Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4292
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2024.01.11., csüt. 16:23
revox írta:
2024.01.10., szer. 21:07
minap trécseltem egy hifissel. mondta. Ő is bicajozik, télen is. szándékosan a csúszós napokat keresi. így trenirozva az egyensúlyérzékét. kinek, mi...
Kölyökként, Debrecenben a befagyott Békás-tavon gyakoroltam a kopaszgumis Favorittal. Na, az elég jól fejleszt, utána kb. bármi kellemesen tapad. :D De azért esőben máig nyúl vagyok, az néha alattomosabb is tud lenni. Kis sár, falevél, emlékezet szerint szárazon még elég jól tapadó, de kicsit simább aszfalt... A jég elég állandó.
meg a jégre direkt élvezkedni megy a dolgozó :D a vizes falevél meg jön, csak afféle isteni tréfaként :D
mi régen kavicsággyal ellátott parkokba is szívesen mentünk és raktuk be a kanyarba, mint a salakmotorosok, kormánnyal kifele :D télen, hóban, ugyanez... elvan a gyerek... :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3515

Hozzászólás Szerző: AAttila »

A körforgalmak is tudnak ilyenkor "viccesek" lenni. Nyálkás aszfalt,ráadásul általában lejt kifelé. Az elmúlt 2 hétben 3 haver dobta el a gépet körforgalomban. sad.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4951

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
minap trécseltem egy hifissel. mondta. Ő is bicajozik, télen is. szándékosan a csúszós napokat keresi. így trenirozva az egyensúlyérzékét. kinek, mi...
Kölyökként, Debrecenben a befagyott Békás-tavon gyakoroltam a kopaszgumis Favorittal. Na, az elég jól fejleszt, utána kb. bármi kellemesen tapad. :D De azért esőben máig nyúl vagyok, az néha alattomosabb is tud lenni. Kis sár, falevél, emlékezet szerint szárazon még elég jól tapadó, de kicsit simább aszfalt... A jég elég állandó.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1139

Hozzászólás Szerző: lacee »

revox írta:
Nincs is vele gond míg nem taknyolsz el, ősszel egyszer mikor vizes volt az út akkor is drifteltem egyet ugyanott,de akkor megfogtam.Na az esés után már azóta tiszteltem a kanyart csak lépésben megyek :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

lacee írta:
2024.01.10., szer. 16:13
Szokásos jó a téli formán :D 102,7 kg. 31_1_21.gif
Hozzá kellene kezdeni valamit csinálni, mire itt a tavasz megint kezdhetek mindent előről…csak séta+napi 6 km. bringa…egyelőre ennyi.Decemberben is elestem a munkába menet, kicsúszott a kanyarban a bringa alólam,jót estem,de hát kell nekem menőzni Continental slick gumival :P Kinti tekerés hosszabb távon így nálam nem aktuális,spinning gépem meg ott rohad a sarokba.

IMG_0838.jpeg

Azért ennyire nem :D
Azért legalább a felismerés meg van ;peace;

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1139

Hozzászólás Szerző: lacee »

Szokásos jó a téli formán :D 102,7 kg. 31_1_21.gif
Hozzá kellene kezdeni valamit csinálni, mire itt a tavasz megint kezdhetek mindent előről…csak séta+napi 6 km. bringa…egyelőre ennyi.Decemberben is elestem a munkába menet, kicsúszott a kanyarban a bringa alólam,jót estem,de hát kell nekem menőzni Continental slick gumival :P Kinti tekerés hosszabb távon így nálam nem aktuális,spinning gépem meg ott rohad a sarokba.
IMG_0838.jpeg
IMG_0838.jpeg (97.1 KiB) Megtekintve 626 alkalommal
Azért ennyire nem :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2024.01.09., kedd 10:46
Azért Taiwan és népi Kína két világ - ez itt az előbbi. Taiwanon már harminc éve is tudtak jó cuccokat készíteni, utóbbiban meg kb. az utóbbi évtizedben, de simán előfordul, hogy a tervezéstől a csomagolásig bezárólag egy csomó olyan emberen megy át, akik még a saját munkafázisukat sem látják át, nemhogy egy lépéssel azon túl, minőségellenőrzés meg csak a normális cégeknél létezik, a tyúkól manufaktúráikban nulla. Mondjuk például egy Winspace Lún Hyper valószínűleg ugyanazt tudja, mint egy jobb taiwani gyártó terméke, csak még olcsóbb is valamivel, de az alis fostengerből halászni kész orosz rulett.
jogos! milyen náci vagyok :D amúgy a kínai mágusok is elég komoly gépsort szoktak mutogatni, persze mutatják a certifikált AN Vx kábelt is
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Azért Taiwan és népi Kína két világ - ez itt az előbbi. Taiwanon már harminc éve is tudtak jó cuccokat készíteni, utóbbiban meg kb. az utóbbi évtizedben, de simán előfordul, hogy a tervezéstől a csomagolásig bezárólag egy csomó olyan emberen megy át, akik még a saját munkafázisukat sem látják át, nemhogy egy lépéssel azon túl, minőségellenőrzés meg csak a normális cégeknél létezik, a tyúkól manufaktúráikban nulla. Mondjuk például egy Winspace Lún Hyper valószínűleg ugyanazt tudja, mint egy jobb taiwani gyártó terméke, csak még olcsóbb is valamivel, de az alis fostengerből halászni kész orosz rulett.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

nem tudom,mennyire xarok a kínai kerekek, nemigazán próbáltam még, bár a mr wheel is félig china és nem volt annyira fényes, de ilyen soron, ilyen technikai lehetőségekkel és a végén számomra egy kondo ezüstbányával felérő kerékösszeszerelő munkaasztallal, hogyazistenbe nem tudnak jót gyártani? Bár, biztos vannak jók is, csak nehéz megtalálni a sok lom között. mellesleg kína afféle nyersanyagnagyhatalom, még az ág se húzza őket...

youtu.be/C5aXws6mijQ
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

aladin66 írta:
2024.01.09., kedd 08:32
Anélkül, hogy értenék hozzá; a Garmin szerint... ;)
Nekem Polar Vantage V2 méri/becsüli a VO2maxot, ott (nekem) 43 fölött már elit kategória van.
Szeptemberben még 54-56 között volt, most 50-52.
téli álom, majd felmegy :smile32:
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

aladin66 írta:
2024.01.09., kedd 08:32
Nekem Polar Vantage V2 méri/becsüli a VO2maxot, ott (nekem) 43 fölött már elit kategória van.
[/quote]

Nekem Garmin Hrm Tri van. Most, hogy még nem olyan jellegű a munka, nekem is 49-51. Tavaly alapozás után 55-57, de már március vége,április eleje után nem tudtam edzeni. Idén töltöm be az 50-et. Kíváncsi leszek. :rolleyes:

aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

[/quote]

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2024.01.08., hétf. 21:22
Az X8 kicsit érzelemdúsabb, áramlóbb hangon duruzsol hajtáskor, míg a dekás tízsebességes egy precízebb, ugyanakkor kissé technicista kerregést produkál. Jobban odabax, de érzed, hogy a pedál odarúgásánál a bekattanásban nincs ott a kellő dög, a vázon végigfutó rezgés nem markolja meg és tépi ki a szíved. Melyik a jobb? Nehéz kérdés, mindenképp együtt kell élni velük. Felszínes, pár száz kilométeres benyomások könnyen bevisznek az erdőbe, aztán azon kapjuk magunkat, hogy egy nap, valahol Hajdúszoboszló alatt rémesen vágyódni kezdünk a régi nyolcsebességes analógos ízű láncunk után.
Nehéz sport ez.
azért agyalj el rajta, hogy ugyanazon kazettán egyik esetben 8, míg másik esetben 10 lánckerék van, melyiknek lesz jobb a febontása, színmélysége? naugye...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.01.08., hétf. 21:02
revox írta:
2024.01.08., hétf. 17:24
előtte X8 volt rajta, a nikkel bevonatos, nem állítom,hogy érzek eltérést.
Ez a hülye hifizés teljesen tönkretesz Téged, Revi! :rolleyes: :D
:D :fekverohog:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2024.01.08., hétf. 18:48
Szerintem a képen Revi(az alacsonyabb) és Asebi (a magasabb) látható álruhában a tanítványukkal. Revi felel a bringaprecizitásért/kezelésért, Ákos a feladatok személyre szabásáért és annak pontos végrehajtásáért. Ha valami nem stimmel, kéznél a fenyítőeszköz 31_1_21.gif
A faszinak tuti jó az anyagcseréje és a zsírszázaléka sem több 2-nél. :fekverohog:
pont a kicsit szúrtam ki, milyen matekzseni tekintete van :tutiok:
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Az X8 kicsit érzelemdúsabb, áramlóbb hangon duruzsol hajtáskor, míg a dekás tízsebességes egy precízebb, ugyanakkor kissé technicista kerregést produkál. Jobban odabax, de érzed, hogy a pedál odarúgásánál a bekattanásban nincs ott a kellő dög, a vázon végigfutó rezgés nem markolja meg és tépi ki a szíved. Melyik a jobb? Nehéz kérdés, mindenképp együtt kell élni velük. Felszínes, pár száz kilométeres benyomások könnyen bevisznek az erdőbe, aztán azon kapjuk magunkat, hogy egy nap, valahol Hajdúszoboszló alatt rémesen vágyódni kezdünk a régi nyolcsebességes analógos ízű láncunk után.
Nehéz sport ez.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7506

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2024.01.08., hétf. 17:24
előtte X8 volt rajta, a nikkel bevonatos, nem állítom,hogy érzek eltérést.
Ez a hülye hifizés teljesen tönkretesz Téged, Revi! :rolleyes: :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a képen Revi(az alacsonyabb) és Asebi (a magasabb) látható álruhában a tanítványukkal. Revi felel a bringaprecizitásért/kezelésért, Ákos a feladatok személyre szabásáért és annak pontos végrehajtásáért. Ha valami nem stimmel, kéznél a fenyítőeszköz 31_1_21.gif
A faszinak tuti jó az anyagcseréje és a zsírszázaléka sem több 2-nél. :fekverohog:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2024.01.08., hétf. 17:15
Rotox írta:
2024.01.07., vas. 14:14

29,350 km.
Chain never cleaned and changed only once.
nesze neked KMC :D
Ahol a kerékpárműszerész cimbik kalasnyikovval állnak be veled egy közös fotóhoz, ott bőven 1% feletti nyúlás is megengedett. :D
Túl azon, hogy durva hangja lehetett a láncnak, annyi tudomány azért lehet mögötte, hogy ha nincs lehetőség a rendszeres mosásra, akkor a dzsuvára ráolajozás többet árt, mint a kenés hiánya. Az olajos, homokos, saras zagy ideális csiszolóanyag.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

apropó kmc...
nemrég vettem a görgős keróra deathlonból láncot. gyanús volt a lánszemek kialakítása, aztán ráolvasva kiderült, a kmc gyártja nekik, csak töredékáron, igaz, semmi csillivilli bevonat. nem emlékszem,de valami 8 ezer körül volt a 10-es lánc. nyúzom egy ideje (na jó,barokkos túlzás, de ment már eleget), de nemigazán találok rá panaszt. a gyári zsírja nagyon büdös volt. Kicsit hígítottam olajjal (lusta voltam kimosni). Még bűzlött vagy 2-3 alkalommal, de szerintem elmúlt. ez kint nem annyira érdekes, de szobában volt szaga :D ami a lényeg, ez ennyiért azért elég jó láncnak tűnik. előtte X8 volt rajta, a nikkel bevonatos, nem állítom,hogy érzek eltérést. váltó is szépen fut vele, best buy

bocs, 7ezer
https://www.decathlon.hu/p/10-sebessege ... mc=8555637
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.07., vas. 14:14

29,350 km.
nesze neked KMC :D
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1236

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
2024.01.07., vas. 14:23
Naponta 60 kilométer kellemes, ráérős, van idő barátkozni a helyi tevékkel. Figyelemre méltó a hajtókar feletti árnyékoló, gondolom a szandálos tekerésnél védi a lábat a szénné égéstől.
Ahogy elnézem, nem csak a tevékkel barátkozott. És a szandál is stimmel. Amúgy olasz a srác, Nápoly mellől (a középső).
Csatolmányok
Nicola.jpg

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Naponta 60 kilométer kellemes, ráérős, van idő barátkozni a helyi tevékkel. Figyelemre méltó a hajtókar feletti árnyékoló, gondolom a szandálos tekerésnél védi a lábat a szénné égéstől.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1236

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
2024.01.04., csüt. 10:01
... Én ilyen kihívást legfeljebb a napsütötte délen vállalnék. ...
Ilyen esetleg? Nekem egyre jobban birizgálják a fantáziámat az ilyen és hasonló sztorik (Bicycle Travellers FB csoportból lopva, önkényes rövidítések és kiemelés tőlem):
Period: from 02/09/2022 to 26/12/2023
...
480 days, 29,350 km. Countries visited, even several times: Italy, San Marino, Slovenia, Croatia, Bosnia, Serbia, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, Turkey, Kurdistan, Iraq, Kuwait, Saudi Arabia, Emirates, Oman, Emirates, Saudi Arabia, Qatar, Saudi Arabia , Kuwait, Iraq, Iran, Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan, Kazakhstan, Russia, Georgia, Turkey, Bulgaria, Romania, Hungary, Slovenia, Italy.
...
Tires changed only once.
Rear chassis, in aluminium, broken 3 times, once in Iran and twice in Afghanistan. Welded."
Csatolmányok
Afganisztán.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”