Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4369
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

Snipi írta:
2023.08.14., hétf. 09:07
revox írta:
2023.08.14., hétf. 07:16
Snipi írta:
2023.08.14., hétf. 05:07

Felemelő volt a magyar himnuszt hallgatni egy világszínvonalú kerékpárversenyen. Tudtommal ez volt az első eset.
Bodrogi,de az nem mezőny, cserébe elit.de pazar 36_1_11.gif
Bodrogi Laci ezüstérmes lett ITT-ben, ha jól tudom 2007-ben egy bizonyos F. Cancellara fiatalkorú elkövető mögött. Szóval fent volt a pódiumon mint érmes, de akkor a svájci himnuszt zengte a zenekar. (És szegény Sipi sírt örömében. Sosem felejtem el.)
jogos :smile32:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:
2023.08.14., hétf. 07:16
Snipi írta:
tonee73 írta:
2023.08.13., vas. 19:10

leborulok.gif
Felemelő volt a magyar himnuszt hallgatni egy világszínvonalú kerékpárversenyen. Tudtommal ez volt az első eset.
Bodrogi Laci ezüstérmes lett ITT-ben, ha jól tudom 2007-ben egy bizonyos F. Cancellara fiatalkorú elkövető mögött. Szóval fent volt a pódiumon mint érmes, de akkor a svájci himnuszt zengte a zenekar. (És szegény Sipi sírt örömében. Sosem felejtem el.)

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

szasztok fiúk :D mindenki megvan? látom Revinek köveket kell hordania zsebébe nehogy lefújaja Bóra a kirikpirről :D
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
tonee73 írta:
leborulok.gif
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

tonee73 írta:
leborulok.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3555

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:
2023.08.14., hétf. 00:03
AAttila írta:
2023.08.13., vas. 22:51
revox írta:
2023.08.13., vas. 21:49
Itt a vég, 11-26 :D biztos, ami biztos. De 17ig egyessével megy (sram pg1170, 105ös,acél zàróanyával). Bár itthon inkább az 50T-hez kell. Tegnap is az egyik kisebb kaptatóra 50el mentem neki, de a közepe körül döcögőssé vàlt, ott elkelt volna a 26 hátul (kis időre nyugodtan be lehet váltani full keresztbe).

3667.jpg
El is szégyelltem magam a 11-28-cal ;peace;
Sram az is jó, 17ig ugyanúgy megy. ez volt itthon :D
11speedben amúgy 11-23 van fent alapban. A bbb-nek van ilyen sora. 19ig lép 1et. Fölöslegesnek tűnhet, de nálunk, néha a szeles napokon van, hogy a 17 kemény,19 túl pörgős.
Szoktam így járni. Kb 98rpm, de ha elváltom 17-re, akkor beesik 90 alá. És amikor ez van, olyankor pont nem esik jól egyik sem ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.08.13., vas. 22:51
revox írta:
Itt a vég, 11-26 :D biztos, ami biztos. De 17ig egyessével megy (sram pg1170, 105ös,acél zàróanyával). Bár itthon inkább az 50T-hez kell. Tegnap is az egyik kisebb kaptatóra 50el mentem neki, de a közepe körül döcögőssé vàlt, ott elkelt volna a 26 hátul (kis időre nyugodtan be lehet váltani full keresztbe).

3667.jpg
Sram az is jó, 17ig ugyanúgy megy. ez volt itthon :D
11speedben amúgy 11-23 van fent alapban. A bbb-nek van ilyen sora. 19ig lép 1et. Fölöslegesnek tűnhet, de nálunk, néha a szeles napokon van, hogy a 17 kemény,19 túl pörgős.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

3667.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

3667.jpg
halfnote.hu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.08.13., vas. 11:12
revox írta:
2023.08.13., vas. 09:56
Szalon! az aug 11. tekeréseden a 85 max speed valós. vagy beméri a gps? nem kételkedek, csak bátor vagy :smile53: lehet nem mernék így menni, sőt :D
nekem bükkben van egy lefele, ahol be szokott mérni 80akat, de holtbiztis,hogy nem megyek közel se annyival. de nekem ott pittyeg is. hogy jelet vesztett.
Bükkben nem nagyon emlékszem ilyen csapatósabb részre. Kékesről van egy egyenes szakasz, ott összejön, ha szépen összesimulsz a géppel. Ez enyémet ott meg is kell egy kicsit rúgni, modern cuccoknál elég a gravitáció (legalábbis Szalon ott kb. hajtás nélkül csorgott annyival a Pincsin, nekem ugyanahhoz verni kellett a habot. :D).
ja. az enyém fixen fals. nem szoktam megkeresni,hol mutatja strav, de emlékeim szerint a hollóstető-lillafüred lefelében. kizárt, de ott pittyeg is a garmin. hogy nincs gps, majd megtalálja.

de bükkszin megmásztam a Táncsics utcát (le is mentem, de ott végképp nem mernék 80al, amilyen xar. bár féket markolva is beértem egy autót :D )... háááttt... mondjuk előtte másztam vargahegyet, üveghutát, majd a 10%-ost és viszafordultam rá. nem volt túl friss a lábam. de ez friss lábbal is gyilkos tud lenni. ki kellett állni 34/23al. aztán nem gondoltam volna hogy még örülni fogok a 14%-nak :D ott tudtam leülni. a 12 egyenesen ajándék volt, már le is tettem 21re :D ilyesmi lehet a Zoncolan, csak az nem 1 kili, hanem 12 körül... embertelen...
halfnote.hu

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5028

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2023.08.13., vas. 09:56
Szalon! az aug 11. tekeréseden a 85 max speed valós. vagy beméri a gps? nem kételkedek, csak bátor vagy :smile53: lehet nem mernék így menni, sőt :D
nekem bükkben van egy lefele, ahol be szokott mérni 80akat, de holtbiztis,hogy nem megyek közel se annyival. de nekem ott pittyeg is. hogy jelet vesztett.
Bükkben nem nagyon emlékszem ilyen csapatósabb részre. Kékesről van egy egyenes szakasz, ott összejön, ha szépen összesimulsz a géppel. Ez enyémet ott meg is kell egy kicsit rúgni, modern cuccoknál elég a gravitáció (legalábbis Szalon ott kb. hajtás nélkül csorgott annyival a Pincsin, nekem ugyanahhoz verni kellett a habot. :D).

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2023.08.12., szomb. 22:36
Nah, azért az UCI megint kitett magáért. 1 nappal a monti futam előtt szabályt változtattak,hogy MVdP és Sagan előrébb kezdhesse a versenyt. Pár versenyző és vezető megírta nekik a nem tetszésüket, de simán lerázták őket. Pl az új szabály szerint Blanka, aki ugye 5. lett a 47. helyről, ő is előrébb kezdhette volna. De sokan évközben,csak azért utaztak k.va sokat egy versenyre,hogy tudjanak pontokat gyűjteni. Hááát, kár volt. Ez nekik mind kidobott pénz,energia volt.
Hajrá UCI ;peace;
Az egyenlőbbek :rolleyes:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2023.08.12., szomb. 07:19
Az újabb generációs Shimano kerekekről egész jókat hallok. Próbált már valaki?
Ezekből nem fog sok itthon szaladgálni szerintem. Az áruk nem versenykèpes a féláron beszerezhető fulcrum, campa és mavicok mellett (Romániában készülnek, megy a lopeszku a gyárból). Talán Szalon kinti haverjai...
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Nah, azért az UCI megint kitett magáért. 1 nappal a monti futam előtt szabályt változtattak,hogy MVdP és Sagan előrébb kezdhesse a versenyt. Pár versenyző és vezető megírta nekik a nem tetszésüket, de simán lerázták őket. Pl az új szabály szerint Blanka, aki ugye 5. lett a 47. helyről, ő is előrébb kezdhette volna. De sokan évközben,csak azért utaztak k.va sokat egy versenyre,hogy tudjanak pontokat gyűjteni. Hááát, kár volt. Ez nekik mind kidobott pénz,energia volt.
Hajrá UCI ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

egyébként rágják ezt jóideje. Ezt nemrég találtam. Nem is a videó az érdekes, a kommentek. Röpködnek a pro-és kontrák. Nekem kb tökmjndegy úgyis mindenki a saját preferenciája alapján dönt. Ha valaki tömörgumival jön tiszatóra, fogok neki köszönni ugyanúgy :cheers1:

Telefonnal csak így tudtam meglinkelni...

https://youtube.com/watch?v=fCWRyVfoTPU ... xhciBkZWFk
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

a defektet csak arra írtam, ha bazi hidegben ér, hamar elfagynaj az újak.

majd egyszer elkérek egyet, de felénk az első fecskék. akik szingó után tubelesre cseréltek, most megint szingóznak. nekem az valahogy jobban egybevan a felnivel, mint a peremesek.
de bármivel is érvelnék. azok csak üres frázisok. alapvetően ez már csak megszokás kérdése. nekem nyűgösebb egy tubeless felrakása, mint a szingó :D defektnél meg a sztori ugyanaz, csak én nem tejezek. na jó, a ragasztó levakarása a felniről nem álom, de arra is van oldószer, csak én kínzom magam :D de félre ne menjen. nem kívánok senkit rábeszélni. elég sokat fel kell tenni, mire jól megvan a mozdulat. ráadásul olyan, mint a slambuc: ha egy ideig nem csinálsz, az első mindig xar lesz ;peace;
halfnote.hu

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

revox írta:
2023.08.11., pén. 23:30
figyeltem, csak kisebb-kontra nagyobb sztorikat vázoltam :rolleyes:
a végén summáztam, a széltől tenném függővé. ha télen nagy a szél, jobb a 37es. ha nem érdekes, akkor a 45ös CULT ;peace;
mi sokat jártunk télen, de ithon. ami még megmaradt, ha defekt van. az idő ellened dolgozik. ha le kell szállni, a pulzus pillanatok alatt lemegy és az izzadtságot se szellőzteti ki a memetszél a technikai ruházatban. magyarul baromi hamar elkezdesz fázni. ha felétek is hideg van(gondolom), legyen a kerék tubeless, de lehet a téli mínuszokban célszerűbb sima külső-belső rendszert használni. ritkán volt defektünk, de ha volt, mire belsőt cseréltünk, már a végére alig volt kéz, ami a szelepet vissza bírta tekerni. sose legyen, de ha egyszer beüt és nem segít a tej, gondban leszel.
Soha semmi gondom nem volt semmilyen szélben a 60-as kerékkel sem, 80+ kg vagyok, nem zavar ha 90+-nál fúj be egy nagyobb széllökés sem! Ez nem szempont egyáltalán.

Tubeless
Próbálj ki egy tubless kereket, tényleg! Élj vele egy fél évig, szerintem soha többet nem fogod visszasírni se a belsőt, se a szigot. Pontosan a tubless ad sokkal, de sokkal nagyobb biztonságot és kevesebb problémát! Gondold végig: ha kis defekted van, azt megfogja a lötyi, meg se kell állni, mehetsz tovább, mintha mi sem történt volna! Belsővel ez minden esetben útszéli szerelést jelent ám! Amennyiben közepesebb defekted van, akkor 2 eshetőség van, vagy megállsz és felpumpálod jobban megint, mert annyira leeresztett, vagy csak hazagurulsz mondjuk 3-4 barral, mert igazából megteheted azt is. Itt továbbra is jóval kevesebb az eltöltendő idő, mintha belsőt kéne még cserélned. Ha akkora a defekt, hogy nem fogja meg a lötyi magas nyomáson, azért alacsonyabb nyomáson már meg szokott állni... azaz 6 bárra vissza fújod,de megint leenged 3 ra... ez van hogy 1-2 óra alatt történik csak meg, azaz, ha nem értél még haza, megálsz még 1x visszapumpálni kicsit. Ha meg 2 perc alatt történik meg a leengedés, akkor aznap ennyi és legrövidebb úton hazamész, mert ki fog tartani, továbbra sem kell semmit szerelned, max ráfújni kicsit.
Legrosszabb esetben kapsz egy nagy vágást, amit nem fog megfogni sehogy sem a lötyi. Ez esetben ott a lehetőség, hogy ugyanúgy beledobj egy belsőt! annyival hosszabb a művelet, hogy a lötyit kiöntöd, majd a nagyját kitörlöd, ja meg a szelepet kiszeded. Szóval legeslegrosszabb esetben is egy bazi nagy vágás esetén vagy ott, mint a legkisebb felütésnél egy belsővel.
Van még továbbá kis behúzó is, amivel a nagyobb vágást be tudod húzni, ez is gyakorlatilag egy B opció ami megint csak gyorsabb és egyszerűbb, mint egy belső csere...

Lassan 50.000km alatt eddig 2x kellet menteni, de csak azért, mert nem volt nálam semmi... :) Ha lett volna belső+co patron, akkor megoldottam volna.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5028

Hozzászólás Szerző: pärt »

Pár hete, mikor Reviékkel Bükköztünk, megfogadtam, hogy soha többet nem megyek Szilvásvárad felé hétvégén. Nem éppen a társadalom szellemi krémje jár oda ilyenkor, de most mintha még szaporodtak volna is a frusztrált dürhők. Kb. húsz kilométer alatt legalább fél tucat autós dudált le minket, volt amelyik ki is ordított az ablakon, mindezt azért, mert öt másodperc késésbe került miattunk, hogy a nyomorult sült pisztrángjához hozzájusson a bazársoron. Visszafelé meg már beértünk Egerbe, mikor egy motoros kiabált ránk, de nem nagyon értettük a zajtól, hogy mit, mert jött utánna az egész horda. Nem is törődtünk velük különösebben, mi Revinével be is kanyarodtunk a Tesco parkolóba, ahol állt az autó, de Revi ment tovább, körbevéve a falkától, mert ő viszont nagyjából értette, hogy tán szerintük ki kéne takarodnunk a padkára, merthogy baromi sokan vannak, és az jár nekik. Szóval tovább gurult, hogy megtudakolja, egész pontosan mi is a bajuk. Iszonyú mázlijuk volt, mert már fáradt volt, így megúszták, hogy Revi egyenként végigpofozza, az összes bőregeret, mi meg páholyból figyelhettük volna. :D

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2023.08.12., szomb. 09:17
Sokadjára úgy akartak megölni, pl tegnap is egy 50-60 közti nő, hogy jön szemből a kocsisor és mikor elém érnek, index nélkül elkezd előzni és nem érdekli, hogy én is az úton vagyok. Az utóbbi 2 hétben harmadjára kellett a makadámos padkára ugranom a bicajjal, hogy életben maradjak. Tegnap nem volt nehéz, mert kb 25-tel mentem enyhe emelkedőn, de a múltkor lefelé olyan 50 körül, az kemény volt. gondolkodik.gif
Elmentek otthonról az embereknél teljesen.
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy az utóbbi hónapokban!! nagyon sokat romlott a közlekedési morál. Rengeteg türelmetlen, idegbeteg autós van. Nem is kezdek példákat írni, akár bringásként,akár autósként teleírhatnám az egész fórumot olyanokkal, ami velem történt vagy láttam mással megtörténni. :unsure:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7586

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Sokadjára úgy akartak megölni, pl tegnap is egy 50-60 közti nő, hogy jön szemből a kocsisor és mikor elém érnek, index nélkül elkezd előzni és nem érdekli, hogy én is az úton vagyok. Az utóbbi 2 hétben harmadjára kellett a makadámos padkára ugranom a bicajjal, hogy életben maradjak. Tegnap nem volt nehéz, mert kb 25-tel mentem enyhe emelkedőn, de a múltkor lefelé olyan 50 körül, az kemény volt. gondolkodik.gif
Elmentek otthonról az embereknél teljesen.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1154

Hozzászólás Szerző: lacee »

pärt írta:
2023.08.11., pén. 22:39
Legtöbb újdonság hidegen hagy, de egy pár komolyabb kerék gondolata azért piszkál - (mondjuk az ős alu Ksyriumomnál mi nem komolyabb? :D ). Peremes, mászósabb, de nem idiótán könnyűre reszelgetett, meg nem is túl magas profilúból mit ajánlanátok?
Nekem volt ilyen,jó kerék,a bringádhoz illene is.
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 768274076/
Mondjuk ez drága,habár fölmentek az árak azóta,Revi komája :D
Vagy
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 154453708/
Vagy
Fulcrum wind 40,van új a facéén 339 e.,ezt nem tudtam linkelni.
IMG_7317.jpeg
p

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2023.08.12., szomb. 07:14
revox írta:
2023.08.12., szomb. 00:02
pärt írta:
2023.08.11., pén. 22:39
Legtöbb újdonság hidegen hagy, de egy pár komolyabb kerék gondolata azért piszkál - (mondjuk az ős alu Ksyriumomnál mi nem komolyabb? :D ). Peremes, mászósabb, de nem idiótán könnyűre reszelgetett, meg nem is túl magas profilúból mit ajánlanátok?
speed 40 :D Neked a hegyre érdemes kónuszost. kanyarban jobban fordul. shimano, campy,fulcrum... ebből a legegyszerűbb technikailag a fulcrum. de lehet lesz egy év. mire azt mondod, tényleg jobb, mint a Ksyrium... vagy nem :kapdelm:
most a vision metronom le van téve. majd lehet odaadom 1-2 hétre, csak nemtom, mikor megyünk arra. de ha debiben vagy,előtte nap rámszólsz és előhalászom. csak ne fektesd meg :D 25ös latex van rajta. oxt majd meglátod, akarsz e karbonozni, vagy mégse. a kis campa szét van kapva. gumikal játszok. vagyis ragasztókal. ma éppen a vittoria mastik pro volt a program... a hasam is tiszta ragacs :D. csúszós ragasztó, megcsúszott a felnin a gumi ráhasaltam, mindenem tiszta mastik pro :D
Köszi a felajánlást :smile53:, de az szingó, ugye? Mindenképp maradnék peremes vonalom, egyrészt árokparton ülve is teljes értékűre szerelhető öt perc alatt és csak egy könnyű belsőt kell tartaléknak vinni, másrészt egy negyvenezres szingót szétvágni egy kaviccsal, kátyúval nagyobb gyászmunkával jár, mint a mostani, kevesebb, mint félárú külsőimnél.
Nem eladni akarom Neked, csak kipróbálni, de nincs clincherem :smile29:
Felétek a szingó szívó, de 2 hétig óvatosabban kavicsozol. Amúgy nekünk kb 7 éve szingózunk, egy defekt volt (axxony is beleértve). Azzal is jártam, csak most vettem észre. De kèsőbb leesett, màr tavaly is leeresztett másnapra 10ről 6ra. De szopóág,mindenkèpp, ha lyukad :D
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”