Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Kerékpározás
Jövő hét végén Eplényben DH OB.
http://www.dhracing.hu/versenykiiras
Ha esetleg valakit érdekel, az egyik leglátványosabb verseny.
Most voltunk a pályán brutál poros, de élménydús. Merev géppel csapkodós is .
Van sok nyom minden tudásszintre, nagyon kellemes hely. Ajánlom sima élménybringázásra is, felvonóval fel, van több kirándulós nyom lefele.
Néhány kör után pálya lábánál kaja pia majd újra mehet a móka.
Persze aki nem bír magával van nyom felfelé is, volt szerencsém párszor, szerintem megéri a jegy .
GeriB kint leszel?
Kerékpározás
Az Alfine 11 egy nagyon jó agyváltó, aki komolyabban gondolja érdemes bepróbálni, egy jobb Rohloff még ettől is drágább...Picit Olcsóbban meg ott a NuVinci ..Én úgy tapasztaltam és általában az ezt a fajta technikát használók is, hogy 40-50 ezer alatt nem szabad agyváltot venni.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6582
Kerékpározás
Több ismerősnek is van agyváltós bicaja (főként Nexus), jó dolog (normal használattal elnyűhetetlen) de sajnos az "alapzaja" engem is zavar tekerés közben (főleg mikor egyedül tekerek a Duna töltésen és inkább a madarak vagy a szellőt halgatnám!)!
Így én maradtam a hahyományosnál, igaz itt az alföldön nem is használom... de ki tudja merre visz az utam...
Nincs olyan vészes hangja egyik agyváltónak sem, hogy engem zavarni tudna.Sokaknak a láncváltós rendszerükben sem tűnik fel a kenőanyag nélküli hajtáslánc által okozott lánchang-na attól speciel sokkal inkább a falra tudok mászni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kerékpározás
Nemrég jártam egy kerékpárboltban és néztem egy agyváltós bringát, de tekerés közben eléggé kerregett, illetve egy láncváltóshoz képest. Olyan 1,5-2 m-ről már nem volt hallható, de azon belül elég zavaró volt. Azt mondták az agyváltós hajtás ilyen. Tényleg kell kerregnie?Több ismerősnek is van agyváltós bicaja (főként Nexus), jó dolog (normal használattal elnyűhetetlen) de sajnos az "alapzaja" engem is zavar tekerés közben (főleg mikor egyedül tekerek a Duna töltésen és inkább a madarak vagy a szellőt halgatnám!)!Így én maradtam a hahyományosnál, igaz itt az alföldön nem is használom... de ki tudja merre visz az utam...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Soha nem érdekelt a bringa hangja. Az érdekelt mindig, hogy hogy viselkedik a bringa bringázás közben.
Az agyváltónak is van előnye, meg hátránya is, de ha komoly agyváltós bringát használsz, akkor tuti meg fogod szeretni és nem akarod majd ez alá adni.
A Rochloff nagyon jó, igaz nagyon drága. Amint tehetem Rochloff-ra fogok váltani, ha addig jobb nem lesz.
Azért előtte próbáld ki a Rohloff-ot is!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9837
Kerékpározás
Soha nem érdekelt a bringa hangja. Az érdekelt mindig, hogy hogy viselkedik a bringa bringázás közben.
Az agyváltónak is van előnye, meg hátránya is, de ha komoly agyváltós bringát használsz, akkor tuti meg fogod szeretni és nem akarod majd ez alá adni.
A Rochloff nagyon jó, igaz nagyon drága. Amint tehetem Rochloff-ra fogok váltani, ha addig jobb nem lesz.
Azért előtte próbáld ki a Rohloff-ot is!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kerékpározás
Nemrég jártam egy kerékpárboltban és néztem egy agyváltós bringát, de tekerés közben eléggé kerregett, illetve egy láncváltóshoz képest. Olyan 1,5-2 m-ről már nem volt hallható, de azon belül elég zavaró volt. Azt mondták az agyváltós hajtás ilyen. Tényleg kell kerregnie?
Kerékpározás
Tényleg klassz video. A képsorok alapján viszont jól belőhető az SPD felhasználás. Abban egyetértünk, ha valaki úgy akar túrázni mint Danny tényleg ne használjon SPD pedált. Érdekes hogy a video csak közelíti a helyzetet. A pálya videonkban a lefele pl. elég zord így képről nem tűnik annak. Egyszer voltam ilyen enduro túrán Ausztriában, élménynek érdekes, felvonóval volt a több szint felfele, kevesebb tekerés. Lefelé osztrák vezető ment elöl, hát volt néhány technikai szakasz amin inkább áttoltam, a csoport 2/3-val együtt. Pedig eleve olyan csoport volt akik liszencesek, tehát azért nem alapszinten kezelik a bringát.
De visszatérve úgy emlékszem sima kerékpártúrából indultunk ki, ahol optimális esetben nem emelkedik el a földről a bringa. Tehát innen közelítve tartom magam ahhoz, hogy érdemes meggondolni az spd-t. Bennem a tervezett nagy távolság miatt merült fel, meghát lesz benne szint is rendesen. Azért jelentős energiákat lehet spórolni spd-vel ami itt számíthat.
Igen, a túrázós ágakra jó választás az SPD, de annak nem célszerű, aki nem finoman bringázik, hanem szereti a sebességet és a talajról történő elszakadást.
Kerékpározás
Nemrég jártam egy kerékpárboltban és néztem egy agyváltós bringát, de tekerés közben eléggé kerregett, illetve egy láncváltóshoz képest. Olyan 1,5-2 m-ről már nem volt hallható, de azon belül elég zavaró volt. Azt mondták az agyváltós hajtás ilyen. Tényleg kell kerregnie?
Szerintem a lényeg nem a műszaki megoldáson hanem az elégedettségen van. Ha téged zavar a hangja, ha így működik, ha nem, ott kell hagyni. A bringázásba szerintem a legfontosabb hogy minden percét élvezzük. Ne legyen semmi zavaró, idegesítő. Műszaki szempontból karbantartás terén agyváltónak vannak kétségtelen előnyei, de a jók jóval drágábbak mint hagyományos társaik, ugyan ritkábban kell szerelni, de akkor meg általában drága. Egy átlagos jól beállított hajtásrendszer ha nem is hangtalan, de a menetszél miatt jellemzően nem hallod. Van extrém halk szíjhajtás, az nagyon jó, csak próbáltam, de nagyon tetszett.
Van egy speckó hangja. Leginkább ketyegésre hasonlít.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kerékpározás
Van egy speckó hangja. Leginkább ketyegésre hasonlít.
Kerékpározás
Minden mindegy!
Csak tárcsafék legyen, meg taposó pedál!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kerékpározás
Minden mindegy!
Csak tárcsafék legyen, meg taposó pedál!
Kerékpározás
Tényleg klassz video. A képsorok alapján viszont jól belőhető az SPD felhasználás. Abban egyetértünk, ha valaki úgy akar túrázni mint Danny tényleg ne használjon SPD pedált. Érdekes hogy a video csak közelíti a helyzetet. A pálya videonkban a lefele pl. elég zord így képről nem tűnik annak. Egyszer voltam ilyen enduro túrán Ausztriában, élménynek érdekes, felvonóval volt a több szint felfele, kevesebb tekerés. Lefelé osztrák vezető ment elöl, hát volt néhány technikai szakasz amin inkább áttoltam, a csoport 2/3-val együtt. Pedig eleve olyan csoport volt akik liszencesek, tehát azért nem alapszinten kezelik a bringát.
De visszatérve úgy emlékszem sima kerékpártúrából indultunk ki, ahol optimális esetben nem emelkedik el a földről a bringa. Tehát innen közelítve tartom magam ahhoz, hogy érdemes meggondolni az spd-t. Bennem a tervezett nagy távolság miatt merült fel, meghát lesz benne szint is rendesen. Azért jelentős energiákat lehet spórolni spd-vel ami itt számíthat.
-
Vendég
Kerékpározás
Elnézést kérek, de nem Fapaci túrájából indult a kérdés? Már nemhogy versenykörülményeknél tartunk, de már megint extrém zúzós ágak, meg mifene. Egyszerűen nem értem. Mindig ide likad ki a dolog. De miééééééééér? Kit érdekel, hogy kapcsozott, pántolt csontúak hogy törik össze magukat, mikor nagylegény módjára zúznak? Több a fém bennük, mint a kerékpárjukban. De ez se érdekes. Az érdekes az, hogy a kérdésre ez hol válasz? Sehol. Vagy az én figyelmem kerülte el, hogy Fapaci az Alpok Freeride és DH pályáin akar zúzni a párjával csomagostul. Már nem bírtam ki, bocsánat! Lehet törölni, vagy hogy szokás itt mostanság.
Kerékpározás
Mint mondtam nekem más a véleményem. Múlt hétről egy video, nem én készítettem, de a saját pályánk, most verseny de sokszor itt edzünk. Nem tudom ez könnyűnek minősül-e de itt mindenki spd-t használ.
"og.shares"%5D&action_ref_map=%5B%5D
Hatalmas bringás videó:
Danny Macaskill is platform pedált használ. Jó okkal. SPD pedál nem ilyen helyzetekre való.
Kerékpározás
Mint mondtam nekem más a véleményem. Múlt hétről egy video, nem én készítettem, de a saját pályánk, most verseny de sokszor itt edzünk. Nem tudom ez könnyűnek minősül-e de itt mindenki spd-t használ.
Könnyű ág. XC-ben népszerű az SPD pedál.
Enduro már zúzósabb:
Itt is előfordul SPD pedál de már nem olyan mértékben, mint XC terén.
Igazán zúzós ágakban, mint pl. FreeRide már ritkaság számba megy:
Kerékpározás
Extrémebb ágaknál jó okkal nem terjedt el az SPD pedál és nem örvend nagy népszerűségnek. Nem tudsz olyan gyorsan reagálni, mint platform pedál esetén.
Persze az SPD pedálnak is megvan a maga előnye, de jó okkal inkább az országúti bringák terén terjedt el és a könnyebb hegyikerékpáros ágakban is előfordul, de nem olyan népszerű, mint országúti esetén.
Kerékpározás
Pedig sajna van olyan, hogy ki kell kapni. És nem biztos a perec azért, mert kikapod. És bizony mindenki perecel spd-vel, még a nagyon gyakorlottak is. Komoly bringások is képesek megállás után egy az egyben elborulni oldalra, mint 1 zsák. Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy az spd-vel jobb a kerékpár irányíthatósága. Hogy biztonságosabb-e, azt nem tudom. Szerintem sok múlik azon, hogy az oldóerő mire van állítva, túrázáshoz, nagy forgalomba érdemes lehet úgy beállítani, könnyebb legyen oldani a kötést. Nekem pl pont vegyes pedálom van, szerintem amatőr, kirándulós felhasználásra tök jó.
Így van. Viszont a visszalépés sem egyszerű dolog az SPD esetében. Platform pedálra könnyebb és gyorsabb visszatalálni és a szegecs nagyon jó tapadást biztosít (fontos, hogy cserélhető legyen), csak a lábadat bele ne verd, ezért fontos a jó sípcsont védő és használata. Túrázós felhasználásra nagyon jó az SPD, de ha komolyan nyomod terepen, tehát nem finomkodsz (ereszted neki lefelé rendesen), akkor ott már cserélhető tüskés platform pedál a legjobb. Platform pedál esetén még a taposó felület mérete is fontos, továbbá az, hogy milyen magas a pedál és a merevsége, mennyire könnyen és simán forog. Tömített ipari csapágyas a legjobb.
Kerékpározás
Szerintem nem így van, de a válasz nagyon messze vezetne. Kikapni sose kell a lábat, akkor biztos a perec, abban a pillanatban ha felmerül hogy lelépsz került elkövetésre a hiba mert ezek szerint nincs kontroll a bringán. Önmagában a bringa balesetveszélyes, az én olvasatomba az spd növeli jelentősen a kontrollt, így a biztonságot. Nálunk egyesületben 10 éves kortól mindenki spd-vel megy. A kontrollvesztést el kell kerülni, mindíg tudásnak megfelelő sebességgel, és nehézségnek kell nekivágni. Senki se xco pályán tanul bringázni. Az esés ténye nem előre látható, általában utólag szembesülsz hogy elestél, mivel olyasmi történt amit nem észleltél és ezért nem számoltál vele. Nekem volt már hogy kiguruláskor filóztam mi történt, azóta se tudom. Taposó pedál sportra, túrára nem jó 2x annyi energia ugyanaz a táv. Persze stoplissal meg nem lehet sétálni ha úgy alakul a túra. Van ilyen vegyes, azt nem próbáltam. Nem biztos hogy jó mert a bringáscipőben az a jó hogy az egész talp a pedál, így merev.
Extrémebb ágaknál jó okkal nem terjedt el az SPD pedál és nem örvend nagy népszerűségnek. Nem tudsz olyan gyorsan reagálni, mint platform pedál esetén.
Persze az SPD pedálnak is megvan a maga előnye, de jó okkal inkább az országúti bringák terén terjedt el és a könnyebb hegyikerékpáros ágakban is előfordul, de nem olyan népszerű, mint országúti esetén.
Főleg extrém ágakban a lengéscsillapítás kulcsfontosságú és a fék. A hajtás terén a strapabírás nagyon fontos és a kellő merevség.
-
Vendég
Kerékpározás
Az meg miféle?
Egyébként a napokban volt egy olyan helyzetem, amit SPD-vel szerintem nem úsztam volna meg. Egy béna bringás miatt kénytelen voltam kis szögben ráhajtani a villamos sínre, amin a szemerkélő esőnek köszönhetően azonnal megcsúsztam, de fura módon nem estem el, mert a paripa kicsúszott alólam, én meg futottam tovább. Tudom, szélsőséges eset, de ilyen is van. Elhiszem, hogy az SPD-nek rengeteg előnye van és tényleg ki fogom próbálni, ha találok hozzá megfelelő cipőt.
Ilyesmire gondolok: http://www.sportoutlet.hu/images/produc ... -12_or.jpg
Egyik fele spd,másik taposó. Nekem nagyon praktikus, mert ha a gyerekekkel gurulgatunk csak vagy ilyesmi, akkor sima sportcipőben a taposó felét használom, de ha elmegyek tekerni ott az spd természetesen. De ez a műanyag bepattintható betét se rossz. Mondjuk nagy gyalogos forgalmú helyen én jobb szeretem a taposót pl. Más nem tudom hogy van vele, biztos csak én vagyok ilyen nyomi, de én olyankor vagyok leginkább borulás környékén spd-vel, mikor nagyon kitekertem magam, teljesen beletompulva és megállok.
Az meg miféle?
Egyébként a napokban volt egy olyan helyzetem, amit SPD-vel szerintem nem úsztam volna meg. Egy béna bringás miatt kénytelen voltam kis szögben ráhajtani a villamos sínre, amin a szemerkélő esőnek köszönhetően azonnal megcsúsztam, de fura módon nem estem el, mert a paripa kicsúszott alólam, én meg futottam tovább. Tudom, szélsőséges eset, de ilyen is van. Elhiszem, hogy az SPD-nek rengeteg előnye van és tényleg ki fogom próbálni, ha találok hozzá megfelelő cipőt.
Az Alpkban viszonylag kevés villamos sín van.
Egyébként egy idő után reflexszerűen úgy oldod a pedált, mintha csak simán levennéd róla a lábad. Nem tudom hányszor eshettem el bringával az elmúlt 30x év alatt, de ha jól emlékszem ebből max 2 lehetett a pedál miatt. Illetve egyszer valami kosz szorult a Look patent alá, azért nem oldott és simán eldőltem álló helyzetben oldalra. Szóval az is inkább műszaki jellegű probléma volt. Szerintem több bukási úsztam meg miatta, mint 2.
A vegyes pedál tökéletes arra, hogy megszokd, de ez az adapter is okos dolog.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kerékpározás
Az meg miféle?
Az Alpkban viszonylag kevés villamos sín van.
Egyébként egy idő után reflexszerűen úgy oldod a pedált, mintha csak simán levennéd róla a lábad. Nem tudom hányszor eshettem el bringával az elmúlt 30x év alatt, de ha jól emlékszem ebből max 2 lehetett a pedál miatt. Illetve egyszer valami kosz szorult a Look patent alá, azért nem oldott és simán eldőltem álló helyzetben oldalra. Szóval az is inkább műszaki jellegű probléma volt. Szerintem több bukási úsztam meg miatta, mint 2.
A vegyes pedál tökéletes arra, hogy megszokd, de ez az adapter is okos dolog.
Kerékpározás
Az meg miféle?
Nekem is ilyenem lett, van hozzá egy "taposó adapter ".
ilyesmi:
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11337
- Kapcsolat:
Kerékpározás
Nekem pl pont vegyes pedálom van, szerintem amatőr, kirándulós felhasználásra tök jó.
Az meg miféle?
-
Vendég
Kerékpározás
Szerintem nem így van, de a válasz nagyon messze vezetne. Kikapni sose kell a lábat, akkor biztos a perec, abban a pillanatban ha felmerül hogy lelépsz került elkövetésre a hiba mert ezek szerint nincs kontroll a bringán. Önmagában a bringa balesetveszélyes, az én olvasatomba az spd növeli jelentősen a kontrollt, így a biztonságot. Nálunk egyesületben 10 éves kortól mindenki spd-vel megy. A kontrollvesztést el kell kerülni, mindíg tudásnak megfelelő sebességgel, és nehézségnek kell nekivágni. Senki se xco pályán tanul bringázni. Az esés ténye nem előre látható, általában utólag szembesülsz hogy elestél, mivel olyasmi történt amit nem észleltél és ezért nem számoltál vele. Nekem volt már hogy kiguruláskor filóztam mi történt, azóta se tudom. Taposó pedál sportra, túrára nem jó 2x annyi energia ugyanaz a táv. Persze stoplissal meg nem lehet sétálni ha úgy alakul a túra. Van ilyen vegyes, azt nem próbáltam. Nem biztos hogy jó mert a bringáscipőben az a jó hogy az egész talp a pedál, így merev.
Pedig sajna van olyan, hogy ki kell kapni. És nem biztos a perec azért, mert kikapod. És bizony mindenki perecel spd-vel, még a nagyon gyakorlottak is. Komoly bringások is képesek megállás után egy az egyben elborulni oldalra, mint 1 zsák. Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy az spd-vel jobb a kerékpár irányíthatósága. Hogy biztonságosabb-e, azt nem tudom. Szerintem sok múlik azon, hogy az oldóerő mire van állítva, túrázáshoz, nagy forgalomba érdemes lehet úgy beállítani, könnyebb legyen oldani a kötést. Nekem pl pont vegyes pedálom van, szerintem amatőr, kirándulós felhasználásra tök jó.
Kerékpározás
Ez az elmélet. Síkötés sem old ki mindig időben, sőt van, amikor jobb lenne, ha ki sem oldana. Gyakorlatilag van, amikor nem és sok esés megelőzéséhez már megfelelő időben ki kell oldania, amihez a bringásnak ki kell lépnie. Amikor érzed, hogy most kell helyezkedned, akkor kérdés, hogy ki tudod-e hirtelen kapni a lábad a kötésből, ehhez komoly rutin kell, de az sem 100% garancia. Ezért nem szeretem az SPD pedált, mert magában foglalja a balesetveszély lehetőségét. Sok előnye van, de a biztonság szempontja szerintem fontosabb és ott bármilyen pici az esélye is a veszélynek máris bukta az adott eszköz.
Spd olyan mint a síkötés, ha esel magától leold. Többször alaposan teszteltem . Ki beklipszelést elindulásnál megállásnál egy két nap alatt meg lehet könnyen tanulni. Én a gravity szakágak kivételével a taposópedálnak csak a hátrányát látom. Elviszi az erőt, fáj a láb, kevéssé irányítható a bringa.
Szerintem is így van. A megszokás néha több, néha kevesebb időt emészt fel, hiszen nem vagyunk egyformák.
Városi használat során is ilyen pedált használok, sőt egy ideig használtam fixin is look pedált. Na ott mondjuk annyira nem jött be ezért lecseréltem taposóra.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kerékpározás
Spd olyan mint a síkötés, ha esel magától leold. Többször alaposan teszteltem . Ki beklipszelést elindulásnál megállásnál egy két nap alatt meg lehet könnyen tanulni. Én a gravity szakágak kivételével a taposópedálnak csak a hátrányát látom. Elviszi az erőt, fáj a láb, kevéssé irányítható a bringa.
Szerintem is így van. A megszokás néha több, néha kevesebb időt emészt fel, hiszen nem vagyunk egyformák.
Városi használat során is ilyen pedált használok, sőt egy ideig használtam fixin is look pedált. Na ott mondjuk annyira nem jött be ezért lecseréltem taposóra.