Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Én nem tudom beállítani,de szerintem a frissítés nam túl nagy feladat.Ha a motor frissítené,ezzel eléggé lelassulhatna szerintem,de lehet,hogy most is tévedek.

Be lehet állítani, hogy ne frissítsen a shoutbox vagy ritkán (5-10 percenként) frissítsen, de ez megint olyan dolog, hogy 10 embert az zavar ha frissít, 10 embert meg az ha nem. El kell dönteni és be lehet állítani bármelyiket.

Én úgy emlékszem, hogy az első napon még ott volt a beállításaim között, hogy:

1. Minden fórum oldalon megjelenjen az üzenőfal, vagy sem. Kipróbáltam, nekem tetszett, hogy ott volt...
2. Azt is be lehetett állítani, hogy frissítsen, vagy sem.

Na most, ha ezt mindenki maga állíthatta be (gondolom), akkor ez tűnik a jó megoldásnak, hiszen valakinek így tetszik, valakinek meg úgy.
Ezt a lehetőséget nem lehet visszaállítani?

Persze nem létkérdés, csak ezen (is) megy már a gittrágás egy ideje...

Másik: az elmúlt 24 óra hozzászólásaiban nem mindig jelenik meg minden téma...

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Be lehet állítani, hogy ne frissítsen a shoutbox vagy ritkán (5-10 percenként) frissítsen, de ez megint olyan dolog, hogy 10 embert az zavar ha frissít, 10 embert meg az ha nem. El kell dönteni és be lehet állítani bármelyiket.

Hát, a megoldás szerintem az lenne, hogy frissítsen a shoutbox, ahogy kell, gyakran, de a zöld bizbasz ne jöjjön elő.
Magyarul csak ezt a zöld kis felbukkanó "Töltés" feliratú Ajax akármit kéne letiltani, vagy kiprogramozni, nem pedig a frissítést. Nincs ilyen opció az admin részen?

A beállítások között nincs, a skinbe biztos bele lehetne piszkálni de azt nem vállalom.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: batagy »

Hát, a megoldás szerintem az lenne, hogy frissítsen a shoutbox, ahogy kell, gyakran, de a zöld bizbasz ne jöjjön elő.
Magyarul csak ezt a zöld kis felbukkanó "Töltés" feliratú Ajax akármit kéne letiltani, vagy kiprogramozni, nem pedig a frissítést. Nincs ilyen opció az admin részen?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Vendég

Én nem tudom beállítani,de szerintem a frissítés nam túl nagy feladat.Ha a motor frissítené,ezzel eléggé lelassulhatna szerintem,de lehet,hogy most is tévedek.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Én az értesítés beállításoknál az e-mail cím elrejtést bejelöltem és nyugtáztam is de mégis jön a privát levél a mail címre is,mit kell még beállítani hogy oda ne jöjjön?Vagy akkor nem jön ha üresen hagyom a négyzetet?

Szia!

Kevered a dolgokat!
Az "Értesítési beállítások"-on belül az "Adatkezelési beállítások"-ban az "E-mail cím elrejtése", ennek semmi köze ahhoz hogy kapsz értesítést az email címedre! Az "E-mail cím elrejtése" az hogy az email címedre nem tud senki se emailt küldeni a fórumon keresztül, ha a profilodra mennek. Ez tehát az hogy neked valaki küldhessen-e emailt vagy nem.

Amire te gondolsz, az hogy kapjál-e értesítést az email címedre, ha pl. új személyes üzenetet kapsz vagy mondjuk új hozzászólás érkezik egy topikra.
Ezeket állíthatod be ugyanazon az oldalon, de lentebb, a "E-mail értesítés engedélyezése alapértelmezésben?" checkbox-szal, és az alatt lévő sok kis checkbox-szal. Ott testre szabhatod, miről kérsz értesítést emailre.

Én pl. a "Topics & Posts" szekcióban az összes checkbox-ot kikapcsoltam, mert én is számtalan emailt kaptam amikor egy feliratkozott topikban új hozzászólás érkezett. A feliratkozás a topikra automatikus, erre még én se jöttem rá, hogy kell letiltani.

Köszi.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Igazad van.Utána megnéztem és valóban.

A shoutbox-ra kell az automatikus frissítés, szerintem.
A fórum részre nincs ilyen frissítés... vagy nem értem hogy mi lett letiltva korábban ezzel kapcsolatban...
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Én az értesítés beállításoknál az e-mail cím elrejtést bejelöltem és nyugtáztam is de mégis jön a privát levél a mail címre is,mit kell még beállítani hogy oda ne jöjjön?Vagy akkor nem jön ha üresen hagyom a négyzetet?

Szia!

Kevered a dolgokat!
Az "Értesítési beállítások"-on belül az "Adatkezelési beállítások"-ban az "E-mail cím elrejtése", ennek semmi köze ahhoz hogy kapsz értesítést az email címedre! Az "E-mail cím elrejtése" az hogy az email címedre nem tud senki se emailt küldeni a fórumon keresztül, ha a profilodra mennek. Ez tehát az hogy neked valaki küldhessen-e emailt vagy nem.

Amire te gondolsz, az hogy kapjál-e értesítést az email címedre, ha pl. új személyes üzenetet kapsz vagy mondjuk új hozzászólás érkezik egy topikra.
Ezeket állíthatod be ugyanazon az oldalon, de lentebb, a "E-mail értesítés engedélyezése alapértelmezésben?" checkbox-szal, és az alatt lévő sok kis checkbox-szal. Ott testre szabhatod, miről kérsz értesítést emailre.

Én pl. a "Topics & Posts" szekcióban az összes checkbox-ot kikapcsoltam, mert én is számtalan emailt kaptam amikor egy feliratkozott topikban új hozzászólás érkezett. A feliratkozás a topikra automatikus, erre még én se jöttem rá, hogy kell letiltani.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Tudom nem egy világrengető hiba, de az avataromban fut, a lap tetején viszont a kép áll.
Nem akarok az AVhome-ra utalgatni, de ott nekem szintén mozog a gif kép, itt nem. Már kétszer is feltöltöttem, más felbontásban is, de akkor sem.

Ezt Simonnal beszéld meg.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Az viszont biztos,hogy ha folyamatosan frissítené,ezzel lassítaná is a fórumozást.

A kis zöld felbukkanó villanás csak a shoutboxra vonatkozik!

Igazad van.Utána megnéztem és valóban.

Vendég

Tudom nem egy világrengető hiba, de az avataromban fut, a lap tetején viszont a kép áll.
Nem akarok az AVhome-ra utalgatni, de ott nekem szintén mozog a gif kép, itt nem. Már kétszer is feltöltöttem, más felbontásban is, de akkor sem.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó

Egy automatikus nullázó kilépéskor egyszerűbben megoldaná ezt a dolgot.

Az elején így volt beállítva,de akkor meg az volt a gond,hogy miért villog frissítéskor a képernyő,így visszaállítottok.
Ennyi ember kérését képtelenség teljesíteni.A jövőben így marad,ahogy most van.

Egyébként lehet,hogy a frissítés csak az üzenő falra vonatkozott,de ehhez én láma vagyok.
Az viszont biztos,hogy ha folyamatosan frissítené,ezzel lassítaná is a fórumozást.

A kis zöld felbukkanó villanás csak a shoutboxra vonatkozik!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Az adás-vételi témákat átállítottam végtelen időre, ha esetleg belassulna tőle a fórum akkor vissza lehet venni 90 napra.

Én az egész adás-vétel koncepciót általánosan nem értem. Most szerepelnek a főoldalon és egy külön aloldalon is, de nem kerülnek bele egyik keresőbe sem. Az az elegáns megoldás ahogy nálunk van, hogy teljesen külön van az adás-vétel, más modul is szolgálja ki, de az Új tartalom keresésében van egy külön füle, így az új hirdetéseket és az új hozzászólásokat is nyomon lehet követni.

Tehát a válaszom sajnos nem, én nem tudom átállítani a kívánt formátumra az adás-vételt.

Köszi a beállítást.
Adás vételi rész:
Én arra kértem őket,hogy legyen olyan,mint a tiétek,de nem tudták megcsinálni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vendég

Feltünt még egy apró hiba itt:

Aktív tartalom az elmúlt 24 órában
Kattints rá és nézd meg a két oldalt.Van ami kétszer is ott van és nem időrendi sorrendben.

Ezt sosem használtam, nem ismerem a működését sem. Lehet, hogy napokra bontja az elmúlt 24 órát, de az is lehet, hogy szimplán bugos.

Vendég

Kérem, segítsen már valaki, hogy hol és hogyan kell beállítani, hogy lássam az összeset.

Egy kattintással át tudom állítani, hogy az összes topikot mutassa időkorlát nélkül. Ha megvan rá az akarat szóljatok.

Ez jó ötlet.
Ha ezzel nem lassul le nagyon az oldal,akkor tőlem mehet.
Az adásvételi részt nem tudod úgy átállítani,ahogy dbrnsk kérte?

Az adás-vételi témákat átállítottam végtelen időre, ha esetleg belassulna tőle a fórum akkor vissza lehet venni 90 napra.

Én az egész adás-vétel koncepciót általánosan nem értem. Most szerepelnek a főoldalon és egy külön aloldalon is, de nem kerülnek bele egyik keresőbe sem. Az az elegáns megoldás ahogy nálunk van, hogy teljesen külön van az adás-vétel, más modul is szolgálja ki, de az Új tartalom keresésében van egy külön füle, így az új hirdetéseket és az új hozzászólásokat is nyomon lehet követni.

Tehát a válaszom sajnos nem, én nem tudom átállítani a kívánt formátumra az adás-vételt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Feltünt még egy apró hiba itt:

Aktív tartalom az elmúlt 24 órában
Kattints rá és nézd meg a két oldalt.Van ami kétszer is ott van és nem időrendi sorrendben.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kérem, segítsen már valaki, hogy hol és hogyan kell beállítani, hogy lássam az összeset.

Egy kattintással át tudom állítani, hogy az összes topikot mutassa időkorlát nélkül. Ha megvan rá az akarat szóljatok.

Ez jó ötlet.
Ha ezzel nem lassul le nagyon az oldal,akkor tőlem mehet.
Az adásvételi részt nem tudod úgy átállítani,ahogy dbrnsk kérte?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Azt nem lehetne, hogy az adás-vétel részen ne külön a csoportok jelenjenek meg, hanem a friss hsz-ek vegyesen?

Ezt nem tudták beállítani,de szerintem az nem is annyira fontos.
Ha engem hangfal érdekel,akkor minek nézzek végig minden mást.
Mivel eléggé lecsökkentettem a kategóriákat,így nem sok idő végignézni.

Pedig jobb lenne úgy.

Engem sem zavarna.
Ami viszont zavar,hogy a beírások aránya eléggé elment az adásvételi részre.Ezért kár fenntartanom egy fórumot.
Most legalább látom,hogy hogy hány aktív témába írtak naponta.Elkeserítően kevésbe.
Nem igazán az adásvételi oldal miatt vettem meg ezt a fórumot.
Valahogy érdekesebbé kell tenni az oldalakat.

31 topicban volt beírás a fórum részen.Ez nagyon kevés.

Vendég

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Azt nem lehetne, hogy az adás-vétel részen ne külön a csoportok jelenjenek meg, hanem a friss hsz-ek vegyesen?

Pedig jobb lenne úgy.

Vendég

Alatta van a filter opció és ott be kell állítani 90 vagy az összesre.

90 napnál ez az utolsó:Heco Argon Reference
Öszesnél pedig ez:Tannoy M2

Nagyon fontos,hogy mikor beállítod a napot,utána be kell jelülni a legszélső kis négyzetet,majd a tovább gombra kell kattintani.

Köszönöm!

.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

.

Elismerem, borzasztóan "láma" vagyok, de továbbra sem tudom beállítani, hogy a hirdetési részen ne csak az utolsó egy hónap hirdetései jelenjenek meg.
Ha pl. bemegyek az "AVX Fórumok > Adás-Vétel-Csere > Hangsugárzók" részbe, akkor ezt látom: (6 Oldal) 1 2 3 → Utolsó »,
és ha az utolsóra kattintok, akkor ugye, be jön a hatodik oldal, amin az utolsó hozzászólás, amit látok, "2010 08 aug 08:51", miközben ennél sokkal régebbi topikok is vannak itt, amik még nem lettek lezárva, nem kelt el a benne kínált hangsugárzó, de nem tudom őket megnézni.

.

Alatta van a filter opció és ott be kell állítani 90 vagy az összesre.

90 napnál ez az utolsó:Heco Argon Reference
Öszesnél pedig ez:Tannoy M2

Nagyon fontos,hogy mikor beállítod a napot,utána be kell jelülni a legszélső kis négyzetet,majd a tovább gombra kell kattintani.

Vendég

.

Elismerem, borzasztóan "láma" vagyok, de továbbra sem tudom beállítani, hogy a hirdetési részen ne csak az utolsó egy hónap hirdetései jelenjenek meg.
Ha pl. bemegyek az "AVX Fórumok > Adás-Vétel-Csere > Hangsugárzók" részbe, akkor ezt látom: (6 Oldal) 1 2 3 → Utolsó »,
és ha az utolsóra kattintok, akkor ugye, be jön a hatodik oldal, amin az utolsó hozzászólás, amit látok, "2010 08 aug 08:51", miközben ennél sokkal régebbi topikok is vannak itt, amik még nem lettek lezárva, nem kelt el a benne kínált hangsugárzó, de nem tudom őket megnézni.

.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”