Már soxor agyaltam azon, a dogma nem e a dura ace-től olyan,amilyen. Egyszer áttettem az ultegra hajtóművet, de alapvetően inkább rosszabnak éreztem, de lehet megnézném egyszer egy full uiltegra rendszerrel, csak, mivel ezen villanyos van, nem egyszerű áttenni egy mechanikus ultegrát, ami nekem van. A középcsapágyat már kicseréltem alucsészés ultegrára, merevebb a hajtás. De régebben, az alucsészés dura ace BB is lágyabb volt, mint az ultegra, ahogy még a montin egykoron az xt agyakkal szerelt kerék direktebb volt,mint az xtr-el. Most a gan-on is ultegra van és gondolkodtam egy DA upGradere, de inkább nem piszkálom. Még a végeén kiderülne,hohy roxxabb lett, akkorkardombadőlök. Mindenesetre nekem mindkét tetsző bicajon ultegra van. Bár vb-t nem nyert a rejakciós, elég jól mocorgott.Vinkler írta: ↑2021.10.02., szomb. 09:05Hm, érdekes.
“THE WORLD CHAMPION WILL RIDE ULTEGRA ON HER NEW CUSTOM CANNONDALE”
https://cyclingtips.com/2021/10/the-wor ... cqY6eSmv0A
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7871
Én azt figyeltem meg, hogy aki jól megy, az felni- és tárcsafékkel is jól megy, aki meg szarul, annak mindegy milyen fék van a gépen, így is-úgy is szarul megy. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
https://www.cyclingnews.com/features/pa ... e-evolved/
Trek's IsoSpeed has been developed to offer tunable levels of compliance via a sliding wedge.
Meanwhile, the Pinarello Dogma FS (Full Suspension) is a bit more complex, with electronics controlling the suspension movement, which adapts to the road surface. Travel is 20mm at the front – with the unit positioned at the fork crown – and 11mm at the rear, between seat stays and seat tube.
Trek's IsoSpeed has been developed to offer tunable levels of compliance via a sliding wedge.
Meanwhile, the Pinarello Dogma FS (Full Suspension) is a bit more complex, with electronics controlling the suspension movement, which adapts to the road surface. Travel is 20mm at the front – with the unit positioned at the fork crown – and 11mm at the rear, between seat stays and seat tube.
Érdekes ha jól emlékszem Pogacar is felnifékes bicóval ment a hegyeken, ha nem jól tudom akkor elnézést. Nekem a trekking miatt sokáig tárcsám volt, először a felnifék katasztófának tünt, de ma már nem cserélném vissza.revox írta: ↑2021.10.01., pén. 22:42A kék betét a shamal mille, zero nite betétje. Valsz hasonlatosak a karbonbetéthez, mert, míg nem volt direkt nite betét, addig karbonossal ajánlották. Persze, lehet valamit kitaláltak,amiről nem hallottam de akkor a színt nem kékre kellett volna választaniuk, ha már van egy kéklacee írta: ↑2021.10.01., pén. 15:21Síkon nincs is baj vele, hegyen heti rendszerességgel nem használnám -102 kg.-al én ezt tapasztaltam+langyos is volt a kerék, egy idő után lehet ez sem fog úgy ha elmelegszik......., nekem parafa betét volt azt lecseréltem gyárira, míg a parafa semmi nyomot nem hagyott egyik kerékszettemen sem addig a gyári betét igen.Lehet már ezek az újabb kekekek jobban bírják de olvastam sok tesztet ezzel kapcsolatosan ill. ha valaki kereket vesz mindenki a fékfelületet nézi-kérdezi elsőnek....Szalon írta: ↑2021.10.01., pén. 13:48
Én azt mondom, hogy ez badarság... Nekem kicsit több, mint 20.000km van a kerekemben és még az első szett fékbetét sem kopott el, nem hogy a felni... Pedig nyáron azért kapott rendesen, egyáltalán nem kíméltem, kíváncsi voltam mit bírnak, de semmi kopásnyom nincs rajtuk, pedig 15-20-25km-es lejtmenetek is akadtak szép számmal... nem csak szárazon... Tökéletesen bírja, nem kell félteni/sajnálni, rendesen meg van csinálva. Lehet nyugodtan férfiasan fékezni, ha kell, meg fog az állni ugyanúgy, mint a tárcsás ám! Amúgy a tárcsa hamarabb fel/elmelegszik ám! Könnyen hullámosra tudsz fékezni egy tárcsát, mivel az adagolhatósága nem olyan progresszív, valamint fizikailag könnyebb is a féket húzni... Mint egy szervo kormány... Szóval gyorsabban elmelegszik és utána persze nincs fékhatás sem már... Nem egyszer láttam olyat, hogy jött velem lejtmenetbe valaki és pár nagyobb fékezés után totál elment a fékhatása a tárcsás bicajnak.![]()
Ami a kopást illeti, versenytempón(nem hazai dombokon) max a betét ráégett a felnire, de jellemzően a kerék nem kopott. Ettől függetlenül a szívembe hasít,amikor 10%-on lefele, bele-belehasít a tájba a visítő hang és nehéz elhinni, hogy nem kopik,de alapvetően nem nagyon...
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5240
Tényleg fura. De az ötszínű sáv mellett lehet akár Tiagra is.Vinkler írta: ↑2021.10.02., szomb. 09:05Hm, érdekes.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9661
Hm, érdekes.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
A kék betét a shamal mille, zero nite betétje. Valsz hasonlatosak a karbonbetéthez, mert, míg nem volt direkt nite betét, addig karbonossal ajánlották. Persze, lehet valamit kitaláltak,amiről nem hallottam de akkor a színt nem kékre kellett volna választaniuk, ha már van egy kéklacee írta: ↑2021.10.01., pén. 15:21Síkon nincs is baj vele, hegyen heti rendszerességgel nem használnám -102 kg.-al én ezt tapasztaltam+langyos is volt a kerék, egy idő után lehet ez sem fog úgy ha elmelegszik......., nekem parafa betét volt azt lecseréltem gyárira, míg a parafa semmi nyomot nem hagyott egyik kerékszettemen sem addig a gyári betét igen.Lehet már ezek az újabb kekekek jobban bírják de olvastam sok tesztet ezzel kapcsolatosan ill. ha valaki kereket vesz mindenki a fékfelületet nézi-kérdezi elsőnek....Szalon írta: ↑2021.10.01., pén. 13:48Én azt mondom, hogy ez badarság... Nekem kicsit több, mint 20.000km van a kerekemben és még az első szett fékbetét sem kopott el, nem hogy a felni... Pedig nyáron azért kapott rendesen, egyáltalán nem kíméltem, kíváncsi voltam mit bírnak, de semmi kopásnyom nincs rajtuk, pedig 15-20-25km-es lejtmenetek is akadtak szép számmal... nem csak szárazon... Tökéletesen bírja, nem kell félteni/sajnálni, rendesen meg van csinálva. Lehet nyugodtan férfiasan fékezni, ha kell, meg fog az állni ugyanúgy, mint a tárcsás ám! Amúgy a tárcsa hamarabb fel/elmelegszik ám! Könnyen hullámosra tudsz fékezni egy tárcsát, mivel az adagolhatósága nem olyan progresszív, valamint fizikailag könnyebb is a féket húzni... Mint egy szervo kormány... Szóval gyorsabban elmelegszik és utána persze nincs fékhatás sem már... Nem egyszer láttam olyat, hogy jött velem lejtmenetbe valaki és pár nagyobb fékezés után totál elment a fékhatása a tárcsás bicajnak.
Ami a kopást illeti, versenytempón(nem hazai dombokon) max a betét ráégett a felnire, de jellemzően a kerék nem kopott. Ettől függetlenül a szívembe hasít,amikor 10%-on lefele, bele-belehasít a tájba a visítő hang és nehéz elhinni, hogy nem kopik,de alapvetően nem nagyon...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Erről az jutott eszembe, ami az autóknál van. Ugye egy klasszik fékrendszer elmezszik és semmit nem fog. Egy sportosabb rendszer meg brutál fékhatásra képes bármilyen tempón, akár a hungaroringen is(na jó, ott a betétekre már oda kell figyelni) . Valsz a bringáknál is megvan a lehetőség, legfeljebb outis körökben még nem eléggé kiforrott, de montisok már régebben használják, biztos többet tudnak már a betétek és tàrcsákról. Kezdenek megjelenni a hűtőbordák a féknyergeknél, tuti van fejlődés.Szalon írta: ↑2021.10.01., pén. 13:48! Amúgy a tárcsa hamarabb fel/elmelegszik ám! Könnyen hullámosra tudsz fékezni egy tárcsát, mivel az adagolhatósága nem olyan progresszív, valamint fizikailag könnyebb is a féket húzni... Mint egy szervo kormány... Szóval gyorsabban elmelegszik és utána persze nincs fékhatás sem már... Nem egyszer láttam olyat, hogy jött velem lejtmenetbe valaki és pár nagyobb fékezés után totál elment a fékhatása a tárcsás bicajnak.
Persze, ez nálam sokar nem változtat, csak egy kiforott technológiáról van szó, előbb-utónbb sikerül bringára adoptálni/optimalizálni, meghát ez a szomorú jövő...
halfnote.hu
halfnote.hu
Síkon nincs is baj vele, hegyen heti rendszerességgel nem használnám -102 kg.-al én ezt tapasztaltam+langyos is volt a kerék, egy idő után lehet ez sem fog úgy ha elmelegszik......., nekem parafa betét volt azt lecseréltem gyárira, míg a parafa semmi nyomot nem hagyott egyik kerékszettemen sem addig a gyári betét igen.Lehet már ezek az újabb kekekek jobban bírják de olvastam sok tesztet ezzel kapcsolatosan ill. ha valaki kereket vesz mindenki a fékfelületet nézi-kérdezi elsőnek....Szalon írta: ↑2021.10.01., pén. 13:48Én azt mondom, hogy ez badarság... Nekem kicsit több, mint 20.000km van a kerekemben és még az első szett fékbetét sem kopott el, nem hogy a felni... Pedig nyáron azért kapott rendesen, egyáltalán nem kíméltem, kíváncsi voltam mit bírnak, de semmi kopásnyom nincs rajtuk, pedig 15-20-25km-es lejtmenetek is akadtak szép számmal... nem csak szárazon... Tökéletesen bírja, nem kell félteni/sajnálni, rendesen meg van csinálva. Lehet nyugodtan férfiasan fékezni, ha kell, meg fog az állni ugyanúgy, mint a tárcsás ám! Amúgy a tárcsa hamarabb fel/elmelegszik ám! Könnyen hullámosra tudsz fékezni egy tárcsát, mivel az adagolhatósága nem olyan progresszív, valamint fizikailag könnyebb is a féket húzni... Mint egy szervo kormány... Szóval gyorsabban elmelegszik és utána persze nincs fékhatás sem már... Nem egyszer láttam olyat, hogy jött velem lejtmenetbe valaki és pár nagyobb fékezés után totál elment a fékhatása a tárcsás bicajnak.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5240
Ha valaki új gép vásárlásában gondolkozik, akkor érdemes a legújabb divat szerinti gépet választani. De egy meglévő, elektromos váltáshoz nem előkészítet, felnifékes ( még csak nem is direct mount), nem átütőtengelyes váz, meg egy pár jól bevált kerék esetén erősen meg van kötve a kezed az új technikákkal, illetve érdemes átgondolni, mire van szükséged, mire nem. Egyrészt az legújabb nyalánkságok erősen a zsebünkre utaznak, másrészt a megfelelő eszközt a feladathoz elv mentén nem is biztos, hogy ki tudod aknázni a beígért lehetőségeket. Innentől meg kinek mennyire viszket a fejleszthetnékje.
vixont megfejtettem a szép dogmát, mi lehet.
árul egy másik vázat, egy specit,ami javítva van. a dogmán is látszik a felső és üléscső közötti résznél,hogy valami sántít. valsz ez is javított. (a nyeregcső miatt nézegetem,hogy lehet fel kellene hívni, de ha esze van,azt külön nem adja el
)
árul egy másik vázat, egy specit,ami javítva van. a dogmán is látszik a felső és üléscső közötti résznél,hogy valami sántít. valsz ez is javított. (a nyeregcső miatt nézegetem,hogy lehet fel kellene hívni, de ha esze van,azt külön nem adja el
halfnote.hu
halfnote.hu
már a tárcsacenntrírozást be se akartam hozni a képbe, de egy másik jelentkező probléma. aztán minden deformáció után nem lehet kidobálni a tárcsákat se, csak a sejkeknek.Szalon írta: ↑2021.10.01., pén. 13:48Én azt mondom, hogy ez badarság... Nekem kicsit több, mint 20.000km van a kerekemben és még az első szett fékbetét sem kopott el, nem hogy a felni... Pedig nyáron azért kapott rendesen, egyáltalán nem kíméltem, kíváncsi voltam mit bírnak, de semmi kopásnyom nincs rajtuk, pedig 15-20-25km-es lejtmenetek is akadtak szép számmal... nem csak szárazon... Tökéletesen bírja, nem kell félteni/sajnálni, rendesen meg van csinálva. Lehet nyugodtan férfiasan fékezni, ha kell, meg fog az állni ugyanúgy, mint a tárcsás ám! Amúgy a tárcsa hamarabb fel/elmelegszik ám! Könnyen hullámosra tudsz fékezni egy tárcsát, mivel az adagolhatósága nem olyan progresszív, valamint fizikailag könnyebb is a féket húzni... Mint egy szervo kormány... Szóval gyorsabban elmelegszik és utána persze nincs fékhatás sem már... Nem egyszer láttam olyat, hogy jött velem lejtmenetbe valaki és pár nagyobb fékezés után totál elment a fékhatása a tárcsás bicajnak.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1536
Én azt mondom, hogy ez badarság... Nekem kicsit több, mint 20.000km van a kerekemben és még az első szett fékbetét sem kopott el, nem hogy a felni... Pedig nyáron azért kapott rendesen, egyáltalán nem kíméltem, kíváncsi voltam mit bírnak, de semmi kopásnyom nincs rajtuk, pedig 15-20-25km-es lejtmenetek is akadtak szép számmal... nem csak szárazon... Tökéletesen bírja, nem kell félteni/sajnálni, rendesen meg van csinálva. Lehet nyugodtan férfiasan fékezni, ha kell, meg fog az állni ugyanúgy, mint a tárcsás ám! Amúgy a tárcsa hamarabb fel/elmelegszik ám! Könnyen hullámosra tudsz fékezni egy tárcsát, mivel az adagolhatósága nem olyan progresszív, valamint fizikailag könnyebb is a féket húzni... Mint egy szervo kormány... Szóval gyorsabban elmelegszik és utána persze nincs fékhatás sem már... Nem egyszer láttam olyat, hogy jött velem lejtmenetbe valaki és pár nagyobb fékezés után totál elment a fékhatása a tárcsás bicajnak.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
felnikopáshoz még egy kicsi.
lassan 10 éve járunk hétvégenként a Bükkbe, de alapvetően jelentős felnikopást még nem figyeltem meg egyik keréken se. van pár lejtő,ahol húzni kell a féket néha, de szerencsére annyira nincsenek brutál meredekségek, hogy végig húzni kelljen. itthon azért élhető a felnifék kényelmesen (főelg, ha a felni és a fékpofa rendszeresen takarítva van). mondjuk az alpokban már biztos más lenne a szitu. lehet a campa user manuált is oda lőtték be, miszerint 10.000 km-enként felnit kell cserélni
de jelzem ,egy pucér campa felni árából veszel kedvezményesen egy komplett új kereket...
mindenesetre, ha úgy adódna, lehet nem ellenkeznék én se. az elektromos váltótól is kivert a hideg, aztán nem volt más választásom, az jött szembe jó áron,jó állapotban, de legalább komplett bicaj volt, csak rá kellett ülni.. eddig nem volt vele bajom, bár az igen meglepett,amikor a bükki lejtőzéskor elment az ellenállás a pedálból... aztán rájöttem,ahogy markoltam a kormányt, valsz megnyomhattam az első váltó mikrokapcsolóját,az meg letette kistányérra
eddig nincs vele bajom, remélem ez így is marad. jók ezek az új dolgok, mindaddig,míg tökéletesen működnek. bár nekem az is fura volt, amikor Géza kerekét hozták, néztem,hogy a küllő baromi laza, amire közölték Gézával a szerelők(miután megbeszéltük,hogy első útja egy szervizbe legyen már és kérdezzen rá, ez így jó e), hogy ennek ilyennek kell lennie. ezer szerencse,hogy nem volt feszmérőm, mert tuti meghúzgáltam volna 
szóval, itthon nem érzem indokoltnak a tárcsát. ha egyszer az jönne szembe és a bicaj egyébként jó, ha nem kell xarakodni, csak felülni rá, akkor egye-fene. de egy új merida 4 milkáért nem az egye-fene kategória
meg azért csak óvatoan hiszek a meridának... nekem igen kellemes emlékeim vannak az ÉN reactommal, aztán 2014-től "elrontották". Már csak akkor hiszek el valamit, ha meggyőződtem róla személyesen
(bár ez most gyanús, hogy jó lehet)
lassan 10 éve járunk hétvégenként a Bükkbe, de alapvetően jelentős felnikopást még nem figyeltem meg egyik keréken se. van pár lejtő,ahol húzni kell a féket néha, de szerencsére annyira nincsenek brutál meredekségek, hogy végig húzni kelljen. itthon azért élhető a felnifék kényelmesen (főelg, ha a felni és a fékpofa rendszeresen takarítva van). mondjuk az alpokban már biztos más lenne a szitu. lehet a campa user manuált is oda lőtték be, miszerint 10.000 km-enként felnit kell cserélni
mindenesetre, ha úgy adódna, lehet nem ellenkeznék én se. az elektromos váltótól is kivert a hideg, aztán nem volt más választásom, az jött szembe jó áron,jó állapotban, de legalább komplett bicaj volt, csak rá kellett ülni.. eddig nem volt vele bajom, bár az igen meglepett,amikor a bükki lejtőzéskor elment az ellenállás a pedálból... aztán rájöttem,ahogy markoltam a kormányt, valsz megnyomhattam az első váltó mikrokapcsolóját,az meg letette kistányérra
szóval, itthon nem érzem indokoltnak a tárcsát. ha egyszer az jönne szembe és a bicaj egyébként jó, ha nem kell xarakodni, csak felülni rá, akkor egye-fene. de egy új merida 4 milkáért nem az egye-fene kategória
halfnote.hu
halfnote.hu
nekem az olympuson fordult ez meg a fejemben, ott azért mégy lefele 15 kilit, olyan lékesi lejtőzéssel. na,ott én is sajnáltam, de húzni kellett, mert baromira megy lefele, ha elengeded. valami autó után mentem,így főleg többet kellett húzni, de megelőzni nem akartam.lacee írta: ↑2021.10.01., pén. 11:58
Értem én,szerszám stb….amin igazán buknál a kerekek de ezt a mostani időkre vetítve nem hiszem qva. drága minden még használtan is.Szerintem bármikor el tudnád adni a szetteket amennyiért megvetted….Legutóbbi kékesi tekerésem óta aztán meg vallom,hogy lejtmenetbe sima v fékes karbonkerék oda nem való+nem fog úgy mint a tárcsa,pikk-pakk oda lenne a fékfelület ha heti szinten ott tekernék.
de a sima bükki utakon azért nem kopik el. néha, lefelébe picit rá kell csúsztatni, de nem vészes. mondjuk Te más súlycsoport vagy, ott jobban dolgozik a gravitáció
halfnote.hu
halfnote.hu
Értem én,szerszám stb….amin igazán buknál a kerekek de ezt a mostani időkre vetítve nem hiszem qva. drága minden még használtan is.Szerintem bármikor el tudnád adni a szetteket amennyiért megvetted….Legutóbbi kékesi tekerésem óta aztán meg vallom,hogy lejtmenetbe sima v fékes karbonkerék oda nem való+nem fog úgy mint a tárcsa,pikk-pakk oda lenne a fékfelület ha heti szinten ott tekernék.revox írta: ↑2021.10.01., pén. 11:48ilyen esetben nem csak egy kereket kell kicserélni. ha ebből veszel egy vázszettet,ami nem olcsó önmagában se, jóformán semmit nem tudsz áttenni, venni kell egy komplett bicajt, az meg 4 milla. használt ára meg a béka segge alatt van a bespájzolt dolgoknaklacee írta: ↑2021.10.01., pén. 11:34
Revi,engedjétek már el ezt a tárcsás hisztitha megnézed a kerékszettjeid már eleve befektetésnek sem rossz,főleg ha jó áron jutottál hozzájuk,arról nem beszélve,hogy a tárcsás karbonkerék sokkal olcsóbb…..
![]()
Engem speciel nem zavarna ha szeretnék venni egy bringát,arról nem is beszélve,hogy azért Debibe van szerviz xarásig……ezek mellet, azért én még mindig kicsit idegenkedem a tárcsától. nyűgös.
ilyen esetben nem csak egy kereket kell kicserélni. ha ebből veszel egy vázszettet,ami nem olcsó önmagában se, jóformán semmit nem tudsz áttenni, venni kell egy komplett bicajt, az meg 4 milla. használt ára meg a béka segge alatt van a bespájzolt dolgoknaklacee írta: ↑2021.10.01., pén. 11:34
Revi,engedjétek már el ezt a tárcsás hisztitha megnézed a kerékszettjeid már eleve befektetésnek sem rossz,főleg ha jó áron jutottál hozzájuk,arról nem beszélve,hogy a tárcsás karbonkerék sokkal olcsóbb…..
![]()
Engem speciel nem zavarna ha szeretnék venni egy bringát,arról nem is beszélve,hogy azért Debibe van szerviz xarásig……
halfnote.hu
halfnote.hu
na,még egy dolog... mondanám,hogy házi feladat: mitől lehet még jó ez a konstrukció?
fejcsőmagasság. viszonylag magas a fejcső. ez prospektuskép, de értelmes esetben itt a kormányt le lehet engedni teljesen, akkor se kerül nagyon mélyre. ennek viszont előnye van, hogy a villanyak támasztási pontjához (felső kormánycsapágy) közelebb esik a stucni, így kisebb erőkaron rángatja a villanyakat, mint-ha alá lenne hézagolózva. magyarul merevebb a kormányzás, de a hajtás esetén a megtámasztás is a kormányon (ugye,ott kell ellentámasztani, amikor hajtást gyakorlunk a pedálokra)
egyébként ebben nagyban hasonlít az axxonynak vett Gan-ra,amit már elkoboztam
A Gannál mondjuk már túl magas a fejcső, de így legalább a szokványos 15mm-es fejcsapágykupakot lecseréltem 4mm-esre, így a stucni még közelebb került a fejcsapágyhoz (ami a merev testek statikája szerint, ha jól emléxem a fogalomtárra, a "támasztás" szerepkört tölti be). Aztán az erő a támasztáshoz minél közelebb támad a merev testre (tartó?
), annál kisebb hajlítónyomaték keletkezik, ill kisebb elhajlás.

és a geokban rejlő hasonlóság (külön felhívom a figyelmet, a hasonló szőgben ereszkedő,jóformány egyenesreszabott felsőcsövekre). persze, a Gan esetén látszik a többletanyag, vélhetően kicsit merevebb és garantáltan nehezebb. a Gan vázatt, bicajmérés után (7,3 kg) 960-980g közé saccolom ebben a méretben. legalább 100g difi van a merida javára, de lehet több.
fejcsőmagasság. viszonylag magas a fejcső. ez prospektuskép, de értelmes esetben itt a kormányt le lehet engedni teljesen, akkor se kerül nagyon mélyre. ennek viszont előnye van, hogy a villanyak támasztási pontjához (felső kormánycsapágy) közelebb esik a stucni, így kisebb erőkaron rángatja a villanyakat, mint-ha alá lenne hézagolózva. magyarul merevebb a kormányzás, de a hajtás esetén a megtámasztás is a kormányon (ugye,ott kell ellentámasztani, amikor hajtást gyakorlunk a pedálokra)
egyébként ebben nagyban hasonlít az axxonynak vett Gan-ra,amit már elkoboztam

és a geokban rejlő hasonlóság (külön felhívom a figyelmet, a hasonló szőgben ereszkedő,jóformány egyenesreszabott felsőcsövekre). persze, a Gan esetén látszik a többletanyag, vélhetően kicsit merevebb és garantáltan nehezebb. a Gan vázatt, bicajmérés után (7,3 kg) 960-980g közé saccolom ebben a méretben. legalább 100g difi van a merida javára, de lehet több.
halfnote.hu
halfnote.hu
Revi,engedjétek már el ezt a tárcsás hisztitrevox írta: ↑2021.10.01., pén. 11:10már néztem, amikor megjelent, de tárcsács. túl nagy beruházás lenne átállni tárcsára. viszont egész jól visszaköszönnek a cikkből azok a dolgok, amiket érezni lehetett a vázcsöveket meglátva, mint a jó mászóképeség mellett az agresszív robbanékonyság síkon. egy rész ki is tér erre és valahol itt van az én régi reactomnak is a titka (amely irányról sajnos jópár évig letért a merida, majd most jött vissza... elvileg... )avl2 írta: ↑2021.10.01., pén. 09:49
durva
de lehet a kocsmáig jó, illetve észre sem veszi, visszafele meg úgyse kell
inkább ezt nézd: https://www.cyclingnews.com/reviews/mer ... 22-review/ ...és még óccsó is ;-)![]()
The new Scultura may be an out-and-out climber's bike but the smatterings of Reacto DNA has made it incredibly fast in a straight line, too. Hunkered down in a racing position and it will reward you with unrelenting speed - momentum it's able to maintain pedal stroke after pedal stroke ...
ami ebből a lényeg,amit mindig nehezen fogalmaztam meg, itt le van írva. egyszerűen a lendületéből nem veszít hajtás közben. amíg sok bicajt, ha hajtok, végig konstans erőt kell kifejteni, a reactot ha meglendítem, utána tartja a tempót kisebb erőbeadással, a comb kisebb fáradása nélkül. ez nyilván a statikai merevségből fakad, amire az egyel előtte lévő bekezdésben céloznak is. de ettől jól ugrasztható is. meglódítod,felpörög, már nem kell akkora erő,lehet ledobni egyet hátul és ugyanazt az erőt újra gyorsításra felhasználni.
na,ezt csak ráadásnak ragadtam ki. egyszer, még régen, volt erről szó,hogy kanyarban fékezni. mint a versenyótó, néha kell, csak a versenyótónál van motorfék. bicajnál csak csúsztatható fékezés van, de néha kell. hydro tárcsát biztos nehéz csúsztatni, de cikk szerint alakul a púpos gyerek...
"...The new brakes have incredible modulation and improved stopping power which not only allows you to brake later but also play with the weight balance mid-corner for improved front-end grip and exiting speed. ..."
Engem speciel nem zavarna ha szeretnék venni egy bringát,arról nem is beszélve,hogy azért Debibe van szerviz xarásig……
már néztem, amikor megjelent, de tárcsács. túl nagy beruházás lenne átállni tárcsára. viszont egész jól visszaköszönnek a cikkből azok a dolgok, amiket érezni lehetett a vázcsöveket meglátva, mint a jó mászóképeség mellett az agresszív robbanékonyság síkon. egy rész ki is tér erre és valahol itt van az én régi reactomnak is a titka (amely irányról sajnos jópár évig letért a merida, majd most jött vissza... elvileg... )avl2 írta: ↑2021.10.01., pén. 09:49
durva
inkább ezt nézd: https://www.cyclingnews.com/reviews/mer ... 22-review/ ...és még óccsó is ;-)![]()
The new Scultura may be an out-and-out climber's bike but the smatterings of Reacto DNA has made it incredibly fast in a straight line, too. Hunkered down in a racing position and it will reward you with unrelenting speed - momentum it's able to maintain pedal stroke after pedal stroke ...
ami ebből a lényeg,amit mindig nehezen fogalmaztam meg, itt le van írva. egyszerűen a lendületéből nem veszít hajtás közben. amíg sok bicajt, ha hajtok, végig konstans erőt kell kifejteni, a reactot ha meglendítem, utána tartja a tempót kisebb erőbeadással, a comb kisebb fáradása nélkül. ez nyilván a statikai merevségből fakad, amire az egyel előtte lévő bekezdésben céloznak is. de ettől jól ugrasztható is. meglódítod,felpörög, már nem kell akkora erő,lehet ledobni egyet hátul és ugyanazt az erőt újra gyorsításra felhasználni.
na,ezt csak ráadásnak ragadtam ki. egyszer, még régen, volt erről szó,hogy kanyarban fékezni. mint a versenyótó, néha kell, csak a versenyótónál van motorfék. bicajnál csak csúsztatható fékezés van, de néha kell. hydro tárcsát biztos nehéz csúsztatni, de cikk szerint alakul a púpos gyerek...
"...The new brakes have incredible modulation and improved stopping power which not only allows you to brake later but also play with the weight balance mid-corner for improved front-end grip and exiting speed. ..."
halfnote.hu
halfnote.hu
ha már nők... az axxonynak nem kellett a Gan...
ez talán jó lenne. a hátfájásra se panaszkodhatna...
https://www.homagestore.com/pinarello-damenfahrrad.html

ez talán jó lenne. a hátfájásra se panaszkodhatna...
https://www.homagestore.com/pinarello-damenfahrrad.html

halfnote.hu
halfnote.hu
szombaton nöi, vasarnap ferfi Roubaix, brutális lesz (sajnos valószínü crash-ekkel)
"It will be chaos on Sunday; it will be a Paris-Roubaix like I have never ridden before. It will be anything but fun and I hope the weather forecast changes," Gilbert said.
"I've seen a lot of falls during the recons. I can't imagine how we do this race without falling or touching the ground. If it starts raining it will be really chaotic. I'm not looking forward to it. I've raced in snow, in 45-degree heat, in gusts of wind, but never in mud like I saw today.
"Even in the few cyclo-cross races I've done in the past I have never seen this. It's anything but pleasant, in my opinion. Fingers crossed; it will stay dry. If not, it won't be the rider who goes fastest over the cobbles but the one who can stay in the saddle for the longest."
Gilbert, who last time out won the race for Deceuninck-QuickStep on the Roubaix velodrome, beating Nils Politt in a two-up sprint, said that the weather forecast meant he couldn't predict a winner, such is his belief that crashes – or lack of them – will decide the race. He did, however, note his former team as an obvious force in the race.
"The more riders from your team you have in the final, the bigger the chance you have of winning," Gilbert said. "Then you always look at the same team [Deceuninck-QuickStep]. But with the bad weather forecast, I can't give one name.
"If it really rains or is very dangerous, something will happen on every sector and some favourites will fall. When equipment breaks, you'll have to wait a long time because the cars will be everywhere and nowhere. It's going to be hell for everyone: riders, directeurs sportifs... But also: I'm not an expert. It's only my fourth start."
allitolag Peák is indul/indítják
illetve: https://www.cyclingnews.com/news/muddy- ... s-gallery/
"It will be chaos on Sunday; it will be a Paris-Roubaix like I have never ridden before. It will be anything but fun and I hope the weather forecast changes," Gilbert said.
"I've seen a lot of falls during the recons. I can't imagine how we do this race without falling or touching the ground. If it starts raining it will be really chaotic. I'm not looking forward to it. I've raced in snow, in 45-degree heat, in gusts of wind, but never in mud like I saw today.
"Even in the few cyclo-cross races I've done in the past I have never seen this. It's anything but pleasant, in my opinion. Fingers crossed; it will stay dry. If not, it won't be the rider who goes fastest over the cobbles but the one who can stay in the saddle for the longest."
Gilbert, who last time out won the race for Deceuninck-QuickStep on the Roubaix velodrome, beating Nils Politt in a two-up sprint, said that the weather forecast meant he couldn't predict a winner, such is his belief that crashes – or lack of them – will decide the race. He did, however, note his former team as an obvious force in the race.
"The more riders from your team you have in the final, the bigger the chance you have of winning," Gilbert said. "Then you always look at the same team [Deceuninck-QuickStep]. But with the bad weather forecast, I can't give one name.
"If it really rains or is very dangerous, something will happen on every sector and some favourites will fall. When equipment breaks, you'll have to wait a long time because the cars will be everywhere and nowhere. It's going to be hell for everyone: riders, directeurs sportifs... But also: I'm not an expert. It's only my fourth start."
allitolag Peák is indul/indítják
illetve: https://www.cyclingnews.com/news/muddy- ... s-gallery/
durva
inkább ezt nézd: https://www.cyclingnews.com/reviews/mer ... 22-review/ ...és még óccsó is ;-)
furák ezek a sky-osok... nem szeretik a vízszintes nyerget 
ez is szép install

és egy szép kormány (az külön agyat követel, hogy az egyébként is szép kormányon, a bandázst végigtekerjük. nálam a Talon esetén is továbbvittem,mint ahol gondolták,hogy "eddig,ne tovább")

ez is szép install

és egy szép kormány (az külön agyat követel, hogy az egyébként is szép kormányon, a bandázst végigtekerjük. nálam a Talon esetén is továbbvittem,mint ahol gondolták,hogy "eddig,ne tovább")

halfnote.hu
halfnote.hu