Szerintem az teljesen korrekt, hogy van egy fórumszabályzat, amit betartat a moderátori csapat.Vinkler írta: ↑2025.08.31., vas. 17:44
Már bocsi, de hónapok óta könyörgünk, hogy ne offoljátok szét a kábelezzünk topicot. Többször beírtam, hogy szankcionálni fogjuk.
…
….
Ez a fórum még azért van, mert foglalkozunk vele és van egy szabályrendszer, amihez mindenki tarthatja magát. És ez így is marad!
Amit feljebb leírtál, az igaz. Tényleg sokszor kérted Te is, hogy viselkedjünk, ne offoljunk, stb.
Szerintem a túl enyhe szankcionálás miatt szaladt el a ló, többször is.
A 3 napos pihenő kevés, nem bír kellő fegyelmező erővel. Pláne, ha sokszor ki sem osztjátok.
Egy vehemensebb szurkolói fórumon (foci) általában két hét a minimum jutalom, ha a figyelmeztetés hatástalan. Akinek a két hét alatt nem sikerül kellően lehiggadni, az utána egy teljes hónap gondolkodási időt kap. Az már elég szokott lenni, hogy utána kulturált legyen a kommunikáció.
Nagyon nehéz dolog, moderálni egy közösségben, összetartani a közösséget, és ugyanakkor fegyelmezni is.
Viszont, ha van egy szabályrendszer, amit a moderátori csapat betartat, arra senki nem szólhat egy szót sem.
Figyelmeztetés- első fokozat.
Két hét- második fokozat.
Egy hónap- harmadik szint.
A 3 napos jutalom és a végleges kitiltás (ami után a szívós fórumozó egy újrareg után visszatér) között ezen a fórumon nagyon ritka a bőkezűbb osztás. Lehet, hogy nagyobb fegyelmező ereje lenne a hosszabb pihiknek. 3 nap egy üveg whiskey-vel hamar eltelik.
Aztán lehet, hogy rosszul látom a helyzetet.