ELEX írta: ↑2025.05.19., hétf. 22:15
Én még kényelmetlen, nem komfortos Mercedesben nem ültem. Ha valami, akkor a komfortjuk, minőségük emeli ki őket a tömegből.
Gábor, de bizony ilyen. Én sem ültem még eddig kényelmetlen Merciben, nekem egy 2010-es évekbeli C-Merci is bőven kényelmes volt. 700 km-en 5-en ültünk az autóban, és MINDENKI panaszkodott (nem csak a középső hátsó, hanem tényleg mindenki, én meg úgy szálltam ki, hogy konkrétan fájtak a combjaim és a fenekem). Kb 550 kilométeren csak 3-an voltunk benne, és a hátsó utas (a 24 éves keresztfiam) is panaszkodott. A (sztenderd???) bőrülések szűkek (!!!) az ülőfelület kisebb, mint a gyűlölt Skodámban, és alul furán van formázva. A hátsó szélső utasoknak a térdüknek nem volt elég hely (!!!), cserében jó nagy csomagtere van (ami az ilyen luxi szedánoknál szokatlan). Hidd el nekem NEM akartam szarnak érezni (miért is akartam volna annak érezni egy autót, amiért durván 1250 dollárt fizettem 11 napra?), de szerencsés akkor alkotni véleményt az aktuális E-Mercikről, ha vezetted már őket egy kipróbáláson túlmenően is, mert egy pár kilométeres próbaúton tuti, hogy nem erre fogsz panaszkodni, lesz ott bőven egyéb is.. ÉS nem azt mondtam, hogy lassú, hanem hogy lassú a gázreakciója, ez két külön dolog. Még kormányfüllel manuálisan kettőt is visszaváltva majd azonnal a gázra lépve is számolsz egy-kettő-három, és felbőg a motor, meglódul az autó. Sport váltómódot pedig a szokásos módon (D-ből ismét "lehúzva" a váltókart) ebben az autóban nem tudtam kapcsolni, sőt semmilyen üzemmódot (ha ez extra egy AMG-trim merciben, akkor mindenképp meg kell rendelni). De mint mondtam, az igen fura és nem intuitív menükezelés miatt nem is jöttem rá, hogyan lehetne, és igen, tudom, RTFM, de ez van, arra tényleg nem volt időm...
A nulláról százat pedig nem attól mérik, amikor a vezető lenyomja a gázpedált, hanem amikor elindul az autó, tehát ez a döglassú gáz- és váltóreakció TUTI nincs benne.
Ami a Volvós megjegyzésedet illeti: köszönöm szépen, kedves tőled. Nem ismerem a 2025-ös Volvókat ilyen oldalról (de más frisebb évjáratot sem), szóval nem írtam róla semmit, csak annyit, hogy REMÉLEM ennél jobb lesz, mert akarnék vele hosszút is menni, rögtön júniusban (kevesebb, mint egy hónap múlva) pl. egy olaszországi utat tervezek vele.