Ok. Vettem és megértem ...Vinkler írta: ↑2024.06.25., kedd 09:17Az adminos mailekre csak 1-2 napon belül reagálunk, egyszerűen nincs kapacitásunk rá, hogy hamarabb feldolgozzuk. Köszi a megértést.Snipi írta: ↑2024.06.25., kedd 07:46Máshogy nem tudtam felvenni a kapcsolatot, mivel nem tudtam a fórumra írni bejelentkezés nélkül.
Az "elfelejtettem a jelszót" meg nem volt igaz, mert nem felejtettem el, és mivel az általában jelszómódosítással is jár, ezt szerettem volna elkerülni.
Most már ha megint ilyen gondom lesz, legalább tudni fogom, hogy mi a gond.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8982
Az adminos mailekre csak 1-2 napon belül reagálunk, egyszerűen nincs kapacitásunk rá, hogy hamarabb feldolgozzuk. Köszi a megértést.Snipi írta: ↑2024.06.25., kedd 07:46Máshogy nem tudtam felvenni a kapcsolatot, mivel nem tudtam a fórumra írni bejelentkezés nélkül.
Az "elfelejtettem a jelszót" meg nem volt igaz, mert nem felejtettem el, és mivel az általában jelszómódosítással is jár, ezt szerettem volna elkerülni.
Most már ha megint ilyen gondom lesz, legalább tudni fogom, hogy mi a gond.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Mindenütt akadozik a net, szerintem máshol lehet a probléma.
pl: https://www.pcwplus.hu/pcwlite/telekom- ... 57274.html
pl: https://www.pcwplus.hu/pcwlite/telekom- ... 57274.html
Usher - Valhalla - Emotiva
Máshogy nem tudtam felvenni a kapcsolatot, mivel nem tudtam a fórumra írni bejelentkezés nélkül.
Most már ha megint ilyen gondom lesz, legalább tudni fogom, hogy mi a gond.
- csandaz
- Adminisztrátor
- Értékelés: 182
- Kapcsolat:
A "Kapcsolatfelvétel az adminisztrátorokkal" az teljesen független mindentől, ha máshogy vetted fel a kapcsolatot adminnal vagy moderátorral az rajtuk áll milyen gyorsan szoktak válaszolni. Általában ami fórumon belül marad az gyorsabb.
Köszönöm, így már érthető. Gondolhattam volna rá, elnézést kérek.csandaz írta: ↑2024.06.25., kedd 05:13Kedvse Snipi!Snipi írta: ↑2024.06.25., kedd 04:31Történt valami módosítás a szoftverben tegnap?
Eddig az ilyen "kiválasztós" kép (válassza ki a képek közül a griffmaradakat ábrázoló képeket) még nem volt. A nem vagyok robot elv alapján.
Firefox-al nem sikerült tegnap délután belépnem - írtam is mail-t, de válasz nem jött - aztán ma reggel gondoltam egyet és megpróbáltam Edge-vel, azzal bejött ez a "nem vagyok robot" cucc.
Most már Firefox-al sikerült bejelentkeznem. Sajnos rajtam kívül álló okok miatt, amit itt nem fejthetek ki kénytelen vagyok Firefox-ot használni.
Jó lenne, ha az ilyen programmódosítások valahogy közkinccsé lennének téve, vagy "nem sikerült belépni"-kor kapnánk erről információt, hogy ez is lehet az ok.
Talán most már menni fog : a probléma fő oka mint mindig : az információhiány volt.
Az adminisztrációs email címet nem nézzük 7/24-ben, általában naponta egyszer nézek rá, reggel vagy este.
Tegnap délután 4-kor írtál levelet.
Nem, nem volt változtatás. Előfordulhat, hogy maga a recaptcha szolgáltatásban volt hiba, ami rajtunk kívül áll és nem tudunk vele mit csinálni.
Azért nem volt "információ" adva, mert a mi a részünkről nem volt változás, de rajtunk kívül több résztvevő játszik össze, hogy a fórum elérhető legyen.
Ezért nem fejlesztek webet. Halálra idegesítene, hogy mindig belepiszkálnak a meghívott objektumokba. Amúgy azt hittem az admin mail-okat a moderátorok is tudják olvasni. Mert más dolgokra elég gyorsan szoktak reagálni.
- csandaz
- Adminisztrátor
- Értékelés: 182
- Kapcsolat:
Kedvse Snipi!Snipi írta: ↑2024.06.25., kedd 04:31Történt valami módosítás a szoftverben tegnap?
Eddig az ilyen "kiválasztós" kép (válassza ki a képek közül a griffmaradakat ábrázoló képeket) még nem volt. A nem vagyok robot elv alapján.
Firefox-al nem sikerült tegnap délután belépnem - írtam is mail-t, de válasz nem jött - aztán ma reggel gondoltam egyet és megpróbáltam Edge-vel, azzal bejött ez a "nem vagyok robot" cucc.
Most már Firefox-al sikerült bejelentkeznem. Sajnos rajtam kívül álló okok miatt, amit itt nem fejthetek ki kénytelen vagyok Firefox-ot használni.
Jó lenne, ha az ilyen programmódosítások valahogy közkinccsé lennének téve, vagy "nem sikerült belépni"-kor kapnánk erről információt, hogy ez is lehet az ok.
Talán most már menni fog : a probléma fő oka mint mindig : az információhiány volt.
Az adminisztrációs email címet nem nézzük 7/24-ben, általában naponta egyszer nézek rá, reggel vagy este.
Tegnap délután 4-kor írtál levelet.
Nem, nem volt változtatás. Előfordulhat, hogy maga a recaptcha szolgáltatásban volt hiba, ami rajtunk kívül áll és nem tudunk vele mit csinálni.
Azért nem volt "információ" adva, mert a mi a részünkről nem volt változás, de rajtunk kívül több résztvevő játszik össze, hogy a fórum elérhető legyen.
Történt valami módosítás a szoftverben tegnap?
- Vinkler
- Adminisztrátor
Mindenkitől elnézést kérek, módosítottam a beállításokat.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
Szerintem ez csak valami beállítási gebasz, amit javítani tudun, de hagyom Vinklert, hogy megcáfoljon, ha kell, mert nem én hoztam a topikokat létre. Én bevallom, észer sem vettem, hogy nem lehet értékelni...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3201
Azt lehet tudni, hogy az utóbbi időben nyitott topicokban(pl. AVX fórumtalálkozó, My Reel Club), miért nincs pozitív értékelési lehetőség?
Köszönöm!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Amikor "Elköltöztünk"! - et kapsz értesítésekből, akkor lépj egyet vissza, és nézd, hogy a címsorban milyen domain szerepel. Ha avx.hu, akkor a hiba valahol nálad van, mert avxforum.hu-ról kellene kiindulni.
Töröld a könyvjelzőid közül az avx.hu doménre mutatókat. Elsősorban ezek okozhatják. Böngédző cache törlése is segíthet, ha meg tudod oldani (ez azért sok böngészőben "advanced"-ebb művelet).
A guglis keresési eredményekkel szerintem nem tudunk mit kezdeni, egy darabig be lesznek még indexelve a régí, költözés előtti címek... illetve talán Csandaz tud valami okosságot, hogyan lehetne ezeket frissülésre kényszeríteni a gugliban.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Kicsit sok az Elköltöztünk!, nem csak gugliból, Értesítésekből kattintva is.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Magyarázat a hozzászólás címével kapcsolatban
Minden hozzászólásnak külön címe van (a szöveg, ami a hozzászólások felett van), amit Te magad is szerkeszthetsz.
Alapesetben (ha nem nyúlsz a hozzászólás címéhez (ld "Téma") mező, akkor a cím "Re: <a topik neve>" lesz, de ezt megváltoztathatod.
Ha válaszolsz egy másik hozzászólásra (idézőjel gombbal), akkor a címe alapesetben "Re: <a megválaszolt hozzászólás címe>" lesz, de ezt megváltoztathatod, és amint látod, én meg is változtattam.
Mivel minden hozzászólásnak saját és megvaltoztatható címe van, ezért ha azokat mozgatjuk, akkor viszik magukkal a címüket.
Azokat az inkriminált hozzászólásokat az Általában a hifiről topikból mozgattam át, talán így érthető, hogy ez a címük. Ha csak simán (nem idézőjellel) elküldesz egy hozzászólást az Általános csevegő topikba, láthatod majd, hogy mi lesz a címe...
Az Általános csevegőben nem az " Általános csevegő - nek kellene szerepelni a hozzászólások felett ?
Most egy ideje az " Általában a hifiről " van.
Köszi.
Most egy ideje az " Általában a hifiről " van.
Köszi.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Az elmúlt időszakban több pozitív visszajelzés érkezett külföldre történő értékesítéssekkel kapcsolatosan, ami egyértelműen a hifishark keresőjének köszönhető. Mint tudjátok, jó pár hónapja a HIFISHARK keresője listázza az oldalon meghirdetett termékeket, így a fórumon meghirdetett termékek nemzetközi szinten, szélesebb körben kerülnek a leendő vásárlók látóterébe.
Ez egy hosszú, kemény munka eredménye, mely a Ti eredményetek is!
Kérek mindenkit, hogy az egyre szaporodó külföldi megkeresések kapcsán továbbra is, azt a segítőkész, konstruktív hozzáállást folytassa, ami eddig is jellemző volt ezen a fórumon, hiszen ez a hosszú távú közös érdekünk.

Ez egy hosszú, kemény munka eredménye, mely a Ti eredményetek is!
Kérek mindenkit, hogy az egyre szaporodó külföldi megkeresések kapcsán továbbra is, azt a segítőkész, konstruktív hozzáállást folytassa, ami eddig is jellemző volt ezen a fórumon, hiszen ez a hosszú távú közös érdekünk.

- Vinkler
- Adminisztrátor
A Genelec témát átmozgattam a pro audio fórumból a hangfalak fórumba.
- Vinkler
- Adminisztrátor
A zöld topic-ot is átraktam. Árnyéktémát ott is meghagytam.ZolaBA írta: ↑2024.03.22., pén. 06:31Csak tipp...
- A fenti vízszintes kék legördülő menüben a KVház alatt nem látszik a Csevegők kategória. Értem, hogy itt direkt nem látszik minden csak a fontosabbak, viszont talán a csevegő elég pörgős téma, esetleg be lehetne tenni.
- Másik ilyesmi pl. a "zöld topic" ami a KVház / Technikai eszközök alatt van. Viszont szerintem ami már három kattintásnyi mélységben van, az már kb. el van veszve a rengetegben. Tehát előrelépés lehetne, ha:
v1) "zöld topic" átkerül a csevegőbe, vagy
v2) a technikai eszközök is kiemelésre kerül a fenti menüben
v3) v1+v2![]()
bocs, hogy belevau.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Csak tipp...
- A fenti vízszintes kék legördülő menüben a KVház alatt nem látszik a Csevegők kategória. Értem, hogy itt direkt nem látszik minden csak a fontosabbak, viszont talán a csevegő elég pörgős téma, esetleg be lehetne tenni.
- Másik ilyesmi pl. a "zöld topic" ami a KVház / Technikai eszközök alatt van. Viszont szerintem ami már három kattintásnyi mélységben van, az már kb. el van veszve a rengetegben. Tehát előrelépés lehetne, ha:
v1) "zöld topic" átkerül a csevegőbe, vagy
v2) a technikai eszközök is kiemelésre kerül a fenti menüben
v3) v1+v2

bocs, hogy belevau.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Sziasztok!
Az “Általában a hifiről” csevegős témát a továbbiakban a KVház/csevegők alfórumban találjátok meg.
Az eredeti helyén hagytam egy árnyéktémát, ami az új helyre mutat.
További jó fórumozást!
Az “Általában a hifiről” csevegős témát a továbbiakban a KVház/csevegők alfórumban találjátok meg.
Az eredeti helyén hagytam egy árnyéktémát, ami az új helyre mutat.
További jó fórumozást!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Jól működő, de annak is vannak problémái, amiket én szubjektíve nagyobbnak érzek.
PH-s tapasztalat alapján a gond az, hogy az "másolás-beillesztés-idézőjelbetevés" jellegű idézést az emberek ilyen esetben nagyon ritkán használják, és igazán őrjítő tud lenni, amikor egy pörgős topikban 2-3 szálon is fut a diskurzus, és mondjuk valaki válaszol egy olyan hozzászólásra, ami 1-2-3 oldallal korábban van, az olvasó meg csak néz kia fejéből, hogy mire is válaszolt. Erre ott van ugyan a link a megválaszolt bejegyzésre, de a PH-n ez nem úgy működik, hogy akkor odanavigálsz vele, de azért látod a fórumot, hanem CSAK azt a bejegyzést fogja megjeleníteni (és közben a tipok többi részét nem), amelyikre ment a válasz. Az viszont szintén válasz volt valamire talán épp egy előző hozzászólásra, és ezen a láncon így egyesével "viszaugrálni" nem kicsit "elvesztődős" érzés.
Az index picit jobban csinálja, mert ilyenkor megjeleníti a megválaszlt hozzászólás előpzményét és néhány további választ is rá, ez SOKKAL jobb felhasználói élményben, mint a PH-s válasz funkció, ismétlem: SZERINTEM.
A szerény véleményem, hogy szituációföggő, hogy mikor mi jobb, és ezért - ha én írnék fórummotort - valószínűleg mindkét lehetőséget benne hagynám, 1. az idézés nélküli választ (egyetlen linkkel az megválaszolt hozzászólásra mondjuk íhgy "Előzmény: link", de itt a link odanavigálna a megválaszolt hozzászólásra, nem csak megjelenítené (mint ahogy az idézésben található linkek), és 2. a mai idézős választ is.
Ne feledjétek, hogy ezek a dolgok alapvetően a fórumot "hajtó" fórummotor fejlesztőinek igen korai ls igen alapvető koncepcionális döntésein alapulnak, ezért bővebb elemzés nélkül lehetetlen felmérni, hogy megoldható-e oly módon, hogy karbantartható legyen a megoldás (ezt az utalást valószínűleg csak szakmabeliek értik, de a lényege, hogy ne okozzon a kifejlesztése utáni jövőben rengeteg plusz munkát csak azért, hogy frissíteni vagy biztonsági patchelni lehessen mondjuk az eredeti fórummotort), és ha igen, akkor mekkora az erőforrásigénye egy ilyen megoldásnak, de én a jelenlegi funkcionalitások ismeretében megodlhatónak érzem, csak még fel kell mérni a beleinvesztálandó időt (=pénzt vagy önkéntes munkát).
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 883
Jól működő megoldás az is, hogy nem idézés, hanem válasz funkciót alkalmaznak, ami hivatkozik az érintett hozzászólásra. Aztán a felhasználó idéz belőle amit szeretne, de nem az lesz az alapértelmezett, hogy halmozódik 100+100+... sor. Vagy idézésnél csak pár sorig jelenik meg az eredeti, ha attól hosszabb, akkor meg ki lehet bontani a teljes szöveget.
Persze nem tudok programozni, nem is szóltam.

Nem szotkam hibázni.
Minél tömörebb idézések ?
Annyit nem lehet elérni, hogy csak azt a fórumtársat idézzék, akinek válaszolnak, nem hogy annak a pár releváns mondatát.
Benne hagyják azoknak is a többszintes idézését, így ugyan azt a posztot akár háromszor, négyszer, vagy többször is elolvashatjuk...
Szerintem ez ellen csak mindenki a saját háza táján tudna tenni valamit. Nem látom, hogy ez ügyben a moderátorok hogy tudnának elérni bármit is.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Nem fogunk ilyet korlátozni. A szabályzatban benne van a posztolás netikett-je.Alex_Aston írta: ↑2024.03.07., csüt. 07:54Akkor kezd te is a rövidebb idézetettel![]()
Ez egy fórum, sokféle emberrel, sokféle véleménnyel, és stílussal. És ez így van jó.
Szerintem nem lenne jó ennyire bekorlátozni, hogy ki, miként írjon, hisz ez is egy fórum lényege.
Ez egy fórum, sokféle emberrel, sokféle véleménnyel, és stílussal. És ez így van jól.
Szerintem nem lenne jó ennyire bekorlátozni, hogy ki, miként írjon, hisz ez is egy fórum lényege.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3324
Akkor kezd te is a rövidebb idézetettel

Ez egy fórum, sokféle emberrel, sokféle véleménnyel, és stílussal. És ez így van jól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2024.03.07., csüt. 08:08-kor.
Csak a Marantz! :-D