Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foci
Foci
A bíró is látta, a partjelző is látta. A nézők is látták, Blohin is látta.
Nem kell hozzá lassítás, elsőre látszik a felvételen.
Ez egyszerűen csalás volt. Biztosan jól megfizették őket.
Megérdemlik, hogy ezután majd az NBI-ben vitézkedjenek.
Ahogy az a svéd bíró is csalt, aki az oroszok ellen ki akarta ejteni a görögöket, csak nem sikerült neki.
Aha, csak nem a felvétel alapján döntenek a bírók... Amikor visszanézik a felvételt, már a döntés megvan, vagyis egy múlt időben történt dolgot látnak.
Foci
Megértelek, meleg van nagyon. Majd elmúlik......
A meleg biztosan el fog múlni. Remélem a jókedved megmarad.
Nem tudod véletlenül, mekkora szorzót fizettek volna a fogadóirodák a döntetlenre vagy az ukrán győzelemre?
Kerestem, de nem találom...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Foci
Összeesküvés volt. Azért volt, mert Kassát az ukránok bombázták. Nem?

Szerintem nem kell összeesküvésre gondolni.
Akinek az orra előtt történt, az nem láthatta...(gólbíró)
Aki a mérkőzést vezette, nem látta?
A partjelző nem látta?
3 bírónak kellett volna látni.
A játékvezetőkön kívül az egész stadion látta.
Nem a lassítás során, hanem lassítás nélkül is látszódott.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Ahogy az a svéd bíró is csalt, aki az oroszok ellen ki akarta ejteni a görögöket, csak nem sikerült neki.
- pucok
- Törzsvendég
- Értékelés: 882
Foci

Foci
"Ez egyszerűen csalás volt. Biztosan jól megfizették őket."
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Foci
Megértelek, meleg van nagyon. Majd elmúlik......
Foci
Elég bátor kijelentés..
Ajánlom figyelmedbe: http://sportgeza.hu/futball/2012/eb/cik ... onometria/
Ez inkább hihetőbb, mint a te állításod..
Foci
Elég bátor kijelentés..
Ajánlom figyelmedbe: http://sportgeza.hu/..._trigonometria/
Tényleg vicces,hogy mennyi még az emberi tényező a 21-ik században.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Foci
... A játékvezetés nem problémás volt, hanem csaltak... .
Elég bátor kijelentés..
Ajánlom figyelmedbe: http://sportgeza.hu/futball/2012/eb/cik ... onometria/
Foci
1.) A lest nem fújták be, továbbengedték a játékot, tehát les még szóba sem került. Fel lehet róni nekik egy korábbi esemény észre-nem-vételét, de ez egy MÁSIK szituáció, a pálya egy másik helyén.
2.) A továbbengedett játékból esett a szabályos gól, vagyis vitathatatlan előzmények után nem adtak meg egy szabályos gólt.
Az, hogy utólag mi történt VOLNA, ha az ukránok kiegyenlítenek, nem mondható meg, tehát NEM ZÁRHATÓ KI, hogy az egyenlítés után megverik az angolokat, pláne, tudva, hogy az ukránok hátrányból is képesek 5 perc alatt kettőt vágni (lásd svéd meccs). Pláne az X esetén, ukrán fölényben nem zárható ki az angol durvulás, sárgák-pirosak stb.
Mindenképp legalábbis "problematikus" volt a játékvezetés, a meccs eredményét biztosan a bírók döntötték el, talán még a továbbjutást is....
A továbbjutást az angolok döntötték el.
Az ukránok rúghattak volna nekik gólokat. Nem rúgtak. Lehetett volna 3:1-is, de nem lett.
Kassaiék többször is hibáztak. A játékvezetés nem problémás volt, hanem csaltak. Az kizárt dolog, hogy a gólbíró nem látott el 5 méterre.
De azért nem lehet elsiklani egy észre nem vett leshelyzeten, mert nem lett volna ekkora balhé, ha figyelnek.
Foci
Én ma a franciáknak fogok szurkolni és kívánom, hogy a spanyolok bíróhiba miatt essenek ki
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Foci
Szia!
Ha csak a lest nézik el, és a gólt megadják, ártanak vele az angoloknak, mert szabálytalan gólt adtak meg. Mivel "szerencsére" les volt, így a gól eleve nem lett volna szabályos, ha megadják, ezzel tehát nem ártottak az ukránoknak sem, hiába reklamáltak, hogy a labda bent volt. persze akkor, a meccs hevében a leshelyzettel senki sem foglalkozott, csak azzal, hogy bent volt a labda. Azért sem ártottak az ukránoknak, mert nem csak a döntetlennel, de még egy sima győzelemmel sem juthattak volna tovább, ahhoz pedig kevesek voltak, hogy több góllal verjék az angolokat, legalábbis ezen a meccsen. Én így látom.
Szia :-)))
Köszi a választ!
1.) A lest nem fújták be, továbbengedték a játékot, tehát les még szóba sem került. Fel lehet róni nekik egy korábbi esemény észre-nem-vételét, de ez egy MÁSIK szituáció, a pálya egy másik helyén.
2.) A továbbengedett játékból esett a szabályos gól, vagyis vitathatatlan előzmények után nem adtak meg egy szabályos gólt.
Az, hogy utólag mi történt VOLNA, ha az ukránok kiegyenlítenek, nem mondható meg, tehát NEM ZÁRHATÓ KI, hogy az egyenlítés után megverik az angolokat, pláne, tudva, hogy az ukránok hátrányból is képesek 5 perc alatt kettőt vágni (lásd svéd meccs). Pláne az X esetén, ukrán fölényben nem zárható ki az angol durvulás, sárgák-pirosak stb.
Mindenképp legalábbis "problematikus" volt a játékvezetés, a meccs eredményét biztosan a bírók döntötték el, talán még a továbbjutást is.
MÁS:
Tegnap este, a Cseh-Portugálon a kommentátor teljesen szétesett módon tette a dolgát, szerintem jócskán be lehetett piálva. A kis Ronaldo egyik helyzetét soxorosan visszatérően méltatta és ajnározta, noha már másodpercek óta állt a játék egy korábbi szabálytalanság miatt. Sajnos ég és föld a különbség a Sport1-es és az M1es kommentátorok között. Már ne is haragudjatok, de pl. Gundel Takács, aki (korábbi posztjaimban is leírtam) ARBEÓLAként aposztrofálja Arbeloát, valamint Lottósorsolást meg Áll az Alkut vezet, és közben zöld pukija nincs a futballról, mit keres a képernyőn?! Mit keres a helyszínen?
Nagyon látszik az M1-en, hogy rengeteg pénz van a népbutításra, de a reális nézőpont és a jó közvetítések nem szempontok. Hol van már Faragó és Hajdú B, akik kontextusba is tudják helyezni a látottakat (nem úgy, mint az öreg Vitár Robi bácsi, aki VB-döntő közben kezdte ecsetelni a Schumacher-Montoya-Coulthardt pole-pozíciókat, majd kvázi felhorkanva konstatálta a gól ismétlésekor, hogy Ronaldonak ma igen jól megy a játék...) ).
Ma este a Német-Görögön már várom a meglepetést, remélem, nem mindig a papírforma-szerinti eredmény jön ki.

Foci
Ezzel én is így vagyok, igazat adok neked mindenben. Szerencse, hogy most a két hiba kioltotta egymást, így nem okoztak kárt egyik csapatnak sem. Leginkább maguknak ártottak.
Kicsit nem értelek. Kérlek, ha rosszul gondolom, javíts ki.
1.) Valszeg a be nem fújt lesre gondolsz, mint első hibára. Ez nem döntötte el a meccset.
2.) A meg nem adott gól lenne sztem a második "hiba". Ez viszont el tudja dönteni a meccset, pláne, hogy valóban gól volt.
Kiknek ártottak? Az ukrán szervezőknek, meg Sevcsenkónak meg az ukrán közönségnek, meg a tiszta foci rajongóinak. Vagyis azoknak, akik az EB-t szervezték-rendezték, és azoknak, akiknek rendezték-szervezték.
És ma reggel kedélyes jópofáskodás az M1en, Kassai Viktorral, aki mosolyogva adja elő a szívtiprót. Sajna, nemcsak a focisták szellemi kalibere a 3 általános, Puhl Sándort kivéve nem ismerek azon a szinten álló intelligens bírót.
Foci
Szerintem, egyet kellene szem előtt tartani, amelyik sportág ilyen népszerű, nem mellesleg ennyi pénz van benne, segíteni kell elektronikus eszközökkel, nem szabad hagyni, hogy ilyen hibákon múljon egy mérközés.
Amikor Platini lett az UEFA elnöke, azt gondoltam, végre egy fiatal ember, aki majd belenyúl az öregek által irányított fociba, és végre valami technikát odatesznek a bírók mellé. Hát nem így lett. A kisfiam erre azt mondja, abban bízik, hogy a hülye franciák majd valami bírói hiba miatt esnek ki egy fontos meccsen, akkor talán ő is belátja, hogy nem jó ez így.
Biztos mindenki tudna sok esetet felsorolni, ahol a bírók döntöttek. A "legszebb" példa talán Dél-Korea, a vb, ahol a házigazdák rég kiestek volna mondjuk az olaszok ellen, ahol megadott és meg nem adott 11-esek és gólok is voltak, meg kiállítások és annak elmaradása oda-vissza. Vagy a legutóbbi vb-pótselejtezőn éppen a franciák mentek tovább az írek ellen egy nyilvánvaló Henry-kezezés ellenére. (Milyen érdekes, hogy véletlenül mindkét meccsen Trapattoni volt a vesztes szövetségi kapitány.)
Ha lenne videó, ezek az esetek nem történhetnek meg ilyen könnyen. Csakhogy akkor nem tudna belenyúlni senki a meccsekbe. Ha valamilyen nagy, akár a győzelemre is esélyes nemzet ellen követnének el ilyen hibákat, vagy nem ilyen periférikus ország lenne a házigazda, akit sújtottak, ebből sokkal nagyobb botrány lenne.
Éppen azért nincs még videó, mert ilyen sok pénz van a fociban, és nem mindenkinek jó, ha az igazság vagy a jobb csapat győz.
Az amerikai fociban 7(!) bíró van a pályán, és van videó is, megvannak a szabályok, hogy az edző mikor kérheti a visszanézést, van kötelező videózás is az utolsó 2 percben, és működik! Legalább a nemzetközi meccseken be kellene vezetni valamit, ezen nem lehet vitatkozni a 21. században.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Foci
Én azt nem értem, hogy ilyen triviális esetben miért nem nézhet rá a kivetítőre. A tévében kb. a gól után 5 másodperccel adták jó kameraállásból.
Mert utólag nem lehet a döntését felülbírálni.
Rossz a rendszer.
Webáruház:
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Foci
Harmatgyenge poén, de mégiscsak ide illik:
Avagy: így fordulhat elő, hogy nem is gól...
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Foci
Szerintem, egyet kellene szem előtt tartani, amelyik sportág ilyen népszerű, nem mellesleg ennyi pénz van benne, segíteni kell elektronikus eszközökkel, nem szabad hagyni, hogy ilyen hibákon múljon egy mérközés. Egyébként sok vad dolgot lát az ember egy angol Premier League szezonban is és sajnos nem véletlenül vannak hangok, hogy eldőlhet a bajnokság egy bírón.... Teniszben kismillió bíró van mégis a nagy tornákon van Eagle Eye... Itt meg egy sz@ros gól kamerát (ami a 2010-es VB Angol - Német meccsén világosan megmuttatta, hogy Lampard gólja majd 1 méterrel bent volt) nem képesek alkalmazni.
Én azt nem értem, hogy ilyen triviális esetben miért nem nézhet rá a kivetítőre. A tévében kb. a gól után 5 másodperccel adták jó kameraállásból.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Foci
Szerintem, egyet kellene szem előtt tartani, amelyik sportág ilyen népszerű, nem mellesleg ennyi pénz van benne, segíteni kell elektronikus eszközökkel, nem szabad hagyni, hogy ilyen hibákon múljon egy mérközés. Egyébként sok vad dolgot lát az ember egy angol Premier League szezonban is és sajnos nem véletlenül vannak hangok, hogy eldőlhet a bajnokság egy bírón.... Teniszben kismillió bíró van mégis a nagy tornákon van Eagle Eye... Itt meg egy sz@ros gól kamerát (ami a 2010-es VB Angol - Német meccsén világosan megmuttatta, hogy Lampard gólja majd 1 méterrel bent volt) nem képesek alkalmazni.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Foci
Focin nem akarok senkivel összeveszni, láttam már ilyet eleget, és tudom, nem éri meg. Nekem is csak részben Kassaival van a bajom, hanem inkább a bírói rendszerrel. Hogy ez az egész mekkora felhördülést kelt, és hogy erről kell mindig beszélni a sport helyett (amiben, ugye, nem vagyunk túl jók). A ki-mit-mikor vezet szerintem sportdiplomáciai kérdés, és amennyire én követem a nemzetközi futballt, azt látom, hogy egyszerűen a bíráskodás (és persze az azt meghatározó intézményrendszer) vágja agyon ezt a sportot.
Tévedtek, mert tévedhettek. De miért kell ennek a lehetőségét is meghagyni, ha nem muszáj? Lehetne sorolni a példákat, jégkorong, stb. De inkább hagyjuk.
Ui.: kösz a pluszt meg a mínuszt. Ez így van rendjén. Ne itt dőljön el a "hírnevem".
Foci
Ha esetleg a hozzászólásom úgy tűnt hogy hibáztatnék bárkit is, nos ez nagyon nem így van!
Nagyon jó szakambernek tartom Kassait.Az is, nyilván nem mindenki vezethet rangos mérkőzést.
Esélyes volt a döntőre is ugyebár.Van neve a "szakmában"
Ha jól tudom nem is kapott eltiltást, csak szóban figyelmeztették.
Köszönöm!
Rendben. Egyébként csak úgy kiböffent belőlem a sok baromság láttán, amiket írnak a neten ezzel kapcsolatban.
Foci
Fel ne akasszuk már azokat a szerencsétlen bírókat! Hibáztak... És? Mintha mi, vagy bárki más nem hibázna sosem...
Ha esetleg a hozzászólásom úgy tűnt hogy hibáztatnék bárkit is, nos ez nagyon nem így van!
Nagyon jó szakambernek tartom Kassait.Az is, nyilván nem mindenki vezethet rangos mérkőzést.
Esélyes volt a döntőre is ugyebár.Van neve a "szakmában"
Ha jól tudom nem is kapott eltiltást, csak szóban figyelmeztették.
Ebben egyetértek veled.
Köszönöm!
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Foci
Az aláírom hogy nem Kassai hibázott.Viszont, ő valogatja meg kivel dolgozik.
Tehát valahol kezességet vállal kollégái döntéséért.Nem utolsó sorban bízik bennük.Csapatmunka!Négy mester, egy karmester.
Együtt sírunk, együtt nevetünk......
Ebben egyetértek veled.
Webáruház:
Foci
Fel ne akasszuk már azokat a szerencsétlen bírókat! Hibáztak... És? Mintha mi, vagy bárki más nem hibázna sosem...
Foci
Nem Kassai hibázott, hanem a gólbíró.
Az aláírom hogy nem Kassai hibázott.Viszont, ő valogatja meg kivel dolgozik.
Tehát valahol kezességet vállal kollégái döntéséért.Nem utolsó sorban bízik bennük.Csapatmunka!Négy mester, egy karmester.
Együtt sírunk, együtt nevetünk......
Nexus=ex Specialized001
Foci
Tegnap már írtam az üzenőfalon: szerintem bűzlik ez az egész történet.
1. Ott kezdődik, hogy egy szurkolót (Kassait) nem lenne szabad hagyni meccset vezetni. Ráadásul a MU-nak drukkol, ezért semmilyen angol érintettségű meccsnek még csak a közelébe sem kellene engedni, legyen az bármilyen európai klubesemény, EB vagy VB. Ebből simán kijön így egy mém: Kassai angol mezben fújja az angol-ukránt, vagy manchesteriben bármelyik angol találkozót.
2. Mindenki tudja, hogy a videóbíróra egy bizonyos szinten elengedhetetlen szükség van, csak éppen a szövetségek nem akarták (eddig) bevezetni. Nyilván meg kellene fizetni a technológiát, üzleti érdekek lehetnek a háttérben, másrészt a futball végre igazságos játék lenne, ez pedig tűrhetetlen. Még a végén egy kis spanyol csapat is kaphatna büntetőt a Real ellen, esetleg nem mindig Oscar-díjas alakításért járna tizenegyes vagy szabadrugás, hanem esetleg sárgalap.
3. Külön pikantériája a történetnek, hogy Kassai(éko)n éppen az a Collina veri el a port, aki maga is képes meccset eldönteni, bajnoki, BL-, szinte mindegy milyen szinten.
Én szeretem a focit (hoppá), de leginkább játszani (amíg bírja a térdem), de nem tudok végignézni egy rendes meccset úgy, hogy ne menne fel bennem a pumpa: nem csak a téves ítéletek miatt, hanem mert nekem fáj annak puszta látványa, amit adott esetben egy játékos kap a pályán. A legtöbb esetben a játékvezetőnek a szeme sem rebben, vagy - mert "nem akarja eldönteni a meccset" - elfelejti a szabálykönyvet, és nem nyúl a zsebébe a megfelelő színű lapért. Ettől néha nem is focit, hanem hentelést néz végig az ember, aminek már semmi köze a sporthoz. SZVSZ.