyárihoz képest ég és föld. Ez a kerékfejlesztés is a teljes racionalizmus jegyében zajlott. Kinézetre lehetett volna diszkósabbat is venni, de nem ez volt a cél. Funkcionálisan remélem tökéletes lesz. A DuraAce tárcsákra is kíváncsi vagyok. Holnap kiderül.
Nagyon jól, de a mi szintünkön nem számít a tekkknika, ugyebár...
Egy Vittoria Corsa egyébként sztem ettől jobban gurul, de én pl. 3 éve csak ezt használom, (előtte GP4000SII) nagyon szeretem, le nem cserélném másra. Na jó, esetleg egy Corsara.
Nem! Valóban.
Engem a gurulási komfort és viselkedés jobban érdekel, nekem az fontos, hogy hogyan viselkedik alattam az abroncs. Pusztán az adatok hidegen hagynak. Ja és még valami! A defektvédelem. Nincs kedvem bringázás közben szerelgetni.
Nagyon jól, de a mi szintünkön nem számít a tekkknika, ugyebár...
Egy Vittoria Corsa egyébként sztem ettől jobban gurul, de én pl. 3 éve csak ezt használom, (előtte GP4000SII) nagyon szeretem, le nem cserélném másra. Na jó, esetleg egy Corsara.
A biciklis részt hirtelen felindulásból írtam, mert láttam a közvetítést és belegondoltam ha én tekernék ott, milyen rosszul esne az ilyen konfrontáció. Utána már lecsillapodtam, de addigra már megírtam a "szösszenetet".
Mindenféle hátsó gondolat nélkül : 2022 februárban a Gazprom prokonti csapattól is elbúcsúztunk amikor az oroszok háborút kezdeményeztek. Pedig azoknak még benne se volt a nevükbe az országnév.
Emlékszem a 2022-es UAE tour-on nyertek is egy szakaszt. De legalább a Lidl-Trek jól járt, mert Vacek személyében szereztek egy kiváló kerekezőt ...
A biciklis részt hirtelen felindulásból írtam, mert láttam a közvetítést és belegondoltam ha én tekernék ott, milyen rosszul esne az ilyen konfrontáció. Utána már lecsillapodtam, de addigra már megírtam a "szösszenetet".
Az ilyesmi aktivizmussal több probléma is van, pontosabban csak az van. Egyrészt a támogatott ügynek ártanak, mivel az akció jellegétől függően bosszúságot, anyagi kárt, akár életveszélyt okoznak, ami sok olyan embernél is elutasítást okoz, aki amúgy egyetértene velük. Másrészt sohasem azokat támadják, akik a tiltakozásuk kiváltói, hanem akikhez legkisebb akadályoztatással hozzáférhetnek, illetve akiket az általuk bírált jelenséggel, eseménnyel kapcsolatba hoznak, illetve ahol a leghatékonyabb médiamegjelenést érhetik el. (A "logika" talán az, hogy a hatalmi pozícióban levők majd jól elszégyellik magukat, amiért a tetteik súlya az alattuk levőkre nehezedik.) Olyan alapon, hogy a Gázában történtek ellen biciklisták ijesztgetésével, egy verseny bonyolításának ellehetetlenítésével, bukások okozásával tiltakoznak, akár a haifai piaci kofák macskáin is elégtételt vehetnének, a képviselt üggyel kapcsolatban éppúgy nem lesz relevanciája az akciónak (eredménye még kevésbé). Ha pedig egy ügy melletti kiállás kapcsán biciklisták buknak és kofamacskák fulladnak vízbe, akkor az aktivizmus eredményessége kizárólag az elesett biciklisták és vízbefúlt kofamacskák számával írható le, ami vajmi kevés segítséget jelent a gázaiaknak.
vannak dolgok, amiknél nem a felszínt kellene csak kapiskálni - meg persze fölmerül a kérdés, vajon a szétveremafejüketavaZSbiciGlimmel-attitűd mé' nem képezi kritika tárgyát... de jówanezígy
attól tartok, valójában fogalmad nincs, mivel kapcsolatban nyilvánítasz véleményt, tezsvírem > a Ludditákat
tudod, kik voltak? (de ez csak egy költői kérdés ). most és ezek a spanyol Emberek azzal kapcsolatban voltak kénytelenek - tkp., és végső elkeseredésükben tehetetlenül - véleményt nyilvánítani, ami Gaza-ban történt és történik . persze ha az neked rendben van, az más tészta...
Az ilyesmi aktivizmussal több probléma is van, pontosabban csak az van. Egyrészt a támogatott ügynek ártanak, mivel az akció jellegétől függően bosszúságot, anyagi kárt, akár életveszélyt okoznak, ami sok olyan embernél is elutasítást okoz, aki amúgy egyetértene velük. Másrészt sohasem azokat támadják, akik a tiltakozásuk kiváltói, hanem akikhez legkisebb akadályoztatással hozzáférhetnek, illetve akiket az általuk bírált jelenséggel, eseménnyel kapcsolatba hoznak, illetve ahol a leghatékonyabb médiamegjelenést érhetik el. (A "logika" talán az, hogy a hatalmi pozícióban levők majd jól elszégyellik magukat, amiért a tetteik súlya az alattuk levőkre nehezedik.) Olyan alapon, hogy a Gázában történtek ellen biciklisták ijesztgetésével, egy verseny bonyolításának ellehetetlenítésével, bukások okozásával tiltakoznak, akár a haifai piaci kofák macskáin is elégtételt vehetnének, a képviselt üggyel kapcsolatban éppúgy nem lesz relevanciája az akciónak (eredménye még kevésbé). Ha pedig egy ügy melletti kiállás kapcsán biciklisták buknak és kofamacskák fulladnak vízbe, akkor az aktivizmus eredményessége kizárólag az elesett biciklisták és vízbefúlt kofamacskák számával írható le, ami vajmi kevés segítséget jelent a gázaiaknak.
Kb. 75 km, szint 1200 körül lehet, változatos százalékokkal, a morcosabb részeken 5-6-7% körül, de Mátraházáról Kékesre 3 km végig 9-10%. De a Strava-sok mondanak majd pontos számokat. Alföld után nyilván szokatlan, de lehet szeretni. A Kékes mászást ki is hagyhatod, ha kezd lefőni a kávé: megvárod, míg a harci kakasok kinyúvasztják magukat, aztán együtt legurulunk Parádra (idáig mindenki felrugdosta magát, aki előtte lebegtette, hogy vagy feljön vagy sem ).