akvapark írta: ↑2023.03.29., szer. 11:14
Érdeklődnék: Ki hogy áll a kútbejelentő projekttel?
Én dilemmában vagyok: be is jelenteném, ha nem ijesztgetnének olyannal, hogy szakembernek kell az adatokat meghatározni, amit valamilyen nyomtatványba kell beírni. Állítólag ezeknek a szakembereknek a díja meg 50.000-nél kezdődik. Lehet, hogy ez csak pletyka, nem jártam utána.
Most kaptam az önkormányzattól egy szórólapot, miszerint 12.000-ből meg lehet úszni. Ha ez igaz, nekivágok. Csak félek, hogy mégsem, a figyelmet meg nem akarom felhívni magamra.
Azért abban biztos vagyok, hogy a kutak töredéke sem fog bekerülni a nyilvántartásokba.
Más téma: a hétvégén ezt fedeztük fel a hársfánkon:

- IMG_20230324_104321.jpg (8.17 MiB) Megtekintve 1264 alkalommal

- IMG_20230324_104315.jpg (8.67 MiB) Megtekintve 1264 alkalommal
Ez nem minden, még felfelé a törzsön van sok hasonló "folt". Én bodobács költőtelepre tippelek, amik elvileg hasznosak, no de ekkora mennyiségben is? Itt milliós nagyságrendű állat van/lesz hamarosan. Bántani nyilván nem fogom őket, és amíg kívül maradnak a lakáson, azt csinálnak, amit csak akarnak, de azért kicsit tartok tőlük.
Ha egy szakember meg tudja határozni, hogy ez mégsem az, szóljatok időben, hátha menekülnünk kell.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla